Annemin evine oturmalı mıyım??

Gokben1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
668
0
96
34
Antalya
Kızlar fikirlerinize ihtiyacım var.Bana fikir verirseniz çok sevineceğim.
Ben evleneli 4 sene bitecek ve yaklaşık 5 sene öncede annemle babam anlaşmalı olarak boşandı(başka bir kadın yüzünden).İkiside medeni bir şekilde ayrıldılar.Annem babama güvendi ve boşanma kararında kardeşimin nafakasından ve tazminatından başka birşey yazdırmadı(o hatayı nasıl yaptı hala kendisi de bilmiyor).Tabi tazminatı da o sıra ödemedi.Durumu kötüydü.Annemde arada biz üzülmeyelim diye mahkemeye vermedi. Annemin oturduğu ev üzerinden kredi çekilmişti babam ödüyordu ama babamın işleri kötü gitti ve ödeyemedi bir süre.Biraz annem biraz abim idare ettiler.Bu arada anneannem rahatsızlandı ve hastaneye yatırmak zorunda kaldık.Kanserdi 2 ay hastanede kaldı ve vefat etti.

Annem tek çocuk benimde o zaman bebeğim küçükdü ve anneme çok yardımcı olamıyordum hastane konusunda.Annem o süre zarfında tek başına 2 ay hastanede kendisi baktı ve babam hiç arayıp sormadı.Oysa ki boşanırken her zaman yanında olacağım diye söz vermişti.Hem maddi hem manevi zorluk çekti.Tek başına kalmanın zorlukları onu bunaltmıştı ve kardeşin abimin ve benim kararımla evlen dedik.Hayat yalnız geçmezdi.Anneannem vefat etti.Sonrasında bir tanıdığımızın babasıyla evlendi annem(aralarında yaş farkı var).Kardeşimde 16 yaşında ve yanlarında.Krediyi hala annem ödüyordu.Maaşını krediye veriyordu (1000 tl) evin kirasını da kardeşime harcıyordu.Annem her kredi ödeyemeye gititği zaman sinirleri bozuluyordu.Bizde o sıra kendi evimizi satmıştık.(kendi evimizi alırken peşinatta annem,babam,kayınvalidemgil destek çıkmıştı).Evi satınca annem de evlendiği kişiyle konuşarak borcu kapatmak istediğini söyledi.Eşinin taktığı bilezikleri bozdurdu bizden borç aldı ve 40.000 tl ye kapattı borcu.Tabi krediyi yaklaşık 2 sene ödemişti.Bu süre zarfında birbirlerine ateş püskürdüler.Babamda evlenmişti tabi.Annemin üzüntüsü babamın evlenmesinden dolayı değil bunu biliyordu sadece onu bu zor durumlara sokmasından dolayı kızıyordu.Babamsa annemin evlenmesinden dolayı kızıyordu.Daha çok şeyler yaşandı ama onlara gerek yok şimdi.Anlayacağınız boşanırlarkenki anlayış şuan aralarında yok.

Şuan babamın işleri düzeldi ve tazminatı ödeyemeye başladı.Tabi biz bir ev daha aldık onuda şuan sattık iş yapıyoruz diye..Şuan sattığım evde oturuyorum ama buradan çıkacağım.Geleyim asıl soruma.Şuan kirada olan evimiz çok iyi bir mevkide okul yönünden güvenlik açısından ve en önemlisi ordaki arkadaşlıklarımı komşularımı hiçbir yerde bulamadım.Çok girişken birisi de değilim hemen ortam yapayım.Ben o eve taşınsam mı diye düşünüyorum.Çocuklarım okula başlayacak birkaç sene içinde iyi bir okula gitmiş olurlar servis dertleri olmaz,benim bir sıkıntım olduğum zaman çocuklarımı koyabileceğim yerler var.Ama kafamı karıştıran bir konu var ki o da şu;annemin eşine allah korusun birşey olursa veya anlaşamadı sorun çıktı evine dönmek isterse nasıl olur diye düşünüyorum?Annem bana çok yardımcı olur.Maddi olarak da çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılar.Manevi olarak da yanımdadır hep. ben onunla yaşarım eşimde annemi çok seviyor,çok iyiliğini gördü ama ev üstüne ev olmaz illa ki çıkarız biz.Eşim şuan bile der anlaşamazsan yorma kendini bu yaştan sonra hiçbirşeyi çekme gel beraber yaşarız diyor. Acaba taşınsam mı kendi evimize kira derdimde olmayacak.Şu 1-2 sene benim için önemli ev kirası olmaması veya az olması çok büyük şans benim için çünkü eşim iş yapıyor ve bu süreci atlatırsak sonra rahatlıycaz.

