- 19 Mayıs 2015
- 281
- 248
- 30
- Konu Sahibi Shiningstars
Üzmek istemedim dolmasin gozleriniz :) bu da geçecek diye bakiyorum hep.Gözlerim doldu. Umarım en kısa zamanda atlatırsınız. Renkli bandanalar filan var.Bir çok bayanda gördüm.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Üzmek istemedim dolmasin gozleriniz :) bu da geçecek diye bakiyorum hep.Gözlerim doldu. Umarım en kısa zamanda atlatırsınız. Renkli bandanalar filan var.Bir çok bayanda gördüm.
Çok teşekkürler size de çok geçmiş olsun. Yaklaşık 20 sene sonra tekrarladi. İlki gogusteydi bu sefer akciğerde cikti...canım bendede oldu..en iyisi kısa kestirmek..yoksa..aynı ölçüde dökülmüyor..bir taraf kel oluyor diğer tarafta saç var..o zaman üzülüyor insan..kestirince dökülme gözükmüyor ..moral daha iyi oluyor..bende geçirenlerdenim..hastalığı ne kadar sürede tekrarladı..çook geçmiş olsun..sağlığına kavuşması dileğiyle..
Allah annecine uzun ömürler versin. Karamsarlığa düşmeyin annenizin seveceği şeyler yapın hastalıkla doldurmasın kafasını. Dilerim çabuk iyileşirAnnem akciğer kanseri kemoterapi görüyor daha ilk kemoterapiyi aldı çarşamba günü ikinciyi alacak. Az önce duştan çıkmış saçını taramamı istedi ben tarayınca çok dökülüyor sen tarar mısın dedi ben de yavaş yavaş taramaya başladım ama ne kadar nazik olsam da yine döküldü ve bugun baya fazla döküldü. Tarağı her indirdiğimde bir yumak saç da indi. Böyle olacağını ikimiz de biliyorduk zaten ve ben hep güçlü durmaya çalıştım bu dönemde. Hatta güldük eğlendik oh ne güzel saç derdin olmayacak dedik ama bugün gördüm o saçlar döküldükçe o üzüldükçe benim de içim kötü oldu... Sağlığından önemli değil tabiki kökü onda ama onun üzülmemesi lazim bu dönemde ben hep onun yanındayım annemin daha önce de kanseri yenmişliği var bu kez de yenecek inaniyoruz. Bu dönemi yaşayanlar özellikle yazarlarsa çok mutlu olurum saç dökülmesi ne kadar sürüyor? Baştan kestir döküldüğünü görüp de üzülme demişlerdi ama onu yapmak istemedi annem öyle mi yapsaydık acaba ben araştırdım ama bulamadım saç dökülmesini engelleyen ya da azaltan bir şey yok mudur acaba bileniniz var mi
Çok teşekkürler size de çok geçmiş olsun. Yaklaşık 20 sene sonra tekrarladi. İlki gogusteydi bu sefer akciğerde cikti...
Üzmek istemedim dolmasin gozleriniz :) bu da geçecek diye bakiyorum hep.
