Annemi kaybettim ve kayınvalidemin yaptigi terbiyesizlik

Merhaba arkadaşlar. Annemi kaybettim. Biraz kendimi toparladım sizlerle paylaşmak istedim. Annemi kaybetmemin 2. günü eşimin halaları, yengeleri, kuzenleri şehir dışından baş sağlığına geldiler. Ben 37 haftalık hamileyim ve evimi temizleyip yemeğimi yaptılar. Kv bu insanları hic sevmiyor sebepsiz yere görüşmüyor ve eşimle bende görüşmeyeyim istiyor. Neyse onlar yemek yaparken kv geldi. Suspus oturuyor ufacık çocuklara anneleri mutfaktayken küfür edip duruyor. Neyse yemek odasına yemege geçtik. Anne yemek yiyeceğiz gel. Tokum dedi. Eşim çağırdı halası çağırdı tokum dedi. Biz hep beraber oturduk yemek yiyoruz o da salonda tek oturuyor. Sonra ayaklandı pardüsesini giyiyor eşime dedim annen gidiyor gitmesin dedim. Neyse kürtçe küfür ederek gitti. Bende sinirlendim zaten acim var 2 yıldır her şeye susuyorum kalktim. Dedim bir daha böyle yapacaksan benim evime gelme. Benim acım var ayakta zor duruyorum güçlü olmaya çalışıyorum dedim. Kızlar 37 haftalık gebeligimde bir kere bile bi ihtiyacın var mi kızım demeyen insan bu kadın. O günden beri ne geldi ne aradi kendisini haklı görüyor muhtemelen. Benim acım varken bunu nasıl yaptı. Benim için sessiz kalamaz miydi? Halalardan ziyade kalkıp kendisi bana yardımcı olamaz mıydı? 15 gün sonra sezeryan dogum yapacağım bu kadın ne hakla ne yüzle gelip benim yüzüme bakıp benim evladıma dokunacak...
Yapılması gerekeni yapmışsınız daha da uzulmeyin

Eşinizin akrabaları yapabilecekleri en iyi şeyi yapmışlar, Allah onlardan razı olsun. Kaynananız da gereksiz biriymiş. Siz bebeğinize odaklanın, üzülmeyin. Anneniz de öyle olmasını isterdi.

Başınız sağ olsun. Mekanı cennet olsun.

Size de hayırlı doğumlar nasip olsun..

Belki aralarında büyük husumet vardı. Ve derdi sizinle değilmiş. Böyle bir günde keşke kovmasaydiniz evden.

Ve herkesin içinde dediyseniz çok kırılmıştır.

Başınız sağolsun. Kv tam bir kötü kalpli, başka da birşey diyemem onun hakkında, muhtemelen kendi gibi fesat olmayan insanlarla da pek geçinemiyor. Siz hiç kendinize dert etmeyin bırakın kendi kendine ister sinirlensin ister çekip gitsin. Daha önemli dertleriniz var şuan, umursamayın.

Başınız sağolsun ,
Siz eşinizle konuşun ,annemi kaybettim böyle saygısızlık olmaz,acım varken kendini öne çıkarmamalıydı diyin ,eşinizde de kabahat var ,annesini niye zapdetmedi ,siz neden kayınvalideyi bu kadar önemsiyorsunuz,abuk subuk davransın kendi ayıbı

Başınız sağolsun. Sabırlar diliyorum size. Çok büyük bir acı, hele anne olma arefesinde. Allah bebeğinizi size bağışlasın.

Kayinvalideniz belli ki o insanların gelip herşeye müdahil olmasından hoşnut olmamış. Aralarındaki husumet çok ciddi olabilir belki.

Sizin evinizde acınız tazeyken keşke öyle bir davranışta bulunmasaydı. Ama siz de yaşadığınız acının etkisiyle bence yanlış sözler söylemişsiniz. Anlattığınız kadarıyla kayinvalidenizin direk size bir hareketi olmamış, evden kovmanız gerekmezdi sanki zaten gidiyormuş. Keşke bıraksaydınız kendisi gitseydi.

Tabi böyle bir durumda sizin söyledikleriniz çok da büyütülmemeli bana kalırsa. İnsan o an çok da kendinde olmuyor.

Artık olan olmuş, bence ne küslük edin ne de çok yüz göz olun. Belli bir mesafeyle elbette doğumu haber verin ve çağırın.
Onun tutumuna bakarak nasıl davranacaginiza karar verirsiniz.

Çok da bunları düşünüp dert etmeyin kendinize.. Sağlıkla alın kucağınıza inşallah.

Ya, annemi kaybettigimde aylarca kendime gelemedim ben. Ne yerde ne gokteydim. Siz ne ara toparlandıiz da kaynanayi dert etmeye başladınız.

Bence kaynanadan çok daha önemli bir derdiniz var sizin. Siz en büyük yoldasınızi annenizi kaybettiniz. Bırakın onu şunu bunu.

