• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.619
2.535
133
Iyi akşamlar. Annemle hep tel de konuşuruz. Bana babamdan dert yanar bana şöyle davrandı vs vs.Zten sorunlu bir evlilikleri vardı hep böyleydi. Bazen bir konuda geçmişe dair bisyler söyler..
Mesela yine konuşuyoruz ben hamileyim bebek alışverişi vs yaptık onları söyledim. Sonra annem bsy dedi. Ben sizlere hic kiyafet alamazdım baban zaten aldırmazdı. Şöyle güzel giyindiremedim vs dedi. Bir gün ablana bi elbise aldım bana yapmadığını bırakmadı dedi. Gerçekten babam sorunlu psikojik şiddet maddi şiddet uygulamis huysuz geçimsiz. bizlere hic ama hiç bir zaman değer vermemiş birisi.. Annem zamanında gençken neden ayrılmadi bunları yaşadı diye üzülürüm. Cesareti yoktu kadın başına ne yapardı nasıl geçinirdi biz vardık bize nasıl bakacakti ayrılmadılar aynı evde yaşadılar karnımız doydu ama manevi olarak çok yıprandık.
Bir de bana böyle dert anlatmasına bir şey demiyorum dinliyorum ama hep onunla tlfonda konuştuktan sonra moralim bozuluyor. Arada eşim ne oldu vs diyor.. ya günümüzden ya geçmişten bir şey diyor. Ben de etkileniyorum.

Dertleşiyor sizinle doğal dıye dusunuyorum.

Sizinle dertlesmek istiyor ve bu çok doğal ama ona artık kötü günlerin geride kaldığını kafası ne zaman karışık veya bozuk olursa onun yanında oldugunuzu ve artık aileye yeni bi üye katılacak kafani eskiyle doldurma yeni ve güzel anılarla doldur biz seninleyiz derseniz eminimki çok mutlu olacaktır 😊

Anlatması sorun değil ben sadece bsyleri degistiremeyecegime üzülüyorum. Yanı bana dert anlatıyor. Ama aynı seyleri yine yaşıyor yine bunlar kendine dert oluyor. Anne babam ayrılsalar desem hem ayrılmazlar hem de 60 yaş üştüler bu yasa kadar boyle yaşamışlar şimdi yaşlılık zmaani

Yazının devamında artık annenızın yanında olacagıızı düşünmüştüm :) Sizin şuan morelinizi bozan şeyleri zavallı kadın yaşamış. Bunca yıl gecmiş hala unutmamış kim bilir bunlar dahil neler kalmıstır içinde. En en basitinden bebek alısverısıne annenızle cıkabılırsınız. Yavrularını heves ettıgı gıbı gıydırememıs bari torununda tatsın bu duyguyu

Henüz atlatamamış.
Yani desteğe ihtiyacı var.
Siz veremiyorsanız veren bi merciye yönlendirseniz bari.
Hamileyken daha çok etkilenmenizi anlıyorum.
Ama ortada açık kalan dosyalar var onun için.
Ve muhtemelen tek rahatlama yöntemi bunları onlarca kere masaya yatırmak.
Meşgalesini arttırabilse keşke.
İyi gelir eminim.
Bişeyler üretse, kendini değerli hisseder.
O tarz bişey bulabilirsiniz birlikte.
Ama en önemli tavsiyem kestirip atmamaya ya da derinden kendinizi kaptırmamaya dikkat edin.
İlki onu, ikincisi sizi yıpratır.

Böyle seyleri yasamayan anlamiyor. Simdi belki bazilarina bu kötü evlat gibi gözükecek ama biri her firsatta kendi haytanin dramini üstünpte döküp dursa bundan zamanla sizde nasibinizi aliyorsunuz. O hayati tek anneniz yasamadi. Siz de yasadiniz. Siz bebeginiz icin alisverisinden bahsederken eskileri üstüne kusmanin annenizin de hakki yok. Herseyin bir yeri ve zamani var. Öyle veya böyle annenizin psikolojik destek almasini da öneririm. Bunlari cocuklari ekstradan kaldırmak zorunda degil

O size anlatıyor oyle de babanızın yüzüne gülüyor muydu? Bir de oyle olanlar var da. .
Ve artık olan olmuş geçen geçmiş bunlarla hamile birinin onu geçtim bir insanın evladının canını sıkmaya hakkı olmadığını düşünüyorum. Zaten elden birsey gelmez ki boşanma da yok..

