merhabalar, bir süredir her şey iyi diyordum ya da ufak tefek şeyleri dert edinirdim ama bu kadar boğulmuş hissetmemiştim. 20 yaşındayım üniversite okuyorum aynı şehirde yurtta kalıp. daha ben ilkokuldayken annemde beyin tümörü olduğu tesadüfen öğrenilmişti ve ameliyata alınmıştı. bir süredir bir şey yoktu. son zamanlarda ise iyi değildi annem 58-60 yaşlarında zaten ve kontrole götürdüğümüzde beyninde kötü huylu sıvı birikimi olduğu öğrenildi. dün de ben okuldaydım ve telefondan öğrendim hastaneye kaldırıldığını. haftaya ameliyata alınacakmış doktorlar gecikilmemesi gerektiğini söylemiş. aradım moral verdim biraz ama sesi kötü gibiydi. duygusal olarak güçlü biriyimdir geçmişte kötü şeyler yaşadım çünkü erkek arkadaş tarafından yapılan bir istismar daha ergenken, psikoterapi aldığım dönemler vs. onları çok şükür atlattım çok güçlü birisi haline geldim ama kötü şeyler yaşayan biri olarak en ufak olaylar son zamanlarda duygularımı taşırmaya başlıyor. üniversite hayatında dersler ve verilen görevler zorluyor ama bunları çok normal görüyorum tabii ki bunlar sorun sayılmaz asla ama kartımdaki 3-4 bin para birkaç ayda hemen azalıyor. paranın çoğunu zaten yiyecek içeceğe ya da haftasonu eve gidip gelirken yol parasına vermek zorunda kalıyorum, yurtta öğle yemeği de parayla ve her gün öğle yemeğine 120 tl vermemek için yemiyorum, kısıyorum harcamamı. alışamadım kaldığım yere ve buradaki düzene. 2 ay süren bir diş eti tedavim de var ve iyileşemiyorum, stres de etkiliyormuş, dişlerimi sıkıyorum her gün. yakın arkadaş dediğim tek bir dostum var liseden arkadaşım. üniversitede öyle yakın hissettiğim biri yok özel hayatımı da okuldaki kişilerle paylaşmamaya özen gösteriyorum. o yüzden buraya biraz içimi dökmek istedim. bu hastalık durumları beni de çok etkiledi takıntı mı oldu bilmiyorum ama bu 2 senedir sık sık hastaneye kan tahlil vs. vermeye gidiyorum sürekli bir hastalık ve ölüm korkusu yaşıyorum daha öncesinde takıntı üzerine psikoterapi almıştım ama tekrar başladı. göğsüm ağrıyor haftalardır kalbimde tekleme oluyor ama bütün sonuçlar ve muayeneler temiz çıkıyor. mezun olduğumda iş yerine girmem sorun olmasın diye psikiyatriste gitmeye de çekiniyorum aslında destek almaya. bu ameliyat olayı da annemi kaybetme korkusu yarattı, bununla ilgili rüyalar ile uyanıyorum 2 gündür ya birşey olursa diye. kendimi toparlamak için ne yapabilirim bana bir fikir verir misiniz