Ya kadının annesi ölmüş hamileliğinin en zor dönemini yaşıyor. Sinirleri harap ilgi sevgi şefkat bekliyor. Laf mı bu söylediğiniz 🙄 Keşke acılarımızı ve acılara verdiğimiz tepkileri yarıştırmasak...

Ya, annemi kaybettigimde aylarca kendime gelemedim ben. Ne yerde ne gokteydim. Siz ne ara toparlandıiz da kaynanayi dert etmeye başladınız.

Bence kaynanadan çok daha önemli bir derdiniz var sizin. Siz en büyük yoldasınızi annenizi kaybettiniz. Bırakın onu şunu bunu.
Amacım polemik yaratmak değil ama bu yazdığınıza cevap yazmadan edemedim. İnsanların acısını yaşama şekli farklı olabilir. Bunu sorgulamak kimseye düşmez. Ayrıca bu sözleri doğuma yaklaşmış bir kadına söylemenizde ayrıca bir düşüncesizlik

Ya kadının annesi ölmüş hamileliğinin en zor dönemini yaşıyor. Sinirleri harap ilgi sevgi şefkat bekliyor. Laf mı bu söylediğiniz 🙄 Keşke acılarımızı ve acılara verdiğimiz tepkileri yarıştırmasak...

Siz böyle söyleyince aklıma geldi,
yıllar önce bir komşumuz ölmüştü. Çok yaşlıydı ve hastaydı aylardır. Kurtuldu diye bakti herkes yani. Ertesi gün taziyeye gittiğimizde kızlarını gülümseyerek konuşurken görünce çok ayıplamıştım. Yaşım çok küçüktü ve ilk defa yakınımda bir taziye evi görmüştüm inanılmaz ayıplamıştım.

9 ay önce annem öldü.
Şoktan dolayı gülme krizlerine girmiştik kardeşimle. Sinir bozukluğundan üvey babamızın giydiği takım elbiseye gülüyorduk, düşünün. Ben hala rahat rahat ağlayabilmiş değilim.
Ama yaşadığım acıyı ben biliyorum.

O gün bu gündür kimseyi kınamam ve şaşırmam.

Merhaba arkadaşlar. Annemi kaybettim. Biraz kendimi toparladım sizlerle paylaşmak istedim. Annemi kaybetmemin 2. günü eşimin halaları, yengeleri, kuzenleri şehir dışından baş sağlığına geldiler. Ben 37 haftalık hamileyim ve evimi temizleyip yemeğimi yaptılar. Kv bu insanları hic sevmiyor sebepsiz yere görüşmüyor ve eşimle bende görüşmeyeyim istiyor. Neyse onlar yemek yaparken kv geldi. Suspus oturuyor ufacık çocuklara anneleri mutfaktayken küfür edip duruyor. Neyse yemek odasına yemege geçtik. Anne yemek yiyeceğiz gel. Tokum dedi. Eşim çağırdı halası çağırdı tokum dedi. Biz hep beraber oturduk yemek yiyoruz o da salonda tek oturuyor. Sonra ayaklandı pardüsesini giyiyor eşime dedim annen gidiyor gitmesin dedim. Neyse kürtçe küfür ederek gitti. Bende sinirlendim zaten acim var 2 yıldır her şeye susuyorum kalktim. Dedim bir daha böyle yapacaksan benim evime gelme. Benim acım var ayakta zor duruyorum güçlü olmaya çalışıyorum dedim. Kızlar 37 haftalık gebeligimde bir kere bile bi ihtiyacın var mi kızım demeyen insan bu kadın. O günden beri ne geldi ne aradi kendisini haklı görüyor muhtemelen. Benim acım varken bunu nasıl yaptı. Benim için sessiz kalamaz miydi? Halalardan ziyade kalkıp kendisi bana yardımcı olamaz mıydı? 15 gün sonra sezeryan dogum yapacağım bu kadın ne hakla ne yüzle gelip benim yüzüme bakıp benim evladıma dokunacak...

Basiniz sagolsun Allah rahmet eylesin. Ne diyecegimi bilemedim kv icin. Anneniz ölmüs oda sizin anneniz sayilir ama aciniz varken yaptigi terbiyesizlik. Madem öyle yapacak gelmesin evinize dogumdan sonrada. Destek olmuyor köstekte olmasin.

Çok haklısın hadsizlik ve düşüncesizlik yapmış....yanlız sen anne olurken oda babanne oluyor çoçuğunuza dokundurmamak yada göstermemekle onu cezalandırmak yada terbiye etmek çok doğru değil..bırak gelsin zaten sen tavırlı olursan istemediğini anlayacaktır..

yıllar önce bir komşumuz ölmüştü. Çok yaşlıydı ve hastaydı aylardır. Kurtuldu diye bakti herkes yani. Ertesi gün taziyeye gittiğimizde kızlarını gülümseyerek konuşurken görünce çok ayıplamıştım. Yaşım çok küçüktü ve ilk defa yakınımda bir taziye evi görmüştüm inanılmaz ayıplamıştım.

