• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem ve anlaşamamak..

bcgirl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2016
2.276
2.526
133
Kızlar merhaba. Hemen konuya gireyim durum şöyle ki.. annemle artık anlaşamadıgımızı birbirimizden çok farklı oldugumuzu anlamaya başladım. Yani ben bu yaşıma kadar her zaman onunla beraber tüm işlerimi yapmıştım. Yani bu son zamanlarda söyledikleri, düşünceleri ve tavırları bana çok çok farklı gelmeye başladı. Örnegin kendince birşeyi nasıl duşunuyorsa o mutlaka dogrudur. Bende ona uymak zorundayım. Kızdıgı zaman en ufak bişeyde bile agzına geleni söyler. herşeyde bi netliği var ve katıdır. Ac ayip despot bi yapısı vardır ve benim hayatıma daha önceki konulardan belki hatırlayanınız vardır sevdiğim çocuk ile farklı yapılarımız oldugu için ayrılmamız için zorlamıştı. Yani galiba ben çok bunalmaya başladım. Sizce ne yapmalıyım. Yani tabiki o benim annem her zaman saygılıyım ama kendi dediğim dedik olsun diyo.. ve bunu artık görebiliyorum çok şükür..belki de olgunlaştım artık ne diyorsunuz :işsiz:

Kızlar merhaba. Hemen konuya gireyim durum şöyle ki.. annemle artık anlaşamadıgımızı birbirimizden çok farklı oldugumuzu anlamaya başladım. Yani ben bu yaşıma kadar her zaman onunla beraber tüm işlerimi yapmıştım. Yani bu son zamanlarda söyledikleri, düşünceleri ve tavırları bana çok çok farklı gelmeye başladı. Örnegin kendince birşeyi nasıl duşunuyorsa o mutlaka dogrudur. Bende ona uymak zorundayım. Kızdıgı zaman en ufak bişeyde bile agzına geleni söyler. herşeyde bi netliği var ve katıdır. Ac ayip despot bi yapısı vardır ve benim hayatıma daha önceki konulardan belki hatırlayanınız vardır sevdiğim çocuk ile farklı yapılarımız oldugu için ayrılmamız için zorlamıştı. Yani galiba ben çok bunalmaya başladım. Sizce ne yapmalıyım. Yani tabiki o benim annem her zaman saygılıyım ama kendi dediğim dedik olsun diyo.. ve bunu artık görebiliyorum çok şükür..belki de olgunlaştım artık ne diyorsunuz :işsiz:
Benim annemde böyle
Hep kendi dediği doğrudur konusamazsin bile diktatör despot dediğim dedik .

Evlenince evden çıkınca rahat ettim annem hala aynı ama en azından sabır gosterebiliyorum aynı evdeyken tüketiyor bu durum çünkü

sevdiğim çocuk ile farklı yapılarımız oldugu için ayrılmamız için zorlamıştı.
Eski konunuza bakarsak şu konuda anneniz çok haklı, sizin üzülmemeniz için size baskı yapmış. Diğer konularda örnek verirseniz çok iyi olur. Yaşınız küçük değil fakat annelerin tecrübeleri her zaman daha akıllıca ve olgundur ama tabi bir yere kadar. Sizin küçük de olsa hatalar yapmanıza izin vermiyorsa, hayatınız boyunca daha kötü tecrübeler elde edip daha çok mutsuz olmanıza yol açar. Annenizle güzelce konuşabilirsiniz.

Annemle çok uzak bir ilişkim var,yan yana geldiğimizde o da aynıdır. "Niye bunu giydin olmamış,makyajın sade olmuş,o orda denir mi..." sürekli eleştiri halindedir. Ben artık annemi görmezden gelmeyi öğrendim. Mükemmelliyetçi olduğunu kabullendim. Onun kendisinden başka doğrusu yok. Ben de kendime farklı sığınaklar buldum. Yani annemi uzaktan bir akraba gibi görüyorum artık. Sizin durumunuz daha farklı tabiki ama yerinizde olsam onu böyle kabul etmeye bakardım. Sinirlerinizi boştan yere yıpratmayın. Karakteri böyle,o benim annem demekten başka çare yok.

Bu arada annenizin böyle kuralcı olmasını gerektiren bir meslegi mi var?

