• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemdeki duygu durum bozukluğu

babymommy9

Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2022
100
35
18
27
Hepinize merhabalar..Benim savaşım bundan 7 yıl önce başladı..Biliyorum buraya yazmam anlatmam hayatımda hiçbir şeye fayda sağlamayacak ama en azından içimi dökmek rahatlamak istiyorum.Annemde 7 yıldır psikolojik rahatsızlık var..İzlediği gördüğü duyduğu herşeyi üzerine çekme,alınma ‘bana söylediler’gibi ithamları var..Sosyal medyadaki sözleri cümleleri olayları bile kendi üzerine çekiyor..hayatı kendine 7 yıldır zehir ediyor..Bu 7 yıl içinde o kadar yıprandı ve yıprattıki artık iyi değilim.Tek dayanağı benim benim evlenip gitmemi çok isterdi.Mutlu olduğumu görmek isterdi.bende aşık oldum ve sevdiğim adamla evlendim.Fakat maalesef ondan ayrı bir şehirde yaşamak zorunda kaldım.Aramızda 8 saat var.Bu kararı vermek benim için çok zordu.Ya onunla aynı şehirde yaşayıp başka hayat sürecektim yada evlenip gidecektim.Vicdanen onu böyle bırakmak benim için çok zordu ama bir şekilde hayatımında devam etmesi gerekiyordu.Evlendim ve 1 yıl olacak neredeyse bir bebeğimde olacak.Ben evlendim gittim ama hep kendimi suçluyorum onu yalnız bıraktım diye. Eşimle mutluyum evlendiğime pişman değilim sadece annemi yalnız bırakmak çok çok zoruma gidiyor.Hoş orda olsamda elimden birşey gelmiyor.ilaç kullanıyor fakat bir kere doktora götürebildim bir daha asla tedaviyi kabul etmedi.Babama gelince babam ilgisizdi sadece hastalanınca üstüne düştü fakat yinede pek umursamıyor.Bütün yük benim üstümdeydi hala öyle..Onu o kadar seviyorumki şu hayatı gönlünce yaşayamaması zoruma çok gidiyor..Sebebine gelince neden böyle oldu,olduk bilmiyorum…Kalp ameliyatı oldu belki onun travması belki bu zamana kadar hayatımıza aldığımız insanların hep kötü çıkması inanın bilmiyorum…Hamileyim ve artık bitiğim çocuğuma birşey olacak diye korkuyorum sabrım takatim kalmadı artık.Yapma dedikçe daha çok şey yapıyor…Tek çocuğum ve annemle sınanmaktan yoruldum artık…Eşim biliyor destek oluyor ama sonuçta nereye kadar yaşayan biliyor..Gitsem gidemiyorum şu aralar maddi sıkıntılar var..Kendini çağırsam 1 hafta durup kaçıyor..Geçende youtubedan birşey izlemiş eşime yazmış ‘evliliğiniz sahte olabilir nüfusa gidin sahte nikah kıymışlardır’diye..Yani düşünün en ufak şeyi kendine söylenmiş gibi hissedip üzerine alınıyor…Yapma artık diyorum yapma güzelce anlatıyorum anlamıyor kızıyorum öfkeleniyorum anlamıyor..Bu hayat artık çekilmiyor..tükendim

bence sizde böyle düşünerek kendinizi yıpratmayın. annenizin ölümcül bir rahatsızlığı yok böylr düşünün.
sizde sürekli onunla telefonda görüşün ve hep iyi telkinlerde bulunup destek olun.
artık bir çocuğunuz olacak ve bunun tadını çıkartın.

bence sizde böyle düşünerek kendinizi yıpratmayın. annenizin ölümcül bir rahatsızlığı yok böylr düşünün.
sizde sürekli onunla telefonda görüşün ve hep iyi telkinlerde bulunup destek olun.
artık bir çocuğunuz olacak ve bunun tadını çıkartın.
Ah canım benim keşke dediğin gibi olsa konu anne olunca hayat duruyor.Başka bir rahatsızlığı olsa gider tedavisini yaptırmaya çalışırsın ama akıl gittimi gidiyor bir daha dönmüyor..Her gün her dakika görüşüyorum ama cümleleri rahatsız edici bu yüzden çok üzülüyorum..

duruyor.Başka bir rahatsızlığı olsa gider tedavisini yaptırmaya çalışırsın ama akıl gittimi gidiyor bir daha dönmüyor.
Anneniz muhtemelen paranoid şizofreni. Duygudurum bozukluğu göremedim ben konuda, farklı bi konu varsa da anlatmadıysanız bilemem. Bu da gayet tedavi edilebilen ya da en azından semptomları azaltılabilen bir hastalık. Anneniz tedaviye yanaşmıyorsa "başka bir rahatsızlığı olsa..." cümlesindeki hastalığın tedavisine de yanaşmayacaktı, orayı düzeltmek istedim.

Kendinizi sorumlu hissetmeyin bu konuda bence. Uzakta olmanıza rağmen hala dert ediniyorsanız hala elinizden geleni yapıyorsunuz demektir. Yanınızda olsanız da ekstra bi şey yapamayacaktınız zaten.

Back