• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve eşim arasında kaldım yardım lütfen :((

prettyece

Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2013
6
0
6
34
Ankara
Herkese merhaba
Çok çaresiz ve umutlarımın tükendiği bir dönemde bu sayfayı keşfettim ve içimi dökecek hiçkimsem olmadığı için buraya yazmaya karar verdim. Kızlar çok kötü günler yaşıyorum. 10 yıllık evliliğimden iki tane çocuğum oldu. Severek evlendik. Ailem özellikle annem çok istememesine rağmen düğünle dernekle evlendik. Hemen de hamile kaldım. Annemle kocam arasındaki sürtüşme aslında taaa nişanlıyken başladı. Ve git gide de büyüyerek devam etti ve ediyor da. Taki her ikisi de birbirine bela okuyacak kadar ilerledi. Kocam annemlerin evine gitmez, annemler benim evime gelmez çünkü kocam bir sürü huzursuzluk çıkaraır. Ve açık açık bayağı kavga ede ede yapar bunu. Evden kovmaktan beter eder annemi babamı ailemi. Ben hep arada kaldım, kocamın anneme yaptıklarına, ettikleri küfür ve belalara tahammül edecek gücüm kalmadı. Tabiki bu annemde sürekli her fırsatta bana onu kötülüyor beni dolduruyor ona karşı. Her iki tarafta bırak adım atmayı git gide zıtlaşıyor birbirine. Bazen diyorum ki Allahım al canımı da herkes kurtulsun..çok bunaldım ya. Evliliğimin başından beri tek kavgamız benim annem oldu. Evlenirken benim için deli olan adam bana şu an etmediği hakereti bırakmıyor. Dayak desen çok şiddetli olmasa da var. Çocukların gözü önünde sürekli kavga, tartışma dayak. Sebep benim annem, benim anneme laf söyletmek istemememem. 2 tane çocuğum var ve okula gidiyorlar. Çekip gitmek istiyorum 1 haftadır, artık boşanmak ve bu işkenceye son vermek istiyorum ama çocuklarım ne olacak. Küçük çocuğum 1.sınıfa gidiyor bu travmayı nasıl atlatacak. Üstelik annemler de başka bir şehir de yani okul değişecek, şimdi bir de dönem ortası..bir de eşim boşanırsak çocukları alırım senin ailene bırakmam çocuklarımı..sen git nereye istersen gibi laflar ediyor. Yani şimdi çocuklarımı alıp çekip gitsem de o bana rahat vermeyecek bir sürü huzursuzluk çıkacak eminim..bunları paylaşabileceğim hiç kimse yok..paylaşacağım kişilerde hep yanlı cevap verecekler eminim..nolur bana yardım edin bir haftadır çok bunalımdayım. .

cnm çok üzüldüm durumuna. ama dayağa küfüre neden boyun eğiyorsun. erkeği annesiyle anlaşamayınca eşimize küfredip şiddetmi uyguluyoruz biz. bence eşinin sana sevgisi kalmamış . çocukların yanında küfür dayak ne yaa. kendini ne sanıyor

bak kaç yaşındasın bilmem ama yeni bir hayata başlamaktan korkma. dövüyor seni dövüyor idrak edebiliyormusun. bak ben de 10 senelik evliyim iki çocuk. eşime deliler gibi aşığım . oda bana. ama bana bir kere vursun büyük konuşmayım affetmem.

çocukların böyle bir evde dahamı mutlu olacak. hiç kimse boşanmak için evlenmez. ben mecbur olmadıkça boşanmaya karşıyım. senin durumunda yapacak bişi yok. okul değişsin ne olucak yani. ben kaç kez okul değiştirdim. çalışıyosan çocukları da sen alırsın. eşinin işi maaşı nasıl yazarsan yardımcı olabilirim velayet hakkında

Ben burada annenizden çok eşinizde buldum hatayı. Sonuçta ailenizi kovmaktan beter ediyormuş her seferinde. Eşinizin size saygısı varsa ailenize de saygılı olmak sorunda. Sevmek zorunda değil ya da sürekli iç içe olmak zorunda değil ama size geldiklerinde ya da bayramlarda siz gittiğinizde saygısızlık yapmamalı. Buna hakkı yok. Ayrıca tabii ki annenize laf söyletmeyeceksiniz kendisi olsa annesine laf söyletir miydi acaba? Bende 12 yıllık evliyim, aileme laf söyletmem evet kırıldığı şeyleri paylaşabilir benimle, bende eşimle paylaşırım ama ne o ne de ben hakaret etmeyiz ailelerimize. Ettirmem de. Size şiddet de uyguluyormuş, küfür hakaret ne ararsanız var yani eşinizde. Bence evliliğinizi yeniden gözden geçirmelisiniz.

