• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem

kıyamam çok üzüldüm yazdıklarına,
benim de annem bize ve herkese çok kötü davranırdı
kendi annem adına konuşuyorum bir insan bencil ve kötü olunca gözü evlat da görmüyor
çok çektik ondan
hep başkalarının annesine özendim
3 sene önce öldü ve onu bize çektirdikleri için hala affetmedim
bizim çocukluğumuzu gençliğimizi çaldı
kendini yalnız hissedince bana yaz
ben de tekim sana cevap yazarım

Teşekkür ederim. Allah rahmet eylesin.. inş bundan sonraki hayatin daha iyi mutlu olur.
Şimdi neler yapiyorsun, kardeslerin var mi?

Teşekkür ederim. Allah rahmet eylesin.. inş bundan sonraki hayatin daha iyi mutlu olur.
Şimdi neler yapiyorsun, kardeslerin var mi?

şimdi öğretmenim
tek kalıyorum
kardeş bir ablam var
o da yaşlı babamla kalıyor
inşallah ikimizin de yüzü güler artık
sen çalışıyor musun

kıyamam çok üzüldüm yazdıklarına,
benim de annem bize ve herkese çok kötü davranırdı
kendi annem adına konuşuyorum bir insan bencil ve kötü olunca gözü evlat da görmüyor
çok çektik ondan
hep başkalarının annesine özendim
3 sene önce öldü ve onu bize çektirdikleri için hala affetmedim
bizim çocukluğumuzu gençliğimizi çaldı
kendini yalnız hissedince bana yaz
ben de tekim sana cevap yazarım

Ben de senin yaşadıklarına üzüldüm canım.
Allah Rahmet eylesin.
Anneler, evlatlarını tehlikelerden korumak için her şeyi göze alabilirler.
Peki bazı annelerin zararlı etkilerinden evlatları kim koruyacak?
Bunun için de toplumsal bilinç oluşturulması gerektiğini düşünüyorum.
Evlatların annelerine nasıl davranacağı vahyedilmiştir.
Kesinlikle vahyi ve cennetin ayaklarının altına serilmesini de sonuna kadar
hak eden varlıklardır anneler.
Ancak, çocuk büyüten anneler ile çocuk yetiştiren anneler vahye eşit uzaklıkta değildir.
Anne, babalar ''Sizler size emanet edilenden dolayı sorumlusunuz.'' ayeti ile
Evlatlar ise ''Eğer onlardan biri veya her ikisi senin yanında ihtiyarlığa ererlerse, onlara 'öff' bile deme''
ayeti ile uyarılmıştır.
Ayetten benim anladığım; anne-baba kendine yetemediği, güçsüz, sağlıksız olduğu dönemde sabırla,
muhtaçlığı hissettirilmeden, hoşnut edilmelidir.
İhtiyarlık derecesine gelmemiş (ne söylediğini bilmez durumda) anne-babalara,
evlatlarını istedikleri gibi kırıp dökme hakkı verilmemiştir.

Normal bir anne asla çocuklarına bu şekilde beddua etmez. Anneyiz, hepimizin sinirleri yıpranıyor ama beddua etmek çok kötü. Kesinlikle annenizin psikolojik yardım alması gerekiyor. Başka türlü onu iyileştiremezsiniz..Allah yardımcınız olsun..

Benimkide ayni..yardim ederim yaninda olurum ama kardesime kizsin hirsini benden alir..ona küsmez bana küser.kincidir mesela.beddua eder ne yapiyosunki der.mecbursun der derde der..ilk zamanlar nişanlimla ilgili bişi olsun fitlerdi bile..yuzuk attim onun yuzunden agladim yemedim icmedim.banane akli yokmuydu dedi siyrildi..nişanlim annene dikkat et fitliyo dediartik kanmiyorum..ne kotu dimi eş adayimin annemi boyle tanimasi.ayni ev icinde huzursuzluk olmasin diye susuyo insan