Annem akciğer kanseri kemoterapi görüyor daha ilk kemoterapiyi aldı çarşamba günü ikinciyi alacak. Az önce duştan çıkmış saçını taramamı istedi ben tarayınca çok dökülüyor sen tarar mısın dedi ben de yavaş yavaş taramaya başladım ama ne kadar nazik olsam da yine döküldü ve bugun baya fazla döküldü. Tarağı her indirdiğimde bir yumak saç da indi. Böyle olacağını ikimiz de biliyorduk zaten ve ben hep güçlü durmaya çalıştım bu dönemde. Hatta güldük eğlendik oh ne güzel saç derdin olmayacak dedik ama bugün gördüm o saçlar döküldükçe o üzüldükçe benim de içim kötü oldu... Sağlığından önemli değil tabiki kökü onda ama onun üzülmemesi lazim bu dönemde ben hep onun yanındayım annemin daha önce de kanseri yenmişliği var bu kez de yenecek inaniyoruz. Bu dönemi yaşayanlar özellikle yazarlarsa çok mutlu olurum saç dökülmesi ne kadar sürüyor? Baştan kestir döküldüğünü görüp de üzülme demişlerdi ama onu yapmak istemedi annem öyle mi yapsaydık acaba ben araştırdım ama bulamadım saç dökülmesini engelleyen ya da azaltan bir şey yok mudur acaba bileniniz var mi
Annenizin yaninda güçlü durmaya calisin uzulseniz de yaninda belli etmeyin ona. Ben annemin yaninda ağlamamak için gidiyorum yanindan. Umarim düzelir bunlar siz annenize destek olun onun yaninda olun yeter kibenım annemde kanser biz yendiğini herşeyin geçtığını düşünürken bu kötü hastalık başka yerlerede sıçramış bugun öğrendik ve ben zor duruyorum devamlı ağlıyorum nasıl güçlü olacam ve anneme destek olacam daha yeni evlıyım bugun eşimle konuştuk ve ben bir süre tekrar baba evıne dönmeye karar verdim , annemede eşim iş için şehir dışına gidecek diyecem ama bılıyorum inanmayacak ve banada üzülecek elim kolum bağlı ne yapmam lazım beynım durdu resmen
Annenizin yaninda güçlü durmaya calisin uzulseniz de yaninda belli etmeyin ona. Ben annemin yaninda ağlamamak için gidiyorum yanindan. Umarim düzelir bunlar siz annenize destek olun onun yaninda olun yeter ki
göz yaşlarıma engel olamıyorum kendim evimde ve iş yerimde devamlı ağlamaklıyım ama anneme gittiğimde sağlam durmaya çalışıyorum her yarım saatte bir aramak sesini duymak istiyorum herkez güçlü ol diyor ama ben güçlü olmak istemiyorum annemle yapılacak bir çok hayallerımız var onların yarım kalmamalı
benım ona daha çok ihtiyacım var
coook gecmiş olsun ,inşallah tez zamanda bu hastalıgı yener .ne tam olarak rahatsızlıgı ve nasıl başladı
üzerinden 5 ay geçmiş yazının.Annem akciğer kanseri kemoterapi görüyor daha ilk kemoterapiyi aldı çarşamba günü ikinciyi alacak. Az önce duştan çıkmış saçını taramamı istedi ben tarayınca çok dökülüyor sen tarar mısın dedi ben de yavaş yavaş taramaya başladım ama ne kadar nazik olsam da yine döküldü ve bugun baya fazla döküldü. Tarağı her indirdiğimde bir yumak saç da indi. Böyle olacağını ikimiz de biliyorduk zaten ve ben hep güçlü durmaya çalıştım bu dönemde. Hatta güldük eğlendik oh ne güzel saç derdin olmayacak dedik ama bugün gördüm o saçlar döküldükçe o üzüldükçe benim de içim kötü oldu... Sağlığından önemli değil tabiki kökü onda ama onun üzülmemesi lazim bu dönemde ben hep onun yanındayım annemin daha önce de kanseri yenmişliği var bu kez de yenecek inaniyoruz. Bu dönemi yaşayanlar özellikle yazarlarsa çok mutlu olurum saç dökülmesi ne kadar sürüyor? Baştan kestir döküldüğünü görüp de üzülme demişlerdi ama onu yapmak istemedi annem öyle mi yapsaydık acaba ben araştırdım ama bulamadım saç dökülmesini engelleyen ya da azaltan bir şey yok mudur acaba bileniniz var mi
troid hastalığı derken? hipo troid, hiper mi zehirli guatr mı merak ettim açar mısın sana zahmetamin insallah yenecez bunu da tiroud hastalığı ile başladı ondan sonrası geldi zaten
troid hastalığı derken? hipo troid, hiper mi zehirli guatr mı merak ettim açar mısın sana zahmet
canım biliyorum bilmezmiyim.. Allah yardımcınız olsun çok zor olduğunu bizlerden yaşamış insalardan başka kim bile bilir. Allah yar ve yardımcınız olsun.tiroud kanseri annem yani bütün tiroudları alındı hipo yada zehirli değil
ameliyat oldu yutkunma felci geçirdi ve 4 aydır boru ile besleniyor böyle yazması kolay gibi ama yaşananlar çok ama çok zor
mesajınıza dün cevap yazacaktım ama o gücü bulamadım. bugün annem yine kemoterapi aldı az önce de doğru düzgün konuştuktan sonra aklıma geldi buraya yaziyim dedim.üzerinden 5 ay geçmiş yazının.
nasıl şimdi annen?
bende sayfamda akciğer ca hakkında yazı yazmıştım.
