• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annelikte Sağlıklı Yaşam Günlüğüm-Yeni bir hayat (Anne olmak,evlilik, yabancı bir ülke)

Meltemesintisi80

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2019
1.083
2.338
133
Çok uzun süredir buraya dönmüyordum. Bu arada hayatımda pek çok değişiklik oldu. Bir yabancı ile evlendim ve Rusya ya taşındım, dolayısı ile çok emek verdiğim işimden istifa ettim, bir oğlum oldu ve şu an 13 aylık oldu bile ve ben hala bazı şeyleri yoluna koyamadığımı fark ettiğim için yine buraya döndüm. Disiplinimi kaybettim ,eski hayatımı özlüyorum, oğlumu çok seviyorum ama bazen delirecek gibi oluyorum; oysa ki bana hiç zorluk çıkarmayan bir bebek oldu. Evlilik hayatına alışamıyorum ve sadece 2 yıl geçmiş olmasına rağmen sıkıldım. Eşimi seviyorum ama anladım ki yabancı da olsa erkekler evlenince değişiyor. Tüm bu etkenler birleşince ben yine tüm gün uyumak isteyen o kıza dönüştüm, bugün ile beraber galiba 5 gündür duş almadığımı farkettim ve aklıma burası geldi. Daha önce buraya yazmak bana belli bir görev duygusu vermişti ve iyileşmeme yardımcı olmuştu; belki yine öyle olur.

38 yaşında evlenip, 39 da anne olmak galiba uzun süre bekar olan bir kadın için şu nedenden dolayı zor. Çok uzun süre kendi kendinle kaldığın o kadına veda ediyorsun. O kadın bağımsız idi, ekonomik özgürlüğü vardı, belki yalnız ve zaman zaman depresifti ama huzurluydu.O kadın istediği zaman uyuşukluk yapabiliyordu, kendi evinin kralı ve kraliçesi idi, sadece kendi hayatından sorumlu idi... O kadının yasını tuttuğumu fark ettim ve o kadın geri gelmeyecek.

Dediğim gibi oğlumu çok seviyorum, onun için herşeyi yaparım ama bu kadar zor olduğunu maalesef bilmiyordum.Bazen gerçekten sessizliğe yada sadece kendimle vakit geçirmeye o kadar ihtiyacım oluyor ki ve yapamadığım her an sinirleniyorum. İstediğim şeyleri istediğim an yapmaya yada yapmamaya o kadar alışmışım ki şu an ertelemek ruh halimi çok etkiliyor.

Zaman zaman kocamla konuşmak bile istemiyorum; bu durum o kadar saçma ve belki bencilce ki ama gerçekten de bazen tek isteğim yalnız kalmak. Oğlumun kokusu için dünyayı yakarım ama bazen yemek,banyo,bez değiştirme, oyun, kahvaltı, uyutma, diş ağrısı vs derken bir odaya kapanıp çıkmamak istiyorum.

Ancak 40 yaşıma yaklaştığım şu günlerde anlıyorum ki yeniden kendime çeki düzen verme vakti geldi ve bu nedenle daha önce denediğim ama başarısız olduğum "ANNELİKTE SAĞLIKLI YAŞAM" için buraya günlük tutmaya geldim.
Umut ediyorum ki buraya yazmak ,programlarımı oluşturmak ve uygulamak beni mutlu bir anne ve eş yapar.
Başlayalım o zaman...

Geçen gün yazmak bana gerçekten iyi gelmiş olacak ki bugün oldukça verimli bir gün geçirdim. Temizlik yapıldı, gereksiz yere uyumadım, oğluma yoğurt mayaladım,alışveriş yapıldı, çocuğumla vakit geçirdim,cilt bakımımı yaptım. Şimdi ise biraz detaylı bir program ile bunu sistematik bir düzene sokmak var.

Aşağıda kaba taslak da olsa kendime bir program yaptım. Haftanın bir gününü ise boş bırakacağım(tabi temizlik ve yemek olmazsa olmaz ) ; bu gün için sadece dinlenmeyi yada kişisel bakımı,sporu yada kitap okumayı tercih edeceğim.

İnstagram ve twitter da oldukça vakit kaybettiğimi fark ettim; sosyal medya diyetine de giriyorum.
Belki bu program çocuğun diş çıkarma, başka nedenlerinden dolayı aksayabilir ama en azından rutine bağlı kalmayı başarabilirsem en azından kaybettiğim öz saygımı geri kazanırım diye umut ediyorum çünkü maaesef bu hiçlik duygusu berbat bir his.

Dil konusunda çalışma için de kendime bir rutin düzenleyeceğim;büyük ihtimalle onu eklemem.
Ek olarak vücut ölçülerimi de alıp buraya eklerim;3 ay sonunda ne gibi değişiklikler olmuş güncellerim.

Yolum açık olsun:)

Sabah (05:30-06:00)Öğlen uykusuna kadarÖğlen uykusu Akşam
Kadın egzersizleriKahvaltıİş programı için çalışmaYemek
YogaGünün temizlik programı- Mail kontrolleriYürüyüş
Limonlu suGünün yemekleri- Firma rehberi oluşturmaCilt bakımı (temizleme-serum,krem, kaş yağı)
Cilt bakımı( temizleme,serum,göz altı bantları, kremleme)sütlü kahve-İhale kontrolleriOyun zamanı:)
Bacak masajı-fırçalamaMeditasyon
Sütlü kahve15-20 dk lık dinlenme
Rusça Çalışma

Bugün nispeten verimli sayılacak bir gündü ama şu an gece yarısı :)

