Annemin bizle yaşaması ve anlaşamıyor oluşumuz😞

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çözümü çok basit annenizi gönderiyorsunuz, hergun kahvaltınızı, meyvenizi ayağınıza getirecek gündelikçi tutuyorsunuz. Yani kadın siz kocanızla başbaşa kalın rahatsız olmayın diye odasına çekiliyormuş ne olmuş kitaplığı oraya taşıdıysa, odaya çekilip hizmete hazır ayakta beklemesi gerekiyordu herhalde . Hormon bazılarında şımarıklık yapıyor sanırım. Cidden annenizi gönderin yoksa çok üzeceksiniz kadını belli ki daha doğuma kaç hafta var az değil, şimdi hormon o zaman lohusalık bitmez kadına da yazık
Hormon falan hikaye ya

Anlaşamıyoruz deyince daha büyük bir problem olduğunu düşünmüştüm. Belki hormonlardan böyle etkileniyorsunuz ama abarttığınızı düşünüyorum. Kadın sizinle ilgileniyor ve neticede yanınıza taşınmış ve her işinizle ilgileniyorsa kendi kolayına gelecek şekilde düzen kurmak isteyebilir bu normal geldi bana.

Dediginiz tek şey eşyaların yeri değişiyor. Annenizin bu kadar yaptığı-öncesi dahil- şeyin yanında bu olumsuz özelliği devede kulak kalır. Umarım evladım sizin gibi olma dedim ne diyeyim.
Yaa canım öyle deme annemi çok seviyorum.Ders çalışırken bile her zaman anneme iyi şart sağlamayı hedefledim öyle adapte oldum.Küçükken bile okulda kantinde pohaça alsam bi tane de sırt çantama atar anneme getirirdim.Hala daha ona her imkanı sağlamaya her istediğini yapmaya çalışıyorum.Ama haklısın ben de kendimi böyle düşündüğüm için sucluyorum geceleri

Ben anlaşmazlık görmedim aranızda sadece evde annenizin istediği bazı şeyler oluyor gibi bence olsun rahatsız olmayın çokta önemli değil bir iki eşyanın yerinin değişmesi.

Dediğiniz gibi yarın öbür gün bebek gelince insan nefes almak istiyor arada daha kolaylık olacak. Anneniz hep yanınızda olmuş küçük şeyler için üzmeyin derim.

Ne çok abartiyorsunuz yahu. Bu kadar annenizi istemiyorduysaniz yatili hizmetli alip temizliginizi, yemeginizi, utunuzu yaptirin.

İşini görsün diye eve anne/kaynana cagirip sonra off puf yapanlara da hastayim.
Yapabiliyorsan ver parasini yaptir hem cebinizden para cikmaz hem konusuyorsunuz. Simdi korona diyeceksiniz, korona olmasa sanki alacaktiniz...
Hizmetliye ihtiyacım yok benim annem yokken de eşim hallediyordu temizliğe kadın geliyordu.Annemi hizmetli olarak da görmüyorum asla göremem o benim her şeyim.Sadece düzen konusuna takıldım zaten böyle düşündüğüm için geceleri vicdan yaptığımı da söyledim.

Sorun ne kadında anlamadım? Her işinizi yapiyormus eşin evdeyken sizi başbaşa da birakiyormis. Vay efendim kitaplar odasına taşınmış vay efendim koltuk yerini değiştirmiş. İnsallah evladım sizin gibi birisi olmaz
Haklısın ama yine de nasıl bir evlat olduğumu tam olarak bilmeden böyle deme

El oğlu diye önyargılı olmayacağım bir daha.
Damat bey sizden daha evlat olmuş kusura bakmayın ama..
Kadın hayatınızda sadece hizmetçi olarak var olsun istiyorsunuz galiba. Ayıptır.
Zaten özeliniz olsun diye elinden geleni yapıyormuş kadın. Bir sehpa iki kitap yerini değiştirdi diye olay olmuş.

Hizmetliye ihtiyacım yok benim annem yokken de eşim hallediyordu temizliğe kadın geliyordu.Annemi hizmetli olarak da görmüyorum asla göremem o benim her şeyim.Sadece düzen konusuna takıldım zaten böyle düşündüğüm için geceleri vicdan yaptığımı da söyledim.

sen kv mler neden alacakları evi bizi de dusunerek bir oda daha fazla almıyolar, bu bencillik değil mi diyen uyeymişsin.
yani herkesi kendi içinde değerlendirmek lazım ama, dunya guneşin etrafında dönuyor ama, sizin değil,kuçuk bir hatırlatma.

