• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin nişanlımın ailesi hakkında sürekli şikayet halinde bulunması

cikolatalipankek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2020
358
182
53
Nişanlımla farklı şehirlerdeyiz ve yanıma geldi. He şey ani oldu 2 gün öncesinden öğrendik geleceğini. Ani olduğu için kayınvalidem hiç bir şey bile gönderememiş. Annem bunu başıma kalkıyor. Nişanlımın valizde sadece kendine bir kaç elbise parçası getirdi onun haricinde bir şey yoktu. Geçen sefer geldiğindede kayınvalidem bana 2 çorap patik, ve bir tane kazak göndermişti. Nişanlım da kolye almıştı bana.

annem de diyor bak getire getire bi çorap göndermişti en son bu sefer onu bile göndermemiş diyor. Nişandada çok az altın takıldı bana ve annemin dilinden yoruldum artık. Her şey maddiyat değil diyorum ama anlamıyor annem. Onların ve bizim görüşümüz aynı değil onlar geriler biraz diyor, yok nişanlın olgun değil falan diyor ben artık annemin sözlerini duymaktan bıktım.
ben hiç bir zaman nişanlıma bana şunu al bunu böyle yap ben bunu istiyorum, annene söyle bunu böyle yapsın demiyorum.
Ayrıca kayınvalidem annemi arayıp sormuyor nasılsın ne yapıyorsun diye annem bu durumada çok hopluyor
Annem nişanlım giderken Kayseri pastırması gönderdi, organik köy peyniri ve kendi bahçemizden yetişen meyve falan gönderdi. Onlar hiç bir şey göndermemiş ama ben gönderiyorum insanlık bende kalsın diyor.

kaynanamda nişanlıma demiş ki "çok utandım rezil olduk biz insanlara hiç bir şey göndermedik onların gönderdiklerine bak ayıp ettik, bir daha ki sefere bizde gönderelim baya şeyler" demiş. Annem diyor ki yine çorap mı gönderecek.

Yemin ederim çok yoruyor annemin bu dırdırları. İki lafından biri şey diyor " Nişanlın daha çocuk, onların ailesi bizim gibi değil, kültür farkı çok"

Ne yapayım sizce ya

Annedir kırmamak lazımda cidden cok fazla dırdır ediyor usulünce konuş annenle al karşına bütün duygularını düşüncelerini anlat annen senin yerine evlenmıyor sen evleniyorsun

Yahu her defasında bişey yollamak zorundalar mı? Resmen bu adetler hayatımızı zorlaştırıyor.

kaynanamda nişanlıma demiş ki "çok utandım rezil olduk biz insanlara hiç bir şey göndermedik onların gönderdiklerine bak ayıp ettik, bir daha ki sefere bizde gönderelim baya şeyler" demiş.
Kadının şunu bile demesi yeter. Sizin yaptıklarınız karşısında rahatsız edici bir boş vermişlik içinde olsalar hadi neyse...Bence siz nişanlınızın gelmesinin mutluluğunu yaşayın. Annenizi kulak ardı edin. Kız anaları konuşur, kolay değil kız vermek. Boşverin olsun o kadar...

Yahu her defasında bişey yollamak zorundalar mı? Resmen bu adetler hayatımızı zorlaştırıyor.

Kadının şunu bile demesi yeter. Sizin yaptıklarınız karşısında rahatsız edici bir boş vermişlik içinde olsalar hadi neyse...Bence siz nişanlınızın gelmesinin mutluluğunu yaşayın. Annenizi kulak ardı edin. Kız anaları konuşur, kolay değil kız vermek. Boşverin olsun o kadar...
Öyle yapmaya çalışıyorum ama ona rağmen her zaman bir memnuniyetsizlik bir laf söyleme bir negatif düşünce falan doğal olarak bende yıpranıyorum. Nişanlımdan ben daha olgunum evet, ama bunu sürekli yüzüme vurması çok rahatsız edici. Ben konuşuncada her şeye karşılık cevap veriyor oluyorum.

annen çorap patik de beğenmemiş ne bekliyormuş hediye

kaldı ki cidden bu tarz beklentiler kaldı mı

15 yıl önce evlendiğimde kv aman bohça vs yapmayalım kimse memnun olmuyor zaten demişti

ki benim kv min okuma yazması dahi yok, köyde büyümüş vs vs

ha nişanlın gelirken eline bir tatlı alsa olurmuş, birinin evine misafirliğe hele de yatılı gidilirse bu gerekir

ama sana giysi, kolye şu bu cidden gereksiz

Ben ailemle yaşamıyordum nişanlıyken ama bizimkilere hediye falan gelmedi hiç. Bir tek eşimin tanışmaya gelirken aldığı orkide var. Bir de istemeye gelirkenki çiçek çikolata😂

annen çorap patik de beğenmemiş ne bekliyormuş hediye

kaldı ki cidden bu tarz beklentiler kaldı mı

15 yıl önce evlendiğimde kv aman bohça vs yapmayalım kimse memnun olmuyor zaten demişti

ki benim kv min okuma yazması dahi yok, köyde büyümüş vs vs

ha nişanlın gelirken eline bir tatlı alsa olurmuş, birinin evine misafirliğe hele de yatılı gidilirse bu gerekir

ama sana giysi, kolye şu bu cidden gereksiz
Nişanlım gelirken İzmir Boyoz'u getirdi, onu belirtmeyi unutmuşum. Annem istiyor ki bana altın veya daha güzel gösterişli şeyler falan göndersinler. Diyor ki bende gelin aldım, gelinime neler neler yaptık sana gelene bak diyor

