• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem benden para istiyor.

ANNEME AYDA 500 tl nasıl vermeliyim?

• Ankete Katılan
    19

zeynep rumuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2012
24
3
86
İstanbul
SELAMLAR
Öncelikle KISA AÇIKLAMA ; annem maaşımdan heray 500 lira istediğini söyledi. Şaka yapar gibi söyledi ama sonra yatırım yapalım diye ekledi. Ben eşime bunu söyleyemem gizlice vermem doğru olur mu? Gizlice vermeden nasıl ikna ederim. (Benim ailem paramızı çok çarçur ettiğimizi düşünüyor ve sürekli onu alma bunu alma dışarda yeme azıcık dişinizi sıkın diye laf sokuyor)

UZUN AÇIKLAMA
Ben erken yaşta evlenmek zorunda kaldım (çokta erken değil üniversite bitince 22yaş)
Çalışmaya çok hevesli olduğum için istanbulda kalmam gerekiyordu ve ailem dönmemi istemişti. Ben de biran evvel zaten birlikte yaşadığım eşimle ailemin içi rahat etsin diye evlendim ve çalışma hayatıma devam ettim. Dolayısıyla çevremdeki insanlardan daha fazla kazanıyorum. Fakat zor İstanbul hayatında birikmiyor.
Çocuk yapmak için önce ev almak istiyorum benim mesleğimde çocuklu ve mesaiye kalamayan insanları barındırmıyorlar. Ondan garanti gitmek zorundayım.
Annem de hala evimiz olmamasından rahatsızlık duyuyor. Ama evi olan insanlarında hep aileleri yardım etmiş. Benim ailemin öyle bir durumu yok ama beklenti içindeler. Ev alalım diye bekliyorlar hep. Ama eşimin ailesi bize maddi olarak destek oluyor. Yıllardır kayınvalidemin emekli kartı bizde. Ben şimdi o kadının parasından alıp (ki kendisi o yaşta annemin aksine it gibi çalışıyor) anneme 500 tl yatırırsam çok vicdansızca olacak.
Ama annemin çevresindeki arladaşlarının çocukları sanırım annelerine birşeyler alıyor. Dolayısıyla sanırım o da bekliyor. Sonra benim bozulduğumu görünce yok yok sana yatırım için diye çevirdi.
Ben ne yapacağım? annemin de gönlü olsun istiyorum ama eşim anneme karşı tavır alır.kesin onu sevmez. Gizlice versem bir gün yalanım ortaya çıkabilir. Sizce bunu bir erkeğe söylemenin yolu var mı.
Örneğin ben bebek parası biriktiriyorum yada yastık altı bilezik parası biriktiriyorum ANNEM DE beni baskılamak için onu kontrol ediyor yoksa o para annemin değil desem sizce ikna edermiyim?

Çok gerildim nolur yardım.

Eşinize, kv nize çok haksızlık olur. Bunun bahanesi olmaz. Yapacağınız şey boşanma sebebi. O anne evliliğin ve maddi kazancınızın dışında tutulmalı.

Kv niz de çalışıyormuş hala. Yazık. Bir anne sadece laf ediyor, diğeri destek çıkıyor. Ben annenizin sizin adınıza yatırım yapacağını da düşünmüyorum.

Eşinize, kv nize çok haksızlık olur. Bunun bahanesi olmaz. Yapacağınız şey boşanma sebebi. O anne evliliğin ve maddi kazancınızın dışında tutulmalı.

