annemi kaybetmekten çok korkuyorum!

Çok geçmiş olsun. Rabbim şifasını tez zamanda verir inşallah.naçizane söyliyim bakım çok önemli. Biz 1 sene anca Yaşar denen annemi 5 sene yaşattık Allah'ın da izni ile. Arkadaşlarında dediği gibi bağışıklığı kuvvetlendirmek lazım.allah kolaylık versin canım

Çok çok geçmiş olsun annenizin atlatmasına çok sevindim.
Valla amcam yıllardır orada doktor kuzenimde henüz asistan ama cerrahpaşa mezunu az çok araştırıp, bu ameliyatı sadece İstanbul'da bu doktor yapabilir en iyisi o demişler. Biraz ketum ve fazla rahat görünen bir adam. İlk muayene için odaya girdiğinde hastalık ve ameliyat ile ilgili birşeyler duyabilmeyi beklerken içeride 3 kişi görünce bir güzel fırçaladı fırçaladı hışımla da çıktı gitti.
Ama hastaneen çıkış yaparken bir ameliyat özeti belgesi oluyormuş onu vermişler kuzenim söyledi. (adı başka bişeyde o belgenin unuttum şimdi) .. Kistin 4 cm lik kısmı bağırsağa yapışmış ve ne kistin o kısmını bırakmış nede almaya çalışırken bağırsağın bölümünü almış. doktor orayı ayırabilmiş bağırsağa hiç zarar vermeden. Bunu her doktor yapamaz dedi kuzenim. çok iyi haber dedi. Yine o raporda hiçbir gözle görülür başka kist olmadığı yazıyormuş. kuzenimde patolojiden çıkacak sonuctan 1 yada 2. evre beklediğini söyledi. Dün onu aramıştımda içim çok rahatladı.
İnşallah tertemiz gelir sonucu..
Annemde korkuyor. hissediyorum.. çok pozitif hiçbirşeyi takmayan bir kadındır ama biraz donuk görüyorum onu zaten ameliyattan 1 gün sonra yüzünde beyaz beyaz yağ kesecikleri çıkmış stres yapmış içine atmış korkusunu.
Bende korkuyorum inşallah inşallh herşey çok iyi gelir.. 10 yıl sonrada 20 yıl sonrada yanımda olur hemde sapasağlam sağlıklı çok dua ediyorum
İns hepimizin ailesi canim seni cok iyi anliyorum ben de netten bakip bakip doktora ameliyati soyle yapin boyle yapin demistim doktor da Allah razi olsun cok anlayisli bir adamdi beni terslemedi ve ameliyati laporoskopi ile yapti annem ertesi gun yurumeye basladi ameliytla ilgili hic sikinti cekmedi ama ailecek psikolojisini atlatmak aylar aldi.Evlerdd duramdi ben surekli agladim dogum yaptim cocugumu bile anlayamadim kendi derdime Allah kimseye genc yasta boyle illet vermesin kendi ayri psikolojisi ayri dert hepsine sifa versin ins

Çok çok geçmiş olsun annenizin atlatmasına çok sevindim.
Valla amcam yıllardır orada doktor kuzenimde henüz asistan ama cerrahpaşa mezunu az çok araştırıp, bu ameliyatı sadece İstanbul'da bu doktor yapabilir en iyisi o demişler. Biraz ketum ve fazla rahat görünen bir adam. İlk muayene için odaya girdiğinde hastalık ve ameliyat ile ilgili birşeyler duyabilmeyi beklerken içeride 3 kişi görünce bir güzel fırçaladı fırçaladı hışımla da çıktı gitti.
Ama hastaneen çıkış yaparken bir ameliyat özeti belgesi oluyormuş onu vermişler kuzenim söyledi. (adı başka bişeyde o belgenin unuttum şimdi) .. Kistin 4 cm lik kısmı bağırsağa yapışmış ve ne kistin o kısmını bırakmış nede almaya çalışırken bağırsağın bölümünü almış. doktor orayı ayırabilmiş bağırsağa hiç zarar vermeden. Bunu her doktor yapamaz dedi kuzenim. çok iyi haber dedi. Yine o raporda hiçbir gözle görülür başka kist olmadığı yazıyormuş. kuzenimde patolojiden çıkacak sonuctan 1 yada 2. evre beklediğini söyledi. Dün onu aramıştımda içim çok rahatladı.
İnşallah tertemiz gelir sonucu..
Annemde korkuyor. hissediyorum.. çok pozitif hiçbirşeyi takmayan bir kadındır ama biraz donuk görüyorum onu zaten ameliyattan 1 gün sonra yüzünde beyaz beyaz yağ kesecikleri çıkmış stres yapmış içine atmış korkusunu.
Bende korkuyorum inşallah inşallh herşey çok iyi gelir.. 10 yıl sonrada 20 yıl sonrada yanımda olur hemde sapasağlam sağlıklı çok dua ediyorum
Ayrica annemin bu kadar psikilojisinin cokmesine ben sebep oldum yarin olecekmis gibi davrandim her seyine pimpiriklendim surekli gozlerim sis yanina gittim onu da mahvettim.Biliyorum cok zor elinde degil ama yapma her zaman onun moral kaynagi ol sana bakonca hastaligi gelmesin aklina

