Annem mi bakıcı mı?

Varsa bi yolu her şekilde anneniz baksın,bakıcıya bırakmak çok kolay değil çünkü
haklısınız, bir de kendi evimde bakılsın istiyorum mümkünse çünkü çocuk zaten yabancı birine alışacak bi de ev ortamı yabancı olmasin

anneannemi getirme fikri benim de aklıma geldi ama eşim ne düşünür bilemiyoum. benim annem ama onun kayınvalidesi sonuçta bi de anneannem. onun dışında evimiz de çok müsait değil aslında. bebek odasında annem kalacak başka da boş odamız yok

Belki oturma odası-salon ayrı varsa anneanne öyle idare edilebilir gibi düşünmüştüm. Aslında anneniz yalnız olduğuna göre o da size yakın taşınabilir. Sırf anneanne için memlekette kalmasına gerek var mı?

6 aylikken anneniz baksin. Daha cok kücük olacak. Ve eklemek isterim ki: Rabbim bana cocuklarimin bakmaya bikacak kadar uzun ömür vermesin. Devamli böyle seyler duyuyoruz. Cok üzücü gercekten
off inanın en çok üzüldüğüm şeylerden biri de bu. ben anneannemi çok sık göremiyorum gecenlerde bebeğimi görmek istediğini duydum gittik ziyarete. herkes okadar yaka silkiyor ki hareketlerinden, çok üzülüyor insan. anneannem in kafası yerindedir ve herşeye karışır köydeki tarlası ne durumdaymış işte filânca torunu evlenmiş mı, benim için de mesela işte çocuğu olmuş mu böyle bir sürü konu bulur kafasinda kurar da kurar. yani bi de kafasına takar üzülür huyu böyle. bi keresinde komşusuyla bi konu yüzünden ciddi tartıştılar sonrasında kansere yakalandı üzüntüden. 80 yaşında kanseri yenmiş bir kadıncağız maşallah çok güçlü.
yalnız kalmak istemiyor ve kimseyi evden göndermiyor böyle hanimaga gibi:) herşey ondan sorulsun istiyor. Hepimiz yaşlanacağız, dediginiz gibi Allah bize sağlıklı ömürler versin muhtaç olmayalım

çok haklısınız bence de şart değil ama kendisi bunu 3 senedir bahane olarak sürüyor ve gidiyor hatta bu sene torununun yanına bile gitmedi çocuklarında kaldı birkaç ay kadar yani gezdi yaza kadar sonra evine döndü geçen hafta. birşey demek bana düşmüyor maalesef oralar birz karışık.
annemle konusucam o da böyle açık açık onlarla konuşmadığı için ona da kesin güvenemiyorum. dediginiz gibi bana bakıcı yolu görünüyor

babam vefat ettikten sonra biz de aynısını söyledik çok ısrar ettik yalnız kalma gel yakınımıza taşın diye ama bu yaştan sonra ist da yapamam dedi ki haklı da bu konuda.
eşim olmasa inanın benim için hiç sorun degil anneannem de gelir dediginiz gibi salon ayarlanır ama onun acısından da düşünmem lazim. esimin ilk evliliğinden bir kızı var 8 yaşında, yani bir evladimiz daha var, onun odası ayrı ama bize geldiği günler onunla da ilgilenmemiz gerekiyor ve bu durumda ev tam curcuna olur
yine de öneriniz için çok teşekkür ederim

Benim de annem hemşire, kendi teklif etmişken tabi ki de anneme baktırırım hatta mümkünse 3 yaşına gelinceye kadar baksın

İlk çocuğuma hamileligim süresince eşim ben ise donunce annesinin gelip çocuğumuza bakmasini istemişti.Bence oluru olan birsey degildi cunku kv.annesi /babasi hayatta ve saglik sorunu olan kisilerdi.Hatta esim annem çalıştığı için işi bırakıp sirasi gelince onun da gelmesi gerektiğini soylemisti Doğum zamanı geldi geçti.İzinleri kullandım ve bir bayram ziyaretinde muhteşem kararlarını paylaştılar benimle....bebeği onların yanında bırakacakmisim ,hem yaşlılara bakılmış olurmuş hem çocuğuma ...ama bayramlarda ve izinlerde gidip gorebilirmisimUmarim sizin için de böyle pratik çözümler düşünülmuyordur.

bence ananeye bir uzman hasta bakıcı ayarlasın kardeşler böylece herkes kendi işine bakar :) kadında göçebe hayattan kurtulur.

