annemin kızlık soyadını almak istiyorum

Böyle birşey yok
Tabikide annenin soyadını alabilirsin
Babanla görüşmüyor olman yeterli sebeptir
Soyadı değiştirmek için dava açacaksın
Uzamaz bile tek celsede değişir
Sadece kütüğünü değiştiremiyorsun o babanınki ile aynı kalıyor
fitblack

erkeklerde bir iticilik oluşmadı,erkekleri seviyorum herkes bir değil. sadece bir eşitlik olsaydı güzel olurdu.
ancak neler yaşadığımı bilmeden yorum yapmanız saçma. her babasıyla görüşmeyen değiştirmiyor evet ama ben değiştirmek istiyorum. sizin kendinizle kıyaslamamanız gerekiyor çünkü yaşadıklarımız farklıdır eminim.
artık eşimin soyadını alıp almayacağıma sonra karar veririm. internette yeterli bilgiye ulaşamadım,burada benzer bir durum yaşayan varsa bana yol gösterir diye yazdım. iyi akşamlar dilerim size.

çok çok sevindim.
kütük önemli değil.
hayatımda hiç dava açmadım,nasıl yapacağım. dilekçeye ne yazmam gerekir? bir avukatla mı görüşmeliyim?

Yap tabi. Evlendikten sonra sa 2. Soy isim olarak kullanırsın canım.

çok çok sevindim.
kütük önemli değil.
hayatımda hiç dava açmadım,nasıl yapacağım. dilekçeye ne yazmam gerekir? bir avukatla mı görüşmeliyim?
Tam ayrıntıları bilmiyorum
Kuzenim bir kaç ay önce değiştirdi soyadını
Oda babası ile görüşmüyor
Babalıktan reddetmek istiyordu
Kütük falanda silinsin diye
Bir avukatla görüştü
Red edemeyeceğini öğrendi
Hatta reddi mirasda yapamıyorsun
Yani ölürse ne parası ne borcu bana kalmasın diyemiyormuş
Kütükde bununla bağlantılı değiştirilemiyormuş
Avukat yoluyla dava açtılar
Dilekçeyi nasıl yazdılar bilmiyorum
Hatta kuzenimin annesi evli ona rağmen annesinin kızlık soyadını alabildi
İki ay gibi bir sürede halloldu tek davada

ben de babalıktan reddetmeyi çok istiyordum da onu yapamayacağımı öğrenmiştim.
o zaman benim de avukat bulmam gerekiyor lakin hala öğrenciyim,pek avukata verecek param yok.baro ilgilenir mi?
çok sevindim ya şu an inanılmaz mutluyum. hukuk okuyan bir arkadaşıma sormuştum lakin o konulara henüz gelmemişler yardımcı olamadı :)

Bence sen adliyeye bi git ilgilenecek birini bulursun mutlaka
Durumu anlatır bilgi alırsın
Avukat tutamayan herkeze başvurunca barodan görevlendiriyorlar diye biliyorum

İnsan kendini adı ve soyadı ile tanıtıyor yıllarca. Sonra birgun evlenince hop soy adın değişiyor. Madem soy isim soydan geliyor evlenince soyum mu değişti?

Yıllarca Ayşe Yılmaz olarak gez sonra bir günde hooop Ayşe Çelik ol. Esas insanda bu depresyon yaratır. Bu düzen çok yanlış. Evlenirken kim kimin soyadını alacak diye sorulmalı. Ya da ortak yeni bir soy adı. Biraz da erkekler düşünsün sevdiğim kadının soy adını almak beni neden rahatsız etsin ki diye.

+1

Soy olarak babadan gitme ne demektir??? Bunu yaratan insanoğludur...biyolojik olarak 46 kromozomdan oluşuruz ve 23 ü anneden 23 ü babadan gelir soyumuzun sadece % 50 si babadan gelir...babanın soyismini taşımak zorunda değiliz...kanun da böyle söyler annenin soyadını taşıyabilir çocuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…