Böyle birşey yokSoy olarak babamızdan gittiği için soyumuz annenizin soyadını alamazsınız. Soyadı değişimi için çok geçerli bir neden olması lazım mesela çok dalga geçilecek ya da belden aşağı argo çağrışımlar yapan soyadları değiştiriliyor. İsimde sorun yok ama soyisim sanmıyorum ama zafen evlenince değişecek..
Evet kizlik soyadini da kullansak eşimizin soyadini kullanmaya mecburuz öncelikli olan o yaniyaa öyle mi? 2 soyadı mı taşıyoruz yani,allahım ne saçma!
erkeklerde bir iticilik oluşmadı,erkekleri seviyorumBakın bende babamla görüşmüyorum ve soyismim çok zor söyleniyordu sevmiyordum ama soyadıyla ne oluyor ki kaldı ki sevdiğin insanın soyadını neden taşımak istemezsin babandan dolayı erkrklere bi iticilik oluşmuş sanırım ama evlenince sadece kendi soyismini taşımak anlamsız çünkü çocuğun babasının soyadını taşıyacak siz başka bu da çocukta sorun yaratır bilemiyorum..ayrılmamış olduğunuz halde böyle olması yani hem okulda hem idari işlemlerde vs. gerçi zaten bu konuyu internette aratıp da bulabilirsiniz avukat siteleri var.
çok çok sevindim.Böyle birşey yok
Tabikide annenin soyadını alabilirsin
Babanla görüşmüyor olman yeterli sebeptir
Soyadı değiştirmek için dava açacaksın
Uzamaz bile tek celsede değişir
Sadece kütüğünü değiştiremiyorsun o babanınki ile aynı kalıyor
fitblack
Annem babam ayrı(21 senedir),ben annemin kızlık soyadını almak istiyorum. babamdan nefret ediyorum,onun soyadını taşımak bile bana yük.çocukluktan beri hayalim bu. annemle aynı soyadı taşımak istiyorum,bu mümkün mü? dava açabilir miyim?
yaşım 23.
evlenirsin yakında nasıl olsa boşver falan demeyin,öyle planlarım yok uzun bir süre.
neyse uzun vadede öyle planlarım yok nasılsa,ileride ülkemiz azıcık gelişir belki.Evet kizlik soyadini da kullansak eşimizin soyadini kullanmaya mecburuz öncelikli olan o yani
Tam ayrıntıları bilmiyorumçok çok sevindim.
kütük önemli değil.
hayatımda hiç dava açmadım,nasıl yapacağım. dilekçeye ne yazmam gerekir? bir avukatla mı görüşmeliyim?
ben de babalıktan reddetmeyi çok istiyordum da onu yapamayacağımı öğrenmiştim.Tam ayrıntıları bilmiyorum
Kuzenim bir kaç ay önce değiştirdi soyadını
Oda babası ile görüşmüyor
Babalıktan reddetmek istiyordu
Kütük falanda silinsin diye
Bir avukatla görüştü
Red edemeyeceğini öğrendi
Hatta reddi mirasda yapamıyorsun
Yani ölürse ne parası ne borcu bana kalmasın diyemiyormuş
Kütükde bununla bağlantılı değiştirilemiyormuş
Avukat yoluyla dava açtılar
Dilekçeyi nasıl yazdılar bilmiyorum
Hatta kuzenimin annesi evli ona rağmen annesinin kızlık soyadını alabildi
İki ay gibi bir sürede halloldu tek davada
Bence sen adliyeye bi git ilgilenecek birini bulursun mutlakaben de babalıktan reddetmeyi çok istiyordum da onu yapamayacağımı öğrenmiştim.
o zaman benim de avukat bulmam gerekiyor lakin hala öğrenciyim,pek avukata verecek param yok.baro ilgilenir mi?
çok sevindim ya şu an inanılmaz mutluyum. hukuk okuyan bir arkadaşıma sormuştum lakin o konulara henüz gelmemişler yardımcı olamadı :)
tamamdır çok teşekkür ediyorum :)Bence sen adliyeye bi git ilgilenecek birini bulursun mutlaka
Durumu anlatır bilgi alırsın
Avukat tutamayan herkeze başvurunca barodan görevlendiriyorlar diye biliyorum
Bakın bende babamla görüşmüyorum ve soyismim çok zor söyleniyordu sevmiyordum ama soyadıyla ne oluyor ki kaldı ki sevdiğin insanın soyadını neden taşımak istemezsin babandan dolayı erkrklere bi iticilik oluşmuş sanırım ama evlenince sadece kendi soyismini taşımak anlamsız çünkü çocuğun babasının soyadını taşıyacak siz başka bu da çocukta sorun yaratır bilemiyorum..ayrılmamış olduğunuz halde böyle olması yani hem okulda hem idari işlemlerde vs. gerçi zaten bu konuyu internette aratıp da bulabilirsiniz avukat siteleri var.
Bakın bende babamla görüşmüyorum ve soyismim çok zor söyleniyordu sevmiyordum ama soyadıyla ne oluyor ki kaldı ki sevdiğin insanın soyadını neden taşımak istemezsin babandan dolayı erkrklere bi iticilik oluşmuş sanırım ama evlenince sadece kendi soyismini taşımak anlamsız çünkü çocuğun babasının soyadını taşıyacak siz başka bu da çocukta sorun yaratır bilemiyorum..ayrılmamış olduğunuz halde böyle olması yani hem okulda hem idari işlemlerde vs. gerçi zaten bu konuyu internette aratıp da bulabilirsiniz avukat siteleri var.
+1İnsan kendini adı ve soyadı ile tanıtıyor yıllarca. Sonra birgun evlenince hop soy adın değişiyor. Madem soy isim soydan geliyor evlenince soyum mu değişti?
Yıllarca Ayşe Yılmaz olarak gez sonra bir günde hooop Ayşe Çelik ol. Esas insanda bu depresyon yaratır. Bu düzen çok yanlış. Evlenirken kim kimin soyadını alacak diye sorulmalı. Ya da ortak yeni bir soy adı. Biraz da erkekler düşünsün sevdiğim kadının soy adını almak beni neden rahatsız etsin ki diye.
Soy olarak babadan gitme ne demektir??? Bunu yaratan insanoğludur...biyolojik olarak 46 kromozomdan oluşuruz ve 23 ü anneden 23 ü babadan gelir soyumuzun sadece % 50 si babadan gelir...babanın soyismini taşımak zorunda değiliz...kanun da böyle söyler annenin soyadını taşıyabilir çocukSoy olarak babamızdan gittiği için soyumuz annenizin soyadını alamazsınız. Soyadı değişimi için çok geçerli bir neden olması lazım mesela çok dalga geçilecek ya da belden aşağı argo çağrışımlar yapan soyadları değiştiriliyor. İsimde sorun yok ama soyisim sanmıyorum ama zafen evlenince değişecek..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?