- 19 Haziran 2011
- 50
- 7
-
- Konu Sahibi Geronimo92
Merhabalar.aslında nerden başlasam bilmiyorum.psikolojik olarak sorunluyum galiba,ama içimdekileri kimseye anlatamıyorum.o yüzden buraya yazmaya karar verdim çünkü yazmak konuşmaktan daha kolay ve tabiki hiç tanımadığınız insanlara derdini anlatmak tanıdıklarına anlatmaktan çok daha kolay.ilk olarak bütün yaşadıklarımı ergenlik dönemimde,belki de bu yüzden bunlardan bu kacar etkilendiğimi yazmak istiyorum.ben ergenlik dönemindeyken annemle babamın arası pek iyi diildi,geceleri hep tartıştıklarını duyardım.babam depresyon geçiriyodu galiba antidepresanlar kullanıyodu.hemen herşeye sinirlenirdi.sonra bi gün babamın annemi bi hayat kadınıyla aldattığını öğrendim.annem de biliyodu bunu.bu yüzden ayrılmamıştı babamdan ama kaldıramadığı onun da her halinden belliydi.babama her mesaj geldiğinde güvensizce telefonunu karıştırırdı.o öyle yaptıkça ben dayanamaz gider bi yere gizli gizli ağlardım.sonra gi gün okuldan eve döndüğümde babamın hastanede olduğunu öğrendim.ilaç içip intihara kalkışmış midesini yıkamışlar.annem bize babamın intihara teşebbüs ettiğini söylememişti tabi,içtiği antidepresanlarla başka ilaç içmemesi gerekiyomuş o da ağrı kesici içince zehirlenmiş demişti.o gece annem hastanede olduğu için halamlarda kaldım.yemekte halam babam hakkında ne vardı intihar etcek dedi.babamın intiharı denediğini öyle öğrendim.o gün nefret ettim halamdan çocukların yanında böyle şeyler konuşulmıycağını hiç mi duymamış bu kadın diye.dertlerimin bi kısmı bu,ama asıl atlatamadığım annemle yaşadıklarım.annem belki o dönemde yaşadıklarından dolayı belki de oğlum büyüyünce kurtarır beni bu hayattan düşüncesiyle erkek kardeşime daha düşkündü.onunla bitanem diye konuşur,sarılır öperdi bana ise hiç bişey yok.sabahları evden okula giderken ben kardeşimden bikaç dk önce çıkardım annem gelir bi yolcu bile etmezdi.merdivenlerde beklerdim,sonra kapı açılırdı kardeşim çıkardı annem de kapıda allah zihin açıklığı versin derdi.hep bekledim bi gün bana da der belki diye ama demedi.ben dördüncü sınıftan beri burs alıyorum.bi sabah uyandığımda annem kardeşimin yatağında yatıyodu onunla konuşuyodu.benim hakkımda onun parası var senin dilin diyodu.o an yıkıldım.ben sevgi mi gösteremiyorum dil dökemiyorum diye miydi bütün bunlar??ben yalnız anneme diil kimseye sevgimi gösteremezdim ama annem kardeşime gösterir bana göstermezdi.bi gün annem kardeşim ben aynı yatakta yatıyoduk.annem kardeşimi öptü beni de öpücekti kardeşim onu öpme dedi annem tamam dedi öpmedi.annem zaten beni öyle çok öpmezdi o an onun bi öpüşüne çok ihtiyacım vardı ama sırf kardeşim öpme dedi diye öpmedi.bi gün amcamlardan dönüşte yürüyerek gidiyoduk.annem babam kardeşim el ele tutuşmuş gidiyolardı ben arkada yalnız.o manzara hiç çıkmıyo aklımdan.ne mutlu bi aile tablosu,ama içinde ben yokum.bu yaşadıklarımın etkisiyle sık sık ağlardım.bazen kendimi odalara kapatır ağlardım.annem bi gelip neyim olduğunu sormazdı.güler