Son düzenleme:
Herkese merhaba
Çok çaresiz ve umutlarımın tükendiği bir dönemde bu sayfayı keşfettim ve içimi dökecek hiçkimsem olmadığı için buraya yazmaya karar verdim. Kızlar çok kötü günler yaşıyorum. 10 yıllık evliliğimden iki tane çocuğum oldu. Severek evlendik. Ailem özellikle annem çok istememesine rağmen düğünle dernekle evlendik. Hemen de hamile kaldım. Annemle kocam arasındaki sürtüşme aslında taaa nişanlıyken başladı. Ve git gide de büyüyerek devam etti ve ediyor da. Taki her ikisi de birbirine bela okuyacak kadar ilerledi. Kocam annemlerin evine gitmez, annemler benim evime gelmez çünkü kocam bir sürü huzursuzluk çıkaraır. Ve açık açık bayağı kavga ede ede yapar bunu. Evden kovmaktan beter eder annemi babamı ailemi. Ben hep arada kaldım, kocamın anneme yaptıklarına, ettikleri küfür ve belalara tahammül edecek gücüm kalmadı. Tabiki bu annemde sürekli her fırsatta bana onu kötülüyor beni dolduruyor ona karşı. Her iki tarafta bırak adım atmayı git gide zıtlaşıyor birbirine. Bazen diyorum ki Allahım al canımı da herkes kurtulsun..çok bunaldım ya. Evliliğimin başından beri tek kavgamız benim annem oldu. Evlenirken benim için deli olan adam bana şu an etmediği hakereti bırakmıyor. Dayak desen çok şiddetli olmasa da var. Çocukların gözü önünde sürekli kavga, tartışma dayak. Sebep benim annem, benim anneme laf söyletmek istemememem. 2 tane çocuğum var ve okula gidiyorlar. Çekip gitmek istiyorum 1 haftadır, artık boşanmak ve bu işkenceye son vermek istiyorum ama çocuklarım ne olacak. Küçük çocuğum 1.sınıfa gidiyor bu travmayı nasıl atlatacak. Üstelik annemler de başka bir şehir de yani okul değişecek, şimdi bir de dönem ortası..bir de eşim boşanırsak çocukları alırım senin ailene bırakmam çocuklarımı..sen git nereye istersen gibi laflar ediyor. Yani şimdi çocuklarımı alıp çekip gitsem de o bana rahat vermeyecek bir sürü huzursuzluk çıkacak eminim..bunları paylaşabileceğim hiç kimse yok..paylaşacağım kişilerde hep yanlı cevap verecekler eminim..nolur bana yardım edin bir haftadır çok bunalımdayım. .

dayak,küfür deyince elbette boşanmak en doğrusu ama.. bu çözüm değil..

aslında sorun tama olarak nedir? anneyi babayı bir bırak sen eşini seviyormusun. ne hissediyorsun? önemli olan bu..

eğer seviyorsan istiyorsun yanında kalırsın. annenin de hataları var anladığım kadarıyla ki sen de bunu kabul ediyor gibi hissettim. zaten ta baştan istememiş.. sonrada sevmeye çalışmamış hep o önyargıyla bakmış..hani bir laf vardır eşin ağzıyla kuş tutsa da sevmez.. sen eşini sevmeseydin annenle eşin arasındaki sürtüşmeden sonra evlenmezdin. o bir bahane olurdu zaten..

eşin annenle anlaşmak zorunda değil.. eşin ve annen aynı şeyleri düşünmek yorumlamak istemek zorunda değil.. dolayısıyla anneni savunmak zorunda değilsin.. annene laf söyleyince dayanamayabilirsin haklısın ama o duruma getirmemeye özen göster..

mağdem bunca yıl birbirlerine karşı anlayamadılar sevmediler bundan sonra da zorlama. biraraya getirme. birbirinden bahsetme.

kavganız sadece bundansa sen evini bil. çocukların eşin senin ailen..

annenlede sık görüşme ama elbette ara sor yanına git.. zamanını evinle geçir..

kusura bakma sen evlendin ayrı bir yuva kurdun çocukların var.. canım sorun ne olursa olsun annen bencillik yapıyor.. sen evlenmişsin artık.. nerdeyse o senin evlendiğini daha kabul edememiş durumda... annen senin canın ama o böyle bir bencilliği yapıyorsa büyüklük yapmıyorsa senin mutluluğunu böyle bozuyorsa senin üzülmeni daralmanı sağlıyorsa sen de annenle mesafeyi koy derim..