Ben ailemle yaşamıyordum nişanlıyken ama bizimkilere hediye falan gelmedi hiç. Bir tek nişanlımın tanışmaya gelirken aldığı orkide var. Bir de istemeye gelirkenki çiçek çikolata😂
Benimde istememde sadece çiçek, ve lokum getirdiler. Çikolata vs vs yoktu. Tanışmaya geldiğindede çiçek, çikolata ve kola getirmişlerdi

Nişanlımla farklı şehirlerdeyiz ve yanıma geldi. He şey ani oldu 2 gün öncesinden öğrendik geleceğini. Ani olduğu için kayınvalidem hiç bir şey bile gönderememiş. Annem bunu başıma kalkıyor. Nişanlımın valizde sadece kendine bir kaç elbise parçası getirdi onun haricinde bir şey yoktu. Geçen sefer geldiğindede kayınvalidem bana 2 çorap patik, ve bir tane kazak göndermişti. Nişanlım da kolye almıştı bana.

annem de diyor bak getire getire bi çorap göndermişti en son bu sefer onu bile göndermemiş diyor. Nişandada çok az altın takıldı bana ve annemin dilinden yoruldum artık. Her şey maddiyat değil diyorum ama anlamıyor annem. Onların ve bizim görüşümüz aynı değil onlar geriler biraz diyor, yok nişanlın olgun değil falan diyor ben artık annemin sözlerini duymaktan bıktım.
ben hiç bir zaman nişanlıma bana şunu al bunu böyle yap ben bunu istiyorum, annene söyle bunu böyle yapsın demiyorum.
Ayrıca kayınvalidem annemi arayıp sormuyor nasılsın ne yapıyorsun diye annem bu durumada çok hopluyor
Annem nişanlım giderken Kayseri pastırması gönderdi, organik köy peyniri ve kendi bahçemizden yetişen meyve falan gönderdi. Onlar hiç bir şey göndermemiş ama ben gönderiyorum insanlık bende kalsın diyor.

kaynanamda nişanlıma demiş ki "çok utandım rezil olduk biz insanlara hiç bir şey göndermedik onların gönderdiklerine bak ayıp ettik, bir daha ki sefere bizde gönderelim baya şeyler" demiş. Annem diyor ki yine çorap mı gönderecek.

Yemin ederim çok yoruyor annemin bu dırdırları. İki lafından biri şey diyor " Nişanlın daha çocuk, onların ailesi bizim gibi değil, kültür farkı çok"

Ne yapayım sizce ya

annenin söylediklerini dinle dinle haklısın annecim keşke alsaydı düşünememişler napalım de. Bırak konuşsun.
ve asla annenin söyledikleri yüzünden dolup nişanlına bilenme kavga etme.
Nişanlılık dönemi zor. Kız anneleri daha zorlaştırıyor olayı. Aman diyim sen karşı tarafa yansıtma.

Nişanlım gelirken İzmir Boyoz'u getirdi, onu belirtmeyi unutmuşum. Annem istiyor ki bana altın veya daha güzel gösterişli şeyler falan göndersinler. Diyor ki bende gelin aldım, gelinime neler neler yaptık sana gelene bak diyor

annen hata yapmış geline neler neler alırken

lakin anneni değiştiremeyiz

net olacaksın

hani annen nişanlını kültür olarak altta görüyor ama kusura bakma da ben de anneni daha demode gördüm, gelin almak, her ziyarette altın beklemek vs çok eskilerde kaldı

evet öyle isterler biz nişanda bohça mohça yapmayalım diye konuşmuştuk.
Annem arkalarından tutturdu bohça yapmadık diye el boş mu gelinir bi abiye ayakkabı çanta alamamışlar mı.
Aradan 1-2 ay geçti bir gün kv ve kızkardeşleri toplanıp bize geldiler hepsi ellerinde hediyelerle bir de bilezik taktılar.
annemi görsen 4 köşe anne deme o kadına diyordu. Öp anneciğinin elini bak ne güzel hediyeler getirmiş diyor. 🤣🤣🤣
Benim annem de görsen cahil bir kadın değil yani okumuş etmiş büyük şehirde yaşayan bir insan. Ama böyle oluyorlar kız evlendirirken galiba iyi görmek istiyorlar. Ama maddiyata takılıyorlar gereksiz yere.

Ne yapayım sizce ya
Annenize sorun ne istiyormuş? Nişanı atmnızı mı?

