annem, yengem ve ailemis

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kucukkiz3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2017
14
9
kizlar okadar sikintiliyim ki,
once kendimi bi tanitatayim, ben yurt disinda oturuyorum 22 yasindayim ve tip ogrencisiyim. bir tane abim be ablam var, aramizda 10 yasdan daha fazla yas farki var. ikisi de evli ve cocuklari var. biz 9 senedir birlikte yasiyoruz abim ve yengemle, buyuk 6 yatak odali bir evimiz var, abimin geliri iyi master yapmis birisi kendi, ama bu ev ablamla beraber alindi yani onun maasi ve abimin maasi birlikte hipotek edildi. tabiki aylik ucreti abim odiyo ama sonucta birlikte alindi. yengem koyden gelme ve ne dil iyi biliyo ne de okumus, babasi onu okula gondermemis, ama havasi 1500 neyse bu onemli degil.
ablam da ayni abim gibi master yapti ve onun da geliri iyi. yengemin hic birseyden haberi yok, ev sadece abimin ve abimin geliri cok zannediyo, halbuki abimin geliri evi anca idare ediyo, babamin da maasi geliyo yeterli miktarda yani para sikintimiz yok. biz 9-10 senedir birlikte otuturuz ve neredeyse hic kavgamiz olmadi, annem babam cocuklara bakar, annem yemegi yapar, temizlik yapar, misafir gelecegine ben pasta borek, sarma yaparim, misafire ben cogunlukla hizmet ederim yengem oturur, annem is yapar ben olmadigimda. senerdir bu boyle yengemin iki tane cocugu var ve kendi cocuklarina bakmaktan acin, okadar ozenmez ki cocuklara, kendisine ozel kahvalti hazirlar sabahlari, cocuklara ekmege birsey surer koyar onune. yada birsuru kiyafet aliriz biz guzel markali kaliteli seyler, baskalari ne getirdiyse kotu onu giydirir herseyi karman corman eder, hani derler ya eskiyi giyer yok gibi yeni giyer sey gibi, aynen oyle. yigenlerime kiyamiyorum onlara hic bir seye ozenmiyo okulla ilgilenmiyo, surekli bagiriyo cocuklara aglatiyo kendi cocugula kakisiyo. ben hayatimda hc bir annenin cocuguna boyle davrandigini gormedi,, cocukalra simarik kendisi simarik simarik davraniyi bu beni gercekten delirtiyo. annem bizi el bebek gul bebek buyuttu, daha ben yemin ediyorum bir gun abim isten gelip sofra guzelce kurulu gormemistir, o asla oyle hazirlamaz, abim isten geldikten sonra baslar yemegi isitmaya, yahi insan hic mi ozenmez. ben gercekten abime de kiyamiyorum, hele anneme babama hic. onlar senelerdir cocuklarini buyuttu annem onu okulla yolladi geri kalamsin diye 7 sene okula gitti annem cocuklara bakti. gecen yaz annem bana diyor ki siz hic benim kucuk cocugna bir kasik yemek verdiniz mi diye, hic sesimi cikartmadim ama ben bunu asla unutmicam. hele onun annesini babasinin dugunde anneme babama yaptirklarini, asla. ben bu zaman kadar hic birseu soylemedim annem dedisemde sus dedi sustum. ama dun ablam dedi ki yengem hamileymis diye, icimde bir sikinti var ki anlatamam, yarin sinavim var ama uyuyamadim. annem babam turkiyeye tatile uzun sure gidiyorlar 4-5 ay cunki biktilar artik evdeki gurultuden, yengem demis ki ablama ben izinden sonra dogar yani izine annemin babamin yani giderim, birdaha ki seneye kadar da buyur yine giderim izine. ben gercekten anlamiyorum, onun annesi yengemi onceki dogumlarinda bile aramadi para yaziyo diye, anlatamamam ne kadar sevmiyolar bunu. o ama sade onlari dusunuo anneme babam nankorluk yapiyo, bu ev ablamin ustune, para biriktirip ev odeyelim demiyolar, yada cocuklara para biriktirielim, sirf izine gitmek derdi gucu. daha anlatacak okadar cok sey var ki, simdi hamileymis bide annem baktim bugun yine surekli ayaktia, yemegi bile aksam kendi yemegini tabaga koymuyor okadar tembel.

ben cok sikildim bu durumdan, cok yoruldum, cok uzuldum, artik ne yapacagim bilmiyorum

Sen okulunu bitir, kendini Kurtar. Böyle o onu yapıyor, bu bunu diyor ile ömrün geçmez. Belli ki biraz daha dişini sıkmalısın.
Köylü dediğin kadın nasıl master yapan adama eş oldu onu anlamadım. Yoksa sen mi öyle görüyorsun kadıncağızı? Bir de çocuğu da devletten para almak için mi yapıyorlar? Köylü hanım bilmese de, eğitimli abinin aile planlamasından haberi olması gerek zannımca.