şunu söyleyim eşinde de suç var mutlaka.. ama ta nişandan belli istenmeyen olmak iyi bir durum değil.

ayrıca eşinin dayak ve küfür olayını görmezden de gelmiyorum. ama diyorum ya demek ki adam etkilenmiş. aynı durum senin de başında olabilir. kv denle.. tonla örneği var. bitmez de örnekler..

Ben burada annenizden çok eşinizde buldum hatayı. Sonuçta ailenizi kovmaktan beter ediyormuş her seferinde. Eşinizin size saygısı varsa ailenize de saygılı olmak sorunda. Sevmek zorunda değil ya da sürekli iç içe olmak zorunda değil ama size geldiklerinde ya da bayramlarda siz gittiğinizde saygısızlık yapmamalı. Buna hakkı yok. Ayrıca tabii ki annenize laf söyletmeyeceksiniz kendisi olsa annesine laf söyletir miydi acaba? Bende 12 yıllık evliyim, aileme laf söyletmem evet kırıldığı şeyleri paylaşabilir benimle, bende eşimle paylaşırım ama ne o ne de ben hakaret etmeyiz ailelerimize. Ettirmem de. Size şiddet de uyguluyormuş, küfür hakaret ne ararsanız var yani eşinizde. Bence evliliğinizi yeniden gözden geçirmelisiniz.

ama senin annen damadını istemedi mi.. sizin evliliğinizi onaylamadı mı.

yani sizin durumunuz çok farklı olabilir.. aralarında neler geçti ne gibi çatışmalar oldu.. biliyormuyuz ? hayır.. bilmemiz de önemli değil.. ama ya annesi hep damadını rencide etmişse, onu aşağılamışsa, hep bir kavga tartışma çıkıyorsa ...

belki de olmadı..

ama bunca yıl evlilik var.

evlenince aileler de evleniyor deniliyor. saçma imkansız mümkün değil.. evlilik öyle geniş olamaz. aile yuva bir tanedir.. anneler babalar candır ciğerdir ama evliliklerdeki ilişkilere müdahale edemezler.. müdahale olunca çocuklarının huzurunu kaçıyorlar.. erkek tarafı ya da bayanın tarafı da.. kişiler farklıdır ilişkiler farklıdır.

yani sizin hiç olmuyor mu kv den eltiden görümceden bahsedince (birinden veya birkaçından) resmen canım sıkılır moralim bozulur. içimden saydırırım..

Son düzenleme:
Herkese merhaba

CANIM bende 3,5 aylık evliyim evlilik hem zor hem çok güzel yeni olmamızza rağmen bizlerdede tartışmalar var ama senin çocukların var eşinle defalarca konuş bıkmadan konuş yuvanı kurtar yuva kurmak zor ama bozmak kolay...

çok teşekkür ederim kıymetli yorumların için canım...

evet aslında korkuyorum yeni bir hayata başlamaya..yaşım 37 çalışıyorum..işyerinde nasıl olur, gelir de burda kavga çıkarırsa rezil olursam vs. bir sürü şeyler geçiyor aklımdan..diğer taraftan ya annemim yanında mutsuz olursam, çocuklarıma biri hişt dese ben üstüme alınırım, rahat edemem gibi sanki orda...bir de çocukların velayetinin ikisini de alabilir miyim ya çocukların biri ona verilirse ben yapamam..ve daha binlerce soru var aklımda..diyorum herşeyi enine boyuna düşünmek zorundayım ama çıkamıyorum işin içinden..

Qcnm çok üzüldüm durumuna. ama dayağa küfüre neden boyun eğiyorsun. erkeği annesiyle anlaşamayınca eşimize küfredip şiddetmi uyguluyoruz biz. bence eşinin sana sevgisi kalmamış . çocukların yanında küfür dayak ne yaa. kendini ne sanıyor

bak kaç yaşındasın bilmem ama yeni bir hayata başlamaktan korkma. dövüyor seni dövüyor idrak edebiliyormusun. bak ben de 10 senelik evliyim iki çocuk. eşime deliler gibi aşığım . oda bana. ama bana bir kere vursun büyük konuşmayım affetmem.

