• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin davranislari..

dunyams

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2011
166
8
46
İngiltere
oncelikle sun usoylemek istiyorumki herkes gibi bende annemi cok seviyorum.. benim icin cok degerli..
ona yardimci olmak istiyorum ama nasil yaklasmaliyim bilemiyorum..

Herzaman biraz icine kapali, biraz fazla alingan gecinilmesi zor bir kadindi.. gecen sene martta anevrizmaya bagli beyin kanamasi gecirdi ve ameliyat oldu cok sukur kurtuldu, saclarini kazidilar ameliyat yerinde ckokukluk oldu ve iyice bunalima girdi, ilk zamanlar kimse alinmadi herkesi kirdi, agir konustu hep tersledi ama inatla hic karsilik vermedik sabirettik, aradan simdi nerdeyse 1 sene gecti, hersey normal diyor doktorlar ama annem bu hastaligi kullaniyor.

ornegin kardesim bize geliyor yemege annem evde oluyor ikidebir mesaj atiyor ben evde yalniz hasta oluyorum sen ablana git eglen ben oleyimde kurtulun.. kardesimin butun morali alt ust oluyor eve gidiyor annem bayilma numaralari yapiyor kardesim tansiyonunu olcuyor hersey normal.

doktor anevrizmayi yok ettik diyor, annemin maillerinde bi bakiyorumki herkese tekrar kanama riski var olumle burun buruna yasiyorum..

onu seven insanlar var, bunlar olmasada ona ilgi gostericek arkadaslari var.. ama annem hastalik hastasi gibi oldu..
iyi bir psikologa gitmesi gerek diye dusunuyorum ama bunu bile nasil soleyemem gerek bilmiyorum..
kizkardesimin okulda son senesi ama kizi okadar cok uzuyorki oda hic cevap vermiyor.. ornegin anne arkadasimin dogumgunu partisine gidebilirmiyim demis, bana ne soruyorsun biz ailemiyiz istersen evden tamamen tasin kurtul benden demis..

arkadaslar bu durumda olan boyle birseyle karsilasan varmi hic

oncelikle sun usoylemek istiyorumki herkes gibi bende annemi cok seviyorum.. benim icin cok degerli..
ona yardimci olmak istiyorum ama nasil yaklasmaliyim bilemiyorum..

Herzaman biraz icine kapali, biraz fazla alingan gecinilmesi zor bir kadindi.. gecen sene martta anevrizmaya bagli beyin kanamasi gecirdi ve ameliyat oldu cok sukur kurtuldu, saclarini kazidilar ameliyat yerinde ckokukluk oldu ve iyice bunalima girdi, ilk zamanlar kimse alinmadi herkesi kirdi, agir konustu hep tersledi ama inatla hic karsilik vermedik sabirettik, aradan simdi nerdeyse 1 sene gecti, hersey normal diyor doktorlar ama annem bu hastaligi kullaniyor.

ornegin kardesim bize geliyor yemege annem evde oluyor ikidebir mesaj atiyor ben evde yalniz hasta oluyorum sen ablana git eglen ben oleyimde kurtulun.. kardesimin butun morali alt ust oluyor eve gidiyor annem bayilma numaralari yapiyor kardesim tansiyonunu olcuyor hersey normal.

doktor anevrizmayi yok ettik diyor, annemin maillerinde bi bakiyorumki herkese tekrar kanama riski var olumle burun buruna yasiyorum..

onu seven insanlar var, bunlar olmasada ona ilgi gostericek arkadaslari var.. ama annem hastalik hastasi gibi oldu..
iyi bir psikologa gitmesi gerek diye dusunuyorum ama bunu bile nasil soleyemem gerek bilmiyorum..
kizkardesimin okulda son senesi ama kizi okadar cok uzuyorki oda hic cevap vermiyor.. ornegin anne arkadasimin dogumgunu partisine gidebilirmiyim demis, bana ne soruyorsun biz ailemiyiz istersen evden tamamen tasin kurtul benden demis..

arkadaslar bu durumda olan boyle birseyle karsilasan varmi hic

Allah gerçekten yardımcınız olsun.Öncelikle geçmiş olsun ne güzel kurtulmuş anneniz. :) çok sevindim.Benim ablamda ergenliğinde biraz problemliydi annem psikolof psikaytri falan çok fazla götürdü daha kötü şeylerle karşılaşmamak adına ama ablam bunu sürekli bize karşı kullandı..Telefon mesajların arkadaşlarına işte çok kötüyüm panik atağım var şizofrenim var ölebilirim falan gibi cümleler kullanıyordu.Ama ortada bişey yoktu psikoloğa gitmesini sürekli kendini bi acındırma yoluna giderek seviglisinin ona daha fazla ilgi göstermesini istiyordu. :S gerçkten bi süre sonra hastalık hastası oldu...Halada öyle gibi ama ben çok yıprandığım için bu konuyu takmıyorum artık çünkü onun adına çok üzülüyorum annem onunla çok ilgiili ama o annemin bu ilgi ve inceliğini sürekli bize karşı kullandı :/

Yani diyeceğim o ki çok zor bi hastalık evresi geçirmişsiniz anneniz bu yüzden daha fazla ilgi alaka istiyor sizden sanırım,yoksa bu şekilde davranmaz :) yada ilgi çekmek dikkat çekmek herkes benimle ilgilensin diyor kendini hala hasta sanıyor olabilir. Bi büyüğünüz teyze dayı amca vs onunla konuşsun bence.En yakında psikoloğa gitmenizi öneririm.Gitmek istemezse onu ikna etmek sizin elinizde,ameliyatı yapan doktora kontrle gidiyorsanız doktorla konuşma imkanınız olursa bu durumdan bahsedin size bi yol göstermesini annenizle konuşup onun '' her bu ameliyatı geçiren hastaların destek almalarının gerekli olduğundan '' bahsetmesini isteyebilirsiniz.En azından anneniz doktorunun sözüyle belki gider psikoloğa :) umarım yardımcı olabilmişimdir,inşallah herşey yoluna girer.Ama bu kanımca geçici bir durum,en yakın zamanda düzelmesi dileğiyle :)

Cok cok gecmis olsun dünyams, tabiki hastalanmayi kim ister?
Ama ne kadarda cok annemizi sevsekde oda sunu bilmeliki bazi seylerinde bir siniri var, yani etrafindakileri üzmeye hic hakki yok.
O hayatini yasamis ama siz gencler yeri gelir bir dogum günü partisine gidersiniz veya baska bir eglenceye bunu kabul etmesi lazim.
Sunu unutmasinki bu hastaligi onun gibi ( Masallah!!! ) iyi atlatamayanlarda var, mesela felc olma gibi.
Yani bazi seylere sükretmesinide bilmeli.
Bence doktorun görevi burda cok büyük, yani annene bu hastaligini atlattigini ve artik pozitif düsünmeye calismasi lazim oldugunu anlatmali.

Suna cok sevindim, kardesini düsünmen cok güzel bir olay, beraber empati kurmaniz cok güzel, birbirinize destek olun ve annenizinde bu duygulardan bir an önce kurtulmasi dilegi ile....

Back