• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem uyuz olduklarını bile bile gelip bize de bulaştırdı

Öncelikle çok geçmiş olsun.

Telaş edip kendinizi sıkıntıya sokmayın.

Zihinsel engelli dayıma küçük kuzenim okuldan kaptığı uyuzu bulaştırdı. Yaklaşık 5 ay boyunca teyzem dayımın uyuzunu geçiremeyince dayımı yanımıza alıp tedavisini yaptırdık. Yaklaşık 3-4 hafta sürdü bu illetten kurtulması.

Öncelikle bütün çarşafları, kıyafetlerinizi ve iç çamaşırlarınızı en yüksek derecede yıkayın ve kızmış ütü ile ütüleyin.

Kolay yıkanamayacak, ev içinde kullandığınız terlik, ayakkabı vs. aklınıza ne gelirse bir çöp poşetine koyup ağzını hava almayacak şekilde sıkıca bağlayıp en az 10 gün bekletin.

Kullandığınız havlu,lif gibi çok pahalı olmayan şeyleri direk atmanızı öneririm. Onun yerine kağıt havlu kullanın bu süreçte.

Koltuk, halı gibi eşyalarınızı güçlü bir süpürge ile süpürün ve geri kalan yerleri sirkeli su ile temizleyin. Koltuklarınızın üzerine örtü örtmenizi ve halıları kaldırıp güneşte bekletmenizi öneririm. Bu süreçte evde halı kullanmamak işinizi kolaylaştırır.

Evin temizlenmesi bittikten sonra ailecek duş alıp, doktorunuzun verdiği solüsyonu uygulayın.

Solüsyonu uyguladıktan sonra temizlediğiniz yerlerde kesinlikle oturmayın, direk uyuyun. Solüsyonu sürdükten sonra kullandığınız çarşafları ve kıyafetleri tekrardan yıkayıp ütüleyin.

Bunları yaptıktan sonra belirtileriniz devam ederse aynı işlemleri bir hafta sonra tekrardan uygulayın.

En kısa zamanda kurtulmanız dileğiyle.

Eşim şu an çalışmıyor işsiz iş yerine bulaşma ihtimali Yok kayınvalidemlerle de bayramda görüştük söyledim sizde tedbirli olun ilaç falan alın evi temizleyin dedim tamam dedi ama annem bugün iş yerine gitmiş kardeşime sordum evi ve dükkanı temizleme gibi bi Gaye’si hiç Yok o yüzden onunla bir araya gelmeyeceğim yine nükseder koltukları süpürdük yatakları da sonra sildim ama yeter ki geçsin her gün siler süpürürüm çarşafların yıkanmamış olanlarını balkona bohça yaptım koydum çünkü makinem ufak çok çamaşır var uzun devir açmak zorundayım yıkadıkça alırım balkondan çocukları ilaçladım beni de eşim ilaçladı bende eşimi bakalım inşallah geçip gider bi video izledim en çok sütyen aralarına girermiş bi süre sütuen takmayacağım sabunu da bi şekilde alırım kwelleda bize losyon verdi bebeğe şampuan verdi az da losyon sür dedi bize boyundan aşağıya kadar bebeğin tüm vücuduna ellerine eldiven taktım ağzına sokar diye gece de mama vereceğim emziremeyeveğim bildiğlendieğiniz için çok teşekkür ederim

Yüz bölgenizde var mı?

Nereden geldiğini bilemiyoruz ama ilk erkek kardeşimde başladı küçükte değil 18 yaşında bilmiyorum nefsine yenik düşüp uyuz taşıyan bi bayanla mı birlikte oldu ondan da olabilirmiş zaten asla söylemez öyle bişey olsa da her yeri yara açmış iltihaplanmış elleri gözükmüyor yaradan çok ilerlemiş onunki

Canım daha önce hastane çalışanlarında da vardı bir hasta gelmesi yeterli yani
Temiz pis olmakla alakası yok bunun

Canım daha önce hastane çalışanlarında da vardı bir hasta gelmesi yeterli yani
Temiz pis olmakla alakası yok bunun
Haklısın valla çok zor bittim bebeğe hiç bakamıyorum makineden çıkıp kuruyan her şeyi ütülüyorum günlük evi silip süpürüyorum yataklar çekyatlar dahil ilacı dün sürdük kaç gün sonra tekrar edelim bu akşam da sabunla falan duş alırız bilmiyorum ama ilaçlama çağıracağım geçmezse falan göze alamıyorum bidaha başa dönmeyi

Mrb bayanlar şu an çok kötü durumdayız evce eşim ben en küçüğü 6 aylık olan 3 çocuğum uyuz olmuşuz Kardeşim ve annem bize geldiler kardeşim kaşınıyordu bizde banyo yaptırdı losyon sürdü alerji olmuş dedi 15,20 gün sonra da bizde başladı şüphelendim direkt hastaneye götürdüm çocukları ki uyuzmuş ve annem hala inkar peşinde babam kabul ediyor ben anlamıyorum madem böyle bi şüphe var neden geliyorsun üstelik banyomu vs kullanıyorsun bebeğim zaten zor toparladı kendini yoğun bakımda yattı 1 ay uyuzun ne olduğunu bile doktordan öğrendim bu dertten nasıl kurtulabilirim her şeyi yıkıyorum yüksek derecede yatakları koltukları hep sildim başka ne yapmam gerekir bir de anneme nasıl bi tepki koymam lazım gerçekten çok sinirliyim