çocukların böyle bir evde dahamı mutlu olacak. hiç kimse boşanmak için evlenmez. ben mecbur olmadıkça boşanmaya karşıyım. senin durumunda yapacak bişi yok. okul değişsin ne olucak yani. ben kaç kez okul değiştirdim. çalışıyosan çocukları da sen alırsın. eşinin işi maaşı nasıl yazarsan yardımcı olabilirim velayet hakkında[/QUOTE]

çok teşekkür ederim yorumun için. ben de aynı senin gibi düşünüyorum bana değer veriyorsa aileme de değer vermeli...sevmek zorunda değil ama saymak zorunda..aynı şekilde ben de..ki ben de onun ailesini onun ailesi de beni çok sever...ama diyorum ya o kadar çaresizim ki şu an bunları bile bile hiçbir şey yapamamak..çok acı veriyor çok..

Ben burada annenizden çok eşinizde buldum hatayı. Sonuçta ailenizi kovmaktan beter ediyormuş her seferinde. Eşinizin size saygısı varsa ailenize de saygılı olmak sorunda. Sevmek zorunda değil ya da sürekli iç içe olmak zorunda değil ama size geldiklerinde ya da bayramlarda siz gittiğinizde saygısızlık yapmamalı. Buna hakkı yok. Ayrıca tabii ki annenize laf söyletmeyeceksiniz kendisi olsa annesine laf söyletir miydi acaba? Bende 12 yıllık evliyim, aileme laf söyletmem evet kırıldığı şeyleri paylaşabilir benimle, bende eşimle paylaşırım ama ne o ne de ben hakaret etmeyiz ailelerimize. Ettirmem de. Size şiddet de uyguluyormuş, küfür hakaret ne ararsanız var yani eşinizde. Bence evliliğinizi yeniden gözden geçirmelisiniz.[/QUOTE]

çok güzel yazmışsın...aslında bir tarafım boşan kurtul ondan nefret ediyorum derken diğer tarafımda aynen yazdıklarını söylüyor..ama canım bana hakaret etmesini vurmasını hele ki çocuklarımın yanında beni bu kadar aşağılaması kaldıramıyorum, hazmediyorum artık. gururum ayaklar altında..

keşke hepsi bir rüya olsa, keşke yarın uyansam bunların hiçbiri yaşanmamış olsa..kocam ve çocuklarım bir yanımda annem ve babam bir tarafta güle oynaya kahvaltı masasında kahvaltı ediyor olsak..diyorum..çok mutsuzum ve ne yapacağımı bilmiyorum..

dayak,küfür deyince elbette boşanmak en doğrusu ama.. bu çözüm değil..

aslında sorun tama olarak nedir? anneyi babayı bir bırak sen eşini seviyormusun. ne hissediyorsun? önemli olan bu..

eğer seviyorsan istiyorsun yanında kalırsın. annenin de hataları var anladığım kadarıyla ki sen de bunu kabul ediyor gibi hissettim. zaten ta baştan istememiş.. sonrada sevmeye çalışmamış hep o önyargıyla bakmış..hani bir laf vardır eşin ağzıyla kuş tutsa da sevmez.. sen eşini sevmeseydin annenle eşin arasındaki sürtüşmeden sonra evlenmezdin. o bir bahane olurdu zaten..

eşin annenle anlaşmak zorunda değil.. eşin ve annen aynı şeyleri düşünmek yorumlamak istemek zorunda değil.. dolayısıyla anneni savunmak zorunda değilsin.. annene laf söyleyince dayanamayabilirsin haklısın ama o duruma getirmemeye özen göster..

mağdem bunca yıl birbirlerine karşı anlayamadılar sevmediler bundan sonra da zorlama. biraraya getirme. birbirinden bahsetme.

kavganız sadece bundansa sen evini bil. çocukların eşin senin ailen..

annenlede sık görüşme ama elbette ara sor yanına git.. zamanını evinle geçir..

kusura bakma sen evlendin ayrı bir yuva kurdun çocukların var.. canım sorun ne olursa olsun annen bencillik yapıyor.. sen evlenmişsin artık.. nerdeyse o senin evlendiğini daha kabul edememiş durumda... annen senin canın ama o böyle bir bencilliği yapıyorsa büyüklük yapmıyorsa senin mutluluğunu böyle bozuyorsa senin üzülmeni daralmanı sağlıyorsa sen de annenle mesafeyi koy derim..