Yarın erken kalkabilirsem eğer;
  1. sabah sporu ,duş ve cilt bakımı
  2. Çocuğun kıyafetleri yıkanacak
  3. yemek yapılacak (ne yapacağım hakkında en ufak bir bilgim yok)
  4. dil çalışması
  5. iş için ihalelere bakılacak
  6. çocuk odası düzenlenecek

Bugün de verimli bir gündü. Kişisel bakımıma zaman ayırdım. Telefonu bir kenara attım. Dil çalışması için kendime yeni bir program yaptım. Bugün leş gibi yağlanmış saçlarıma bakarken eski depresif günlerim aklıma geldi. Nasıl da kendime acıyordum. Ancak o günlerden sonra değişen birşey var. Bir oğlum var artık! Bambaşka bir ülkede hayatım var. Geçen gün arkadaşlarımdan biri ile görüşürken bana arkana bakarsan asla uyum sağlayamazsın dedi. Ne evliliğine ne de bulunduğun ülkeye uyum sağlayamazsın ve asla kendinde aitlik duygusunu bulamazsın ve evet aitlik duygunuzu kaybettiğinizde kayboluyorsunuz.

Eskiden , biz çocukken, anne yada babalarımız sürekli neyi ne zaman yapmamız gerektiğine dair bize talimatlar verirdi. Kahvaltı zamanı,ellerini yıka, yatağını topla, derslerine çalış, kitap okundu mu? Farkettim ki insanın yaşı kaç olursa olsun aslında bu düzen,disiplin modeli değişmemeli . Değişen tek şey artık bize bunu söylemek zorunda olan anne babalarımızın bizden uzak olması . Ben de sürekli içimde küçük bir çocuğa talimat verir gibi bugün yapmam gerekenleri kendime söyledim.

Eskiden çok güzel birşey yazmıştım..
ÜŞENME ,ERTELEME, VAZGEÇME..
İnsan ne olursa olsun hayata bir şekilde tutunmalı ve disiplin olmazsa bu çok zor. Belki %100 mükemmelliği yakalayamam ama başardığım nokta kendi mükemmellik noktam olur..

Bunları kendime söylemeye ihtiyacım vardı..

Çok güzel bir instagram sayfası buldum ve oradaki düzen listesini yapmaya karar verdim; telefonuma kayıt ettim (düzenli evler akademisi)

1718908246943.png

Aslında oldukça verimli gün geçiriyorum ama fark ettim ki evlilikte maalesef eş desteği çok çok önemliymiş. Bu aralar eşimin bambaşka yüzlerini görüyorum (aslında çocuk doğduktan 6 ay sonra başladı) ve anladım ki benim bu hale gelmemin en büyük nedenlerinden birisi de onun bu tutarsız tavırlarının bende yarattığı güvensizlik duygusu.
Kendimi o kadar boşvermişim ki dişimdeki apseyi bile geç fark ediyorum.
Maalesef sanırım, hatalı bir evlilik yaptım . Bu kadar uzun zaman bekleyip böyle bir hayal kırıklığı yaşamak da beni hayattan oldukça soğutmuş görüyorum ki. En son ne zaman kahkahalarla güldüm hatırlamıyorum.
Ancak ülke olarak çocuk eğitimi ve yaşamı açısından güzel bir yerde yaşıyorum ve buradaki hayata tutunmam gerekiyor.
Ben yine birşeyler için savaşmaya devam edeceğim gibi ...
Değişen pek de birşey yok aslında;sadece bu sefer kendim için değil bir de çocuğum için savaşacağım

Sabah kahvaltısından sonra omega3 ve D3 almaya başladım. Bunun dışında günlük besin takviyesine ceviz,badem gibi yemişleri ve avokado da ekledim.
Gece yatarken yada sabah kalktığımda ağzımı sirkeli ,tuzlu su ile gargara yapıyorum. Bir de nane yağını denemem gerekecek sanırım.
Diş tedavim bittiğinde buradai doktoruma gidip kan ve idrar testi de isteyeceğim.
Uzayan saçlarımı kestireceğim ve kendimi yeniden bulurken kendime iyi davranacağım..

Çalışma programımı şu şekilde düzenledim. Bu düzen yaklaşık bir ay bu şekilde olacak:

1. A1-C1 rusça serisinden hergün 2 konu
  2. Günlük Mondly uygulaması ve haftalık testlerin bitirilmesi
Sonraki 30 gün için
  1. Rusça Grammer - kolay yöntemlerle rusça öğrenme
  2. Rusça Diyolaglar- okuma-Dinleme: Rusça Türkçe dersler diyologlar, Easy russian

3 gündür yaptıklarımın özeti;
Bamya tohumu içtim hiç aksatmadim
Kendimize kardeşimle arınma çalışması aldık
Olumlama dinledim
Kitap sergisi gezdim bir kitap aldım
Kıyafetlerimi yikadim
Geri dönüşüm ayarladım
Kremimi sürdüm
Vegan bir ürün aldım

Yazdıklarınızı bazı yönlerden kendime çok yakın buldum, okurken gözlerim doldu. Yabancı eş, yabancı bir ülke, bir oğlan çocuğu : ) Alışma sürecim sancılıydı ama oğlum doğduktan sonra daha bir ait hissediyorum, dil çalışmaya devam etmem lazım, spor yapıyorum sanırım hayatımdaki tek düzenli ve verimli aktivite bu. Daha çok şey yapmak istiyorum daha dolu dolu geçirmek istiyorum günlerimi, hep erteliyorum taşındıktan sonra şunu yapacağım oğlum kreşe başlayınca yapacağım aslında kendimi kandırıyorum bahanelerden sıyrılıp yapmam lazım bir şeyleri, konunuzu takipteyim..

Back
X