Annemi kaybettim ve kayınvalidemin yaptigi terbiyesizlik

Siz böyle söyleyince aklıma geldi,
yıllar önce bir komşumuz ölmüştü. Çok yaşlıydı ve hastaydı aylardır. Kurtuldu diye bakti herkes yani. Ertesi gün taziyeye gittiğimizde kızlarını gülümseyerek konuşurken görünce çok ayıplamıştım. Yaşım çok küçüktü ve ilk defa yakınımda bir taziye evi görmüştüm inanılmaz ayıplamıştım.

9 ay önce annem öldü.
Şoktan dolayı gülme krizlerine girmiştik kardeşimle. Sinir bozukluğundan üvey babamızın giydiği takım elbiseye gülüyorduk, düşünün. Ben hala rahat rahat ağlayabilmiş değilim.
Ama yaşadığım acıyı ben biliyorum.

O gün bu gündür kimseyi kınamam ve şaşırmam.
Anneannemi çok severdim beni o büyüttü, kalbimde benim annem odur .
Bir buçuk sene önce kendisini kaybettigimde hic üzülmedim. Taziyede bende güldüm, gülümsedim .
Çünkü alzheimerdi . Son evresine yaklaşmak üzereydi . Onu ozlemedigim çok az gün geçiriyorum .
Birinin taziyesinde üzülmek ya da üzülmemek o kişiye hislerimizin bir göstergesi olmayabiliyor

Anneannemi çok severdim beni o büyüttü, kalbimde benim annem odur .
Bir buçuk sene önce kendisini kaybettigimde hic üzülmedim. Taziyede bende güldüm, gülümsedim .
Çünkü alzheimerdi . Son evresine yaklaşmak üzereydi . Onu ozlemedigim çok az gün geçiriyorum .
Birinin taziyesinde üzülmek ya da üzülmemek o kişiye hislerimizin bir göstergesi olmayabiliyor

Evet katılıyorum size.
Benim de günlerim aynı geçiyor inanın. Yaşadığımız her şeyde kaybettiklerimizi anıp özlüyoruz.

Ben de vefat ettiği gün çığlık atmak dışında tamamen tepkisiz kalmıştım. Benimki tamamen şoktu galiba, ani olmuştu çünkü. Bir damla yaş akmadı gözümden. İşin tuhaf yanı acı da hissetmedim özlem bastırana kadar. Sanki başka birinin cenazesini uzaktan izler gibiydim. 9 ay geçti hala düşünürüm, inanamam.

İnsan anlam veremediği için de bazen acı duymuyor.

Evet katılıyorum size.
Benim de günlerim aynı geçiyor inanın. Yaşadığımız her şeyde kaybettiklerimizi anıp özlüyoruz.

Ben de vefat ettiği gün çığlık atmak dışında tamamen tepkisiz kalmıştım. Benimki tamamen şoktu galiba, ani olmuştu çünkü. Bir damla yaş akmadı gözümden. İşin tuhaf yanı acı da hissetmedim özlem bastırana kadar. Sanki başka birinin cenazesini uzaktan izler gibiydim. 9 ay geçti hala düşünürüm, inanamam.

İnsan anlam veremediği için de bazen acı duymuyor.
Bizim toplumumuz maalesef her olayı nasıl yaşamamıza karar verip onu bekliyor .
Acıyı, doğumu , lohusaligi vb büyük küçük her şeyi..
Zaten o yüzden hiç bir toplumsal destek , gerçek samimiyet yok . Koşulsuz sevgi , anlayış hic yok .
Sadece beklenti var , karsilarsan onay gorursun . Karşılamazsan ayıplarlar.

Başınız sağolsun, Allah sabır versin ve inşallah hayırlı uğurlu doğumlar olsun

Benimde annem vefat edeli 2 yıl oldu😢 benim kayınvalidem bana sarılıp hıçkıra hıçkıra gözlerinden boncuk gibi döke döke ağladı benimle birlikte:KK43: ve şuan yine ağladım 😢 bu acı yeterince sizi dibe cekmisken kayinvalidenizin yaptığı ayiba ne denir bilemedim, Allah ıslah etsin