şunu söyleyim eşinde de suç var mutlaka.. ama ta nişandan belli istenmeyen olmak iyi bir durum değil.

ayrıca eşinin dayak ve küfür olayını görmezden de gelmiyorum. ama diyorum ya demek ki adam etkilenmiş. aynı durum senin de başında olabilir. kv denle.. tonla örneği var. bitmez de örnekler..

ya istemedi ama rest de çekmedi..ama halen ben sana taaa o zaman evlenme demiştim bak şimdi başına gelenleri görüyorsun beni dinlemedin deyip duruyor...

maalesef iki kişi evlenmiyor ailelerle ilgili problem yaşanınca huzurun mutlaka kaçıyor..

yani sizin durumunuz çok farklı olabilir.. aralarında neler geçti ne gibi çatışmalar oldu.. biliyormuyuz ? hayır.. bilmemiz de önemli değil.. ama ya annesi hep damadını rencide etmişse, onu aşağılamışsa, hep bir kavga tartışma çıkıyorsa ...

belki de olmadı..

evlenince aileler de evleniyor deniliyor. saçma imkansız mümkün değil.. evlilik öyle geniş olamaz. aile yuva bir tanedir.. anneler babalar candır ciğerdir ama evliliklerdeki ilişkilere müdahale edemezler.. müdahale olunca çocuklarının huzurunu kaçıyorlar.. erkek tarafı ya da bayanın tarafı da.. kişiler farklıdır ilişkiler farklıdır.

yani sizin hiç olmuyor mu kv den eltiden görümceden bahsedince (birinden veya birkaçından) resmen canım sıkılır moralim bozulur. içimden saydırırım..

canım çok teşekkür ederim yorumun için..konuşmadım mı sanıyorsun defalarca..o da değişmek istiyorum ama yapamıyorum içimden gelmiyor diyor...çok denedim diyor...olmuyor ama işte olmuyor...olan yavrularıma oluyor ya ben en çok ona üzülüyorum..

CANIM bende 3,5 aylık evliyim evlilik hem zor hem çok güzel yeni olmamızza rağmen bizlerdede tartışmalar var ama senin çocukların var eşinle defalarca konuş bıkmadan konuş yuvanı kurtar yuva kurmak zor ama bozmak kolay...

anlamaya çalışıyorum o nedenle soruyorum

ilk başta kavga neden çıktı? sebep ne? ve diğer aile üyelerin ve eşinin ailesi bu duruma ne diyor?

canım çok teşekkür ederim yorumun için..konuşmadım mı sanıyorsun defalarca..o da değişmek istiyorum ama yapamıyorum içimden gelmiyor diyor...çok denedim diyor...olmuyor ama işte olmuyor...olan yavrularıma oluyor ya ben en çok ona üzülüyorum..

biraz daha gayret ben inanıyorum olacağına başka biri yok değil mi hayatında biliyorsun erkeklere güven olmaz bu konuda bunu çok iyi takip etmen gerekiyor.

belki de olmadı..

Evet annesi başından beri eşini istememiş ama yüzüne karşı da hakaret etmemiş en azından konu sahibi annesinin hakaretlerinden bahsetmemiş bende ona göre yorum yaptım. Ve yine söylüyorum her ne olursa olsun kimse kimseye küfür ya da haraket edemez. Sizin yorumunuza göre tüm bunları sineye çekelim aman kocamdır evimdir deyip oturalım öyle mi? Dediğiniz gibi canınız sıkılır moraliniz bozulursa içinizden sayrıdırsınız bunu yüzlerine karşı değil. Yüzlerinize karşı saydırdığınızda acaba eşiniz de sizin gibi düşünür mü? Ayrıca işin içinde sadece anneye karşı küfür haraket yok aynı zamanda eşe karşı da var küfür hakaret ve hatta şiddet çok özür dilerim bu durumda hala evim, çocuğum mutluluğum (ki buna mutluluk denirse ) diyemem ben.