saçlar önemli değil, senin de dediğin gibi.
onlar tekrardan çıkacaklar. annemin de döküldü tamamen kel kalmamıştı ama.
ilaç, doz vs hesaplamalara verilen kürlere kuvvetine göre etkiside değişkenlik gösteriyor.
rahmetli babam kel kalmıştı.
ama kemoterapinin yan etkilerini hiç yaşamamıştı. hemde hiç bir etkisini yaşamadı.
annem ise yatak döşek yatıyordu. herkes de çok farklı oluyor.
bunlar için üzülmemeli annen. inşallah iyidir iyileşmiştir şifa diliyorum annene sana hepinize sabır dolu günler diliyorum. inşallah geçecek bu günleriniz. umarım iyi yönde ilerleme kaydetmişsinizdir 5 ay içersinde :s
şifa olmasını diliyorum. yine de doktorlara inanamıyorum ben. neden derseniz. herşeyi Allah bilir. örnek olarak annemden söz etmek istiyorum. belki bir nebze rahatlatır. 6 ay ömür vermişlerdi. kitlesi arterin yanında olduğu için ameliyat mümkün değildi. ışın tedavisinde arter deline bilir demişti doktor bana. ışına başlamadan evvel. bu nasıl bir yıkımdı benim için anlatamam. aylarca her öksürmesinde annemin eyvah diye yerimden fırlayarak koşuyordum yanına ağzından kan mı geliyor acaba diye. çünkü o an hastayı kaybederiz demişlerdi. keşke bana demeselerdi daha iyi olurdu. nitekim şükür öyle birşey de olmadı, ve 7 yıldır hayatta şükür yine annem. doktorlar dememeli asla öyle birşey. hangi doktora gittiysek akciğer ca hastaları yaşamaz gözüyle bakıyorlar. yaşamaz annen deyip gönderiyorlardı. ve ben bu hükümden nefret ediyorum. dilerim anneniz için denilenlerde boş ıkar ve iyileşir. bize de ömrü uzatmak amacımız diyorlardı. dediğim gibi Allahtan başkası bilmez. 5 ay geçmiş inşallah daha da iyiye gider. iyileşme olmayacak demek çok acımasızca. türü nedir acaba annenizin.. annemin küçük hücre dışı evre 3 dü. annenize doktorun asla onayladığım bir davranış deil. o doktoru kınıyorum. hastaya bu denirmi çok yanlışmesajınıza dün cevap yazacaktım ama o gücü bulamadım. bugün annem yine kemoterapi aldı az önce de doğru düzgün konuştuktan sonra aklıma geldi buraya yaziyim dedim.
ameliyat şansı yokmuş iki akciğerin üstündeki lenflere de atladığı için. ameliyat olabilse daha iyiymiş. ben anlamıyorum doktorların söyledikleri bunlar. dayımın eşi de doktor o da baya ilgileniyor sağolsun o yüzden arastırmadığı şey görüşmediği doktor yok diye biliyorum bu konuda.
deminden beri de zombi gibiyim. hissedemiyorum bişey. Bugün annem doktorla konuşmuş bazı şeyleri bildiğini söyleyerek. Dayımın eşi doktor demiştim ya onlarda olduğumuz bi gün konuşuyorlardı annemle ve o konuşmadan da sonuç şu oldu benim için. Gittiği yere kadar gidecekmiş kemoterapiyle ya da başka tedavilerle fitoterapi vs denenebilir denildi ama ameliyat olamadığı için hiçbir zaman o tümör ordan tam olarak gitmeyecekmiş. Doktordan da tam olarak birşeyleri duymak için bugün konuşmuş annem işte. Doktor da madem bazı şeylerden haberiniz var evet durum bu mümkün olduğu kadar ömrü uzatmaya çalışacağız diyerek iyileşme olmayacağını onaylamış. Kenddimi kandırılmış gibi hissediyorum niye en başta söylemediler de tümörde küçülme var dediklerinde bu kadar sevindik dedim. Doktorlar da haklı aslında annem de benim gibi bu soruyu sorduğunda baştan böyle konuşsaydık umudunuzu kesmek gibi olurdu ve bu hastaya daha kötü gelirdi moralini sıfırlardı demiş..
