annemi çok üzdüler...

Mihrimah irem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2015
71
27
31
selam kızlar...

annemle ilgili bir konu paylaşacağım sizlerle... fikirlerinizi bekliyorum.

annem her ramazan kardeslerini iftara alır. bu ramazanda öyle oldu. 4 kardeşler annemler. teyzemleri ayrı çağırdı dayımı ayrı. dayımın küçük çocukları oldugu için annemde çalıştığı için çok kalabalık misafir ağırlayamıyor yoruluyor eskisi gibi değil artık. büyük teyzemde bunu ananeme laf yapmış. ananemde bize ağzından kaçırdı. teyzem gittim ablamın evinde göremedim kardeşimi çok üzüldüm çok kötü oldum gibisinden. halbuki bize gelmeden 2 gün önce beni aradı teyze böyle böyle dayımları ayrı çağırıcaz dedim o da iyi olur ya curcuna olunca insan bişey anlamıyo dedi. ve bunun üstüne bizden gittikten sonra ananeme bizi şikayet etmiş. duyunca annem cok üzüldü tabii... biraz soğuk davrandı ister istemez son zamanlarda. dünde teyzem sormus bana neden soğuk davranıyosun diye annem önce söylemek istememiş ama sonrasında söylemiş ve ben evime çağıracağım misafiri sana mı sorucam gibisinden çıkışmış.. bence haklı olarak. teyzemde hemen ananemin yanında şow.. ayılıp bayılmaarr. anneme tamam zenginsin paran var allah tala etsin ama havaya girmene gerek yok demiş. annemde diğer küçük teyzeme dönüp ben havaya mı girdim hanginizden neyimi sakındım gibisinden bişey söylemiş ama onda tık yok. ( annem çalışıyo kızlar bi görseniz bütün gün bi basma etek bi tshirt. dışarda giydiği cici kıyafetleri vardır ama kadın işinde gücünde ya. 2 senedir yeni üzerine bişeyler aldı. ama evimizi yeni yaptırdık ve 70 binin üzerinde para harcadık. şimdi arabamızı değiştiricez falan. sanırım bunlardan dolayı havaya girdin diyor.) küçük teyzemde git burdan git burdan diye sonradan anneme çıkışmış. ve bunun yarın doğumu var. sizce annem gitsin mi doğumuna. dedemin evinde yaşanıyo bu olay ve aklında annemi kovdu evden. aralarında kaç yaş var düpedüz terbiyesizlik. annem üzülüyo napıcagını bılmıyo kızlar....

buna anneniz karar vermeli içine ne siniosa onu yapmalı... kardeşlerin arasına girmeyin evladı bile olsanız yarın teyzelerinize bişi olsa eminim anneniz çok üzülür...

Annenize bu konuda olumsuz seyler soylemeyin, birakin kararirini kendisi versin. Kardes onlar en nihayetinde bugun bagrisirlar yarin kuzu sarmasi olurlar

kardeşlerin arasına fazla girmemek lazım tamma seninde annen anlıyorum ama emin ol onlar birşekilde düzeltirler arayı kan bu başka birşeye benzemez .
ayrıca annen kesinlikle o doğuma gidecek ben eminim
kırgınlık kızgınlık ayrı ama teyze olmak banbaşka :)

kızlar ben karışmıyorum. hatta teyzemlerimle dün akşam hiç bişey olmamış gibi gittim sohbet ettim. ikisinide seviyorum ama annemde üzüldü bayaaa..

Sen karışma bence.
Ama annen gider , vicdanı el vermez.
Sanırım ben de olsam giderdim.
O doğum anı farklı görünür ve evime dönerdim.
Sonra yine mesafeli davranırdım.

Hmm burnuma kıskançlık kokuları geliyor
Sanırım siz teyzenlerden biraz daha varlıklısınız
Yoksa kardeş kardeşe durduk yere niye böyle şeyler yapsınki
Bence bu sefer büyüklük annende kalsın gitsin doğumuna
Eğer tekrar yine saçmalamaya devam ederse o zaman keser biletini

Ailece hic derdiniz yok, dert ariyorsunuz.
Teyzen haksiz, ne yani kardesi olmayinca yemek yiyemiyormuymus?
Ne basit mevzular bunlar ya. Illa kardesiyle yapisIk ikiz gibi her yere birlikte mi gitmek zorunda.
Teyzen dertsiz tasasiz basina dert ariyor. Kiyamet alameti bunlar.
Annende tavir yapmasin bence. Gitsin tabii ki doguma. Abla sonucta ve ortada bir sey yok büyültecek. Sadece teyzelerinin kulaklarini cekmesi lazim.

böyle üzüntümü olur ben abla olacam benim kızkardeşim bana böyle kelimeler kullanacak.. yok zenginsiniz filann kii bunda aşırı kıskançlık gördümm... kardeşimin ağzının ortasına bir tepik atardım ben üzüleceğime o acısından üzülsün diyeee..

Teyzen ayri suclu ananen ayri annen ayri..ya boyle tatsizliklar olacagina hic kimse iftara davet edilmesin bence…

Annenin sucu lafin pesine dusmesi..kim ne dediyse dedi birak gitsin…teyzende ayri terbiyesizlik yapmis…madem tek gelmek istemiyordun o zaman gelmeseydin…millette dert yok dert ariyor..birde bence anneni kiskanmis teyzen..icinde olani kusmus..zenginsin havaya girme diyerekten..

Kıskanç Teyze !
Bizde de vardı bu modelden. Kıskançlığından çocuklarının adını bile bizim adlarımızdan koydu sırası ile.
En son " kız ! kocanın adını da benim kocamın adı ile değiştir bari" diye laf sokmuştu benim dilbaz anam
Sonuç, annemi yıllarca maddi manevi sömürdü,arkasından dedikodu çevirdi ve annem son on yıldır onu hayatına sokmuyor.
Her kardeş iyidir diye birşey yok, mesafe güzeldir. Çünkü bazı arkabalar AkreBedir.

Son düzenleme:
Teyzelerin terbiyesizlik etmiş. Sana ne kimi ne zaman istersem cagiririm. Halbuki azıcık kafa bassa annenin onları düşündüğünü anlarlarmis. annen ayrı ayrı iki kere yorulmaz tek seferde de cagirabilirdi kardeşlerini ama herkes rahat sakin iftar yapsın istemiş kadıncagiz . Doğuma gider gitsin de zaten. Ama sonra mesafesini koysun ki hadlerini bilip Özür dilesinler.
Maddiyata gelince oldum olası kardeslerin arasına bu konulardan kıskançlık girdiğini gördüm. Bu yüzden de korkmuyor değilim. Benim maddi durumum ablamdan iyi çünkü çalışıyorum. Ne zaman bi konu acilsa çift maaş der durur bana. Yani çift maaş olduğumuz için ona göre bizim asla sirtimiz yere gelmez

annen gitmesin onlar özür dileyene kadar da görüşmesin fesatlık yapıp bir de üste çıkmışlar.

annem çalışmasa bizim durumumuzda sımdıkı gıbı olmaz onlar evde yan gelıp yatıyolar annem calısıyo ama ıyı yasıyo dıye kıskanclık... demek herkeste oluyomusss..

oooo senın teyze fenaymış canımmm yaa bızımkıler alttan alttan goturuyolar ıslerı. senınkı gupegunduz kınkanclıgını bellı edıyomusss :)

annen kendi karar versin sen karışma bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…