Losyonları var tarif edildiği şekilde tüm aile üyelerine bir hafta arayla iki sefer uygulayın.herşeyi yüksek ayarda yıkayın.yikayamadiklarinizi posetleyip ağzını bağlayıp on gün bekletin.allah yardımcınız olsun.bu arada bu islemleri yaptktan sonra bir ay kadar kaşıntı devam eder deri altındaki ölü parazitler bu şekilde dökülüyor çünkü.

Mrb bayanlar şu an çok kötü durumdayız evce eşim ben en küçüğü 6 aylık olan 3 çocuğum uyuz olmuşuz Kardeşim ve annem bize geldiler kardeşim kaşınıyordu bizde banyo yaptırdı losyon sürdü alerji olmuş dedi 15,20 gün sonra da bizde başladı şüphelendim direkt hastaneye götürdüm çocukları ki uyuzmuş ve annem hala inkar peşinde babam kabul ediyor ben anlamıyorum madem böyle bi şüphe var neden geliyorsun üstelik banyomu vs kullanıyorsun bebeğim zaten zor toparladı kendini yoğun bakımda yattı 1 ay uyuzun ne olduğunu bile doktordan öğrendim bu dertten nasıl kurtulabilirim her şeyi yıkıyorum yüksek derecede yatakları koltukları hep sildim başka ne yapmam gerekir bir de anneme nasıl bi tepki koymam lazım gerçekten çok sinirliyim
Canım kıyafetleri ocakta kaynat... çarşafları, yastık yüzlerini kaynat..
Uyuz iken giydiginiz kıyafetlerden vazgeçebilirsen at...

Bı kremi vardı, boyundan aşağı sürüyorsun , geçiyor

Basima geldi, felakettir, bilirim..

Haklısın valla çok zor bittim bebeğe hiç bakamıyorum makineden çıkıp kuruyan her şeyi ütülüyorum günlük evi silip süpürüyorum yataklar çekyatlar dahil ilacı dün sürdük kaç gün sonra tekrar edelim bu akşam da sabunla falan duş alırız bilmiyorum ama ilaçlama çağıracağım geçmezse falan göze alamıyorum bidaha başa dönmeyi

Ayakkabilari terlikleri unutma yikayabildigini yika
Doktorun tarifine gore kullanin ilkkez tedavi uygulanacak olanlarda sadece 1 kez kullanip 24 saat beklemesi yeterli

Uyuzlar farklı farklıdır kimisi boyundan yukarı yerlrşmez kimisi tüm vücuda yerleşir koltukaltı genital meme tırnak dipleri saçlı deri heryere yerleşir bebeğin kafasında varsa sizdede olur oyüzden ense ve yüzünüzede sürmeniz gerekli

Abim askerden getirmişti bize de sağolsun bir kaç hafta sürmüştü arınmamız

Arkadaşlar anlatmış zaten ne yapılması gerektiğini ben annenize takıldım

Böyle bir durum da değil başkalarının evinde kalmak mümkün mertebe başkasının sandalyesine bile oturmamalıydı

Yerinizde olsam içinde bulunduğunuz durumu anlatır ve artık bu gibi durumlar da daha dikkatli olmasını isterdim

Yok yere bunca zahmete ve ilaca maruz kalmışsınız çok geçmiş olsun

Abim askerden getirmişti bize de sağolsun bir kaç hafta sürmüştü arınmamız

Arkadaşlar anlatmış zaten ne yapılması gerektiğini ben annenize takıldım

Böyle bir durum da değil başkalarının evinde kalmak mümkün mertebe başkasının sandalyesine bile oturmamalıydı

Yerinizde olsam içinde bulunduğunuz durumu anlatır ve artık bu gibi durumlar da daha dikkatli olmasını isterdim

Yok yere bunca zahmete ve ilaca maruz kalmışsınız çok geçmiş olsun
Bugün hem ağladım hem yıkadım sildim süpürdüm ütüledim bir de öyle bi durumda geldi ki başıma gerçekten kötüyüz bilmiyorum doktor bebeğin kafasına yüzüne de sür dedi size gerek Yok dedi bi kaç gün sonra kontrole gideceğim inşallah vücutta parazit görmez kurtuluruz annemi bugün aradım çok rahat geziyor evi dükkanı desenfekte etmiyor ilaçlama çok uygun fiyata yapılıyor öğrendim gerek Yok diyor o uyuzla mutlu galiba benim anladığım kadarıyla düşüncesiz annem maalesef hiçbir şeyi tıkama diyor bana ağzını bağla kaldır diyor bir de sadeve insanda olurmuş eşyaları silmeye süpürmeye gerek yolmuş gerçekten ben omun kızı mıyım diye düşünmeye başladım