Bayagi uzucu bir durum ama annenin destekcisi baban var sag cok sukur stres yapma dersini aksatma birak kendi derdinde bogulsun abine destek ver yeter o turuyosa yengecim yardim edermisin de yada koluna durt kay bende oturacam de pasif olma biyere gelip kurtulmaya bak ananida babanida yanina alirsin

Birakin gelininizi kotulemeyi alan razi, satan razi. Abiniz mastter vs. Yapti diyorsunuz e gelini nerden buldunuz, master yapan akilli bir birey bu yapilanlari gorur mudahale eder kaldiki ayni evde de kesinlikle oturmaz...

yengenizin oturması size neden dokyndu hiç kimse kayınavalidesie yardım etmek zorund adeğil çocuklarına bakması lazım ama elini tabagı alıyor yemek yemesinde ne sakınca olabilir yengeleri hizmetçi olaraj görmeyin hiçbir gelin kayınvalidesine yardım etmek zorunda değil.

evde ben surekli zaten yardim ediyorum, evde oldugum zamanlar ben yardim ediyorum anneme, yemekti, temizlikti borekti pastaydi, ama benim sadece aksamlari yada hafta sonlari zamanim oluyo. annem ve babam okadar yoruluyorlar ki, babam cocuklari okula goturup getiriyo annem evde bir suru is yapiyo. yengem bizim koylumuz, ve abim kendi gorup begendi evlenmek istedi annem babam da ne gerekiyorsa daha fazlasini yaptin, alinan altindan, ev dosemeye, ceyize kadar, onun ceyizini annem duzdu, annesini babasina daha dugunde kiyafet alinda cok acaip bir aile bunlar, ama biz sustuk uzerimize sicratmadik gect gitti cok sukur o gunler, yengemin de hic yuzune vurmadik annen baban boyle yuzsus diye. be 10-11 yaslarindayim ama ben bil farkindaydim anneme babama kok sokturdurklerinden, hic kimseye bir tek laf etmedik, asla etmem de o artik bizim ailemizden birisi, ama biraz kiymet bilsin hep onlar hep onlar olmaz ki. ben onu asla kucumsemiyorum annem de zaten asla izin vermez bu yuzden onu 7 sene boyunca haftada 5 gun okula gonderdi hangi kayinvalide yapar bunu soruyoruum size. ayrica birlikte oturma fikri de abimden geldi, annem babam ev arar ken beni evden mi yollayacaksiniz diye uzulde birlikte oturalim dedi, yengem de istedi bunu karsi cikmadi simdi allahi var, ama birsey soyliyyimmi benim de oyle kv olsa ben el bebek gul bebek bakarim ona birak birlikte oturmayi. neyse yani sonuc su ki, annem baban ellerinde ne var ne yok bu eve zivadi simdi 22000 bin frank ya mutfak yaptirdi, bebek odalar desen o bicim, sade bahcenin yeri icin mermer aldialr 8000 bin frank. ben asla kiskanmiyorum, o benim abim asla kiskanmam ama biraz kiymet bilsin, ben anneme kendime cay bile koydurmazken o annemi babami boyle kullanmasi. bazen bazi gunler onlara birsey olacak diye okadar korkuyorum ki sonutca onlar artik genc degil, ve rahat etmelerini istiyorum. ben bir kac seneye kadar evlennip giderim ama onlar, aklim hep onlarda

ne demek yardim etmek zorunda degil, essek gibi de kalkip kendi yemegini, cocugunun kocasinin yemgei koymak zorunda, bu nasil bir mantiktir anlamis degilim. burda hizmeti muamelesi goren kisi annem, anlasilan tam okuyup anlamamissin, unutmayin simdi gelinseniz yarin kayinvalidesiniz ozaman da boyle konusun da goruyum. sevmek zorunda degil ama ona verilen kiymetli anlamak zorunda, ve saygi gostermek zorunda, o evin gelini ben miyim evlenmeyi biliyorsa kalkip misafire de bir cay koymasini da bilecek, gidip cocukla yukari yatmak da neyin nesi

