Annemin emrivakisi

Apnarax

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar öncelikle annemle birbimize düşkünüz ve aramız gayet iyidir. Ben tek cocuk büyüdüm. Aslında bi ablam olacakmış ama yaşamamış. Annem tek yaşıyor, babam öldü.2 ay önce doğum yaptım. Annem bizimle kaldı sağolsun herşeyime yardım etti . Şimdi bazı işleri var evine döndü . Ve ben tek kalınca bebeğimle daha güzel ilgilendim , eşimle daha cok sohbet etmeye başladık. Çünkü ister istemez annem varken mesafeli duruyoruz . İnsan bi şeye kızsa tartışamıyor bile . Eşim akşamları dışarı çıkıyor annem varken mesela . Bi de anne varken insan hep cocuk gibi kalıyor. Evimin hanımı oldugumu unutmuşum resmen . Tabi ki annemle yine görüşeceğiz zaten doğumdan önce de biz giderdik sık sık , annem gelirdi. Aynı şehirde yaşıyoruz bu arada. Annem sürekli bu ara işlerim bitsin nasıl olsa alıştınız kalmama gelirim 3-4gün kalırım , sizde benimle gelirsiniz burda kalırız diyor . Artık böyle geçer hayatımız diyor. Hiç bir sağlık sorunu vs yok öyle olsa zaten bırakmam ömür boyu bakarım. Böyle emrivaki yapması moralimi bozuyor eşimi ve beni takmıyor gibi . Haksız mıyım sizce? Anneme asla diyemem bu kadar kalmana gerek yok artık zaten çoğu zaman görüşürüz diye . Kırmadan nasıl halledebilirim

Teyzeniz veya iyi anlaştığı bir arkadaşı yokmu ona söyleyin tatlı dille anlatsın. Neden uzun süre kalsın ki madem eşiniz de rahat etmiyor.
Siz söyleyecekseniz de kirmadan söyleyin annecim ben çok iyi yapıyorum herşeyi çocukla da ilgileniyorum vaktim kalıyor bile deyin. Gelmez belki

annenle olan iliskini sen ayarlayacaksin. annenin gonlunu yap, hem de cok ic ice olmayin. esine de yansitma.

Bence annenizin niyeti emrivaki yapmak degil size destek olmak. Kadin yalniz ve torun gelince muhtemelen onun icin bir yasama sevinci olmustur. Ben uzuldum annenize

Aslında söylüyorum alıştım artık iyi bakıyorum gibi ama . Teyzem vs söylerse daha cok kızar

Haklısınız.. Anne olunca kırmadan nasıl halledersin bilemiyorum ama elinizden geldiğince çekirdek ailenizi Annenize kabullendirin. Evinize, eşinize değer verdikçe, önemsedikçe belli sınırlar çizdikçe anneniz de sizi anlayacaktır.

Bence annenizin niyeti emrivaki yapmak degil size destek olmak. Kadin yalniz ve torun gelince muhtemelen onun icin bir yasama sevinci olmustur. Ben uzuldum annenize
Üzülecek bi durumu yok aslında zaten önceden de nerdeyse her gün görüşüyorduk yine öyle olacak. Sadece beni rahatsız eden ben kalırım , siz bende kalırsınız sanki hiç yalnız kalmayacağız eşimle gibi . Dese ki bi iki gün kalırım giderim bi kaç gün kalırsınız başbaşa diye asla rahatsız olmam

annenle olan iliskini sen ayarlayacaksin. annenin gonlunu yap, hem de cok ic ice olmayin. esine de yansitma.
Doğumdan sonra her anne gibi kaldı Allah razı olsun cok destek oldu . Ama ben anladım ki annem kaldıkca ben bebeğime alışamamışım mesela . Düşünemedim böyle olacağını

Cok iyi dusunmussun annecigim beni ve torununu dusundugun icin cok tesekkur ederim ama benim cocugumla tek kalip alismam lazim diyebilirsiniz belki. Surekli senin desteginle ilerlersem yarin tek kaldigimda bocalayabilirim onun icin esimle is bolumu yaparak alismamiz lazim diyebilirsiniz.

