- 17 Haziran 2015
- 58
- 31
- 27
-
- Konu Sahibi gunbatarken
Öncelikle cok gecmis olsun canım.Ama annenin tedavi görmesi gerekiyor belli ki psıkolojısı bozulmus kadının .Yoksa ailede ki herkesin psıkolojısı bozulucakO kadar kötüyüm ki sabahtan beri, ölüyorum inanin baska açıklaması yok nefes alamiyorum.
18 yasindayim lys ye gireceğim 3 gunum var. Babam 4 yildir kanser hastasi. Kolon kanseri olarak basladi şimdi akciğer ve karaciğerine yayılmış durumda kemoterapi görüyor babam. Annemin de akli dengesinin bozuk olduğunu düşünüyorum. Zaten psikolojik ilaclar kullanmisti.
Bu sabah basit bi konudan babam anneme ters bir sey soyledi, hani kizmak degil ama terslemek gibi düşünün. Annem bir anda sinirlendi her şeyi yerlere atti tabaklari yiyecekleri.. her yer cam kırığı oldu duvarlara yemek bulaştı butun dolaplar batti.. ne olduğunu bile anlamadim ben, bi anda oldu. sonra banyoya gitti, yere yatip ağlamaya başladı çığlık atmaya beni hastaneye götürün yasamak istemiyorum demeye.. daha neler neler dedi baska insanlara imreniyormus ne kadar mutluymus herkes biz hic mutlu degilmisiz cok sıkılmış bunalmis.. 2 saat babamla ben yalvardik kalk bağırma dedik ama zor bela kalkti biraz yatak odasinda biraz da salonda agladi salon koltugunu yirtti sinirlenip. Sakinlestirmeye calistik biraz iyi oluyo sonra yine birden bagirip aglamaya basliyor. Derdi de "babam onunla konusmuyormus erken kalkip beraber kahvalti yapmiyormus hep sinirliymis 1 yil once böyle degilmis bi anda babam sinirli bi adam olmuş." Bunun gibi seyler. Her zaman bardagin bos tarafini goruyorsunuz diyor bize. Babamin da psikolojisi cok iyi degil biliyorum 4 yildir gecmeyen hastalik kemoterapi o kadar zor seyler ki suan tek gözü görmüyor mesela ameliyat oldu iyilesmesini bekliyoruz. Adam bu durumdayken neden böyle yapiyor annem ? Tam sakinlesti dedik yine gidip sinirlenmiş banyoyu darmaduman etmiş. yatak odasinda da bisey arıyorum diye indirdi butun esyalari aşağı.
Yerlere yatip aglamasi ilk degil ama bu kadar şiddet ilk defa gördüm. Kucuk kardesim var bide o kadar korktu ki cocuk. Odasindan cikamadi saat 1 e kadar ac durmuş sonra yemek götürdüm anca o zaman yedibabama dedim ara anneannem gelsin iyi degil annem dedim yada hastaneye goturelim sakinlestirici vursunlar dedim. Kabul etmiyor, gecer diyor ben inanmıyorum artik gececegine.
O kadar uzgunum ki tarifi yok caresi yok.. elimden gelen bisey yok..
Imkan var kendi de gidiyor psikologa ama bir fayda olmadi. Kocanizla beraber gelin diyormus ama babam ben gitmem diyor. Hic normal degil bisey demeye korkuyorum annanneme git kafani dinle dedim bana beni evden gonderemezsin bosuma ugrasma gitmem hic bi yere gitmem dedi. Ters anliyor yani.annenizin psikolojisi bozuk madem benimki bozuk siz ne diye normalsiniz diye mi delleniyor acep..tedavi şart..psikoloğa gitmeli maddi imkanınız varsa..
maalesef böyle kişiler var ne istiyor sizde mi mutsuz olun istiyor..babanız çok önemli hastalıklarla boğuşuyor farkında değil mi adam ölse gitse rahat mı edecek o zaman ortada bardakta kalmayacak ..sizinde psikolojinizi bozacak ki bozulmuştur zaten..o zaman siz gidin anaannenize hem tatilde annenizden uzaklaşın.Imkan var kendi de gidiyor psikologa ama bir fayda olmadi. Kocanizla beraber gelin diyormus ama babam ben gitmem diyor. Hic normal degil bisey demeye korkuyorum annanneme git kafani dinle dedim bana beni evden gonderemezsin bosuma ugrasma gitmem hic bi yere gitmem dedi. Ters anliyor yani.
