annem hasta ,psikolojik yardım alması gerekiyor.

geldiğinde bu halinden memnun olup olmadığını konuşacağım. memnunum derse bir şey yapmam ama değilim torunlarımı çocuklarımı eşimi görmek istiyorum derse tedavi konusunda cesaretlendireceğim. bu konuda ankarada başka bir tanıdık psikiyatr var mı?

Obsesif bir anneniz var. Benimki de öyle. Kendisi tedaviye yanaşmadan asla yardım edemezsiniz.

tedaviyi denediniz mi? bağlarınız nasıl?
Zamanında kendisi antidepresan kullanmaya başlamış doktor tavsiyesi olmadan kafasına göre. Sonra uyuşturuyor diye bırakmış. Tabi bu ilaçlar aniden kesilmemeli yoksa intihara meyil ortaya çıkıyor. Bu sefer intiharı düşünmüş falan ben küçüktüm tabi o zamanlar. Bir daha da ilaca yanaşmadı. İlişkimiz yok ben onu yok saymayı seçtim çünkü. Başka türlü kendime zararım oluyor, kendi psikolojim kötüleşiyor.

Kabul ediyor ben takıntılıyım diyor ama tedavi ol desen yok yani bir kulağından girip diğerinden çıkar. Öyle takıntıları gelip gidiyor ki mesela şuan gözlemlediğim kadarıyla kombiyi yakmaya takıntısı var. Ev cayır cayır yansa da sıcaktan kısa kolluyla gezecek hale gelsek de annem üşüyor. Kombi asla kapatılmıyor, izin vermiyor. Yaşlı falan da değil ha 40ların ortasında. Aynı zamanda saç bakımına takmış durumda. Neredeyse her gün internetten şekillendirici, keratin bakımı, sabitleyici falan alıyor ve bir marka da değil üç dört marka.

Ben artık savaşmayı bıraktım kendimi harap etmekten yoruldum. O senin annen bırakma diyenlere de gel sen onla yaşa, ona tahammül et o zaman diyorum.

Son düzenleme:
Bizim de sonumuz o gibi. Ablalarım bıraktı görüşmüyorlar ama ben son bir çare modundayım. Ama gücüm yok açıkçası kendi dertlerim bana yetiyor. Kendi istemediği sürece de düzelecek değil. Doğuma gelsin bakalım nasıl olacak bilmiyorum

Neden, ne oldu konu sahibi?
artık düzelemeyeceğini farkettim. çocukları her zaman başkalarından daha değersiz. hala narsist bir kişilik sergiliyor. bizler her zaman yalancı ve kötüyüz ona göre. ablamları 2 sene sonunda konuşmaya ikna ettim. barışacağını sanmıştım ama meğerse derdi içindekileri kusmakmış.o yüzden artık bıraktım bende.

Kadında o kötü analar gibi haller yok. Biriktirme huyu yalnız kalmaktan korkanların yaptığı bişiydir derler. Cimrilik deseniz o da kendine zarar. Travmatik bi gençliği var ki bu hale gelmiş. Anne babasına istediği kadar gidip kalsın, onları yakında ölecek diye düşünüp dertlenmiş belli ki. Çöplerini de sadece bi odaya biriktirmesine izin verin. tedaviyi reddediyosa belki bunları uygular

Eğer İstanbul'daysanız, şöyle bir eve psikiyatrist hizmeti veren yer var:

Evden çıkmayan, doktora gitmeye ikna edilemeyen kişiler için eve psikiyatrist geliyor, seansını evde yapıyor ve gerekiyorsa ilaç yazıyor. Bir çözüm olabilir?

İyi yapmışsınız. Kendinize dert etmeyin artık. Elinizden geleni yapmışsınız. Gerisi yetişkin bir insan olarak kendi bileceği iş.

Bildiğim kadarıyla narsisizm bir kişilik özelliği ve tedavisi yok. Üzgünüm ama istifçilik de pek tedavi edilebilir bir hastalık değil.

Sonuçta sizin de bir aileniz, hayatınız var. Ona odaklanın.

Halinize çok üzüldüm. Aynısından benim başımda da var. Kayınvalidem. İstifçi, hiçbirşeyi atamaz, bir iğne almaz, maddi durumu iyidir, emekli maaşına ek olarak birden fazla evden kira gelirleri var. Yaşları da yakın. Evi çer-çöp dolu. Koltukta kıçımızı koyacak yer bulamıyoruz. Kocam her gittiğimizde bir sürü ıvır zıvırı atıyor, attık diye bize düşman oluyor. Tek fark çocukları çok değerlidir. Çok zor enerjimizi sömürüyor, kendi mutsuz bize de mutsuzluk saçıyor. Ne yapılır bilmiyoruz. Tabii benim kayınvalide o yüzden kafam daha rahat, tatilden tatile görüyorum bunalınca dönüyorum anamın evine. Sizinki anne, çok zor durum. Ama gerçekten de daha fazla üzerine düşüp sizden çalmasına izin vermek de kendi evladınızın hakkına girmek oluyor bir yerde. Onun huzurlu ve mutlu bir anneye ihtiyacı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…