Sizce nasıl olur kızlar??Fikirleriniz benim için önemli.

annenın kararı ne yonde olursa ona gore hareket et bence tasınmanda bır sıkıntı yok sonucta adamın evı deıl annenın evıymıs yanı kımsenın laf etmeye hakkı olmaz.bırıkısenede bırıkın yaparsınız baska ev alır cıkarsın.kendını ıyı hıssedeceksen tasın yanı ev bos bos duracagına..

Geçeceğiniz ev kirada anladığım kadarıyla. Kiracıları nasıl çıkaracaksınız ?
Kirayı kim alıyor ? Anneniz alıyorsa maddi anlamda sıkıntı yaşamayacak mı ?
....

Birde aklımı karıştıran o eve geçerseniz anneniz sizinle yaşamaya mecbur kalırsa diye kaygılanıyorsunuz, buna çok şaşırdım.
Tamam aynı evde yaşamak istemiyor olabilirsiniz ama şimdiden bunun planını yapmanız ilginç geldi bana.
Yani o eve geçmeseniz annenizin sizinle kalmasına hiç mi izin vermezsiniz ?
...

Kira sorun olmayacaksa, anneniz müsade ediyorsa, annenizin evine taşınmanız mantıklı görünüyor.

Benim aklıma şöyle bir çözüm geldi :

Şimdilik o eve geçin.Ancak annene belli bir süre belirtin.
Mesela 1-2 sene çok önemli,sonra rahatlayacağız diyorsun.
Annene 3 yıllığına veya 5 yıllığına gibi bir süre belirtebilirsin.
Bu sürenin sonunda,annenin ve sizin durumunuzda değişiklik olmazsa,kalmaya devam edersiniz.
Böylece,annen boşanmak isterse veya eşi vefat ederse,kızımı evinden edemem gibi bir düşüncesi olmaz.

sıkıntılarını atlatana kadar maddi olarak rahatlayana kadar oturabilirsin sonrasına da eşinle birlikte karar verirsin

aynı durumda kayınvalidenin evi olsaydı çoktan taşınmıştınız bile o yüzden taşının derim

Canım kiracı bankacı tek yaşayan bir bayan ki o da sınavlara hazırlanıyor.Kazandığı an başka şehre gidecek.

Kirayı annem alıyor.Bir süre öncesine kadar sıkıntıdaydı o yüzden kirayı kardeşime harcıyordu kendi maaşını da krediye yatırıyordu.Şuan öyle bir sorun kalmadı maaşı da gayet iyi zaten ben kira ödemeyeceğim demiyorum sadece daha az ödeyeceğim.kiracı 600 ödüyor ben 600 değilde 300 ödeyeceğim mesela.Annem istersen onuda verme diyor ama ben kardeşim için vereceğimm sonuçta üniversite okuyacak.

Canım yazımı tam okumadın sanırım eşim bile şuan sorun yaşarsan hiç çekinme gel bizle yaşa diyor anneme.Allaha çok şükür evlendiği insanla da iyi anlaşıyorlar.Biz onun kaygısını asla çekmedik.Sadece annem rahat eder mi edemez mi diye kaygılandığım için sordum.Annem veya eşimin annesi her zaman başımın tacıdır.Annem bana bunca yardımı ederken ben onun bizimle yaşamasına gocunacak birisi değilim.
Yorumun için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…