öyle işte... yazamıyorum...
doktor anneme zaten öleceksin diye birşey demedi ki. zaten o kendisi diyor asla bi ömür biçemez doktor sayı veremez diye. yanlış anlamışsınız. Onun söylediği ameliyat olmadan tam bir iyileşme olamıyormuş yani o tümör tamamen oradan kazınamıyormuş kemoterapi yok edemezmiş sadece kemoterapiyle bundan sonra stabil durumda tutmaya çalışıyorlar o da artık ne kadar süre böyle gider bilmiyorum.... türünü falan hiç bilmiyorum anneme sorduğumda erken teşhis değil ama geç kalınmış bir teşhis de değil bana da öye söyledi doktor çok üstünde durmadım ben de dedi. Küçük hücreli kanser mi ne öyle birşey biliyorum sanırım o terimlere de çok uzağım yanlış bilgi vermeyeyim.şifa olmasını diliyorum. yine de doktorlara inanamıyorum ben. neden derseniz. herşeyi Allah bilir. örnek olarak annemden söz etmek istiyorum. belki bir nebze rahatlatır. 6 ay ömür vermişlerdi. kitlesi arterin yanında olduğu için ameliyat mümkün değildi. ışın tedavisinde arter deline bilir demişti doktor bana. ışına başlamadan evvel. bu nasıl bir yıkımdı benim için anlatamam. aylarca her öksürmesinde annemin eyvah diye yerimden fırlayarak koşuyordum yanına ağzından kan mı geliyor acaba diye. çünkü o an hastayı kaybederiz demişlerdi. keşke bana demeselerdi daha iyi olurdu. nitekim şükür öyle birşey de olmadı, ve 7 yıldır hayatta şükür yine annem. doktorlar dememeli asla öyle birşey. hangi doktora gittiysek akciğer ca hastaları yaşamaz gözüyle bakıyorlar. yaşamaz annen deyip gönderiyorlardı. ve ben bu hükümden nefret ediyorum. dilerim anneniz için denilenlerde boş ıkar ve iyileşir. bize de ömrü uzatmak amacımız diyorlardı. dediğim gibi Allahtan başkası bilmez. 5 ay geçmiş inşallah daha da iyiye gider. iyileşme olmayacak demek çok acımasızca. türü nedir acaba annenizin.. annemin küçük hücre dışı evre 3 dü. annenize doktorun asla onayladığım bir davranış deil. o doktoru kınıyorum. hastaya bu denirmi çok yanlış
ahhh canim benim yaa acini icimde hissettim ne dersek diyelim bos biliyorum.. Aallahim sabir versin anneciginede sanada...mesajınıza dün cevap yazacaktım ama o gücü bulamadım. bugün annem yine kemoterapi aldı az önce de doğru düzgün konuştuktan sonra aklıma geldi buraya yaziyim dedim.
ameliyat şansı yokmuş iki akciğerin üstündeki lenflere de atladığı için. ameliyat olabilse daha iyiymiş. ben anlamıyorum doktorların söyledikleri bunlar. dayımın eşi de doktor o da baya ilgileniyor sağolsun o yüzden arastırmadığı şey görüşmediği doktor yok diye biliyorum bu konuda.
deminden beri de zombi gibiyim. hissedemiyorum bişey. Bugün annem doktorla konuşmuş bazı şeyleri bildiğini söyleyerek. Dayımın eşi doktor demiştim ya onlarda olduğumuz bi gün konuşuyorlardı annemle ve o konuşmadan da sonuç şu oldu benim için. Gittiği yere kadar gidecekmiş kemoterapiyle ya da başka tedavilerle fitoterapi vs denenebilir denildi ama ameliyat olamadığı için hiçbir zaman o tümör ordan tam olarak gitmeyecekmiş. Doktordan da tam olarak birşeyleri duymak için bugün konuşmuş annem işte. Doktor da madem bazı şeylerden haberiniz var evet durum bu mümkün olduğu kadar ömrü uzatmaya çalışacağız diyerek iyileşme olmayacağını onaylamış. Kenddimi kandırılmış gibi hissediyorum niye en başta söylemediler de tümörde küçülme var dediklerinde bu kadar sevindik dedim. Doktorlar da haklı aslında annem de benim gibi bu soruyu sorduğunda baştan böyle konuşsaydık umudunuzu kesmek gibi olurdu ve bu hastaya daha kötü gelirdi moralini sıfırlardı demiş..
öyle işte... yazamıyorum...