Kv niz de çalışıyormuş hala. Yazık. Bir anne sadece laf ediyor, diğeri destek çıkıyor. Ben annenizin sizin adınıza yatırım yapacağını da düşünmüyorum.

sürekli düşünüyorum annemin söylediklerini, eşim 3-4 kere biriktirdiğimiz parayı sıfırladı ve bundan dolayı annem ondan hariç olarak biriktirmemi istiyor sanırım. Mütiş büyük paralar değil ama 10 bin 15 bin 20 bin gibi. 1 sefer araba ile ilgili bir durum oldu bir sefer iş yeri ile alakalı bir sefer de bedelli askerlik,ve en son yine iş yerine yatırım yaptı. yani bunlar evliliklerin temeli tabiki ortak yatırım yapılacak ama bu evlilikte hep eşimin istediği şeylere para harcandığını düşünüyor, örneğin ben ev istiyorum ama bankadaki para 20 bine ulaşınca mutlaka eşim o parayı işine arabasına değerlendirmek istiyor. Ev almayı saçma buluyor .
Mütiş anlaşmazlıklar arasında kaldım.

sürekli düşünüyorum annemin söylediklerini, eşim 3-4 kere biriktirdiğimiz parayı sıfırladı ve bundan dolayı annem ondan hariç olarak biriktirmemi istiyor sanırım. Mütiş büyük paralar değil ama 10 bin 15 bin 20 bin gibi. 1 sefer araba ile ilgili bir durum oldu bir sefer iş yeri ile alakalı bir sefer de bedelli askerlik,ve en son yine iş yerine yatırım yaptı. yani bunlar evliliklerin temeli tabiki ortak yatırım yapılacak ama bu evlilikte hep eşimin istediği şeylere para harcandığını düşünüyor, örneğin ben ev istiyorum ama bankadaki para 20 bine ulaşınca mutlaka eşim o parayı işine arabasına değerlendirmek istiyor. Ev almayı saçma buluyor .
Mütiş anlaşmazlıklar arasında kaldım.
Ben seni haksız buldum o ayrı. Eşinin harcamaları keyfi değil, temel ihtiyaçlar üzerine. O da ayrı. Mesele bu duruma annenin müdahale etmesi. Ona ne? Çok istiyorsa versin o da bir banka kartı biriktir. Eğer ev istiyorsan eşinle konuş ikna et. Edemiyorsan aç adına bir hesap kenarıya sen at paranı. Annene hesap verme. Ne münasebet?

Annenız cıdden bu parayı neden ıstıyor , ve madem bu kadar ıyı kazanıyorsunuz kayınvalıdenızın emeklı kartının sızde ne ısı var utanmıyor musunuz

Biz düğününü kadar kendimiz yaptık eşim bir şekilde düğünü oyu büyü yaptı çok bir yardımları iki tarafında olmadı beklemedik de aslında olduğu kadar diyip eşim sadece bana düğündeki altınları ev için verir misin başka türlü alamam dedi bende tamam dedim ikinci gün bozdurup herşeyi verdim iyilik de vermişim şuan maddi olarak gerektiği kadar harcıyoruz bazı şeylerden fedakarlık ederek mesela balayına gitmedim vb. Bence bunu siz konuşup eşinizle kendiniz alın ve o sıkıntıya kendiniz görün KV maaş kartı da sizde ikinizin kazandığınızi eve yatırıp digeriylede gecinin mantıklı olanı bana göre boyle..

hem iyi maaş alıyorsunuz...hem eşiniz de çalışıyor... hemde k.validenizin maaş kartı sizde...valla k.valideniz pırlanta...kıymetini bilin....

SELAMLAR
Öncelikle KISA AÇIKLAMA ; annem maaşımdan heray 500 lira istediğini söyledi. Şaka yapar gibi söyledi ama sonra yatırım yapalım diye ekledi. Ben eşime bunu söyleyemem gizlice vermem doğru olur mu? Gizlice vermeden nasıl ikna ederim. (Benim ailem paramızı çok çarçur ettiğimizi düşünüyor ve sürekli onu alma bunu alma dışarda yeme azıcık dişinizi sıkın diye laf sokuyor)