9 ay önce annem öldü. Ben hala rahat rahat ağlayabilmiş değilim.

Şoktan dolayı gülme krizlerine girmiştik kardeşimle. Sinir bozukluğundan üvey babamızın giydiği takım elbiseye gülüyorduk, düşünün. Ama yasadigim acıyı ben biliyorum.

O gün bu gündür kimseyi kınamam ve sasirmam

Babam öldüğünde ergenlik dönemindeydin. Arkadaşlarim eve taziyeye gelmislerdi. Onlarla bi seye güldüm. Evi tıka basa dolduran akrabalar epey ayıplamışlardı beni. Sonra o akrabalar ayiplamalarıyla evden çıkıp gittiler. Çoğu bi daha kapımızı açmadı. Ayipladiklari o küçücük genç kız da tırnaklarıyla hayati kazımaya ve yol almaya çalışıyordu. Velhasıl acıyı yasayan bilir.

Basınız sağolsun... Bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza almanız, analı babalı bir şekilde büyütmeniz dileğiyle...
Kv nizin yaptığı uygun olmamış tabi.. Mümkünse doğum sonrası gelmemeye çalışsın... Her sevmediği kişiyi evinizde gördükçe saçma sapan tavırlarıyla sinirlerinizi yıpratabilir ..

Annenizin mekani cennet olsun insallah allah size sabir versin.
Anladigim kadariyla kvdeniz size tavirli degilmis gelen misafirlerinizle konusmuyormus bence sizde cok uzgun oldugunuz icin evden kovmussunuz ama keske hoscakal deseydiniz kovmasaydiniz ya da hicbir sey demeseydiniz..
Tabi ki yaptigi dogru degil ama tavri size de degil aslinda.
Benim kvdem de bana dogum oncesinde bir seye ihtiyacin var mi diye bir kere.bile sormadi..
Ya da evlenmeden once istedigin biR sey var mi kizim demedi hadi demedi hep sorun cikardi ama bende ona gore davraniyorum her zaman mesafeliyim sizde araniza mesafe koyabilirsiniz. Ben esim olmadan evlerine bile gitmem mesela..

Allah rahmet eylesin başınız sağolsun.
Bı toplum içindeyken yabancı dilde konuşmak en ayıp, en görgüsüz, en terbiyesiz davranış bence.
Çok yürekliyse Türkçe etseymiş o dediği ne ise.
Çok iyi yapmışsınız, gayet mesafeli durursanız geliş gidiş yapamaz.
Sakın stresli doğuma gitmeyin, ben çok zor hamilelik geçirdim. Fakat evde gayet rahat bı şekilde günlerimi geçirdim. O kadar zorlandım ki bazen diyorum ya stresli olsaydım ne olurdu acaba...
Allah kolay doğum nasip eylesin. Sağlıkla bebeğinizi alın kucağınıza.

9 ay önce annem öldü.
Şoktan dolayı gülme krizlerine girmiştik kardeşimle. Sinir bozukluğundan üvey babamızın giydiği takım elbiseye gülüyorduk, düşünün. Ben hala rahat rahat ağlayabilmiş değilim.
Ama yaşadığım acıyı ben biliyorum.

O gün bu gündür kimseyi kınamam ve şaşırmam.
Bende çok çok üzüldüğüm yada uzgu

Öncelikle başınız sağolsun. .Anneciğinizin mekanı cennet olsun.

Kayinvalidenizle ilgili ,
açıkçası siz onların iletişimlerine keşke hiç karişmadaydiniz.

Evden kovmak hiç olmamış. .Yani sizinle bir ilgisi yokken kayinvalidenizin kalbini kırmişsiniz.
Belli ki aralarında kalp kırıklıkları olmuş..

Eşinizin hatırına siz öyle yapmayacaktınız.
Allah rahmet eylesin başınız sağolsun.
Bı toplum içindeyken yabancı dilde konuşmak en ayıp, en görgüsüz, en terbiyesiz davranış bence.
Çok yürekliyse Türkçe etseymiş o dediği ne ise.
Çok iyi yapmışsınız, gayet mesafeli durursanız geliş gidiş yapamaz.
Sakın stresli doğuma gitmeyin, ben çok zor hamilelik geçirdim. Fakat evde gayet rahat bı şekilde günlerimi geçirdim. O kadar zorlandım ki bazen diyorum ya stresli olsaydım ne olurdu acaba...
Allah kolay doğum nasip eylesin. Sağlıkla bebeğinizi alın kucağınıza.
Ne alaka Türkçe konuşmaması!
o gelinine birşey dememiş ki..

Konuşmasıyla mesajını alan almıştır..

Back