Emrivaki yapmıyor, ümit ediyor. Belli ki tekrardan aile ortamında olmak hoşuna gitmiş ve yalnız kalınca özlem duyuyor. Elbette o istiyor diye ikide bir toplanıp bir onda bir sizde kalamazsınız. Herkes kendi evinde kalmaya devam eder tabi ki. Çocuğunuz evine anne babasına alışmalı, siz de çocuğunuza.. Mesela haftanın şu şu günlerini anane günü diye belirleyin. Kendini hayatınıza dahil hissetsin. Kalbini kırmayın :)

Bence de anneniz sizi düşündüğünden öyle diyor ilk sene zor geçer diye muhtemelen bir de eşin çalışıyorsa daha çok yorulursun diye

Sizi en iyi ben anlarım =) Henüz bebeğim yok, olursa düşünemiyorum bile, annem temelli yerleşir yanımıza =)
Ev taşımama yardım etmek için gelip 1 sene kaldı canım anam =) Hayır, 35 yaşındayım asla inanmıyor yalnız kalabileceğime, evi çekip çevirebileceğime, sürekli aklım sende diyor.
Konuşmakla halledemedim ben. Sert çıktığım da oldu, sonra içime battı falan.. Yani gerçekten insanın en yumuşak karnı annesi, hele de bağ kuvvetliyse. Ama eşlerimiz kayınvalide ile yaşamak zorunda değil di mi.. İş size düşüyor, ne yapın ne edin gelmeden halledin. Geldikten sonra git denmiyor çünkü. "Anne sen olunca eşim bebekle ilgilenmiyor, fazla sorumluluk almıyor, sana güvenip böyle alışmasını istemiyorum, sen yokken bana destek oluyor, ben ilgilenmesini istiyorum, seni de yormak istemiyorum" falan diyebilirsiniz. Aynı şehirdeyseniz zaten çook anlamsız aynı evde kalmanız.

Anneniz emri vaki yapıyor gibi gelmedi bana. Babanız vefat etmiş sizz evlenip gitmişsiniz bir aile ortamına ihtiyac duyuyor demek ki. Torunda olunca özlediği aile ortamını bulmuş. Ben iyi niyetiyle böyle davrandığını düşünüyorum

Bence anne suan bosluga düsmüs.Bende hamilelikde annemde kalmıstım 10 gün.Riskli dönemdi.
Eve döndüm agladım.Ev sessiz,annemde her odadan biri cııkıyordu.
O boslugu tahmin edebiliyorum
Bence anneniz suan o boslugu yasıyor,aile ortamından yalnzlıga düstü.AMa alısır zamanla.
Emrivaki değil yani gayet insani bi tepki.

Konudan bağımsız olarak bana bu tür şeyler hep çok hüzünlü gelmiştir. Misal düşünsenize siz bebeğinizi ne kadar seviyorsanız, onunla mutluluk doluyorsanız günlerden bir gün annenizde sizin için daha doğrusu hepimiz için öyle aynı duyguları hissetti. Besledi büyüttü gözünden sakındı. Tabi hayatın icabı bu insanlar evleniyor yeni yuva kuruyor ve evlenmeden önce belki birinci önceliği olan anne evlendikten sonra malesef böyle bir konuma düşebiliyor. İnsan kendi rahatı ve huzuru için annesinin yanında olmamasını tercih edebiliyor. Olması gereken bu ama dediğim gibi bana hep bir hüzünlü gelmiştir bu olaylar

Bu konuda ne kadar ılıman, ponçik arkadaşlar var. Konu kayınvalidenin talebi olsaydı ve konu sahibi aynı şekilde şikayetini dile getirseydi o zamanki cevaplar çok farklı olacaktı.

Konu sahibi, annen de olsa kayınvaliden de olsa artık ayaklarınızın üzerinde durabikeceğinizi ve çekirdek aileniz ile vakit geçirmek isteyebileceğinizi anlayıp ona göre davranmalılar.

Şöyle söyleyin bende tabi her anne farklıdır ama “ annecim çok sağol teklifin için valla iyi düşünmüşsün ama bende öğrenmeliyim tek başıma anne olabilmeyi anneannesi olarak sana çok teşekkür ediyoruz ihtiyacımız olursa çekinmeden kalacağız’. Böyle söyleseniz ne der ?

uykusuz kalacaginiz geceleri bildiği icin söylüyor bence yoksa şimdiye kadar kalmayan kadın neden gelip sizde kalmak istesin çocuktan sonra.
her gün görebilecegi bi ortamdayken hemde, bence bebeginiz biraz ellenip ayaklanana kadar size yardimci olmak istiyor ayri evde yasiyormus onunda bayila bayila düzen bozup kalmak istedigini sanmiyorum.
ama uygun bir dille söylebilirsiniz bu durumdan hoşnut olmayacaksaniz.
sana guvendigim zaman cocuga bakmakta daha cok zorlaniyorum diyin ki öyle oluyor, 3 gunde olsa rahata alisinca insan daha cok zorlaniyor rutinine donemiyor hemen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…