• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve Babam nişanıma yakın boşanma isteği :(

OPRA

Ömrümün Sahibi ∞
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
1.657
107
688
35
Merhaba kızlar şuan o kadar sıkıntılıyım ki :14: Sizinle paylaşmak ve yorumlarınızı almak istedim akıl verin bana ne olur.22 yaşındayım ve yazacağım şeyler ben 14 yaşından itibaren sürüp giden şeyler.Babam ben 14 yaşındayken yurtdışına çalışmaya gitti işyeriyle birlikte ozamanlar kız kardeşim 4 aylıktı minicik bu zor süreçte anneme çok destek olmaya çalıştım olabildiğine 1 sene sonra babam anneme ihanet etti.Buna rağmen annem sürdürmeye çalıştı ben sürekli boşanması taraftarıydım.Ama annem o zamanlar direndi.Şuanda boşanmış değiller ama malesef gönülleri birbirine karşı boşanmış durumda.22 yaşındayım şuan son 3,5 senedir annem gayet iyiydi mutlu mesut annem ben ve kardeşim hayatımızı sürüyorduk.Temmuz ayında nişanım var.Bugün babamı aradım ve gelip gelmeyeceğini yahut hediyesini yollayacak mı diye sordum.Durumlardan dolayı istesede gelemeyeceğini ama hediyesini bana yollayacağını söyledi.Annem ara sor dedi zaten akşam oldu canımı sıktılar yine annem babamla konuşunca kıskançlık yapar sürekli beni kıskanır babamdan ama doğal buluyorum ben.Konuştuklarımızı anlattım anneme bir bir.Sonra yatmaya yakın yanına çağırdı beni annem işte çok zor elalemin önüne şimdi nasıl çıkıcam ben babama beddualar etmeye başladı evlenince babanla konuşmicaksın di mi bana söz ver ben boşanıcam artık yük oluyor bana özgür olmak istiyorum falan dedi.Bende anne sana senelerdir boşan dedim hiçbirzaman karşı çıkmadım ne zaman boşanıcaksın temmuzda mı nişanımda mı dedim sana kızıyorum senelerdir sana dedim şimdi nişanıma yakın tekrar boşanma meselesi meydana çıktı ben napayım kardeşlerim ablalarım ben haftalardır düşünüyorum saç diplerimde egzama çıktı düşünmekten beni istemeye gelecekler nişanımda olacak ama beni dayımdan isteyecekler baba var ama yok zoruma gitmiyor mu benim bide annemde böyle davranmaya başlayınca dayanamıyorum hemde nişanıma yakın ateşin tekrar alevlenmesi benim günahım ne siz bana akıl verin ne olur şimdiden teşekkürederim sizlere...:43:

baban işi dolayısıyla mı gelemiyor, gittiği zamandan beri hiç gelmedi mi?

Son düzenleme:
önceleri gelirdi ilk sene hariç herhangi bir sorun yoktu ama ihanetini öğrenince annem gelme sıklığı azaldı son 2 senedir gelmiyor annem istemiyor çünkü anneannem vefat ettiği zaman gelmişti en son babam annem zaten nişanım agelmesinide istemiyor ki canım bu akşam seneler sonra boşanıcam diye tutturdu işte annem nişanıma 1 bucuk ay kala :)

merhaba canım,
Suanki bulundugun durumu cok iyi anlıyorum aile ici huzursuzluk gercekten zor..
Annene kızma ve suclama, sanırım yuvasını kurtarmak icin bu zamana kadar bosanmamıstır ama ne yazıkkı olmayınca olmuyor ve eninde sonunda bu evlilik noktalanacak.
Sana tavsiyem anneni karsina al ve konus en bosanacaklarsa bile senin nisanını etkilememeli, bu konuda babanla oturup konusmaları ve görevlerini yerine getirmeleri lazım.
Ya duygularını acık acık anlat, yanlız annene degil babanada yani olgun insanlardır ve onlarda mutlaka anlayacaktır, zaten onlar anlamazsa seni kimse anlayamaz...
Allah kolaylık ve sabır versin canım....

baban da neden gelmiyor anlamadım ki, annenin istememesiyle ne ilgisi var. o annense o da baban sonucta, boşancaksa da 1.5 ayda bosanamaz zaten, söyle beklesin, düğünden sonra bosanır.