öncelikle Rabbim şifa versin.insallah bir an önce hepsi gecer.yayılim olmaması hiç bir organa büyuk ihtimal 1.evre gibi geldi bana.ve kanser hastalarında ameliyat olabilmek büyük şans.Evre ilerleyince malesef ameliyat bile yapılamıyor çünkü.Bu size moral olsun ve annenizede moral olun lütfen.evet endişelenmekte çok haklısınız adı kötü bir kere kanserin.Ama toparlanın sonuçlara görede daha iyi olacak inşallah anneniz

on 5-6 aydır karnı şişti.. Ama kolları gıdısıda dolmuştu sanki. onu bildim bileli göbekli bir kadındır ama son zamanlarda kilo aldı sanıyordum. 'çok kilo aldın bak zararlı biraz dikkat et diyordum' oda yürüyüşlere çıkıyordu, yemeğini kısıyordu..
1 ay önce babamla benim bulunduğum şehre geldiler kalmaya.. Geldiği ikinci gün ben işteyken aşırı sancısı olmuş.Ambulans çağırmayı düşünecek kadar kötüymüş fenalaşmış ama babama çağırma ambulas kimse bana dokunamaz ki nasıl kalkacağım karnım taş gibi çok fenayım falan demiş ağrı kesici içmiş biraz dinmiş ağrısı.. Akşam geldim rengi soldundu hala hafif ağrıyordu ama doktora gitmek istemedi..
Buradan sonra da İstanbul'a amcamlara ziyarete gittiler. Amcam doktor orada. Olanı duyunca bırakmamış annemi hastaneye götürmüş tahlil tetkik ne gerekiyorsa yapmış..Sonuçlar geldiğinde ise doktor karnında, yumurtalıklarından kaynaklı 25cm lik bir kitle olduğunu ve kötü huylu olduğunu söylemiş. Fakat organlarında birşey çıkmamış, diğer herşey temizmiş. Endoskopi falanda yapmışlar.
Tabi beni aradığında kesin ameliyat tarihi söylemedi ve 'karın boşluğumda su kesesi varmış ameliyat olacağım ama günü belli değil 'dedi. Kuzenim Cerrahpaşa üni.den mezun. Amcamla beraber de Cerrahpaşa da kuzenim bir hocasının bu işi en iyi yapabileceğine karar verip orada ameliyata karar vermişler.
Ben de hemen kuzenimi aradım 'endişe edecek birşey yok, kerhangi bir karın ameliyatı ne kadar riskliyse o kadar riskli dedi.' içim rahattı .. ama yinede söz aldım ameliyat günü belli olunca haber vereceğine dair.
Bir gün öncesinden aradı haber verdi bende hemen gittim.
Annem ameliyata girdi.. Tam 6 saat sürdü. . Doktor içerden çıktığında ' kitleyi, apandisti, lenf bezlerini, yumurtalıkları rahmi aldım, aldığım organlarda gözle görülür kötü birşey yoktu fakat önlem olması açısından aldım, ameliyat ise beklediğimden iyi geçti, fakat patalojide çıkacak kanserin derecesine göre kemateropiye başlayacağız' dedi.. O an duydum kanser lafını ve, ameliyatın iyi geçtiğine mi sevineyim, yoksa annemin kanser olduğuna mı üzüleyim bilemedim. O kadar karmaşık birşeydi ki...
Çarşamba günü ameliyat oldu, bu sabah iş için geri dönmek zorunda kaldım, ben döndüm onuda taburcu etmişler. Zaten çok hızlı toparladı. Ağrısı onu kıvrandıracak kadar olmadı hiç. ameliyatın 3. günü kendikendine kalkabilir yürüyebilir tuvaletine girebilir haldeydi. Ayakta bana sarıldı öyle çıktım hastaneden zaten..
Öyle öyle çokkkk korkuyorum ki onu kaybetmekten... Geldiğim andan beri ağlıyorum. uzakta göz görmezken çokk zor.. Hala benim bilmediğim şeyler var önceki tahlillerde çıkan.. Ama kuzenimi yada amcamı arayıp sormaya korkuyorum cesaret edemiyorum..
Ne zor şeymiş yarabbim.. Nasıl bir sınav. ... Annem iyi olsun hiçbirşeyim olmasın umrumda değil.
Ya ona birşey olursa?
Bu hastalıkla karşılaşan bilen benzer şeyler gören var mı? süreç nasıl oluyor..