Evet annesi başından beri eşini istememiş ama yüzüne karşı da hakaret etmemiş en azından konu sahibi annesinin hakaretlerinden bahsetmemiş bende ona göre yorum yaptım. Ve yine söylüyorum her ne olursa olsun kimse kimseye küfür ya da haraket edemez. Sizin yorumunuza göre tüm bunları sineye çekelim aman kocamdır evimdir deyip oturalım öyle mi? Dediğiniz gibi canınız sıkılır moraliniz bozulursa içinizden sayrıdırsınız bunu yüzlerine karşı değil. Yüzlerinize karşı saydırdığınızda acaba eşiniz de sizin gibi düşünür mü? Ayrıca işin içinde sadece anneye karşı küfür haraket yok aynı zamanda eşe karşı da var küfür hakaret ve hatta şiddet çok özür dilerim bu durumda hala evim, çocuğum mutluluğum (ki buna mutluluk denirse ) diyemem ben.

o kadar yanlış anlamışsınız yazımı okumamışsınız bile.. oysa ben ilk yazdığımın en başında dayak küfür olunca boşanmak en doğrusu dedim.. ama bu çözüm olacak mı.. zaten bu kadar kolay olsaydı konu sahibi bunca yıl bu kadar dert etmezdi. bezdirmezdi...

HAYIR ben asla kocandır sineye çek demedim. DEMEM DE... ben annesinin başka biri olduğu eşinin başka biri olduğunu söyledim. eğer yuvamızı ailemizi ayırmayacak ayrı yerlere koymayacaksak ayrılmayalım annemizin dizinin dibinden.. hiç evlenmeyelim.. evleniyorsak yeni bir hayat başlıyor demektir..

benim dediğim sürekli sizi istemeyen (kim olursa olsun) belki kıskanan laf sokan şımarık bencil bir yakınınız olsa ve eşiniz ya da başkası ondan bahsetse ne düşünürsünüz içinizden canımmmmmm ya demezsiniz herhalde..

ya da sevdiğiniz bir yakınınız size selam söylese birşey gönderse onun için canımmmmmmm mı dersiniz..

allah aşkına ikisinde de aynı şey hisseder misiniz? o zaman ben de sizin içinizden aynı şeyi hissetdiğinizi düşünüyüm. böyle birbirimizi yanlış anlayalım gidelim..

geçen annem gelmişti dedim annemi bırakır mısın eve gidecek.. kadın yorulmasın soğuk da hava. eşim burda kal dedi... annem de önemli bir işi vardı üstelik sabah torunu kreşe bırakıyor gitmesi gerekiyordu. öyle söyledi. yine oralı olmadı.. benim canım sıkıldı. dedim ki bırakır mısın annem seni bekliyor.. tamam eşimde yorulmuş olabilir belki ama annemin de gitmesi gerekiyor.

kadın birşey diyemiyor ben giderim yapıyor. sonra götürdü tabi.. annemle konuştuğumuzda annem kızım kızma yorulmuştur şöyledir böyledir. ne var ben gidemiyor muyum da.. hep destekler bu benzeri durumlarda..

kaldı ki istemeyen birisi olsa böyle anları hiç boş bırakır mı..

annesine küfür etmesine de dayanamadığını da yazdım.dayanılamaz.. ama onlardan bahsedilmeyecek görüşülmeyecek... bunca yıl olmamış.. annesine eşinden eşine annesinden diye yazdım..

severek evlenmişler baştaki tatsızlığa rağmen birbirlerini bırakmamışlar.. ama sırf annesiyle eşi anlaşamıyor diye boşansınlar o kadar kolay değil..çözüm buysa valla hiç kimsenin aklına gelmemiştir eminim bu.. tersi durum da olabilir.. sitede kaç tane örneğini bulursun.. kv geçinemeyen görüşmeyen görüşmemesi en doğru olan gelinler..

sizin eşiniz ailelerle aranız ilişkiyle bu bayanın eşi ve ailelerle ilişkisi aynı olmayabilir. kişiler farklıdır karakter farklıdır. yaşanmışlar vardır..

Son düzenleme:
o kadar yanlış anlamışsınız yazımı okumamışsınız bile.. oysa ben ilk yazdığımın en başında dayak küfür olunca boşanmak en doğrusu dedim.. ama bu çözüm olacak mı.. zaten bu kadar kolay olsaydı konu sahibi bunca yıl bu kadar dert etmezdi. bezdirmezdi...