Ayakkabilari terlikleri unutma yikayabildigini yika
Doktorun tarifine gore kullanin ilkkez tedavi uygulanacak olanlarda sadece 1 kez kullanip 24 saat beklemesi yeterli

Uyuzlar farklı farklıdır kimisi boyundan yukarı yerlrşmez kimisi tüm vücuda yerleşir koltukaltı genital meme tırnak dipleri saçlı deri heryere yerleşir bebeğin kafasında varsa sizdede olur oyüzden ense ve yüzünüzede sürmeniz gerekli
Ayakkabıları ve terlikleri torbaya koydum ağzını bağladım evim çok küçük kapının önünde torba balkon da çarşaf vs dolu hep yer kalmadı yıkıuorum ama yıkadışımdan fazla da habire çıkıyor

Ayakkabıları ve terlikleri torbaya koydum ağzını bağladım evim çok küçük kapının önünde torba balkon da çarşaf vs dolu hep yer kalmadı yıkıuorum ama yıkadışımdan fazla da habire çıkıyor

Anladim 2 carsafi donusumlu kullanin birini yikadiniz digerini takin

Birde ilacliyken giydiginiz kiyafetleri kaynatip utulemenize gerek yok onlar temizlenmis oluyo ilacla

Anneniz cok sorumsuz. Cocuklu eve oylr gidilir mi? Cocuklu olmasi da degil gerci olay hicbir sekilde gelmemeliydi.
Cozum konusunda hic bilgim yok basimiza gelmedi. Gecmis olsun.

Bugün hem ağladım hem yıkadım sildim süpürdüm ütüledim bir de öyle bi durumda geldi ki başıma gerçekten kötüyüz bilmiyorum doktor bebeğin kafasına yüzüne de sür dedi size gerek Yok dedi bi kaç gün sonra kontrole gideceğim inşallah vücutta parazit görmez kurtuluruz annemi bugün aradım çok rahat geziyor evi dükkanı desenfekte etmiyor ilaçlama çok uygun fiyata yapılıyor öğrendim gerek Yok diyor o uyuzla mutlu galiba benim anladığım kadarıyla düşüncesiz annem maalesef hiçbir şeyi tıkama diyor bana ağzını bağla kaldır diyor bir de sadeve insanda olurmuş eşyaları silmeye süpürmeye gerek yolmuş gerçekten ben omun kızı mıyım diye düşünmeye başladım

Bizede de giysilerimizi ve yattığımız çarşafları yıkamamızı önermişti

Olan olmuş artık buna da şükredin bu kadar üzmeyin kendinizi

Ben yurttayken bulaşmıştı bu illet bana hatır hutur kaşına kaşına bir hal olmuştum.Sonra doktor bir losyon verdi çok şükür kurtuldum Allah yardımcınız olsun.

Acaba kaşınma dışında belirti var mı cildiye de randevu bulamadim maalesef çok kasiniyoruz oğlumla 2 3 aydır. Dokuntu vardı onda alerji sandı doktor şimdi dokuntu yok kasinti azaldı ama ben de çok çok fena. Kaşıntı bir gün dışarda oğlum kedi ile oynadıkları sonra başladı yanlış animsamiyorsam. Vücutta belirti yok sadece delirten 1 kasinti uyuz olabilir mi

Acaba kaşınma dışında belirti var mı cildiye de randevu bulamadim maalesef çok kasiniyoruz oğlumla 2 3 aydır. Dokuntu vardı onda alerji sandı doktor şimdi dokuntu yok kasinti azaldı ama ben de çok çok fena. Kaşıntı bir gün dışarda oğlum kedi ile oynadıkları sonra başladı yanlış animsamiyorsam. Vücutta belirti yok sadece delirten 1 kasinti uyuz olabilir mi
Cildiyede sıra yoksa bile acile git geceleri kaşınma artıyor uyuzda ufak su toplamış sivilce gibi döküntüler oluyor çizik gibi yaralar oluyor Sıcak suyla banyoda kaşıntı daha artıyor bizde ki belirtiler bunlardı bir an önce öğrenin inşalah uyuz değildir

Ben yurttayken bulaşmıştı bu illet bana hatır hutur kaşına kaşına bir hal olmuştum.Sonra doktor bir losyon verdi çok şükür kurtuldum Allah yardımcınız olsun.
Vallahi psikolojimi bozdu bu illet 3 çocukla mı uğraşayım yemek mi yapayım uyuz temizliği mi yapayım şaşırdım kaldım hafta sonu evi ilaçlatacağım

Vallahi psikolojimi bozdu bu illet 3 çocukla mı uğraşayım yemek mi yapayım uyuz temizliği mi yapayım şaşırdım kaldım hafta sonu evi ilaçlatacağım

Çocukla çok zor olur gerçekten başka yerde kalsanız başkalarına bulaşma riski var ananenize Allah akıl fikir versin insan bu kadar bencil olur mu

Back
X