• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem diyabet covid oldu

Hastaneye yatış yapılmadıysa durumu ağır değildir. Ağır hastaları hastaneye yatırıyorlar. Ben de covid-19 hastalığını geçirdim. Ciğerlerime de inmişti her iki tarafa da. İlk 1-2 hafta zor oluyor, ilaçlar bulantı yapabiliyor ama sonrası daha rahat.Eczaneden C vitamini(askorbik asit), çinko-bakır ve D3K2 takviyesi almıştım doktor tavsiyesiyle. C vitamini 2-3 saatte bir alıyordum Çinko-bakır kompleks günlük 1kapsül, D3K2 de 12 saatte bir 10ar damla. Çabuk toparlanmamda faydası olmuştu

Tip 2 dir muhakkak. Tip 1 insulinsiz olmaz. Hba1c son 3 aylık kan şekeri ortalaması demek. 6- 7 ise rahat atlatır. Normalde şekeri kontrol altındaysa sıkıntı çıkmaz.
Şekeri iyu durumda doktoruda aramış sağ olsun bir şey olursa mutlaka haber ver demiş o bizı çok rahatlattı.ama o değerini bilmiyorim ki nasıl öğreniriz acaba

Hastaneye yatış yapılmadıysa durumu ağır değildir. Ağır hastaları hastaneye yatırıyorlar. Ben de covid-19 hastalığını geçirdim. Ciğerlerime de inmişti her iki tarafa da. İlk 1-2 hafta zor oluyor, ilaçlar bulantı yapabiliyor ama sonrası daha rahat.Eczaneden C vitamini(askorbik asit), çinko-bakır ve D3K2 takviyesi almıştım doktor tavsiyesiyle. C vitamini 2-3 saatte bir alıyordum Çinko-bakır kompleks günlük 1kapsül, D3K2 de 12 saatte bir 10ar damla. Çabuk toparlanmamda faydası olmuştu
Devit 3 veriyoruz günde 5 damla 10 damla propolis bide ç d ve cinko lu bir vitamin doktorlar hiç bir şey demedi şunu al bunu al diye bizde okuduklarimizdan bunları verdik. Bide insan tereddüt ediyor ne versek ne vermek sek bilemedikki

Devit 3 veriyoruz günde 5 damla 10 damla propolis bide ç d ve cinko lu bir vitamin doktorlar hiç bir şey demedi şunu al bunu al diye bizde okuduklarimizdan bunları verdik. Bide insan tereddüt ediyor ne versek ne vermek sek bilemedikki
Sizede çok geçmiş olsun Rabbim korusun

Şekeri iyu durumda doktoruda aramış sağ olsun bir şey olursa mutlaka haber ver demiş o bizı çok rahatlattı.ama o değerini bilmiyorim ki nasıl öğreniriz acaba
Normalde de şekeri iyiyse sürekli çok yükselip düşmüyorsa korkmayın, kontrolsüz diyabet kötüdür. Zaten sürekli takıp eden bir diyabet doktoru var anladigim kadariyla. Ben mesela insulin kullanan tip 1 diyabetim. Hba1c dedigim testimin en yuksegi 6.5. Yani saglikli insanla aynı nerdeyse . Cok siki seker takibi yapiyorum ben gunluk hayatimda . Cok yukselio dusmesine mudahale ediyorum. Annenizin tip 2 oldugu icin zaten cok yukselmiyrodur

Normalde de şekeri iyiyse sürekli çok yükselip düşmüyorsa korkmayın, kontrolsüz diyabet kötüdür. Zaten sürekli takıp eden bir diyabet doktoru var anladigim kadariyla. Ben mesela insulin kullanan tip 1 diyabetim. Hba1c dedigim testimin en yuksegi 6.5. Yani saglikli insanla aynı nerdeyse . Cok siki seker takibi yapiyorum ben gunluk hayatimda . Cok yukselio dusmesine mudahale ediyorum. Annenizin tip 2 oldugu icin zaten cok yukselmiyrodur
Teşekkur ederim verdiğiniz bilgiler için. Sizede çok geçmiş olsun. 🤗