Düne kadar çok iyiydi annem bugünse aniden bu hale geldi annemi kesinlikle suçlanıyorum ama seneler sonra ve nişanım ayakın bu tür konuşmalar gelişince şaşırdım üzüldüm sonuçua evlenmek kadar boşanmakta normal evlilikleri seneler önce bitti zaten inanın şuan o kadar kötü hissediyorum ki annem kadar bende düşünüyorum aylardır dayımdan istesinler beni o zaman dedim en büyüğümüz babam gibidir babamın gelmek istememesinin sebebi annem ve annemin akrabaları işte babam tekbaşıma kalıcam kızım senin huzursuz olmanı istemiyorum dedi bana :/Evlenmemede daha çok var canım ya 3 sene kadar var o süreç içinde olsa daha iyi inan ki çünkü aynı mevzu düğün günümde de çıkarsa kudururum artık herhalde

Son düzenleme:
anlıyorum canım seni sıkma canını desekte elinde degil biliyorum
isteme olayında bulunmasa bile nişanında bulunmalı
bence babanı ara ve konuş bu konuyu, annenin akrabasıyle olan husumetleri senin hayatının en güzel günlerinden birini etkilememeli gerekirse babanda kendi akrabalarıyla gelsin
tabi benim icin burdan konusmak kolay ama bütün is sende bitiyor....
annenle ve babanla bu konuyu ciddi bi sekilde konuş böyle kara kara düsünüp kendi yıpratmanın hiç bir faydası yok......

canım baban da gelmek istemiyormuş zaten. sıkma canını 1.5 ayda boşanacak değiller ya mahkeme o kadar yakın zamana gün bile vermez. üç yıl içinde de boşanırlar dediğin gibi, zaten bitmiş diyorsun..

anlıyorum canım seni sıkma canını desekte elinde degil biliyorum
isteme olayında bulunmasa bile nişanında bulunmalı
bence babanı ara ve konuş bu konuyu, annenin akrabasıyle olan husumetleri senin hayatının en güzel günlerinden birini etkilememeli gerekirse babanda kendi akrabalarıyla gelsin
tabi benim icin burdan konusmak kolay ama bütün is sende bitiyor....
annenle ve babanla bu konuyu ciddi bi sekilde konuş böyle kara kara düsünüp kendi yıpratmanın hiç bir faydası yok......

Şaşkınım sadece inan ki tuhaf hissediyorum babamın bütün akrabalarıda yurtdışında söz nişanda birarada öyle olsun istedim ama boynum bükük kalıcak anneme desem gelsin diye bana içten içe kızıcak biliyorum senelerdir böyle olunca tanıdım artık olaylara bakış açılarını kavradım Allahtan erkek arkadaşım çok anlayışlı Allah bozmasın ailesi olayı tam bilmesede az çok anlıyor o yüzden onlarda çok anlayışlı yoksa napardım :/

canım baban da gelmek istemiyormuş zaten. sıkma canını 1.5 ayda boşanacak değiller ya mahkeme o kadar yakın zamana gün bile vermez. üç yıl içinde de boşanırlar dediğin gibi, zaten bitmiş diyorsun..