Diğer konularınızı bilmiyorum ama anneler ve evlatlar ne kadar iyi de olsalar, birbirlerini ne kadar seviyor da ne kadar anlaşabiliyor da olsalar belli bir yaştan sonra aynı evde yaşanmıyor. Koca kadın oluyorsun çünkü. Sen de senin düzenin olsun istiyorsun. Annende sana uymayan şeyler görüyorsun. Dediğim gibi belli bir yaştan sonra aynı evde yaşamak olmuyor. Sorunlar bundan kaynaklı olabilir.

yalnız değilsin diyorum...

yalnız değilsin diyorum...

Annemle çok uzak bir ilişkim var,yan yana geldiğimizde o da aynıdır. "Niye bunu giydin olmamış,makyajın sade olmuş,o orda denir mi..." sürekli eleştiri halindedir. Ben artık annemi görmezden gelmeyi öğrendim. Mükemmelliyetçi olduğunu kabullendim. Onun kendisinden başka doğrusu yok. Ben de kendime farklı sığınaklar buldum. Yani annemi uzaktan bir akraba gibi görüyorum artık. Sizin durumunuz daha farklı tabiki ama yerinizde olsam onu böyle kabul etmeye bakardım. Sinirlerinizi boştan yere yıpratmayın. Karakteri böyle,o benim annem demekten başka çare yok.

Bu arada annenizin böyle kuralcı olmasını gerektiren bir meslegi mi var?

Yok aslinda hayir annem memur. bnde kabul etmeye calisiyorum ne biliim. en basit ornegi iste calismiyorum. diyorum ki ufak tefek para kazanayim. para istiyosunda vermiyo muyuz ne gerek var diye benle kavgaya girdi. ertesi gunde bisi istedim simdi buna verecek param yok bu ara idare etmek zorundayz diyo. eee simdi dunki yaptigin ney ya diyecektim. sustum

Diğer konularınızı bilmiyorum ama anneler ve evlatlar ne kadar iyi de olsalar, birbirlerini ne kadar seviyor da ne kadar anlaşabiliyor da olsalar belli bir yaştan sonra aynı evde yaşanmıyor. Koca kadın oluyorsun çünkü. Sen de senin düzenin olsun istiyorsun. Annende sana uymayan şeyler görüyorsun. Dediğim gibi belli bir yaştan sonra aynı evde yaşamak olmuyor. Sorunlar bundan kaynaklı olabilir.

Galiba dediginiz gibi. bende su yastan snra kendi hayatim olsun istiyorum. herseyde bi mana buluyor cnku. degisik huylari var ve acayip sıkmaya basladi

Aynı benim annem :) kendi paranızı kazanmaya başladığınızda büyüdüğünüzü kabulleniyorlar..arada sırada ufak karışmalar yine yapıyor ama huyu bu değişmez..eğer aileniz sorun etmezse çalışıyorsanız kendi evinize çıkın yada başka bir şehirde iş bulun..annelerin karışma huyunu hepten sonlandırmak zor bol sabır..sevgiler.

Benim annemde böyle
Hep kendi dediği doğrudur konusamazsin bile diktatör despot dediğim dedik .

Evlenince evden çıkınca rahat ettim annem hala aynı ama en azından sabır gosterebiliyorum aynı evdeyken tüketiyor bu durum çünkü

Insallah bende hayirli bir kismet bulurum. ama onunlada durumlar bi degisik ne var ne yok gibi. bende kendi hayatima devam ediyorum malesef. bu surec icinde de sabretmeye calisiyorum.. kpss dershanesine gitcem mesela . dershane olmadigi gunde gider calisirim diyorum. bu durum onu bozuyo. yahu ne var sanane. anlayamiyorum bazen..

Eski konunuza bakarsak şu konuda anneniz çok haklı, sizin üzülmemeniz için size baskı yapmış. Diğer konularda örnek verirseniz çok iyi olur. Yaşınız küçük değil fakat annelerin tecrübeleri her zaman daha akıllıca ve olgundur ama tabi bir yere kadar. Sizin küçük de olsa hatalar yapmanıza izin vermiyorsa, hayatınız boyunca daha kötü tecrübeler elde edip daha çok mutsuz olmanıza yol açar. Annenizle güzelce konuşabilirsiniz.