Öncelikle cok gecmis olsun canım.Ama annenin tedavi görmesi gerekiyor belli ki psıkolojısı bozulmus kadının .Yoksa ailede ki herkesin psıkolojısı bozulucakBaban neden kabul etmiyor anlamadım ?
Allah ikisinede şifa versin canım..annenin artık sinirleri çok zayıflamış..psikoloğa gitmesi gerek..babana zaten moral gerek ama bu şekilde dahada stres oluyor..annene söyle gidin bir doktora..böyle durumlarda kardeşini al dışarı çıkar canım..Rabbim yardımcın olsun..
maalesef böyle kişiler var ne istiyor sizde mi mutsuz olun istiyor..babanız çok önemli hastalıklarla boğuşuyor farkında değil mi adam ölse gitse rahat mı edecek o zaman ortada bardakta kalmayacak ..sizinde psikolojinizi bozacak ki bozulmuştur zaten..o zaman siz gidin anaannenize hem tatilde annenizden uzaklaşın.
O kadar kötüyüm ki sabahtan beri, ölüyorum inanin baska açıklaması yok nefes alamiyorum.
18 yasindayim lys ye gireceğim 3 gunum var. Babam 4 yildir kanser hastasi. Kolon kanseri olarak basladi şimdi akciğer ve karaciğerine yayılmış durumda kemoterapi görüyor babam. Annemin de akli dengesinin bozuk olduğunu düşünüyorum. Zaten psikolojik ilaclar kullanmisti.
Bu sabah basit bi konudan babam anneme ters bir sey soyledi, hani kizmak degil ama terslemek gibi düşünün. Annem bir anda sinirlendi her şeyi yerlere atti tabaklari yiyecekleri.. her yer cam kırığı oldu duvarlara yemek bulaştı butun dolaplar batti.. ne olduğunu bile anlamadim ben, bi anda oldu. sonra banyoya gitti, yere yatip ağlamaya başladı çığlık atmaya beni hastaneye götürün yasamak istemiyorum demeye.. daha neler neler dedi baska insanlara imreniyormus ne kadar mutluymus herkes biz hic mutlu degilmisiz cok sıkılmış bunalmis.. 2 saat babamla ben yalvardik kalk bağırma dedik ama zor bela kalkti biraz yatak odasinda biraz da salonda agladi salon koltugunu yirtti sinirlenip. Sakinlestirmeye calistik biraz iyi oluyo sonra yine birden bagirip aglamaya basliyor. Derdi de "babam onunla konusmuyormus erken kalkip beraber kahvalti yapmiyormus hep sinirliymis 1 yil once böyle degilmis bi anda babam sinirli bi adam olmuş." Bunun gibi seyler. Her zaman bardagin bos tarafini goruyorsunuz diyor bize. Babamin da psikolojisi cok iyi degil biliyorum 4 yildir gecmeyen hastalik kemoterapi o kadar zor seyler ki suan tek gözü görmüyor mesela ameliyat oldu iyilesmesini bekliyoruz. Adam bu durumdayken neden böyle yapiyor annem ? Tam sakinlesti dedik yine gidip sinirlenmiş banyoyu darmaduman etmiş. yatak odasinda da bisey arıyorum diye indirdi butun esyalari aşağı.
Yerlere yatip aglamasi ilk degil ama bu kadar şiddet ilk defa gördüm. Kucuk kardesim var bide o kadar korktu ki cocuk. Odasindan cikamadi saat 1 e kadar ac durmuş sonra yemek götürdüm anca o zaman yedibabama dedim ara anneannem gelsin iyi degil annem dedim yada hastaneye goturelim sakinlestirici vursunlar dedim. Kabul etmiyor, gecer diyor ben inanmıyorum artik gececegine.