Benimde istememde sadece çiçek, ve lokum getirdiler. Çikolata vs vs yoktu. Tanışmaya geldiğindede çiçek, çikolata ve kola getirmişlerdi
Nişanımda iki bilezik taktılar onları da eşim kendisi aldı maaşıyla. Annem bu bilezikler çok hafif dedi bana sadece.
Her anne ister ki evladını altınlar için yüzdürsünler.
Karşı tarafın durumu müsait olmayabilir. Belki düğünde yaparız diyerek altın hediye etmeyi düşünmeyebilirler. Annenizin biraz daha anlayışlı olması lazım bence.
Mühim olan size davranışı dünürlerin. Mutluluk muhim olan bence

Lütfen sakın sonradan annen gibi düşünme. Bazen insanlar böyle sürekli söylenen şeylerden etkileniyor aman konu sahibi etkilenmeyin. Bakın kimse sizle evleniyor diye bir şeyler yollamak zorunda değil. Patık kazak yollamış daha ne yollasın. Annenizin bu tarz şeyler söylemesi için kemdisininde bir şeyler yapması lazım. Bazen burda şaşırıp kalıyorum yok bohça şunu yapmışlar yok altın bu kadar yapmışlar. Yahu bunları müstakbel eşten bekleyin yaşlı başlı insanlar cidden elinde avucunda ne varsa onu resmen asıl evlenceklerın yapması gerekenlere verıyorlar. Çok yanlış tamam aıle yardımcı olur. Ama bütün her şeyi kız ailesi olsun erkek aılesı olsun damattan gelinden değil aıleden bekliyor saçma yani. Yanlış anlamayın belli ki sizde rahatsız oluyorsunuz. Anneniz belli ki eski kafa ama eskiden altın ucuzdu yapılırdı hediye yerıne kıyafet şu bu değil kumaş topları alınırdı. Şimdi millet yok kıyafet yok şu bu şaşıp kalıyorum bızde böyle şeyler yoktu. Eşyalar bıle eskiden öyle matah bır suru alınmazdı perde halı koltuk tarzıydı. Şimdi hayat pahalı eğer bekleniyorsa erkek tarafından adet adı altında ee bunun erkek tarafına alınan kısmınıda unutmamak lazım. Bunu annenıze dıyın anne böyle bekliyoruz ama bu adetler bı tek kız tarafına göre değil erkek tarafınada şu adetler var bız yaptık mı diyceksınız

Ben valla anneni haksız bulmadım

Karşı taraf düşüncesiz ve çiğ. Annen gayet görgülü bir insan, karşısında da kendi kafasında insanlar bekliyor anladığım kadarıyla.

Karşı taraf hediye çorap gönderdi diyorsunuz, 10tllik çoraptan hediye mi olur😶 keşke hiç göndermeselermiş. En kötü bir saksı çiçeği alır gönderirsin yani çorap ne ola ki😶

Kadın evladının el üstünde tutulmasını, evliliğinde değer görmesini istiyor suç mu? Hediye altın beklemesi de normal, 2000tlye bile gayet güzel Dorika kolyeler var indirimde 1000tlye bileklikler var görüyorum. Bence de aile görünüz denk değil hala çorapta kaldım şaka gibi bir hediye

Ne yapayım sizce ya
Kendimi gördüm, annem zamanında beni yedi bu konularla takıntılarla, sonuç ikimizde evlendik çoluk çocuğa karıştık ama başkalarıyla...

Kadın evladının el üstünde tutulmasını, evliliğinde değer görmesini istiyor suç mu? Hediye altın beklemesi de normal, 2000tlye bile gayet güzel Dorika kolyeler var indirimde 1000tlye bileklikler var görüyorum. Bence de aile görünüz denk değil hala çorapta kaldım şaka gibi bir hediye

adam her geldiğinde 1000, 2000 hediye mi alsın

gelip gitme de 500 desek

eve eşya alır konu sahibine hediye alacağına

bir de hediye içten gelir, işte doğum günü olur, bir özel durum olur alınır

misafirliğe gelirken kolye al, bileklik al makul mü

Ben valla anneni haksız bulmadım

Karşı taraf düşüncesiz ve çiğ. Annen gayet görgülü bir insan, karşısında da kendi kafasında insanlar bekliyor anladığım kadarıyla.

Karşı taraf hediye çorap gönderdi diyorsunuz, 10tllik çoraptan hediye mi olur😶 keşke hiç göndermeselermiş. En kötü bir saksı çiçeği alır gönderirsin yani çorap ne ola ki😶

Kuzu bence abartı ya her gelişte 2 bın bın tl hedıye alınsa masş kalmaz nasıl birikim yapılcak. Her gelindiğinde bir şey alınması cidden saçma kuzum. Bak annesi böyle adet dıyorsa annesıde alıcak o kıyafst vs karşı tarafa hatta aıleye akrabalarada alınır. Adet tek taraflı değildir. Bunlar yapılıyor mu? Hayır ama kız tarafı hep ıster kendılerıne adet bır tek gıbı

Back