Merhaba arkadaşlar. Annemi kaybettim. Biraz kendimi toparladım sizlerle paylaşmak istedim. Annemi kaybetmemin 2. günü eşimin halaları, yengeleri, kuzenleri şehir dışından baş sağlığına geldiler. Ben 37 haftalık hamileyim ve evimi temizleyip yemeğimi yaptılar. Kv bu insanları hic sevmiyor sebepsiz yere görüşmüyor ve eşimle bende görüşmeyeyim istiyor. Neyse onlar yemek yaparken kv geldi. Suspus oturuyor ufacık çocuklara anneleri mutfaktayken küfür edip duruyor. Neyse yemek odasına yemege geçtik. Anne yemek yiyeceğiz gel. Tokum dedi. Eşim çağırdı halası çağırdı tokum dedi. Biz hep beraber oturduk yemek yiyoruz o da salonda tek oturuyor. Sonra ayaklandı pardüsesini giyiyor eşime dedim annen gidiyor gitmesin dedim. Neyse kürtçe küfür ederek gitti. Bende sinirlendim zaten acim var 2 yıldır her şeye susuyorum kalktim. Dedim bir daha böyle yapacaksan benim evime gelme. Benim acım var ayakta zor duruyorum güçlü olmaya çalışıyorum dedim. Kızlar 37 haftalık gebeligimde bir kere bile bi ihtiyacın var mi kızım demeyen insan bu kadın. O günden beri ne geldi ne aradi kendisini haklı görüyor muhtemelen. Benim acım varken bunu nasıl yaptı. Benim için sessiz kalamaz miydi? Halalardan ziyade kalkıp kendisi bana yardımcı olamaz mıydı? 15 gün sonra sezeryan dogum yapacağım bu kadın ne hakla ne yüzle gelip benim yüzüme bakıp benim evladıma dokunacak...
Annenizin mekanı cennet olsun. Allah sizlere güç kuvvet sabır versin siz gereken cevabı çok güzel vermişsiniz. Kayınvalidenizin yaptığı çok büyük terbiyesizlik o kendisi görüşmüyor olabilir ama eşinizin halaları yengeleri sizin acınızı paylaşmak adına başka şehirden gelmişler sağolsunlar. Kayınvalideniz de kötü niyetli, kinci olmasa dünürünün vefatı için gelen görümcelerine ve yengelerine teşekkür edip küslüğü bitirebilirdi bitirmiyorsa da saygısını koruyabilirdi. Anlaşılan huysuz ve kaba birisi bırakın aramasın sizde aramayın suçlu değilsiniz doğumda da gelirse gelir kendi bilir. Sanıyorum eşiniz sizinle aynı fikirde maşallah gerisi boş...

Merhaba arkadaşlar. Annemi kaybettim. Biraz kendimi toparladım sizlerle paylaşmak istedim. Annemi kaybetmemin 2. günü eşimin halaları, yengeleri, kuzenleri şehir dışından baş sağlığına geldiler. Ben 37 haftalık hamileyim ve evimi temizleyip yemeğimi yaptılar. Kv bu insanları hic sevmiyor sebepsiz yere görüşmüyor ve eşimle bende görüşmeyeyim istiyor. Neyse onlar yemek yaparken kv geldi. Suspus oturuyor ufacık çocuklara anneleri mutfaktayken küfür edip duruyor. Neyse yemek odasına yemege geçtik. Anne yemek yiyeceğiz gel. Tokum dedi. Eşim çağırdı halası çağırdı tokum dedi. Biz hep beraber oturduk yemek yiyoruz o da salonda tek oturuyor. Sonra ayaklandı pardüsesini giyiyor eşime dedim annen gidiyor gitmesin dedim. Neyse kürtçe küfür ederek gitti. Bende sinirlendim zaten acim var 2 yıldır her şeye susuyorum kalktim. Dedim bir daha böyle yapacaksan benim evime gelme. Benim acım var ayakta zor duruyorum güçlü olmaya çalışıyorum dedim. Kızlar 37 haftalık gebeligimde bir kere bile bi ihtiyacın var mi kızım demeyen insan bu kadın. O günden beri ne geldi ne aradi kendisini haklı görüyor muhtemelen. Benim acım varken bunu nasıl yaptı. Benim için sessiz kalamaz miydi? Halalardan ziyade kalkıp kendisi bana yardımcı olamaz mıydı? 15 gün sonra sezeryan dogum yapacağım bu kadın ne hakla ne yüzle gelip benim yüzüme bakıp benim evladıma dokunacak...
Basin sagolsun oncelikle. Kv yaptgi gercekten ayip olmus cok bencilce bi hareket

Ne alaka Türkçe konuşmaması!
o gelinine birşey dememiş ki..

Konuşmasıyla mesajını alan almıştır..
Bu benim düşüncem yukarıda ki sizin düşünceniz.
Ben size yorum yazmadım.
Konu sahibine yazdım.
Konu sahibi de yorumumu beğenmiş.

öncelikle başınız sağolsun bende 8 ay önce yaşadım aynı acıyı sizi çok iyi anlıyorum sonuna kadar haklisiniz kadinin kalbi kararmış zor günde yanınızda olmiycaksa gerçekten hiç olmasın ben olsam suratına bile bakmazdım hakettiği bu çünkü

O acıyla kaynana nazlayacak haliniz olmadığına göre sizin dert edeceğiniz bir şey de yok bence.
Saçmalamış.
Eğer telafi etmeye niyeti yoksa yardım almamaya bakın.

Başınız sağolsun.

Back