Bu psikoloğun tek başına halledebileceği bir şey değil annenizin belkide birkaç gün gözlem altında tutulması lazım. Hastaneye götürün belli ki sinir krizi geçiriyor ve şuanda müdahale edilmesi en doğrusu geçtikten sonra yardım almak istemeyecektir. Anneannenizi siz arayın başka bir aile büyüğünüz den yardım isteyin gerekirse. Bir sakinleştirici yapılsın götüremiyorsanız eve doktor çağırın. Onlar gelip önce sakinleştirici yapar sonrada gerekirse götürüp müşade altında tutarlar. Böylece tedavisi başlamış olur
Kizmamak elimde degil kiziyorum benim de babam hasta ayni yil deli gibi sinava calismak zorundayim onun yasadiklarini aynen ben de yaşıyorum bunlari yapmıyorum ki babam uzulmesin diye hicbir sey yapmıyorum kizarsa tek bir cevap dahi vermiyorum sinirlenir de hastalanir diye. O neden boyle biraz guclu dursa nolur bunlari yapmasa nolur? Bir kere daha boyle bagirarak agladi babam sonrasinda aniden rahatsizlandi ameliyat oldu. Bunlari bize yasatmaya hakki var mi niye böyle ya niye yapıyor bunu. Simdi de bana ders çalış diyor nasil çalışabileceksemAynı süreci yaşadım annemin kanser hastalığı döneminde
Ateşli bir hastalık geçirdim, telefonu elime alıp, rahmetli anneme ağzıma geleni söyledim, sen neden doğurduğun çocukla ilgilenmiyorsun diye. Ben Haseki'de yatıyordum, annem Cerrahpaşa'da, gece yarısı hastabakıcıya para vererek, tekerlekli sandalyesinde beni görmeye geldi rahmetli, başka bir gün İstiklal Caddesinin ortasında dizlerimin üzerine çöküp kafamı yere vura vura ağladım, bunu yaptığımda 32 yaşımdaydım kazık kadar kadındım ve annemin durumunun çok ağır olduğunun bilincindeydim...
Anneni çok iyi anlıyorum, hastalık zorlaştıkça insan inkar sürecine giriyor, kemoterapi, tedaviler, doktorlar insana umut aşılıyor ama hastan kötüye gittikçe o umuda sıkı sıkıya sarılmaya başlıyorsun, iyileşecek diyorsun ama o kötüye gidiyor, bunu kabullenmek, daha kötüsüne hazırlanmak çok zor. Kanser çok yıpratıcı bir hastalık, hasta kadar yakınlarını da yerden yere vuruyor, bu annenin elinde olan bir şey değil, öyle bir an geliyor ki insan itidalini tamamen kaybediyor. Ben doktor yardımı aldım o dönem, size de önerim odur, en azından alacağı ilaçlar öfke nöbetlerini dizginler daha sakin geçirir. Uzun süreli hastalıklarda maalesef bu yaşanan çok normal, annenize kızmayın babamı düşünmüyor diye, anneniz yas psikolojisinin ta dibinde şu an... Kendini çaresiz, kapana kısılmış hissediyor....
O kadar kötüyüm ki sabahtan beri, ölüyorum inanin baska açıklaması yok nefes alamiyorum.
Kizmamak elimde degil kiziyorum benim de babam hasta ayni yil deli gibi sinava calismak zorundayim onun yasadiklarini aynen ben de yaşıyorum bunlari yapmıyorum ki babam uzulmesin diye hicbir sey yapmıyorum kizarsa tek bir cevap dahi vermiyorum sinirlenir de hastalanir diye. O neden boyle biraz guclu dursa nolur bunlari yapmasa nolur? Bir kere daha boyle bagirarak agladi babam sonrasinda aniden rahatsizlandi ameliyat oldu. Bunlari bize yasatmaya hakki var mi niye böyle ya niye yapıyor bunu. Simdi de bana ders çalış diyor nasil çalışabileceksem
Bilmiyorum sebebini. Gecer diyor. Benim yuzumden artik gittigimde rahatlarsiniz gibi seyler söylüyor ölümü ima ediyor yani. Ben konustum diye oldu artik konusmayacagim diyor. Off of
Evde babamla annemi bırakamıyorum babamin seker tansiyon her turlu tehlikesi var ve sinirlendiginde fenalasiyor hep. Elimde olmadan anneme kiziyorum guclu olmadigi icin sinavima 3 gun kala her seyi zehir ettigi icin