HAYIR ben asla kocandır sineye çek demedim. DEMEM DE... ben annesinin başka biri olduğu eşinin başka biri olduğunu söyledim. eğer yuvamızı ailemizi ayırmayacak ayrı yerlere koymayacaksak ayrılmayalım annemizin dizinin dibinden.. hiç evlenmeyelim.. evleniyorsak yeni bir hayat başlıyor demektir..

benim dediğim sürekli sizi istemeyen (kim olursa olsun) belki kıskanan laf sokan şımarık bencil bir yakınınız olsa ve eşiniz ya da başkası ondan bahsetse ne düşünürsünüz içinizden canımmmmmm ya demezsiniz herhalde..

ya da sevdiğiniz bir yakınınız size selam söylese birşey gönderse onun için canımmmmmmm mı dersiniz..

allah aşkına ikisinde de aynı şey hisseder misiniz? o zaman ben de sizin içinizden aynı şeyi hissetdiğinizi düşünüyüm. böyle birbirimizi yanlış anlayalım gidelim..

geçen annem gelmişti dedim annemi bırakır mısın eve gidecek.. kadın yorulmasın soğuk da hava. eşim burda kal dedi... annem de önemli bir işi vardı üstelik sabah torunu kreşe bırakıyor gitmesi gerekiyordu. öyle söyledi. yine oralı olmadı.. benim canım sıkıldı. dedim ki bırakır mısın annem seni bekliyor.. tamam eşimde yorulmuş olabilir belki ama annemin de gitmesi gerekiyor.

kadın birşey diyemiyor ben giderim yapıyor. sonra götürdü tabi.. annemle konuştuğumuzda annem kızım kızma yorulmuştur şöyledir böyledir. ne var ben gidemiyor muyum da.. hep destekler bu benzeri durumlarda..

kaldı ki istemeyen birisi olsa böyle anları hiç boş bırakır mı..

annesine küfür etmesine de dayanamadığını da yazdım.dayanılamaz.. ama onlardan bahsedilmeyecek görüşülmeyecek... bunca yıl olmamış.. annesine eşinden eşine annesinden diye yazdım..

severek evlenmişler baştaki tatsızlığa rağmen birbirlerini bırakmamışlar.. ama sırf annesiyle eşi anlaşamıyor diye boşansınlar o kadar kolay değil..çözüm buysa valla hiç kimsenin aklına gelmemiştir eminim bu.. tersi durum da olabilir.. sitede kaç tane örneğini bulursun.. kv geçinemeyen görüşmeyen görüşmemesi en doğru olan gelinler..

sizin eşiniz ailelerle aranız ilişkiyle bu bayanın eşi ve ailelerle ilişkisi aynı olmayabilir. kişiler farklıdır karakter farklıdır. yaşanmışlar vardır..

Yazınızın her kesilmesini okudum merak etmeyin okumadan asla yorum yapmam. Eşinizi seviyor ve istiyorsanız yanında kalırsınız demişsiniz. Ben bu cümlenize karşı yazdım yorumumu. Küfür, hakaret ve dayak varsa eğer bir evlilikte o bazen sevmek ve istemek dahi o evliliği kurtarmaya yetmez anlatmak istediğim buydu. Tabii ki herkesin arasındaki ilişki aynı olmayabilir bu konuda size katılıyorum ama dediğim gibi yine söylüyorum birbirlerini sevmek zorunda değiller ama küfür edemez annesine tabii ki annesi de eşine edemez ki konu sahibinin yazısında annesinin eşine küfür ettiğine dair bir cümle göremedim. Ayrıca eşi sadece annesine küfür etmekle kalmıyor eşine de ediyor ve şiddet uyguluyor hem de çocuğunun yanında. Bana göre bunun elle tutulur bir tarafı olamaz. Annesini sevmiyor anneside onu sevmiyor diye tüm hıncını eşinden çıkarmaya hakkı yok.

aslında boşanman için çok sebebin var. ancak istemediğini hissediyorum.

sadece söz konusu anneniz mi? onun doldurması yada eşinle kavga çıkartması mı? sebebi anneniz mi verdi? haksız olan kimdi. taa en başında?

eğer annenden kaynaklanan sorunlar varsa. sende kendini ve anneni ezdirmemek için başında anneni koruduysan (annen haksızken). sen haklısın diyebilmeli, eşini yatıştırabilirdin. --hani eşin doldu doldu sonra mı bu hale geldi. anlamak için. başta iyiydik diyorsun...-- eşinle eskileri konuş, annenin başlarda hatalı olduğu ama kabul edemediğini anlat. belki düzelirsiniz...

ama yok annem değil. eşim hatalı en başından beri diyorsan. o zaman boşan, derim.

kesin emin değilsen kurtarabileceğini düşünüyorsan. anneninde eşininde hatalı olduğunu eşine anlat. ama tabi annenin hatalarından başla en baştan... sonra onunkilere gir...

hiç biri olmuyorsa iki seçeneğin var aile terapisti yada boşanmak...

