Annemin davranışlarından soğudum

zorhayaller

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2024
96
-58
29
Ailemle farklı şehirde yaşıyoruz izin bulunca gelebiliyoruz annem çok ısrar edince oğlumla 2 yaşında girecek doğum gününde birlikte olalım diye geldim baştan söyledim oğlum çok hareketli diye yok biz torunumuzu özledik dediler ama gelince sürekli ona dokunma onu yapma kırarsan baban alır , annen gelsin dövsün yani sürekli şikayet etti. Bende oğlum durdurmaya çalışıyorum ama ev küçük ve çok eşyalı anlamıyorda sıkılıyor en son bugün mutfakta ‘bıktım artık dayanamıyorum ‘diye bağırdı. Bende biranlık hışımla aldım oğlumu odaya getirdim sonra baktım biraz ateşi var telaşlandım hemen ateşini ölçmek istedim. Oğlum mutfaktan çıktık diye bağırıyor o sıra sus artık diye bende bağırdım sonrada zorlada ! olsa kulaktan ateşini ölçtüm sınırın altındaydı şükür. O sıra annem birden odaya girdi çocuğu mu dövüyorsun diye kucakladı çıktı birde çocuk bu diyor ( ben çocukken ne bağırmalar ne dövmeler bana ) neyse bende peşinden ver oğlumu dedim tartıştık sonra oğlumu doktor götürdüm hafif üşütmüş dediler. Çorba içirip uyuttum ama çokta üzüldüm sonra annemle konuşmaya çalıştım ‘ ben dediysem dedim sen niye bağırıyorsun dedi çocuğu zor aldım elinden diyor ki asla öyle bir şey olmadı. Şimdi torunum torunum sanki hiç beni doldurmamış gibi ne yapayım torunuma diye sarılıyor ben bunları gördükçe . Annemden soğudum resmen eşimde istersem seni gelip alıyom dönelim diyor. Bir taraftan gitmek istiyorum diğer taraftan babamın üzüleceğini düşünüyorum ne yapsam bilmiyorum ?

Hem çocuğa kızmış hem de dovuyorsunuz sanmış kıyamamış. Kendi çocukluğunuz ile kıyaslamanız da ne kadar çocukça bir his sacmalamayin. Olabilir yani o da yeni yeni öğreniyor anneanne olmayı. Bence abartmışsınız. Çok üzülüp takılacak bir durum yok. Gönlünü de aliyormus çocuğun.

Kalkın gidin tabiki ne duruyorsunuz

Dövmediğini biliyor ama manuplasyon yapıyor.

2 yaşındaki bir çocuk ilk defa gittiği bir yerde asla durmaz. Bakın asla diyorum. Kaldımki yatılı kalıyor evde her yeri merak eder eller girer çıkar. Kardeşim mesela doktor. Tıp dilinde korkunç 2 diye konularımız vardı diyor.

Dövmediğini biliyor ama manuplasyon yapıyor.
Ya neden öyle yapıyor çünkü bir suç işledi bagirdi küçücük çocuğa kendini haklı çıkaracak bir şey yapması lazım. Gibi düşünüyor. Doğru değil ve uzun vadede sık görüşülmemesi gereken birisi. Ama şimdi işi büyütmek de olmaz. Herseyden öte eşi annenle bile anlaşamayan birisin der en ufak kavgada. ya da başka kavgada annesini kötüler eşi insan kahroluyor o zaman. Böyle şeyleri esle çok paylaşmamak lazım

Bence senin sinirin bozulmuş. Annen de uzun zamandır çocuk görmediyse şaşırmıştır. Neyse gelmişken kaçıp gitmiş gibi olma. Ama bir daha da uzun kalmalı gitme annene. Demek ki ikinizde ayarlayamadınız durumu

Eğer gerçekten narsist ise ileride çocuğu annesine düşman edebilir. Narsistler böyle şeyler yapmaktan zevk alır. Ateşi ölçerken çocuğu dövmediği çok bellidir bence hiç gerek yok böyle şeylere.

Vallahi o yaştakilerin çoğunun psikolojisi bozuk ve narsist hepimizin annesi öyle. Mesela ben her memlekete gidişimde sanki cocuguma zulme ediyormuşum gibi tek düşünen anneannesiymiş gibi falan filan davranıyorlar bakıyorum çevreme herkes öyle. Bunlardan ancak uzak kalarak kurtulunur. Kendince torununa iyi bir şey yaptığını zannediyor. Değiştiremezsin.

Evine dön bence, annen dengesiz ...

kendi suçunu sana iftira atarak bastırmış. annenizi sevmedim . benimki de öyle bu arada. Yarın kalkın gidin durmayın daha.
Hem çocuğa tahammülü yok anneyi darlıyor sonra kadın çocuğuna kızınca da anneyi suçluyor, konu sahibinin annesi çok manipülatif, evlerden ırak...

Geçmişte evlatlarına zulmettikleri için bu şekilde günah çıkarmaya çalışıyor çoğu. Aşırı yapmacıklar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…