Birakin gelininizi kotulemeyi alan razi, satan razi. Abiniz mastter vs. Yapti diyorsunuz e gelini nerden buldunuz, master yapan akilli bir birey bu yapilanlari gorur mudahale eder kaldiki ayni evde de kesinlikle oturmaz...

abim kendisi gorup evlenmek istedi, ve kendisi birlikte oturmak istedi, abim bazen birse diyo ama yengem ahni kopekler havlar ya aynen oyle havliyor resmen. ben asla oyle bir terbiyesizlik kocama yapmam hele ailesini yaninda asla

yengenizin oturması size neden dokyndu hiç kimse kayınavalidesie yardım etmek zorund adeğil çocuklarına bakması lazım ama elini tabagı alıyor yemek yemesinde ne sakınca olabilir yengeleri hizmetçi olaraj görmeyin hiçbir gelin kayınvalidesine yardım etmek zorunda değil.
ne demek yardim etmek zorunda degil, essek gibi de kalkip kendi yemegini, cocugunun kocasinin yemgei koymak zorunda, bu nasil bir mantiktir anlamis degilim. burda hizmeti muamelesi goren kisi annem, anlasilan tam okuyup anlamamissin, unutmayin simdi gelinseniz yarin kayinvalidesiniz ozaman da boyle konusun da goruyum. sevmek zorunda degil ama ona verilen kiymetli anlamak zorunda, ve saygi gostermek zorunda, o evin gelini ben miyim evlenmeyi biliyorsa kalkip misafire de bir cay koymasini da bilecek, gidip cocukla yukari yatmak da neyin nesi

Kadıncağızdan bahsederken köylü, eğitimsiz diye kötülemeseydin iyiymiş. İnsanlık eğitimle olmuyor.
aynen oyle insanlik egitimle olmuyor, benim annem ne okula ne liseye gitmis kendi kendini yetistirmis, yengem ise burda 7 sene okula gitti annem gonderdi kendini sizin yaninizda kotu hissetmesin diye

Sen okulunu bitir, kendini Kurtar. Böyle o onu yapıyor, bu bunu diyor ile ömrün geçmez. Belli ki biraz daha dişini sıkmalısın.
Köylü dediğin kadın nasıl master yapan adama eş oldu onu anlamadım. Yoksa sen mi öyle görüyorsun kadıncağızı? Bir de çocuğu da devletten para almak için mi yapıyorlar? Köylü hanım bilmese de, eğitimli abinin aile planlamasından haberi olması gerek zannımca.
yok hayir, devletten para burd cok cuzi bir miktar yok sayilacak kadar az. abim kendisi begendi gordu istedi, annem babam da layiligla dugun yaptilar, hersey yengemin istedigin daha fazlasi oldu, ve tabiki olmak zorunda insan hayatinda bir defa evleniyo. onlar istedigi kadar cocuk yapsin beni ilgilendirmiyo, beni ilgilendiren konu annem ve babam. onlarin bukadar yorulmasi, zaten haytali boyunca cabalayaarak disiyle tirnagiyla geldiler bu gunlere, kendilerine oyle bi yetistirdiler ki benim derslerime dahi yardim edebilecek duzeye geldi annem babam, ve bunu sadece kirap okuyarak yaptilar. onlar cok anlayisli fedakar, benim derdim kiymet bilmemesi. yengemin annesi oyle bir kadin ki, yazin turkiyeye gittimizde yengem onlara cocuklarla yatmaya gider, hemen hasta olup doner cocuklarla. cocuklar iyi oldumu goturur oraya yengem hasta oldumu bize gelir kendine cocuklara baktirmaya. cocuklara anneannesi bir cop dahi vermez, okadar yurt disindan geliyp kizi torunulari. bir aksam yemegei cagirmaz abimi yengemi ailecek, oyle bir anne babasi var. tabiki sevecek sonucya annesi babasi, ama kendi cocuklarina oyle ozensiz davranmasi, ben onlara abime kiyamiyorum iste. yengem turkiyede her sene annemle kavga cikartir, gecen sene canima yetti artik, evde de abim babam yoktu annemin okadar uzerine gelince dedim ama, yeter artik ya defol git annenin yanina ya da insan gibi davran kal burda, benim annemi sen bukadar uzemezsin bukadara hakkin yok cirkef cirkef bagirma birdaha anneme dedim. sonra cok sasirdim gitmedi annesi gile, ertesi gun abime demis ki beni bir kac yatita gotur annemlere diye, o da goturdu, iki gun sonra acilden aradilar, cocuklar hasta oldu diye. oraya gitti mi cocuklara bakmaz gider ahirda ineklerle ugrasir koca donu giyip. cocuklara gunesten sicak gecmis hastanelik olmuslar. durum boyle yani daha birsurur sey var anlatilicak aslinda. buraya yazdikca rahatliyorum gercekten