UZUN AÇIKLAMA
Ben erken yaşta evlenmek zorunda kaldım (çokta erken değil üniversite bitince 22yaş)
Çalışmaya çok hevesli olduğum için istanbulda kalmam gerekiyordu ve ailem dönmemi istemişti. Ben de biran evvel zaten birlikte yaşadığım eşimle ailemin içi rahat etsin diye evlendim ve çalışma hayatıma devam ettim. Dolayısıyla çevremdeki insanlardan daha fazla kazanıyorum. Fakat zor İstanbul hayatında birikmiyor.
Çocuk yapmak için önce ev almak istiyorum benim mesleğimde çocuklu ve mesaiye kalamayan insanları barındırmıyorlar. Ondan garanti gitmek zorundayım.
Annem de hala evimiz olmamasından rahatsızlık duyuyor. Ama evi olan insanlarında hep aileleri yardım etmiş. Benim ailemin öyle bir durumu yok ama beklenti içindeler. Ev alalım diye bekliyorlar hep. Ama eşimin ailesi bize maddi olarak destek oluyor. Yıllardır kayınvalidemin emekli kartı bizde. Ben şimdi o kadının parasından alıp (ki kendisi o yaşta annemin aksine it gibi çalışıyor) anneme 500 tl yatırırsam çok vicdansızca olacak.
Ama annemin çevresindeki arladaşlarının çocukları sanırım annelerine birşeyler alıyor. Dolayısıyla sanırım o da bekliyor. Sonra benim bozulduğumu görünce yok yok sana yatırım için diye çevirdi.
Ben ne yapacağım? annemin de gönlü olsun istiyorum ama eşim anneme karşı tavır alır.kesin onu sevmez. Gizlice versem bir gün yalanım ortaya çıkabilir. Sizce bunu bir erkeğe söylemenin yolu var mı.
Örneğin ben bebek parası biriktiriyorum yada yastık altı bilezik parası biriktiriyorum ANNEM DE beni baskılamak için onu kontrol ediyor yoksa o para annemin değil desem sizce ikna edermiyim?

1. Kendisi icinmi istiyor. Harcanmak icin istiyorsa hos degil bu.
2. Sizin icin birikim yapmak istiyorsa. Esiniz gelirinizi biliyormu. Her ay 500 500 cunku. Habersiz vermekte hos degil. Empati kurun. Esiniz sizden annesine gizli verse?
3. Hadi diyelim verdiniz verdiniz birikti. Allah korusun annenize bisi oldu diyelim. Kardesleriniz bu paranin size ait oldugunu kabul edip size verirlermi?
Ben hepsini dusundum. Bence en guzeli annenize gizli yastik alti altin para vs kenara attiginizi soyleyin. Istemekten vazgecer o zaman.

sen yine iyisin benim annem nafaka davası açtı aylık 500 maaşımdan kesilecek dua et de bunu yapmasın

SELAMLAR

UZUN AÇIKLAMA

ne sacma şey yaaa. siz artik evli çalışan bi bireysiniz. ister paranizi biriktirirsiniz ister çatır çatır yersiniz. anneniz bir anne olarak uyarida, öneride bulunabilir ama para istemesi cok yanlış. ayni şeyi kayinvalideniz yapsa ve eşiniz ona heray para verse ne hissederdiniz bi düşünsenize.

bence eşinden ziyade annene bu konu da bi kaç cümle et. anne biz zaten birikim yapiyoruz sen merak etme de gecistir. beklentisi varsa ara sira hediyeler al madem evinin ufak tefek ihtiyaclari filan olursa ama kendinisi ve eşini kasmadan. ailen muhtaç durumda olmadığı sürece onlara para vermek zorunda değilsin.

Ailenin yardıma ihtiyacı varsa eşinle konuşur bir kaç aylığına yardım edersin ama o ne öyle senden birşeyler istemesi.

Eşin kayın validenlere devamlı para verse nasıl düşünürsün.

