Annem bebeğimi kıyaslıyor.

runesya23

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
52
41
38
31
2 aylık bir bebeğim var. 37. Haftada doğmuş olmasına rağmen kilosu 6100 gr boyu 61 cm. Bizden iki ay önce de abimin çocuğu oldu. O da bıcır bıcır dünyalar tatlısı. Annem bana o daha uzun seninki biraz kısa diyor. Sonra o daha fazla aguluyor oyuncaklara uzanıyor daha aktif diye bebeğimin gelişimini geride buluyor. Ben onun gibi bebek görmedim ikisi de benim torunum ama o daha canlı diyor. Oysa ki bebeğim bir buçuk aydan beri gag gug diye sesler çıkarıyor siyah beyaz zeka kartlarını sesli oyuncakları takip edip gülüyor. Annemin aradaki 2 ayı görmezden gelmesini ve3 bu kıyaslamalarını nasıl engellerim ?

Sert bir dille uyararak. Anne bak daha aylık çocukları karsilastiriyorsun, kiriliyorum haberin olsun. Büyüyünce böyle yapmana asla müsaade etmem. Her çocuğun gelişimi farklıdır. İçinde tut yorumlarını. Demelisin.

Ben 1 ay sonra çalışmaya başlıycam ve bebeğime annem bakıcak. Seviyor ilgileniyor ama sırf bu yüzden bırakasım gelmiyor

Benim de bebegim yasina kadar kendinden 3 ay kucuk abimin bebeginden hep geriydi aynen dediginiz gibi kiyaslamalar yasiyordum, cok takmadim.sonradan oglum insanlara sırnaşan onlari open insan canlisi bisey oldu cikti, simdi biz senin oglunu gormeden duramiyoruz diye hergun geliyorlar

Ya öylesine bi bakim dedim de ne kadar saçma bi durum. Şunu soyleyim kesinlikle umursamayın sizin bebeğiniz siz doğurdunuz onun herşeyinden siz mesulsunuz. Kendi annemden yola çıkarak diyebileceğim ki bütün anneler nerdeyse aynı, siz ne derseniz diyin o değişmez malesef bi sure sonra yine aynı tavır olur. Az görüşün gerekirse

Ben çok sinir bozucu buluyorum çocuk sağlıklı mı sağlıklı. Mutlu olun susun işte. Hz İsa gibi beşikte konuşup tebliğde mi bulunsunlar.

Annenizi açık açık uyarın, o sizi düşünmeden kırıyorsa siz de uyarmaktan ve buna engel olmaktan çekinmemelisiniz.Ayrica her çocuğun büyüme hızı gelişimi farklıdır, bireysel farklılıklar vardır ki çocukların doğum zamanı bile farklı 2 ay varmış arada.He olmasa da kıyaslamamalı orası ayrı.

Ben 1 ay sonra çalışmaya başlıycam ve bebeğime annem bakıcak. Seviyor ilgileniyor ama sırf bu yüzden bırakasım gelmiyor
Şimdi her nesil farklı hassasiyete sahip. Bazen dusunemiyorlar. Annem bu tarz bir şey yaptığında annecim bak öyle deme diyerek başlayıp anlatırım, anlar genelde ustelemez. Yani sert dediysem kızmayın elbette sonuçta anne.

İki bebeğin arası yakın olunca ister istemez kıyaslama oluyor
Kötü niyet aramayın
Bazen ben bile bebeğimi yeğenim ile kıyaslıyorum
O çok uslu idi diye
Benimki kök söktürüyor çünkü

annemler de derler
O ne kadar uslu idi diye

çok takılmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…