Allah yardımcın olsun...

Herkese merhaba

Eşinin ne kendisine, ne sana, ne de başkasına saygısı olmayan biriymiş. “sen nereye gidersen git çocukları bırak” demiş olması bile bu işi noktalamak için çok fazla neden..
Şiddetin olması…
Aileni sevmeyebilir ama yaptıkları..
Sen nasılsın onun ailesine karşı ve o nasıl kendi ailesine karşı?
Çocukları düşünüyorsun ama çocuklar bu ortamdan daha çok etkilenir. Huzursuz bir anne baba yanındansa huzurlu bir ayrı anne baba daha iyi onlar için emin ol. Şimdi çok fark etmiyorsun belki ama onlara inanılmaz negatif elektrik yükleniyor. Faturası ileride çıkar. Nasıl mı? Öz güven eksikliği, asosyal bir hayat, arkadaşlarla iletişim sorunları vs vs

benim annemde eşimi sevmez çünkü kendi ailesine düşkün ama artık kızım evlenme yaşına gelince benim eşim anneme karşı daha da saygılı,yardımsever olmaya başladı ,herhalde anneme yaptıkları göz önüne geldi şimdi korkuyor herhalde damattan çekerim diye annem çok gururlu öyle bana pek kalmaya gelmez laf olır diye bu senin eşinin dayak atması hoş değil sende annenden söz etmemeye bak zamanla bu kocalar yanlıklarına anlıyor ama geçikmeli oluyor canım
Herkese merhaba Çok çaresiz ve umutlarımın tükendiği bir dönemde bu sayfayı keşfettim ve içimi dökecek hiçkimsem olmadığı için buraya yazmaya karar verdim. Kızlar çok kötü günler yaşıyorum. 10 yıllık evliliğimden iki tane çocuğum oldu. Severek evlendik. Ailem özellikle annem çok istememesine rağmen düğünle dernekle evlendik. Hemen de hamile kaldım. Annemle kocam arasındaki sürtüşme aslında taaa nişanlıyken başladı. Ve git gide de büyüyerek devam etti ve ediyor da. Taki her ikisi de birbirine bela okuyacak kadar ilerledi. Kocam annemlerin evine gitmez, annemler benim evime gelmez çünkü kocam bir sürü huzursuzluk çıkaraır. Ve açık açık bayağı kavga ede ede yapar bunu. Evden kovmaktan beter eder annemi babamı ailemi. Ben hep arada kaldım, kocamın anneme yaptıklarına, ettikleri küfür ve belalara tahammül edecek gücüm kalmadı. Tabiki bu annemde sürekli her fırsatta bana onu kötülüyor beni dolduruyor on

yanlış anlamayın ama annenizin savunulacak nesi var insan taaaa nişanlıyken damadıyla ter düşmeside neyin nesidir. nayine ters gitti ki sizin sevdiğiniz adamın. bana göre eşiniz haklı sizde artık eşinizi dinleseniz daha iyi olmaz mı. aileniz olabilir ler ama eşinizi rahatsız etmeye ve onunda rahatsız edilmeme hakkı yok mu. ayrıca annenizin ne haddine eşinizi sürekli size kötülemek. bence eşiniz bu yüzden nefret ediyor annenizden. insna kızını kocasına kötüler doldurur mju yaaa boşanınca rahata mı erecek anneniz iki çocukla. yazık bence çok yazık annenize teşekkür edin eşinizin size sevgisini bitirdiği için. aile dediğin kavgaya ateş olmaz buz olur.benim annem eşime daha ne evlilik öncesi ne sonrası hiç karışammıştır. düğünü bile bize bıraktı destek oldu. hep bana dediği kızım severse başımın üstünedir damadım benim oğlumdur dedi. sizinkide maşallah ha bire size eşinizi doldursun. kusdura bakmayın ama lütfen artık annenize laf söyletmiceksiniz diye eşinizi sizden nefret ettirmekten vazgeçin çocuklarınıza yazık. anneniz sizi çok düşünse sürekli bu şekilde huzur kaçırmaz. kızdım biraz sebebi yuvanızın anneizin sizi arada bırakması yüzünden bu hale gelmesine üzüldüm

Back
X