Siz kensiniz bir aile oldunuz artık çok ihtiyaçları varsa verirsiniz sanırım öyle bir durumlarıda yok .Hiç eşine bahsetmeden devam et hayatına :))

SELAMLAR

UZUN AÇIKLAMA

Evlisin, eşinden habersiz evinden bi çöp bile vermen uygun değil ki sen gizli saklı nasıl yaparım diye düşünüyosun. Empati yap bence

Annenız cıdden bu parayı neden ıstıyor , ve madem bu kadar ıyı kazanıyorsunuz kayınvalıdenızın emeklı kartının sızde ne ısı var utanmıyor musunuz
Öncelikle ben para kazanmıyorken de istemiyordum eşimin annesinden para. O annesi ile kendi aralarında olan birşeydi.annesi eşime onun istediği mesleği yapması için çok ısrar etmişti. Eşimde o mesleği yaparsam ozaman para kazanamam demişti. Ve gerçekten çok az bir gelir oluyordu yani asgari ücret bile değil. Annesi de devam etmesi için ona kartını verdi. Sanırım ben para kazanıyorum oğlu kazanamıyor diye ezilmesin diye olabilir.ve eşimin bağkur borcu vardı onunla o borçları ödüyordu. Tabi ki onların da durumları iyi maddi sıkıntı içinde verilen bir maaş kartı değil. Açıkçası ben utanıyorum elbette. Ama sizin bunu bukadar sert söylemeniz beni kırdı. Beni tanımıyorsunuz neden böyle birşey dediniz ki :(

1. Kendisi icinmi istiyor. Harcanmak icin istiyorsa hos degil bu.
2. Sizin icin birikim yapmak istiyorsa. Esiniz gelirinizi biliyormu. Her ay 500 500 cunku. Habersiz vermekte hos degil. Empati kurun. Esiniz sizden annesine gizli verse?
3. Hadi diyelim verdiniz verdiniz birikti. Allah korusun annenize bisi oldu diyelim. Kardesleriniz bu paranin size ait oldugunu kabul edip size verirlermi?
Ben hepsini dusundum. Bence en guzeli annenize gizli yastik alti altin para vs kenara attiginizi soyleyin. Istemekten vazgecer o zaman.
SELAMLAR ÇÖZÜMÜ BULDUM GİBİ
annemin de görebildiği bir hesaba 300-500 civarında para yatırmaya başlayacağım. Ama kesinlike kendim için biriktirdiğimi belirteceğim. Eşime de kaç para yatırdığımı söylemeyeceğim sadece benim harçlıklarımdan artanı yatırdığım bir hesabım var diyeceğim. Zaten para harcamadığım için sorun olmayacak. Biz kişisel harcama paralarımıza karışmıyoruz cünkü.
Şimdilik çözüm bu hepinize çok teşekkür ederim
DESTEKLERİNİZ VE GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN
Sanıyorum annem erkekler konusunda güvensiz cünkü babam kendi ailesine zamanında çok para harcamış.

ne sacma şey yaaa. siz artik evli çalışan bi bireysiniz. ister paranizi biriktirirsiniz ister çatır çatır yersiniz. anneniz bir anne olarak uyarida, öneride bulunabilir ama para istemesi cok yanlış. ayni şeyi kayinvalideniz yapsa ve eşiniz ona heray para verse ne hissederdiniz bi düşünsenize.

bence eşinden ziyade annene bu konu da bi kaç cümle et. anne biz zaten birikim yapiyoruz sen merak etme de gecistir. beklentisi varsa ara sira hediyeler al madem evinin ufak tefek ihtiyaclari filan olursa ama kendinisi ve eşini kasmadan. ailen muhtaç durumda olmadığı sürece onlara para vermek zorunda değilsin.
ÇOK GÜZEL YAZMIŞSINIZ çok teşekkür ediyorum ben de sizin gibi düşünüyorum. Sanırım öyle yapacağım. Birkaç ay annemin görebildiği bir hesaba yatırıp daha sonra asıl aile birikim hesabımdan devam edeceğim. Tekrar teşekkür ediyorum

