- Konu Sahibi dertli pijama
Evet …Hayattaki en büyük kaybım ANNEM olur..Nerden çıktı demeyin…Neden bu kadar sık düşünür oldum bunu da bilemiyorum.Yani onun hayatımda olmaması,yok olması,tahammül edilir gibi değil..İç geçiriyorum sık sık,varmıyor farkıma kimse...Sadece nasıl dayanabilirim diye düşünmekteyim.Ama başedemiyorum yazık ki..İçim içimi yiyor itirafsa itiraf..Yara gibi oldu bu düşünce kaşıdıkça daha bir kanıyor daha bir yakıyor içerimi.Sevgi ne saçmalıyosun yine diyorum,kendimi dinleyemiyorum bile.
Yok yani “”olmayacak”” birgün hayatımda biliyorum ama bu kadar erken olmasın yani..Kıvırcık saçlı bir torun istiyodu benden torununu görsün…Bir de damadını tabii…Saraylarda yaşatacağım dedim ya sana yalan…Saray alacak param hiç olmayacak ki ANNE!!!Niye ağlıyorum ki ben şimdi ..Umrumda değil öz ağlarsa göz de ağlarmış..Ona ağlıyorum !!!Yok....Yalan....Yalan anne hayatımda olmayışına döktüklerim .. Senin hayatımda olmayışın düşüncesine..Sana layık bir evlat mıyım ki?Emin değilim.Öyle çok emek var ki üstümde !!Ah be annem biraz da kendine yaşamadın…Ona bütün üzüntüm...Yumruk yemiş gibiyim boğazıma…Hele ki nefes alışım da…Beni bırakma anne…Ben senin gibi değilim bilirsin.Ota boka ağlayan bi kızın var senin anne.İçim acıyor...Zaman akıyor.. ..Anne Unutma!!!Sakın ola beni bırakma...
Lincoln, okuduğu en güzel kitabın annesi olduğunu söylemiş vaktiyle. Brecht, Kafkas Tebeşir Dairesi’ni çizmiş. Gorki koca bir kitap yazmış. Yesenin, “(…
uyandırma beni sekiz yıl önce / uykumu böldüğün gibi gün ağarmadan” demiş. Bachmann, o yüce kadın, sormuş annesine akşamları, “günleri nasıl yorumlamalıyım / ve nasıl geceye hazırlanayım diye”.
Ve Lorca, “Şaşkın Şarkı”nın sözlerini yazıvermiş bir çırpıda. Ve Ruhi Su düzenlemiş:
Ana, ana,
gümüş olmak istiyorum,
gümüş olmak istiyorum.
Oğul, oğul,
çok üşürsün sonra,
çok üşürsün sonra.
Ana, ana,
su olmak istiyorum,
su olmak istiyorum.
Oğul, oğul,
çok üşürsün sonra,
çok üşürsün sonra.
Ana, ana,
yastığına işle beni,
yastığına işle beni.
Oğul, oğul,
olur hemen şimdi,
olur hemen şimdi.
Ve oğul’un/kızın ın gözlerinden üç damla yaş süzülmüş bu şarkının sözlerini bloguna aktarırken.
Bir damlası yere düşmüş.
Bir damlası, yüreğinin içine.
Bir damlası da, bu yazıyı okuyanların anne ve hayat tasavvurlarına.
""Şiir kısmı alıntıdır""
Yok yani “”olmayacak”” birgün hayatımda biliyorum ama bu kadar erken olmasın yani..Kıvırcık saçlı bir torun istiyodu benden torununu görsün…Bir de damadını tabii…Saraylarda yaşatacağım dedim ya sana yalan…Saray alacak param hiç olmayacak ki ANNE!!!Niye ağlıyorum ki ben şimdi ..Umrumda değil öz ağlarsa göz de ağlarmış..Ona ağlıyorum !!!Yok....Yalan....Yalan anne hayatımda olmayışına döktüklerim .. Senin hayatımda olmayışın düşüncesine..Sana layık bir evlat mıyım ki?Emin değilim.Öyle çok emek var ki üstümde !!Ah be annem biraz da kendine yaşamadın…Ona bütün üzüntüm...Yumruk yemiş gibiyim boğazıma…Hele ki nefes alışım da…Beni bırakma anne…Ben senin gibi değilim bilirsin.Ota boka ağlayan bi kızın var senin anne.İçim acıyor...Zaman akıyor.. ..Anne Unutma!!!Sakın ola beni bırakma...
Lincoln, okuduğu en güzel kitabın annesi olduğunu söylemiş vaktiyle. Brecht, Kafkas Tebeşir Dairesi’ni çizmiş. Gorki koca bir kitap yazmış. Yesenin, “(…

Ve Lorca, “Şaşkın Şarkı”nın sözlerini yazıvermiş bir çırpıda. Ve Ruhi Su düzenlemiş:
Ana, ana,
gümüş olmak istiyorum,
gümüş olmak istiyorum.
Oğul, oğul,
çok üşürsün sonra,
çok üşürsün sonra.
Ana, ana,
su olmak istiyorum,
su olmak istiyorum.
Oğul, oğul,
çok üşürsün sonra,
çok üşürsün sonra.
Ana, ana,
yastığına işle beni,
yastığına işle beni.
Oğul, oğul,
olur hemen şimdi,
olur hemen şimdi.
Ve oğul’un/kızın ın gözlerinden üç damla yaş süzülmüş bu şarkının sözlerini bloguna aktarırken.
Bir damlası yere düşmüş.
Bir damlası, yüreğinin içine.
Bir damlası da, bu yazıyı okuyanların anne ve hayat tasavvurlarına.
""Şiir kısmı alıntıdır""