Son düzenleme:
Rahat ol ne var kitaplık yeri sehpa yeri cok mu önemli Allahin gücüne gider bunları dert etmek.Ne güzel annen iş yapıyor sana bakıyor.Bunun kıymetini bil.Emin ol annene de zordur sizin yaninizda olmak.Yani elindeki nimetleirn kıymetini bilmelisin.

Eee annenize boyle bilenecekseniz sizde kalmasin o zaman madem ihtiyac yok, sinirinizi bozuyormuş.

Herseyim dediginiz kadina icinizden bu kadar sinir besliyorsaniz.......
Sanki annenizle ayni evde hiç yaşamamiş, sanki sizi anneniz buyutmemiş gibi evlenince kendi evim duzenim diye bir triplere havalara girmekte ayri birsey.
Kadin gidince yerine koyarsin neyi nerede istiyorsan nedir yani yok cerez getiriyormuş eşi bilmem ne.
Şu dusuncelerini annen bilse yaninda 5 dakika kalir mi acaba kalirsa da yazik.

Anlaşamıyoruz deyince daha büyük bir problem olduğunu düşünmüştüm. Belki hormonlardan böyle etkileniyorsunuz ama abarttığınızı düşünüyorum. Kadın sizinle ilgileniyor ve neticede yanınıza taşınmış ve her işinizle ilgileniyorsa kendi kolayına gelecek şekilde düzen kurmak isteyebilir bu normal geldi bana.
Anlaşamıyoruz olayı farklı yani ikimiz konuşurken annem illa ki bir şeye alınıyor ve sürekli alınmasın diye kendimi kasıyorum.Mesela dün ikinci çocuk isterim dedim.Annem de dünyanın hali belli korona depremler dedi.Ben de aman bunları mı düşüncem istiyorum şimdilik kardeşi olsun dedim.Annem alındı birden işte hiç anlamaya çalışmıyorsun seninle konuşulmuyor gereksiz konuşuyor gibi hissettiriyorsun falan dedi.Yarım saat dert anlattım yoruldum içim sıkıldı.Böyle şeyler oluyor aramızda.Yani sohbetlerimiz hep didişmeyle bitiyor

Bence fark etmeden annenizle bir kadınlık yarış içindesiniz. Şu anda elinizden gelmeyen bir cok sey var durumdan ötürü. Bunun sıkıntısı da eklenince olmaz yerden sizin için yardıma gelen kişide kusur arıyorsunuz. Bu tek hormonlarla alakalı bir durum değil

Size ters birşey yapmadığı, anlayıslı davrandıgı halde bu kadar ondan rahatsız olmanız.... :olamaz:Kötüsün diyemem ama bir yanlışlık var sizde. Eşiniz bile annenizin değerini , kıymetini sizden iyi biliyor.. Karnınızda bebeginiz var sizde ins. Yakında Anne olacaksınız.. :KK51:

Parayla bakıcı tutsanız bu istekleriniz olmaz bencillik yapıyorsunuz ihtiyacınız olduğunda insansızlık nasıl bir his yaşamamışsınız.Eşimle birlikte çok ağır hasta olmuştuk ateşli grip gibi bir bardak su alacak halimiz yoktu bir hafta boyunca aklıma o geldi

Rahat ol ne var kitaplık yeri sehpa yeri cok mu önemli Allahin gücüne gider bunları dert etmek.Ne güzel annen iş yapıyor sana bakıyor.Bunun kıymetini bil.Emin ol annene de zordur sizin yaninizda olmak.Yani elindeki nimetleirn kıymetini bilmelisin.
Evet ona da zor biliyorum.Maalesef kendine ait bir evi bir düzeni yok.Ama zaten çocukluğumdan beri anlaşamıyorlardı sürekli onlar üzülüyor diye üzülmekten harap olarak büyüdüm.Boşandılar bu sefer babam bir yanda tek annem bir yanda.Biri gelse biri gelemiyor.Annem de diyor kendi düzeninin olması başka diye ama şuan ona bu imkanı sağlayamam 1-2 seneye mutlaka sağlamaya çalışacağım

Bunları ben kv yaşamıştın ben çok yoğun çalışıyordum bir gün eşim ve kv misafir odamın mobilyasını ve düzenini tamamen değişmiş buldum eşim bir sevinmiş bana ne güzel oldu deyip onay beklemişti bende 2 üzülmesin diye çok güzel olmuş demiştim
Siz annenize takmanız biraz bencil olduğunuzu varsayıyorum ama annenin de biraz empati yapması gerekirdi sonuçta yeni evlisin heveslerini yaşamana izin vermeliydi bence annenle konuş onu kırmadan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X