• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ile kv ‘ nin arkamdan konuşmaları

Gelin9292

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2018
138
84
28
Merhaba arkadaşlar.
Benim iki yaşında bir oğlum var , ablamında 4 yaşında bir oğlu var.
Ablamn çocugu nedendir bilmiyorum biraz fazla yaramaz. Masalara çıkar , dur , yapma , etme desekde dinlemez. Oyuncaklarını bazen yerlere vurur kırar. Bazen eline gecenı fırlatıp atar. Koltukların tepesınde gezer vb..
Ben yegenımın bu davranıslarını sıkıntı yapmamıstım , benım oglumda ondan gordugunu yaparmı dıye dusunmuyordum. Yanı yegenım yaramaz dıye onu dıslamadım. Dıslamamda cocuk sonucta, oglumdan ayırmadım. Parktı , oyun yerlerıydı cogunlukla bırlıkte gıttık. Sıkıntım şu hanımlar , annem ablamla görüşmüyor uzun zamandır araları bozuk. Ve annem ile kv telefonda konusurken annem kv ye demiş ki ; x ‘ in cocuguda aynı ablasının cocuklarına benzemıs. Cok yaramaz vb konusmus. Kv de esıme soylemıs. Cocuk masalaramı cıkıyor koltuklaramı cıkıyor annesı boyle dıyor demıs. Esımde cocuk sonucta yaramazlıgı oluyor ama oyle degıl demıs gecıstırmıs. Ama benım canım cok sıkıldı. Yanı gorunende yanyana geldıklerınde oglum evet yeğenımden gordugunu yapmaya basladı. Ama yegenım yokken oyle davranmıyor. Sözumuzu dınlıyor. Suan tabıykı benım oglumunda yaramazlıkları oluyor ama yegenım gıbı degıl. Olsa dahi annemle kv nın cocugumun arkasından böyle konusması dogrumu? Abimde dıyor cocugunu yanyana getırme aynı onun gibi olur hareketlerı dıye , ben hatamı yapıyorum yeğenımı dışlamadıgım ıcın? Ayrıca aılemın boyle konusması cok zoruma gıttı. Öyle dahi olsa cocuklar ıkısıde aynı yaramaslıkda dahi olsa neden bunun dedıkodusunu yapıyorlar , onlar daha çocuk. Dedikodu malzemesi olacak şeymi bu ayıp değilmi. İçimi dökmek istedim arkadaslar. Sımdı annemle kv yı arayıp kızsam durduk yere inkar edecekler canımı sıkacaklar o yuzden bılmemezlıkten gelıyorum suan . Cokda üzüldüğüm için yapılan yorumlara içimi dökmeye geldim. Siz olsanız ne yaparsınız ?

Annenizin ve abinizin yaptigina yuh diyorum.Nasil insanlarki ablanin cocugu hakkinda böyle konusuyorlar.Çocuk hiperaktifse ablan ne yapsin cocuk ne yapsin.Sizin cocugunuz oyle olsa öz ablan yegenini dislasa ne hissederdiniz.Nasil anneniz abiniz varya sinirlendim yeminle yaziklar olsun.Ablanizin yetinde olsam komple silerim onlari

Yahu çocuk bu çocuk. Arkasından konuşuyor kaç kisi. Ablanız rahatsız olacak derecedeyse doktora götürsün belki hiperaktivitesi vardır. Kesinlikle dışlamayın elinde olan bir şey değil duramıyor işte. Ablanız ayrıca çocuk ne gibi şeylerden hoşlanıyorsa faaliyetlere götürsün. Çocuk enerjisini atsın.

ben arayıp ne kendi anneme ne kv bişiy demezdim..
Ama yegeninizin neden sürekli sizde oldugunu anlayamadım.. tamam yegeniniz seversinz de niye sürekli sizde..
çocuk baskasındam gördugunu yapar çocuk bu ... ve bence de gitgite benzeyecektır..

Bir sey yapmam
Ay neden insanlar bu derece alingan anlayamiyorum. Anneniz sanki kufretmis,namussuz ahlaksiz demis gibi oturup bir de dusunuyorsunuz canim skildi diyorsunuz. Gercekten bir sey yok bunda.
Cocukları yanyana getirdıgım ıcın bana laf soyluyorlar o sebebten canım sıkıldı. Yaramaz dıye yanyana getırmemelımıyım ?
ben arayıp ne kendi anneme ne kv bişiy demezdim..
Ama yegeninizin neden sürekli sizde oldugunu anlayamadım.. tamam yegeniniz seversinz de niye sürekli sizde..
çocuk baskasındam gördugunu yapar çocuk bu ... ve bence de gitgite benzeyecektır..
sürekli bizde değil. Ben oglumla park veya oyun alanlarına gıttıgım zaman ablamıda cagırıyorum veya o benı cagırıyor. Bırlıkte goturuyoruz cocukları. Arada da evde yanyana gelıyoruz derken cogunlukla gorusuyoruz.