Konuyu çözüme ulaştırmak için anneme maaşıma zam yapıldığını söyledim,
Bana da 150-200 bi gezme parası yollarsın artık dedi, bende annecim ben de 150-200 kendim anca harcıyorum sana yollarsam nasıl para biriktiricem dedim.
ben zaten senin için biriktiririm dedi
Bende ' ben zaten biriktiriyorum parayı bölmenin ne manası var. sen gezme için istersen yollarım arada tabiki ama düzenli para yollayamam ' dedim.
Şimdi bankaya kenarda olan param dan 1000 lira aktardım. Bu sene gezi için bunu kullanabilirsin diyeceğim. Arkadaşlarının çocukları annelerini çok gezdirip hediyeler alıyorlar sanırım eziliyor, beklenti içine giriyor bilemedim :(
şimdilik böyle bir durum oldu
Keşke benle aynı durumda birileri olsa da dertleşsem kimse yok konuşacak

Konuyu çözüme ulaştırmak için anneme maaşıma zam yapıldığını söyledim,
Bana da 150-200 bi gezme parası yollarsın artık dedi, bende annecim ben de 150-200 kendim anca harcıyorum sana yollarsam nasıl para biriktiricem dedim.
ben zaten senin için biriktiririm dedi
Bende ' ben zaten biriktiriyorum parayı bölmenin ne manası var. sen gezme için istersen yollarım arada tabiki ama düzenli para yollayamam ' dedim.
Şimdi bankaya kenarda olan param dan 1000 lira aktardım. Bu sene gezi için bunu kullanabilirsin diyeceğim. Arkadaşlarının çocukları annelerini çok gezdirip hediyeler alıyorlar sanırım eziliyor, beklenti içine giriyor bilemedim :KK43:
şimdilik böyle bir durum oldu
Keşke benle aynı durumda birileri olsa da dertleşsem kimse yok konuşacak

Ailenize tabiki arada yardımcı olabilirsiniz , ailenizin rizkindan kesmeden. Buna hakkınız var.
Ancak düzenli olarak yollanan bir para olursa bunu eşiniz bilmek zorunda.

Yalnız takıldığım nokta, annenize gönderecek kadar paranız varsa , kv. nizin 500 tl.lik maaş kartı neden sizde duruyor hala ?
Bunu iade etmeniz gerekmiyor mu? Eşiniz yapıyorsa bunu son vermeli.

kızlar bu arada bu konuyu açtıktan 1 ay sonra eşim kayınvalideme kartını verdi, ben kayınvalidemden öğrendim ki eşimin işleri pek iyi gitmiyormuş ordan gelen 1500 liraya ihtiyaç duyuyormuş. kartı verdikten sonra da babası 1-2 ay para yollamış.Ben ondan çok kazanıyorum diye ezildiğini söyledi. Ben de rahatlatmaya çalıştım yarın ne olacağımız belli değil ben kovulurum sen çalışırsın dedim bakalım şimdilik böyle.
Ama aileme gerçek maaşımı söylemiyorum artık cünkü sürekli para muhabbeti oluyor. :(
destekleriniz için tesekkür ederim

SELAMLAR

UZUN AÇIKLAMA

tatlım annen azıcık öte dursun, sen artık evlisin birikimini kendiniz yapabilirsiniz ne alaka yani? ev için baskı yapmak vs. dertleri mi yok? asla eşine bile söyleyip öfkelendirme zaten eşten gizli bir şey yapmak çok güven sarsıcı bişi. herkes çalışsın kazansın parasını bak kv. ne güzel çalışıyormuş.

Sakin verme huzurun kaçar ben 9 aydir evliyim kaynanamla alt ust oturuyorum esim ayda 500 tl anasina veriyrdu evlerine 4500 tl giriyor ihtiyaclari borclari olsa tamam verelim hic sorun degil ben zorluk cekiyordum kiradayim sanki en sonunda patladim artik bilsem kiraya giderdim 3 aydir para almiyrlar ama esim akillanmiyor el altindaan verir yine söylemez

Back
X