yok hayir, devletten para burd cok cuzi bir miktar yok sayilacak kadar az. abim kendisi begendi gordu istedi, annem babam da layiligla dugun yaptilar, hersey yengemin istedigin daha fazlasi oldu, ve tabiki olmak zorunda insan hayatinda bir defa evleniyo. onlar istedigi kadar cocuk yapsin beni ilgilendirmiyo, beni ilgilendiren konu annem ve babam. onlarin bukadar yorulmasi, zaten haytali boyunca cabalayaarak disiyle tirnagiyla geldiler bu gunlere, kendilerine oyle bi yetistirdiler ki benim derslerime dahi yardim edebilecek duzeye geldi annem babam, ve bunu sadece kirap okuyarak yaptilar. onlar cok anlayisli fedakar, benim derdim kiymet bilmemesi. yengemin annesi oyle bir kadin ki, yazin turkiyeye gittimizde yengem onlara cocuklarla yatmaya gider, hemen hasta olup doner cocuklarla. cocuklar iyi oldumu goturur oraya yengem hasta oldumu bize gelir kendine cocuklara baktirmaya. cocuklara anneannesi bir cop dahi vermez, okadar yurt disindan geliyp kizi torunulari. bir aksam yemegei cagirmaz abimi yengemi ailecek, oyle bir anne babasi var. tabiki sevecek sonucya annesi babasi, ama kendi cocuklarina oyle ozensiz davranmasi, ben onlara abime kiyamiyorum iste. yengem turkiyede her sene annemle kavga cikartir, gecen sene canima yetti artik, evde de abim babam yoktu annemin okadar uzerine gelince dedim ama, yeter artik ya defol git annenin yanina ya da insan gibi davran kal burda, benim annemi sen bukadar uzemezsin bukadara hakkin yok cirkef cirkef bagirma birdaha anneme dedim. sonra cok sasirdim gitmedi annesi gile, ertesi gun abime demis ki beni bir kac yatita gotur annemlere diye, o da goturdu, iki gun sonra acilden aradilar, cocuklar hasta oldu diye. oraya gitti mi cocuklara bakmaz gider ahirda ineklerle ugrasir koca donu giyip. cocuklara gunesten sicak gecmis hastanelik olmuslar. durum boyle yani daha birsurur sey var anlatilicak aslinda. buraya yazdikca rahatliyorum gercekten
Yengene kızma o zaman bunlara izin veren abine kız. Onunla konuş.

hersey bir tarafa kimse kimsenin anneligini elistirme hakkina sahip degil.kim bakiyor o cocuklara disardan gelip köylümu bakiyor?.yasin cok genc derslerine odaklan okulunu bitir.boyle seylerede cok kafa yorma bence.abin mutluysa sorun yok.en hassas oldugum noktadir annelik.sizde ilerde anne olursaniz ne demek istedigimi anlarsiniz..

hersey bir tarafa kimse kimsenin anneligini elistirme hakkina sahip degil.kim bakiyor o cocuklara disardan gelip köylümu bakiyor?.yasin cok genc derslerine odaklan okulunu bitir.boyle seylerede cok kafa yorma bence.abin mutluysa sorun yok.en hassas oldugum noktadir annelik.sizde ilerde anne olursaniz ne demek istedigimi anlarsiniz..