Merhaba arkadaşlar.
Ablamn çocugu nedendir bilmiyorum biraz fazla yaramaz. Masalara çıkar , dur , yapma , etme desekde dinlemez. Oyuncaklarını bazen yerlere vurur kırar. Bazen eline gecenı fırlatıp atar. Koltukların tepesınde gezer vb..
Ben yegenımın bu davranıslarını sıkıntı yapmamıstım , benım oglumda ondan gordugunu yaparmı dıye dusunmuyordum. Yanı yegenım yaramaz dıye onu dıslamadım. Dıslamamda cocuk sonucta, oglumdan ayırmadım. Parktı , oyun yerlerıydı cogunlukla bırlıkte gıttık. Sıkıntım şu hanımlar , annem ablamla görüşmüyor uzun zamandır araları bozuk. Ve annem ile kv telefonda konusurken annem kv ye demiş ki ; x ‘ in cocuguda aynı ablasının cocuklarına benzemıs. Cok yaramaz vb konusmus. Kv de esıme soylemıs. Cocuk masalaramı cıkıyor koltuklaramı cıkıyor annesı boyle dıyor demıs. Esımde cocuk sonucta yaramazlıgı oluyor ama oyle degıl demıs gecıstırmıs. Ama benım canım cok sıkıldı. Yanı gorunende yanyana geldıklerınde oglum evet yeğenımden gordugunu yapmaya basladı. Ama yegenım yokken oyle davranmıyor. Sözumuzu dınlıyor. Suan tabıykı benım oglumunda yaramazlıkları oluyor ama yegenım gıbı degıl. Olsa dahi annemle kv nın cocugumun arkasından böyle konusması dogrumu? Abimde dıyor cocugunu yanyana getırme aynı onun gibi olur hareketlerı dıye , ben hatamı yapıyorum yeğenımı dışlamadıgım ıcın? Ayrıca aılemın boyle konusması cok zoruma gıttı. Öyle dahi olsa cocuklar ıkısıde aynı yaramaslıkda dahi olsa neden bunun dedıkodusunu yapıyorlar , onlar daha çocuk. Dedikodu malzemesi olacak şeymi bu ayıp değilmi. İçimi dökmek istedim arkadaslar. Sımdı annemle kv yı arayıp kızsam durduk yere inkar edecekler canımı sıkacaklar o yuzden bılmemezlıkten gelıyorum suan . Cokda üzüldüğüm için yapılan yorumlara içimi dökmeye geldim. Siz olsanız ne yaparsınız ?

küçücük çocukların arkasından dedikodu etmek bariz cehalet göstergesidir. 4 yaşındaki çocuk da aklı başında sayılmaz 2 yaşındaki çocuk da. bu çocuklar kreşe/okula gitmeyecekler mi? ortamlara karışmayacaklar mı? bi örnek alacağı çocuk yeğeniniz mi sanki? bu nasıl bi çirkin davranış o çocuk yaramaz çocuğunla görüştürme diye ben sinir oldum gerçekten. el kadar sabi bunlar. kimi yaramaz kimi sakin. onların da karakterleri var.
benim de 4,5 yaşında oğlum var. 2 sene önce kreşe başlayana kadar efendi uslu çocuktu. kreşte her gün birinden bir şey görüyor, yüksek ihtimal diğer çocuklar da benimkinden bir şeyler görüyor kudurup geliyorlar. şimdi ben kreşteki çocukları ele aleme çekiştireyim mi nedir yani?
cehalet kesinlikle. annene çok ayıp kaldı ki görüşmese bile kızı ve torunu onun canı ne demek çekiştirmek.

Merhaba arkadaşlar.

oooo siz benim annemin dediklerini duysanız. hemde yuzume yani...cokda umrum değil sonuçta konuşacak tabiki eleştirecek. takılacak birşey değilki bu

Cocukları yanyana getirdıgım ıcın bana laf soyluyorlar o sebebten canım sıkıldı. Yaramaz dıye yanyana getırmemelımıyım ?

sürekli bizde değil. Ben oglumla park veya oyun alanlarına gıttıgım zaman ablamıda cagırıyorum veya o benı cagırıyor. Bırlıkte goturuyoruz cocukları. Arada da evde yanyana gelıyoruz derken cogunlukla gorusuyoruz.
yaa tabi yanyana getırın de sıksık yapmayın bnu.. yani ne kadar ablamn abimn çocugu da olsa tamam yegenm tamam birlikte oynasınlar ama ben sıksık yapmazıdm meselaa.. parkta gözumn önnde baska arkadaslklarda edinsin..

