• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve Klostrofobi :(

Jolyss

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
3.712
2.367
333
Merhaba, aranizda bu rahatsizligi yasayan yada yakinlariniz varmi ? Annem yillardir bu hastaligi yasiyor.. zamaninda tedavi olmadigi icinde hastalik cogaldi maalesef.. 20 yil 30 yil oncesi annemin ilk evlilik donemlerinde halam ve amcan cok kotuluk yapmis kendisine.. babamla ayrilma seviyesine getirmisler.. tabi annemin yasi kucuk bir suru cocuk vs neyse.. yillar sonra annemde Klostrofobi hastaligi nuksetti.. semptomlar su sekilde : ucak metro vs kapali alan korkusu, anahtarin olmamasi korkusu, asansor, herseye panik yapma, kafasina cok takma, panik atak krizi, carpinti, aglama krizleri vs hepsi var yani maalesef..

Birde iste o yillar yillar oncesi yasadiklarini anlatir.. hala takmis durumda.. kaset gibi cevirip cevirip dertlesir bizimle..

Ister istemez bu panik atak krizleride kalp carpintisi yapiyor.. kac kere kalp doktoruna gitti doktor birsey yok desede inanmiyor.. sadece kalp atislarini duzenleyici ilac yazdi o kadar..7 ay boyunca psikologa goturduk doktor bana ne yapacakki diyor.. tedavilerini devam ettirmiyor.. ve midem ve kalbimde biseyler var diyor hissediyorum diyor.. kac kere holter takildi onemli bisey cikmadi :(.. su an karantina ve gecenlerde haberleri izler izlemez panik atak krizi gecirmis.. su an abim evine goturdu annemi babamda evde yanliz kaldi :( annem cok buyuk bir depresyon geciriyor..

Surekli bana bilet alin ben Turkiyeye gidecegim diyor cunku avrupadayiz ve durumlar cok kotu burada.. Turkiyede duzelirim diyor halbuki iyi degil.. surekli birileri annem su doktor iyi o doktor iyi vsvs kafa karisikligina sebep oluyorlar..ne yapacagimizi sasirdik.. sinirlar acilmaz eger bunu duyarsa dahada kotu olacak.. kafasina neyi taktigini derdinin ne oldugunu tam olarak cozebilmis degiliz.. esimle ben gidip yanlarinda kalalim diyoruz ama maglum karantina birde hamileyim doktorum yasakladi..
Ev doktoru ilac yazmis anneme yan etki yapmis hallucination filan yasamis birakmis hemen.. su an sadece bi anti depresan iciyor onuda ev doktoru yazmis yine bir haftadan psikiatriste gidecek umarim onun tavsiyelerini dinler..
lutfen goruslerinizi ve yasadiklarinizi paylasirsaniz sevinirim Tesekkurler simdiden.. ;)

Back