Öyle canım valla inan atlatana kadar acısını neler çektim kardeşime küçük anne oldum abladan daha çok o da küçük ama görsen nasıl teselli ediyor beni asıl korkum tekrar aynı zamanlara geri dönüş yapmak hemde böyle bir süreçte asıl ozaman annemin deyişiyle elalemin karşısına nasıl çıkarız.

kendimle kıyasladığımda çok küçük bi sorun olarak görüyorum (şahsi fikir)

kıyamam canım benımu
bende yasadım bu tür olayı nisanımda ve dügünümde, aileler küs oldukları halde geldiler ama biri bir tarafta digeri öbür tarafta oturdular
ama sonucta gelip dügünümde bulundular ya önemli olan oydu benim icin
annen bu konuda anlayıslı olması gerekiyor, sen bu konuyu konusamıyorsan annenle baska birisi mutlaka konusması lazım

kıyamam canım benımu
bende yasadım bu tür olayı nisanımda ve dügünümde, aileler küs oldukları halde geldiler ama biri bir tarafta digeri öbür tarafta oturdular
ama sonucta gelip dügünümde bulundular ya önemli olan oydu benim icin
annen bu konuda anlayıslı olması gerekiyor, sen bu konuyu konusamıyorsan annenle baska birisi mutlaka konusması lazım

Oluyor işte canım ya insanın elinde değil bunlar dün gülerken bugün bunları düşünmek ister mi insan oluyor işte şuan tek istediğim boşanma sürecinin hayatımda Allah ın izniyle bir kez yaşayacağım günümü etkilememesi artık bencilce mi düşünüyorum bilmiyorum ama napayım bende işte çok teşekkürederim gerçekten önemseyip yazdıkların için canım benim.

her hanenin ayrı sorunları var işte canım herkesin derdi tasası kendine yük işte :/

bende babamla 3,5 senedir hiç bi şekilde konuşmuyorum aynı evde yaşamamıza rağmen.şuan ki erkek arkadaşımla ileriye dönük düşünüyorum aile ve akraba bağları çok güçlü.geçenlerde bnm bu durumu kendi aralarında konuşup,nasıl olurda bi kız babasıyla konuşmaz diye kulaklarımı bol bol çınlatmışlar. sorun1:evlenecek olsam babam var ama başka birinden istemek zorunda kalacaklar bu erkek arkadaşımın ailesinde nasıl bi etki yaratır bilmiyorum. sorun2: bizim akraba bağları çok kopuk yarın birgün düğünüm olursa kaç kişi gelir orası çok tartışılır bunun verdiği bi eziklik olacak içimde. çözüm 1:erkek arkadaşından ayrılıp bu durumu önemsemeyen bi ailesi olan biriyle evlenmek çözüm2:erkek arkadaşını ve ailesini sadece nikah ve arkasından mini bi kutlamaya ikna etmek. şu sıralar o kadar çok kafamı kurcalıyo ki anlatamam bu durumda ben ne yapmalıyım?

bende babamla 3,5 senedir hiç bi şekilde konuşmuyorum aynı evde yaşamamıza rağmen.şuan ki erkek arkadaşımla ileriye dönük düşünüyorum aile ve akraba bağları çok güçlü.geçenlerde bnm bu durumu kendi aralarında konuşup,nasıl olurda bi kız babasıyla konuşmaz diye kulaklarımı bol bol çınlatmışlar. sorun1:evlenecek olsam babam var ama başka birinden istemek zorunda kalacaklar bu erkek arkadaşımın ailesinde nasıl bi etki yaratır bilmiyorum. sorun2: bizim akraba bağları çok kopuk yarın birgün düğünüm olursa kaç kişi gelir orası çok tartışılır bunun verdiği bi eziklik olacak içimde. çözüm 1:erkek arkadaşından ayrılıp bu durumu önemsemeyen bi ailesi olan biriyle evlenmek çözüm2:erkek arkadaşını ve ailesini sadece nikah ve arkasından mini bi kutlamaya ikna etmek. şu sıralar o kadar çok kafamı kurcalıyo ki anlatamam bu durumda ben ne yapmalıyım?