küçücük çocukların arkasından dedikodu etmek bariz cehalet göstergesidir. 4 yaşındaki çocuk da aklı başında sayılmaz 2 yaşındaki çocuk da. bu çocuklar kreşe/okula gitmeyecekler mi? ortamlara karışmayacaklar mı? bi örnek alacağı çocuk yeğeniniz mi sanki? bu nasıl bi çirkin davranış o çocuk yaramaz çocuğunla görüştürme diye ben sinir oldum gerçekten. el kadar sabi bunlar. kimi yaramaz kimi sakin. onların da karakterleri var.
benim de 4,5 yaşında oğlum var. 2 sene önce kreşe başlayana kadar efendi uslu çocuktu. kreşte her gün birinden bir şey görüyor, yüksek ihtimal diğer çocuklar da benimkinden bir şeyler görüyor kudurup geliyorlar. şimdi ben kreşteki çocukları ele aleme çekiştireyim mi nedir yani?
cehalet kesinlikle. annene çok ayıp kaldı ki görüşmese bile kızı ve torunu onun canı ne demek çekiştirmek.
Çok güzel izah etmişsiniz gerçekten teşekkür ederim. Şimdi bu cahilliğe siz olsanız tepki verırmısınız ?

yaa tabi yanyana getırın de sıksık yapmayın bnu.. yani ne kadar ablamn abimn çocugu da olsa tamam yegenm tamam birlikte oynasınlar ama ben sıksık yapmazıdm meselaa.. parkta gözumn önnde baska arkadaslklarda edinsin..
Tek de götürüyorum parklara başka cocuklarla da oynuyor oturdugum semtte ama haftada uc gun tek gıdıyorsak ıkı gun ablamla vakıt gecırıyorım. O düzeyde yani

Bu ara kıymetli çocuklarımızı onunla görüştürmeyelim, bununla görüştürmeyelim modası başladı Kk da. Ya hu çocuk bunlar put gibi oturacaklar mı, he biri oturdu diyelim diğeri oturmak zorunda mı, her çocuk kendine özel.
Büyükler cahillik etmiş, boşverin takmayın.

Merhaba arkadaşlar.
Abinizden akil fişkirmis resmen nasil dayi anlayamadim bazen bizimkielrde konusur amabz cocugumuzn yaptklarini gulerek eglenerek anariz bu denli hareketli olmasini bz seviyoruz bu sekilde konusulir. Ayrica kv niz bunu neden esinize bu sekilde soyleme geregi duymus ki bunda ne var belki eglenerek andi anane sonucta nasil br ilisknz var blmiuorm ama iyi nyetle soylenmis olablr

Tek de götürüyorum parklara başka cocuklarla da oynuyor oturdugum semtte ama haftada uc gun tek gıdıyorsak ıkı gun ablamla vakıt gecırıyorım. O düzeyde yani
haftada 1 yeter ablayla ... yaa kbakmayın ben her 2 tarafa da uzak olma kafasındayım yani bu durumu savunuyorum..
herkes iyi olsun bileyim arada da göreyim tamamdır benm için.
haftada 1 ablanızı annenizi görmenz gene ii bnce.. hayatınıza bu kadar mudahele edebilme fırsatını siz vermişsiniz..

Çok güzel izah etmişsiniz gerçekten teşekkür ederim. Şimdi bu cahilliğe siz olsanız tepki verırmısınız ?

kesinlikle tepki veririm. zira dediğim gibi annenizin çekiştirdiği kişi küs de olsa öz kızı ve torunu. ben olsam anneme de abime de uygun bir dille düşüncelerinin hem çocuklar açısından hem kardeş/evlat açısından yanlış olduğunu, böyle düşünmeye devam edeceklerse bile bana bir daha böyle bir konuyu açmamaları gerektiğini ve fikirlerini kendilerine saklayarak başkalarına da dedikodu etmemeleri gerektiğini söylerim.

Anneniz rahatsiz oluyorsa yegeninizle cocugunuzu kendi evinizde bir araya getirirsiniz. O zaman iciniz rahat eder

yanlıs yapmıslar olgun aklı basında ınsanlar boyle konusmaz kırılmakta haklısınız anne de olsa kım olursa olsun herkes soyledıgıne dıkkat etmelı eger bır tuhaflık goruyorlarsa sahsen bana soylesınler ısterım ozellıkle mevzubahıs cocuksa...

annenıze yerı gelırse neden gucendıgınızı aynı bu sekılde soyleyın bence bılsın ona gore davransın

Siz yeğeninizden bahsederken sürekli kötü ce dışlanması gereken bir çocuk gibi bahsediyorsunuz. Ablanız bu yazdıklarınızı okusa daha fazla kırılır sizin annenize kırıldığınızdan.

çocuk bu yani illaki durmadığı dönemler olacak. Davranış problemi olmadığı sürece bir çocuğa hareketli demeleri neden kötü geliyor ki kulağa? Ha eğer bu onlara göre kötü ise, onların ayıbı.

Annenizi uyurmanızı tavsiye ederim. Kayınvalidenize koz vermenize, yarın bir gün oğluna “annesi zaten şikayetlniyordu” gibi cümleler duymamanız için tavsiye ederim.

Back