Ayni sey benim de basima geldi erkek arkadaslarim annemi resmen kotu biri olarak gormeye basladi eski erkek arkadasimdan annemin fitlemelerk ile ayrildim o kadin senin hayatinda oldukca mutlu olamayacaksin demisti sonra bos yere ayrildigimi anladim ama annem iste ne yapayim her zaman yaninda olacagim caresi yok

Ayni sey benim de basima geldi erkek arkadaslarim annemi resmen kotu biri olarak gormeye basladi eski erkek arkadasimdan annemin fitlemelerk ile ayrildim o kadin senin hayatinda oldukca mutlu olamayacaksin demisti sonra bos yere ayrildigimi anladim ama annem iste ne yapayim her zaman yaninda olacagim caresi yok

Siz de vefali bi evlatsiniz herseye ragmen.. Allah size de bana da bu durumda olanlara yardim etsin.

Ben akillandim sende uyanmissin.anlatma ozelini bosver

Annem.. suan yine ofkeliyim ona ve de bi o kadarda kirgin... hasta birçok hastaligi var. Idareye etmeye bakmaya calisiyorum calisiyoruz kardeslerimle birlikte ama tek kiz ben oldugum icin aslında cogu sorumlulugu ben de. Cok ofkeli cok sinirli artik hicbir hosgorusu kalmadi. Onun söylediğini n aksi bi seysoylendiginde aciyor agzini yumuyor gozunu. Bagiriyor. Beddualar ediyor. Kotu laflar ssöylüyor. Durdurmanin imkani yok. Sakinlestirmenin de imkani yok. Bagirio cagirarak beddualar ederek resti cekiyor bana karsi diger kardeslerime karsi. Diger konu basliklarimi okursaniz ben de icimden derdi olan bi insanim.. annemi cogu zaman anlayabiliyor kendimi onun yerine koyabiliyorum. Bugune kadar kimse saymamis bicok hakkı yenildi baba tarafindan. Kötü davranildi. Okuma yazma bilmiyor. 65 yaşında. 1kiz 1erkek kardesi var. Cok kucuk yasta evlendirilmis babam dahil kp ve kv ve baba tarafinin hepsi kötü davranmis. Simdi de o bize kötü davraniyor. Özellikle bana. Ilgilenmeye gonlunu hoş etmeye calisiyorum ama bikere biseyekizarsa resmen evde kiyameti kopariyor. En agrima giden beddualari ve hakaretleri. Bir anne nasil kendinden geçer cocuklarina karsi nasil bu denli gözü gormez. Oyle kotu insanlar degiliz. Sadece kendi icimizde kendimizi yiyoruz. Kendi hastaliklarinin tedavisini olmuyor. Haplarini bir atiyor bir atmiyor. Doktora goturemiyoruz. Kaldiki sinirlerinin hepten yiprandigini görebiliyorum ettigi beddualardan kotu pis laflarindan ama yine de bazen kendime soruyorum bir anne gercekten gözü görmeyecek kadar cocuklarini en ufak seylerde bagirir çağırır beddualar eder mi ? Anlayamiyorum.. nerde kaliyor annelik duygusu. Bazen benm psikolojik durumumda annemin beddualarindan mi oluyor oldu diye dusunmeden edemiyorum.
Anne olanlar beni aydinlatin. Iki eliniz kanda bile olsa cocugunuzu gozden cikarie msnz ?onu anliyorum sinirleri yiprandi hastaliklarindan bunaldi ve o da çok kötü yalnizlik cekiyor. Ama ben de beddualari haketmiyorum. Su ev birazda olumlu iyi kelimelerin enerjisiyle dolsun. Annem ölse üzülürüm hem de çok ama hayat onunla da olmuyor. 31yasindaki bir insan olarak benim de elimde dostluk adina sevgi adina bisi yok. Dua edin..
doktora goturun zorlada olsa goturun bence
allah yardımcınız olsun

Back
X