kendisi defalarca bana anlatti annem babam bize hic deger vermedi sadece oglan kardesime deger verdiler falan diye. beni bunlarin hic biri alakadar etmiyo ama benim yigenlerime davranis sekli beni alakadar ediyo. onun annesi babasi cocukalri sende 3-4 hafta goruyo cok da sey degil, yani ister sevsin ister sevmesin. ablam, annem, babam ben cocuklarin her seyile ilgilenmek zorunda kaliriz. annesi daha bir defa gidip ogretmene sormamistir nasil cocuklar iyu mi dersleri nasil falan diye. yada bir defa cocuklari alip kutuphaneye goturmemistir. ben elimden geldigi kadar cocuklari kutuphaneye, oyun parkina sinemaya gotururum. kis geldi mi kislik elbiselerini ceketinden corabina kadar ablam ve ben aliriz, o hic onemsemez giyversin birsey der. ben kiyamam, annem babam izinde olduklarinda hele, cocuklarla ben ilgilerinirm, defterinden, oyuncagina kadar, gidip dukkandan ben secerim alirim, okulu ben ararim su gun su mu vardi diye. benim derdim asla abimin yuvasini bozmakta degil, ama abim hayatindan bir gun bezer diye korkuyorum, abim cok calisiyo haftada 50 saate yakin, bunun ustune yurt disina da gidiyo is icin, eve geldiginde ise hersey halleden bir karisi yok, hic bir seye ozenmez, ben okadar ozenirim onun cocuklarina o ozenmez. ben anlamiyorum keyfi denk, ise gitmiyo, kocasinin ickisi, kumari yok, dovmes zovems abim cok yumusak basli biridir oyle hot zut yapmaz asla, cok kibardir. ablam mesala hem haftada 40 saat calisiyo hem esi callisiyo, ama o yegenim hep ozenli giydirilmistir, okula beslenmesi hep ozenlidir, hic bir seyini unutmaz, cocugu degisik aktivitelere goturur. annem hep der bana ve ablama kizim biz olmadigimza ilgilenin cocuklara, o cocuklari abimden ablamdan daha cok seviyorum onlar benim canim, onlarin aglamisan uzulmesine dayanimiyorum. ama benim sevgim onlar icin yeterli degil ki, anne sevgisi baska yeri var. gecen cocuk bana dedi ki, hala babaannem dedem gidince annem bana hep kotu davraniyo dedi, aksam ben yatirmaya goturunce. ben de yok halam, annem seni cok seviyo dedim, ama kucuk cocuk bu herseyi anlar. buyuk cocuk mesala cok sinirli oldu son zamanlarda buyuk dediysem de 5 yasinda, cocuk annesi gibi bagirmaya basladi. benim derdim evde is yapmasi degil, annemi bukadar uzmesin, cocuklariyla ilgilensin, kocasini mutlu etsin. mecbur olduklai icin degil, birbirlerini sevdikleri icin bir aile olsun

Yapmak zorunda değiiiillllll..... Annen de yapmasın. Kimse yapmak istemiyorsa master yapmış çok kıymetli abin yapsın. Hizmetçi tutun çok lazımsa. Oh olsun.... Böyle görümceye böyle yenge. Ne çok oturmuş yengenin kul köle olmaması içine. Kötüleye kötüleye bitiremedin. Her şeyini küçümsedin. Eminim hep de senin abartındır. Kimse kendisine güzel kahvaltı hazırlayıp çocuğuna daha azını yedirmez. Giydirmeyi bilmiyormuş. Kadının belki süper bir moda anlayışı var da seninki pek gelişmemiş sen anlamıyorsundur.
Misafire hizmet etmek için mi evleniyor insanlar. Sen evlen git de yap öyle gelinlik. Sana yakışır, çünkü düşünce şeklin bu. Annen rahatsız olsa kendi der, ya da oturur kenara.
Evinizde sizinle birlik oturmaya razı gelin bulmuşsunuz bir de böyle arkasından neler söylüyorsunuz, küçümseyip duruyorsunuz.

Anneniz alıştırmış bence, her işi kendi yaparak ,yeğenlerinize annelik yaparak.. herkes alışır rahata, sorumluluklarını başkası yaparsa.
ayrı eve çıksınlar, oda sorumluluklarını yerine getirmek zorunda kalır, annenizde rahat eder.
ev ev üstüne olmaz diye boşuna dememişler. benim annem de herkesin sorumluluğunu üzerine alır, ablamlar 1 hafta kalırlar ama olan anneme olur.her zaman çok yorulur. bazı insanların yapısı bu.

Yengeniz biraz vurdum duymaz bir tip galiba.

Ama suclu ilk etapda abin ve sonra annen.

Biri yaptiriyor digeri yapiyor.