Iyi akşamlar. Annemle hep tel de konuşuruz. Bana babamdan dert yanar bana şöyle davrandı vs vs.Zten sorunlu bir evlilikleri vardı hep böyleydi. Bazen bir konuda geçmişe dair bisyler söyler..
Mesela yine konuşuyoruz ben hamileyim bebek alışverişi vs yaptık onları söyledim. Sonra annem bsy dedi. Ben sizlere hic kiyafet alamazdım baban zaten aldırmazdı. Şöyle güzel giyindiremedim vs dedi. Bir gün ablana bi elbise aldım bana yapmadığını bırakmadı dedi. Gerçekten babam sorunlu psikojik şiddet maddi şiddet uygulamis huysuz geçimsiz. bizlere hic ama hiç bir zaman değer vermemiş birisi.. Annem zamanında gençken neden ayrılmadi bunları yaşadı diye üzülürüm. Cesareti yoktu kadın başına ne yapardı nasıl geçinirdi biz vardık bize nasıl bakacakti ayrılmadılar aynı evde yaşadılar karnımız doydu ama manevi olarak çok yıprandık.
Bir de bana böyle dert anlatmasına bir şey demiyorum dinliyorum ama hep onunla tlfonda konuştuktan sonra moralim bozuluyor. Arada eşim ne oldu vs diyor.. ya günümüzden ya geçmişten bir şey diyor. Ben de etkileniyorum.
Benimki gençken ayrıldı 32 yaşında ama sizin şu duyduklarınızı ben hep duyuyorum. Boşanmalarının üzerinden 20 yıldan fazlası geçti hala her cümlemden sonra baban şöyle kötü yapardı, babaannen böyle kötü davranırdı vs..
Geçmişte yaşıyorlar maalesef, hemde kendilerine unutturmuyorlar kötü anıları

Benim de aynı. Hem dert yanar şikayet eder hem de bu evliliği sürdürdüğü için kendini över 😂

Bu onların ilişki dinamiği olmuş bence üzülmeyin

Anneniz dertleşmek istiyor olabilir evet ama o da bir olur iki olur. Her zaman olumsuz şeylerden bahsedip sizi üzmeye hiç mi hiç hakkı yok. Zamanında çocukları için fedakarlık ettiği şeylerin acısını şimdi sizden çıkarmasın. İçine atıp fedakarlık etmeye devam etsin madem. Üstelik hamilesiniz bir de. Farkında değil mi sizi uzdugunun.
Bence bir anne çocuğuna bunu yapmamalı.

Kime anlatsın kadın bunları başka size anlatacak tabiki de geçmişte kalmış şeyler tamam diyip geçin benim annemde öyledir hep geçmişten bişeyler anlatır üzülür bende üzülürüm ama sonra unutur geçerim bunu dert edip kafama takmam. Eskiden boşanmak kolay değildi kadınlar için çocukları yani sizin için babana katlanmış sende sırf bunun için onunla dertleşiver çokmu yani annene bu ?

Şu hayatta içinden geçip de yapamadığın ya da mecburiyetlerin hep dert oluyor. Çok üzücü:KK43: üç günlük dünya da bir anne evladını gönlüne göre giydirememiş hala içine ukde kalmış. Çok üzüldüm annenize. Babanıza diycek kelime bile bulamıyorum. Ne olacak sanki üç günlük dünya ye iç giydir gezdir evladın bu yani. Böyle adamlar keşke evlenmeseler hiç. Annenize destek olun. Torununu giydirir görür doya doya içindekiler hafifler inşallah

Ahhh canımm seni çok iyi anlıyorum, bende x2 bu durum, hem annem hem ablam. Güzel bişey paylaşınca hemen kendi olumsuzluklarından bahsediyolar, yaşadığım duruma sevinemiyorım, içime yumruk gibi oturtuyorlar. Çok sık görüşmeyin desem anneniz, geçmişi boşver artık desem anlamıyorlar biliyorum. Allah yardımcınız olsun, takmamaya çalışın.

Back