Anne tabii ki de. Bakıcılara güvenmek çok zor. Hatta anneniz gitmeden önce bakıcı da bulmaya çalışın. Bebek ikisine de alışsın. Yoksa günlerce ağlıyor, aç kalıyorlar bir anda bakan ilgilenen değişince.

oldu paşam deseydiniz
işin aslı benim annem bebekken beni bu şekilde bırakmış biliyor musunuz. iki haftada bir görmeye gelirlermiş. anneanneme anne dermişim üzülürmüş. ilkokula başladığımda bir annem babam ve abim olduğnu öğrenmiştim. annemi uzun süre affetmemiştim özellikle ergenlik cağında çok kafama takıyordum evlatlik miyim diye düşündüğüm de oldu.
sonradan annemi anlamaya çalıştım affettim ama kendi çocuğumu asla böyle bırakmam diye kendime söz verdim. Allah mecbur bırakmasın.

bence ananeye bir uzman hasta bakıcı ayarlasın kardeşler böylece herkes kendi işine bakar :) kadında göçebe hayattan kurtulur.
aynen ben de bunu teklif ettim ama bi türlü kabul etmiyorlar maddi sebeplerden dolayi. halbuki 4 kardeş toplansa kişibaşı düşen para cüzi miktar

off bunu dediniz ya nasıl bırakıcam hiç bilmiyorum umarım böyle bişey olmaz. niyetim ise dönmeden önce bakıcı ile en az 2-3 hafta birlikte vakit geçirmek, oğlumun daha kolay adapte olması icin

Hayirr 4 kisiye cuzi bir miktar duser nedir yani o kadar kotu mu 4 kardesin durumu?
Tabi ki annen yani.

Bakıciya karar verirseniz insallah iyi insanlarla karsilasirsiniz. Ben kizimi iki bucuk aylikken bakiciya birakmak zorunda kaldim. Annelerin zorunlu durumu oldu son anda acele bakici buldum. Simdi 11 aylik ve bakicisini cok seviyor. Bugun otogarda memlekeketine ugurladik bakicimizi. Kizim kucagindan inmek istwmedi. Otobuse giderken arakasindan agladi:)) Benim bakicimin tecrubesi yoktu. 2 cocuk buyutmus. Biri 8 digeri 6 yasinda. Koy okulunda ogretmenim bakici da velimiz. Arkadas onerisi ile oldu. Vicdanli bir insan. Bakicida tecrubeden ziyade etrafindaki cocuklara nasil davraniyor ona bakin. 1 hafta kizimin yaninda bende kaldim alisma surecinde. Rabbim gonlunuze gore bir çözum yolu gostersin size insallah.

Hayirr 4 kisiye cuzi bir miktar duser nedir yani o kadar kotu mu 4 kardesin durumu?
Tabi ki annen yani.
değil tabiki ama diyorum ya karışık bu konular, kimse elini cebine atmak istemiyor.. annemle konuşacağım bakalim hayirlisi umarım gelebilir

maşallah ne güzel çok mutlu oldum sizin adınıza. çok güzel yazmışsınız kesinlikle vicdanlı biri olması gerek. amin inşallah güzel bir çözüm bulabilirim. işyerinde duyuyordum işte bu bilmem kaçıncı bakıcımız, sürekli değişiyor diye. böyle olmasını hiç istemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…