Börekler Annemin Hazır Yufka Börek tarifleri

En başarılı bulduğunuz ''Hazır Yufka Börek Tarifi '' hangisidir?

• Ankete Katılan
    785
  • Anket Kapalı .
ne diyorsun sen üstat.. senin eline su döksem daha ne isterim 😍 sen doğudan uzaksın ya o yüzden şaşırdım bilmene 😊
aynen ya keşke biraz akrabam olsaymış oralarda:)
bi kız verdik urfaya bakalım umudum onda :)
doğu yemekleri gerçekten efsane ama bi de yapabilmek marifet ister yani.bak sana ve nevoşa o konuda hep gıpta ediyorum 😍

aynen ya keşke biraz akrabam olsaymış oralarda:)
bi kız verdik urfaya bakalım umudum onda :)
doğu yemekleri gerçekten efsane ama bi de yapabilmek marifet ister yani.bak sana ve nevoşa o konuda hep gıpta ediyorum 😍
Aa şaşırdım valla.. bu yöreselde yapılan her yemeği denersin sende cnm 😊

şaşırma gerçek hislerim :KK60:
denerim tabi de biz herşeyi zeytinyağlı yaptığımız için bazıları ağır geliyor:)
burası gerçekten otla çimenle besleniyo :KK70:
Yaa bende yemeklerde has zeytinyağı kullanırım.. zeytin ağaçlarımız var.. senede 1 zeytin toplayıp taze taze çektirirz şükür.. ama tereyağlı etli yemekler vaz geçilmez.. eşimde aynı.. ama değişikliğe açık . Ben değişik yemek çok yaparım.. o konuda cesaretliyim.. ama bak bu ara başımın etini yiyor etli yemek yapmıyorsun ne zmndır.. ki yapıyorum ama ramazandan çıktık ya.. alıştı kaç çeşit sofralara beğenmiyor haspam 🤣

Ne listesi.. beyin fırtınası var sadece 😁 ama bence şu mantıklıydı kim söyledi unuttum.. daha önce yapılan yöresel yemekler kabul edilmesin..
Zaten bende öyle diyorum canım:)Ben dedim o mu acaba:)
Hiç bilinmeyen demiyorum:)
Mesela örnek vereyim bizim buranın en meşhur yemeği Analı kızlı köftedir ama bu başka yerlerdede yapılıyor bileni ve seveni çok bu olmaz:)
Kömbe(hatay kömbesi gibi değil börek) ve kiraz yaprağı sarması yaparız bizde çok meşhurdur.Ama eminim burası hariç bilen yoktur bunu yapmakta sakınca göremiyorum:)
Yani o ilde çok ama çok meşhur olabilir ama her yerde yapılan ,her restorantta bulunan veya evlerde yapılan bir tarif olmaz ama o bölgede meşhur olabilir:)

X