Nerden bulastigi hakkında bir fikri var mı ?
Muhtemelen babamdan. Annemden 3 gün önce babam da burun akıntısı basladi. Sonra öksürük falan oldu ama hafif nezle gibi geçti. Sonra annem hastalandı ama babama göre ağır seyret ti. Kan tahlili ve rontgen çektirdik ikisine. O gün annemde 37.3 ateş vardı. Kan tahlilleri iyi çıktı. Annemin rontgen iyiydi ama babamın ronteninde doktor hafif bir şeyler var dedi. O gün covid testi de verdik. Babam negatif annem pozitif çıktı. Babam nasıl negatif onuda anlamadık. Sonra babamın ciddi hiç bir belirtisi olmadı ama annem hep kötüye gitti. Babam dışarı çıkıyordu muhtemelen o getirdi.

Muhtemelen babamdan. Annemden 3 gün önce babam da burun akıntısı basladi. Sonra öksürük falan oldu ama hafif nezle gibi geçti. Sonra annem hastalandı ama babama göre ağır seyret ti. Kan tahlili ve rontgen çektirdik ikisine. O gün annemde 37.3 ateş vardı. Kan tahlilleri iyi çıktı. Annemin rontgen iyiydi ama babamın ronteninde doktor hafif bir şeyler var dedi. O gün covid testi de verdik. Babam negatif annem pozitif çıktı. Babam nasıl negatif onuda anlamadık. Sonra babamın ciddi hiç bir belirtisi olmadı ama annem hep kötüye gitti. Babam dışarı çıkıyordu muhtemelen o getirdi.

Testlerin güvenirliliğine hiç inanmiyorum zaten.

4 5 defa tekrarlanması gerekiyor. Kuluçka dönemi , uyuma donemi , mi mi mi var işte.

İnsanlar temasliyim ama negatifim diyor , ardından rahatça dolaşıyorlar.

Çok geçmiş olsun. İnşallah atlatacak.

Ne kadar doğru bir tavsiye bilmiyorum ama açık havada / balkonda nefes egzersizleri yapılsın deniyor.

Allah acil şifalar versin. Babam hastanede yatıyor şuan covidden dolayi insani hic biesey yapamamak çok üzüyor 😔 umarım biran once butun hastalar şifa bulur

4 5 defa tekrarlanması gerekiyor. Kuluçka dönemi , uyuma donemi , mi mi mi var işte.

Ne kadar doğru bir tavsiye bilmiyorum ama açık havada / balkonda nefes egzersizleri yapılsın deniyor.

Testler kesinlikle yanlış bende hastalandım 10 gunh gecti tat koku kaybı var ama testlerim hep negatif cıktı daha da yaptırmam. Evden çıkmıyorum kendimce evde birseyler yapiyorum ilk 2 hafta kötüydüm ama simdi iyiyim spor bile yapiyorum evde

Eşimde şeker hastası o da geçirdi gerçi esim genç ama gence yaslıya bakmiyor iyileşir annenizde bol bol sıvı verin beslenmesine dikkat edin geçmiş olsun

Çok teşekkürler inş atlatacak bakalım. şuan çok ayağa kalkamıyor. Belki sonralari yapabilir .

Dün iyiyidi annem çok şükür dedik ama bugün yine kotulesti çok fazla halsizlik oldu toparlayamıyorum kendimi dedi ne oluyor neden oluyor hiç bilmiyoruz. Bayılacak gibi oluyor. Nefes darlığı yok diyor şaşırdık kaldık. 🙁

Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Bende hep iyi düşünmeye çalışıyorum. C. D vitamini çinko başladık propolis başladık meyve Yogurt sebze kefir ne gelirse aklımıza verme ye çalışıyoruz kuru yemiş. Bugün gördüm dayanamadım çok yıpranmış. Allahım tez zamanda tüm herkese acil şifalar versin. Kayın pederim hastanede o da pozitif ateşi var sürekli onun ciğerler e inmiş oda epilepsi hastası. Kayın validem pozitif evde tedavide. Hepsi çok üst üste geldi
Allah hepsine şifa versin, sizlere de güç versin.Onlara moral verin, inşallah atlatacaklar🙏

Back