canım Allah sanada sabır versin erkek arkadaşının ailesiyle karşılıklı bir şekilde hiç bu konu hakkında özel olarak konuştun mu?mesela ben annesini alıp karşıma konuştum anlayışla karşıladı babanla konuşmama sebebini bilmiyorum o kadarınıda deşmek istemiyorum özeldir diye annen bu konuda ne düşünüyor sonuçta evlilik yoluna kadar gelmişseniz erkek arkdaşın ve ailesi herşeyi bile bile kabullenip ayarlanamak zorunda.

canım Allah sanada sabır versin erkek arkadaşının ailesiyle karşılıklı bir şekilde hiç bu konu hakkında özel olarak konuştun mu?mesela ben annesini alıp karşıma konuştum anlayışla karşıladı babanla konuşmama sebebini bilmiyorum o kadarınıda deşmek istemiyorum özeldir diye annen bu konuda ne düşünüyor sonuçta evlilik yoluna kadar gelmişseniz erkek arkdaşın ve ailesi herşeyi bile bile kabullenip ayarlanamak zorunda.

ilişkimiz daha çok yeni 4. aya girdik ailesiyle tanıştırmayı istiyo ama ben istemiyorum açıkçası o yüzden konuşmadım. erkek arkadaşım söylemişti zaten tanıştırmaya götürdüğümde mutlaka nedenini sorar diye sanırım çoook meraklı :(

canım öncelikle kenndini bu kadar yıpratma cünkü bu evlilik zaten bitmiş ve annen için artık nikahta bile evli kalmak istemiyordur.babana kızdım ben annen istemesede en azından seni ve kardeşini görmek istemior mu neden gelmiyor ? eger 2 yıldır hiç özlemeden duruyorsa size karşıda sevgisi kalmamış.o yüzden senin nişandada olmamış dügündede olmamış fark eden birşey yok.lütfen kendine eziyet etme ve herşeyi olduğu gibi kabul et.annen özgürlüğünü istiyorsa buna engel olma. cünkü sizlerden ayrı kalan babayı baba olarak görmüyordur annen.ihanet etmiş bir insan olduğu için değil ben seni ve kardeşini görmek için gelmemiş olması için boşanmaları taraftarıyım.sonuçta kaç yıldır anneciğin dayanmış demekki artık dayanıcak gücü kalmamış.
dayından istesinlerseni hatta baba olarak birinin olmasınada gerek yok tatlım.sen güçlü ve iradeli bir insana benziyorsun 3 yıl sonra evleniceksin er geç annen boşanıcak ne kadar erken olursa o kadar iyi olur senin ve ailen için.allah sabır versin umarım içini ferahlatıcak bir sonuçla neticelenir .

ilişkimiz daha çok yeni 4. aya girdik ailesiyle tanıştırmayı istiyo ama ben istemiyorum açıkçası o yüzden konuşmadım. erkek arkadaşım söylemişti zaten tanıştırmaya götürdüğümde mutlaka nedenini sorar diye sanırım çoook meraklı :(

Yeni ilişki olunca işte canım daha erkek arkadaşınla aranızdaki bağları iyice kuvvetlendirmen lazım ki annesine içini dökebilesin karşılıklı güven sağlamak çok önemli ahh canım benim ya kendi derdime ilacım olsa keşke sanada versem Derdi veren Allah dermanınıda verir inş

nişanlın seni seviyor sa emin ol senin bu sorunun ona sorun olmayacak.geniş ailesi olanlar için ailesi kopuk olan aile yadırganmaz hayatım sadece sana sahiplenen bir anne yeter inan buna.
şimdiden söyle çok bağlı akrabalıklarımız yok ailem pek dügünlere gitmez eş dost pek bilmeyiz falan diye .zaten geniş aileyse zaten onlar dügün salonunu doldurur merak etme.babanla aynı evi paylaşıyorsun ? aynı evde paylaştığın babanla konuşmadığnı keşke söylemeseydin ve babandan seni isteselerdi tatlım.

Back