Ek : Sadece kuzenim dedi ki 'ameliyat iyi geçti artık endişe edilecek birşey yok zaten ameliyat öncesi testte de öyle bir kistten 10.000lik zararlı sonuç beklenebilirken bu sonuç annende 125 çıktı ' dedi.
bu testin ne olduğunu bilen var mı?
Geçen sene tam da bugün annemin patoloji sonucunu aldığım gün laboratuarın önünde öyle bir bağıra bağıra ağlamışım ki insanlar sokaklara çıktı arabama binemedim bana taxi çağırmışlar..rahim kanseri..ölücem sandım hemen özel bi hastaneden onkoloji randevusu aldım annemi götürdüm muayene 10 gün sonra ameliyat.. inanırmısın ewde kocam kızım war ama ben annemle 10 gün tek kişilik yatakta beraber yattım sabah ezanlarına kadar uyumadım ona sarılmaktan.. 1ü gün sonra ameliyatta 8 saat kaldı dr odaya geldi lenfleri rahmi aldım patolojiyi görmeden yorum yapamam dedi bi de 1 hafta onu bekledim üzüntüden ölerek...sonuç 1.ewre hiçbir sorun yok 3 seans radyoterapi...tam 1 sene geçti çok şükür bomba gibi..Allahim senin anneciğini herpimizinkini korusun..bu hayatta ewlat anne herseyden önemli..korkma kuzum bişeycik olmucak

Geçen sene tam da bugün annemin patoloji sonucunu aldığım gün laboratuarın önünde öyle bir bağıra bağıra ağlamışım ki insanlar sokaklara çıktı arabama binemedim bana taxi çağırmışlar..rahim kanseri..ölücem sandım hemen özel bi hastaneden onkoloji randevusu aldım annemi götürdüm muayene 10 gün sonra ameliyat.. inanırmısın ewde kocam kızım war ama ben annemle 10 gün tek kişilik yatakta beraber yattım sabah ezanlarına kadar uyumadım ona sarılmaktan.. 1ü gün sonra ameliyatta 8 saat kaldı dr odaya geldi lenfleri rahmi aldım patolojiyi görmeden yorum yapamam dedi bi de 1 hafta onu bekledim üzüntüden ölerek...sonuç 1.ewre hiçbir sorun yok 3 seans radyoterapi...tam 1 sene geçti çok şükür bomba gibi..Allahim senin anneciğini herpimizinkini korusun..bu hayatta ewlat anne herseyden önemli..korkma kuzum bişeycik olmucak
inanın yazdıklarınızı okuyunca yine ağladım.. tesadüf o ki benimde annem bugün patoloji sonucunu aldı. 2. evre çıktı 6 kür kemoterapi alacakmış. Ama kanser karında bulunan ve alınan organlar dahil hiçbiryere sıçramamış çok şükür. Şuanda da kitlenin tamamını temizleyip içeride hiçbirşey bırakmadıkları için içi tertemiz. ama mikroskobik boyutta kanser hücresi olabilirmiş bu yüzdende kemoterapi alacakmış. inanın ne zor yaşamayan bilmezmiş cidden.. nefesim kesiliyor, öye korkuyorumki.. allahım anneme çektirmesin ve bize bağışlasın.
Sizde annenize bugün güzel bir mesaj atın:)

23 gün önce annemi kaybettim kanserden
6 ay önce teşhis kondu ve süreç çok çabuk ilerledi.
İlk başlarda panik haliniz normal
Sadece soğukkanlı olmaya çalışın ve araştırın bol bol
Çok geçmiş olsun.

Her iht
inanın yazdıklarınızı okuyunca yine ağladım.. tesadüf o ki benimde annem bugün patoloji sonucunu aldı. 2. evre çıktı 6 kür kemoterapi alacakmış. Ama kanser karında bulunan ve alınan organlar dahil hiçbiryere sıçramamış çok şükür. Şuanda da kitlenin tamamını temizleyip içeride hiçbirşey bırakmadıkları için içi tertemiz. ama mikroskobik boyutta kanser hücresi olabilirmiş bu yüzdende kemoterapi alacakmış. inanın ne zor yaşamayan bilmezmiş cidden.. nefesim kesiliyor, öye korkuyorumki.. allahım anneme çektirmesin ve bize bağışlasın.
Sizde annenize bugün güzel bir mesaj atın:)
o kemoterapiyi bişey olduğundan değil her ihtimale karşı yapacaklar bunların tipleri war sıcramayanı çok mühim çok şükür annenizinde öyleymiş çok sewindim Allah düşmanıma wermesin yaşayan bilir bu korkuları ben içinden atamadım hala hergece yattığımda o muayene odalarındaki öaresizliğim geliyo aklıma...Çok zor çok..ama komik anılarım da war dr uzun süre bilgisayara bakıo bişey demio diye odasında yırtınmıslığım çok dr ve sekreter gülme krizine giriyodu:)

X