Evet hakli oldugu yerler var ona birsey demem demiyorumda ama bunaliyor insan belli bi seyden sonra

Evet hakli oldugu yerler var ona birsey demem demiyorumda ama bunaliyor insan belli bi seyden sonra
Haklısınız ama ilişki ve evlilik konusunda ailelerin sözlerine çok kulak veririm. Eğer annemi dinlememis olsaydım şu an çok kötü bir evlilik içinde olabilirdim. Şimdi ailemin de uygun gördüğü benimde sevip saygı duyduğum bir eşim var... Her zaman arkaya dönüp " iyi ki ailemi dinlemişim" diyorum. Onun dışında hangi konuda size baskı yapıyor ? Sadece ilişkilerinize mi karışıyor ?

Baba ile ilgili etrafta dolaşan şöyle bir şey var ya;

4 yaş: Babam her şeyi bilir.
5 yaş: Babam çok şeyi biliyor.
6 yaş: Benim babam, senin babandan daha çok şey biliyor.
8 yaş: Babam her şeyi bilmiyor olabilir.
10 yaş: Babamın gençliğinde her şey çok farklıymış.
12 yaş: Aslında, babam bu konuda hiçbir şey bilmiyor. Çocukluğunu anımsayamayacak kadar yaşlı.
14 yaş: Babama kulak asma, o artık çağ dışı kaldı.
21 yaş: Babam mı? Aman Tanrım! o hiçbir işe yaramaz
25 yaş: Babam bu konuda az da olsa bir şeyler biliyor. Ama o yaştaki insanın bu konuda bir şeyler bilmesi normal zaten.
30 yaş: Bu konuda babamın fikrini alsak iyi olur. O kadar deneyimli ki!
35 yaş: Babama sormadan hiçbir şey yapmasam iyi olacak.
40 yaş: Acaba babam bu konunun nasıl üstesinden gelirdi? Ne kadar akıllı ve deneyimli bir insandı.
50 yaş: Babamın yanımda olması ve bu konu hakkında fikir vermesini ne kadar çok isterdim. Onun ne kadar akıllı olduğunu hiç taktir etmemişim.

Ben bunun doğruluğunu anne olduktan sonra anladım...

Annem dediğim dedik, çocukluğum ve evlenene kadar üzerimde baskı kurmaya çalışan, onun dediği olsun isteyen, kısıtlamaları ile beni bunaltan bir anneydi.
Hatta hala bazen zaman zaman öyle.
Ama şimdi anlıyorum.
Vakti zamanında arkadaşımın evinde yatılı kalmama izin vermiyor diye ne kadar kızdıgımı hatırlıyorum :)
Ve şimdi ne kadar hak veriyorum!
Eğer anneniz manyak değilse, size şiddet uygulamadıysa, aldatan, yalan söyleyen bir kişilik değilse, onu anlamaya çalışın.
Genelde haklı çıkıyorlar...

Haklısınız ama ilişki ve evlilik konusunda ailelerin sözlerine çok kulak veririm. Eğer annemi dinlememis olsaydım şu an çok kötü bir evlilik içinde olabilirdim. Şimdi ailemin de uygun gördüğü benimde sevip saygı duyduğum bir eşim var... Her zaman arkaya dönüp " iyi ki ailemi dinlemişim" diyorum. Onun dışında hangi konuda size baskı yapıyor ? Sadece ilişkilerinize mi karışıyor ?

Anladim. ornegin diyorum ki kpss calisirken ufakbtefek isler olursa kendi parami kazanirim diyorum. gecenlerde biz senin her dedigini yapmiyomuyuz kavgasina girdi. anlatiyorm anlamadi da. bnde bisi demedim. ertesi gun bisi oldu tam hatirlayamiyorum diyo ki buna smdi bisi veremem elinizdekilerle idare edin. bu ara boyle. eee simdi dunki yaptigin neydi dicem olmayacakta

Anladim. ornegin diyorum ki kpss calisirken ufakbtefek isler olursa kendi parami kazanirim diyorum. gecenlerde biz senin her dedigini yapmiyomuyuz kavgasina girdi. anlatiyorm anlamadi da. bnde bisi demedim. ertesi gun bisi oldu tam hatirlayamiyorum diyo ki buna smdi bisi veremem elinizdekilerle idare edin. bu ara boyle. eee simdi dunki yaptigin neydi dicem olmayacakta
İşte söylemediğiniz için anneniz farketmiyor olabilir. Dün böyle söyledin şimdi neden böyle söyleyip benim kafamı karıştırıyorsun diyebilirsiniz. Hayatınızda mesleki ve çalışma yönünden taviz vermeyin geri kalan zaten halledilir.

Back