geçerdi hay yarabbim ağlıycak neyin var yediğin önünde yemediğin arkanda bizim yerimizde olsan napcaktın derdi hep.bana bi derdim olabilme şansı vermezdi.bazen yatağıma kapanır yorganı üstüme çeker ağlardım kardeşim bile anlardı ağladığımı ama annem anlamazdı blki de anlamazlıktan glirdi bilmiyorum beni öyle bırakır giderdi.kendimi odaya kapatıp ağladığımda annem gelip beni bi dinlemediği gibi bi de kapıyı açmıyorum diye kızardı bağırıp çağırırdı.annem beni hiç dinlemeyince ben de geceleri herkes uyuyunca sessiz sessiz ağlamayı öğrendim.her gece ağladım.artık hayaller kurardım ben derdimi kimseye anlatamıyorum keşke şu yastığıma düşen gözyaşlarım,şu duvarlar anlatsa birilerine benim derdimi diye.geceleri ağladığım için uyandığımda hep şiş olurdu gözlerim,okula gittiğimde gözlerimin halini soranlara gece uyuyamadım derdim.hep dua ederdim keşke inanmasa biri,uyuyamamakla gözlerin bu hale gelmez dese ben de herşeyi anlatsam diye.ama hepsi de inanırdı.anneme hiç bi zaman bi derdimi anlatamadım,oturup sohbet edemedim.bi gün arkadaşımın evine gitmiştim.annesine okulda yaşadıklarını,sıkıntılarını anlatıyodu.o gün o kadar çok şaşırdım ki annelere böyle şeyler anlatılıyo mu diye.anneme bile bişey anlatamayınca kimseye anlatamadım.her geçen gün biraz daha içime kapandım.okulda çok arkadaşım olmadı.şu an on sekiz yaşındayım lise sondayım ama hala fazla bi arkadaşım yok,ve hala kimseye bişey anlatamıyorum.hep susmayı öğrendim ben.şimdi fazla konuşmuyorum.annemler bu sefer de konuşmuyorum diye kızıyolar.şimdi annemle babamın arası düzeldi,babam depresyonunu aştı,annem artık kardeşime sevgisini daha fazla göstermiyo çünkü kardeşim sürekli bağırıp çağırıyo heralde ondan da hayır yok dedi.ama hala bana sevgisini gösterdiğini,gelip bana sarıldığını,derdimi dinlediğini,sohbet ettiğimi söyleyemem.beni seviyo bunu biliyorum.lise sınavına giriceğim gün sabaha kadar başımda oturup dua etmiş,bişey istediğim zaman hep yapmaya çalışıyo.ama ben bana sarılsın istiyorum,dertlerimi ona anlatabiliym istiyorum ama hala yapmıyo bunu.bi türlü atlatamıyorum bu sorunları.bazen en ufak bişey olduğunda ağlıyorum hemen,kendimi çok yalnız hissediyorum.uzman birinden yardım almaya ihtiyacım var biliyorum ama yapamıyorum.çünkü okuyorum şu an çalışmıyorum bi psikoloğun parasını ödeyebilmem için bunu annemlere anlatmam gerek.ama eğer onlara derdimi anlatabilseydim şu an bu halde olmazdım zaten.zaten gidip bi psikoloğa derdimi anlatcak cesaretim de yok.kimseye derdimi anlatmayı öğrenmedim ki ben şimdi anlatiym.zaten bu yüzden üniversitede psikoloji okumaya karar verdim.belki herkesin derdi olduğunu görmek beni biraz daha rahatlatır diye,hem de belki o zaman birine derdini anlatmayı ben de öğrenirim uzman bi yardım alma cesareti bulabilirim diye.
Kusura bakmayın çok yazdım başınızı ağrıttım sadece artık birilerine derdimi anlatabilmek istedim
Kusura bakmayın çok yazdım başınızı ağrıttım sadece artık birilerine derdimi anlatabilmek istedim