Belki taşinsaniz iyi olur. Yanliz kalirsa belki akli başina gelir

kizlar okadar sikintiliyim ki,
once kendimi bi tanitatayim, ben yurt disinda oturuyorum 22 yasindayim ve tip ogrencisiyim. bir tane abim be ablam var, aramizda 10 yasdan daha fazla yas farki var. ikisi de evli ve cocuklari var. biz 9 senedir birlikte yasiyoruz abim ve yengemle, buyuk 6 yatak odali bir evimiz var, abimin geliri iyi master yapmis birisi kendi, ama bu ev ablamla beraber alindi yani onun maasi ve abimin maasi birlikte hipotek edildi. tabiki aylik ucreti abim odiyo ama sonucta birlikte alindi. yengem koyden gelme ve ne dil iyi biliyo ne de okumus, babasi onu okula gondermemis, ama havasi 1500 neyse bu onemli degil.
ablam da ayni abim gibi master yapti ve onun da geliri iyi. yengemin hic birseyden haberi yok, ev sadece abimin ve abimin geliri cok zannediyo, halbuki abimin geliri evi anca idare ediyo, babamin da maasi geliyo yeterli miktarda yani para sikintimiz yok. biz 9-10 senedir birlikte otuturuz ve neredeyse hic kavgamiz olmadi, annem babam cocuklara bakar, annem yemegi yapar, temizlik yapar, misafir gelecegine ben pasta borek, sarma yaparim, misafire ben cogunlukla hizmet ederim yengem oturur, annem is yapar ben olmadigimda. senerdir bu boyle yengemin iki tane cocugu var ve kendi cocuklarina bakmaktan acin, okadar ozenmez ki cocuklara, kendisine ozel kahvalti hazirlar sabahlari, cocuklara ekmege birsey surer koyar onune. yada birsuru kiyafet aliriz biz guzel markali kaliteli seyler, baskalari ne getirdiyse kotu onu giydirir herseyi karman corman eder, hani derler ya eskiyi giyer yok gibi yeni giyer sey gibi, aynen oyle. yigenlerime kiyamiyorum onlara hic bir seye ozenmiyo okulla ilgilenmiyo, surekli bagiriyo cocuklara aglatiyo kendi cocugula kakisiyo. ben hayatimda hc bir annenin cocuguna boyle davrandigini gormedi,, cocukalra simarik kendisi simarik simarik davraniyi bu beni gercekten delirtiyo. annem bizi el bebek gul bebek buyuttu, daha ben yemin ediyorum bir gun abim isten gelip sofra guzelce kurulu gormemistir, o asla oyle hazirlamaz, abim isten geldikten sonra baslar yemegi isitmaya, yahi insan hic mi ozenmez. ben gercekten abime de kiyamiyorum, hele anneme babama hic. onlar senelerdir cocuklarini buyuttu annem onu okulla yolladi geri kalamsin diye 7 sene okula gitti annem cocuklara bakti. gecen yaz annem bana diyor ki siz hic benim kucuk cocugna bir kasik yemek verdiniz mi diye, hic sesimi cikartmadim ama ben bunu asla unutmicam. hele onun annesini babasinin dugunde anneme babama yaptirklarini, asla. ben bu zaman kadar hic birseu soylemedim annem dedisemde sus dedi sustum. ama dun ablam dedi ki yengem hamileymis diye, icimde bir sikinti var ki anlatamam, yarin sinavim var ama uyuyamadim. annem babam turkiyeye tatile uzun sure gidiyorlar 4-5 ay cunki biktilar artik evdeki gurultuden, yengem demis ki ablama ben izinden sonra dogar yani izine annemin babamin yani giderim, birdaha ki seneye kadar da buyur yine giderim izine. ben gercekten anlamiyorum, onun annesi yengemi onceki dogumlarinda bile aramadi para yaziyo diye, anlatamamam ne kadar sevmiyolar bunu. o ama sade onlari dusunuo anneme babam nankorluk yapiyo, bu ev ablamin ustune, para biriktirip ev odeyelim demiyolar, yada cocuklara para biriktirielim, sirf izine gitmek derdi gucu. daha anlatacak okadar cok sey var ki, simdi hamileymis bide annem baktim bugun yine surekli ayaktia, yemegi bile aksam kendi yemegini tabaga koymuyor okadar tembel.

ben cok sikildim bu durumdan, cok yoruldum, cok uzuldum, artik ne yapacagim bilmiyorum
siz neden bu kadar ilgileniyosunuz ki yengenizle , abiniz memnun olmasa zaten evlilikleri yürümez siz neyin ne oldugunu sadece dısardan görüyosunuz bence cok takılmayın . sizin yegeninizse onun kendi çocugu emin olun neyi nasıl yapcagını o daha iyi bilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X