Annelik yapmayı bilmiyen de Anne oluyor ...

Başlığı görünce sandım kadın çocuğu sokaklarda dilendirmis aç bırakmış sattığı selpaklarin parasını vermeyince de dövmüş.

Konu yine vermedi davası.

Sizden alıyorlarsa da onların değil kocanın suçu.

Çay gotururken sekerligin kırılmış...ona kadar yazmışsın hem de hiç kullanılmamış.

eşin de diyeydi canım '' anne sen bize bişi alma'' diye. para konusuna gelırsek eşin vermesın. sorun aile de degıl ki eşinde..
eş ailesi '' maddi, yapmadılar, etmedıler'' konuları için açılan konular bana garıp gelıyor artık.
ulen benımkının annesının evleri, kendı ve eşinden kalan emeklısı kiralarla birlikte dünya para edıyor
ama ben '' bişi yapmadılar, etmedıler'' diye hiç yakınmadım. aman cok da lazımdı onun anasının parası pulu!
yapmadıysa bana degıl, kendı ogluna yapmamıs oldu.

artık vazgecın şu '' yardım etmedıler, bılmem napmadılar'' davalarından.
dediğim gibi suçu anasında değil, eşin de ara.

Şunu vermediler bunu vermediler her seyi biz yaptik bilmem ne hep aynı muhabbet kk da iyi iste yapmissiniz ne güzel daha ne anlamıyorum bütün gününüzü bunları düşünerek mi geçiriyorsunuz yahu?
Ayrıca oğlunu arayıp sormuyorsa bu seni ilgilendirmez adam sorun etmiyor biliyormus ailesini demekki ikiye bir denir mi hic aramiyorlar nasılsın demiyorlar vs diye.
İkincisi neden kocan herseye evet diyor senin düşündüklerini düşünemiyor mu saf mi bu adam içim şişti vala ya en büyük suç eşinde burda

Adam seni düşünmüyor dinlemiyor gidip gidip veriyor paraları.
Sen de diyorsun yazık esime.
Sen eşini bu kadar düşünürken o niye seni düşünmüyor...demek ki dedigin gibi degil kadin anne olmuş ona.

Ha bak senin sacinin kuaför parasını esının vermesi Iıh...resmen düzeysizlik. Teee allahım.

eşin uyumlu olduğu için eşini kullanıyorlar ve malesef bazı kaynana ve kayınbabalar gelinlerini ve oğullarını kıskanırlar para çok harcamasın geline diye sizinkiler de öyle

Bizimkilerde birsey yapmadi eşim gücü neye yetiyorsa onu yapti iyikide yapmamislar gicik gicik şunu ben aldim bunu ben yaptim diyebilme haklari olmuyor artik herkes kendi düğünü nü kendi yapiyor calisip düğün parasini biriktirmeyen evini gecindiremeyecek düzeyde olan erkekler ise evlenmek istemiyor. Onun harici para beklemeleri evet rahatsiz edici ama esinize annen anne olmayi beceremiyor diyin bakalim laf soyletir mi herkesin ne kadar kötü olursa olsun ailesi annesi babasi bunlari düşünüp mutsuz olacaginiza oluruna birakin zaten şuan parada vermiyormussunuz bunlar size olumsuz örnek olsun siz evladiniza yapmayin

ayar oluyorum arkadaş neymiş size yardım etmek zorunlulukları yokmuş oldu canım doğur at sokağa baksın başının çaresine bizim ailemiz bize yardım ederken enayimi oluyorlar çoluklarını çocuklarını kolluyorlar rahat etsinler istiyorlar neymiş yardım etmek zorunda değillermiş hee ağaç kovuğundan çıkıyor ya herkes
Evlenecek yaşa gelmişler doğur sokağa at kismini geçmiş koca insanlar. Yardim eden ailelere enayi diyen mi oldu? Yardim etselerdi iyi olurdu ama etmemişler zorunda da değiller konu sahibi eşiyle huzurluysa bu konulari unutsun diyoruz yanliş mi?

Evlenecek yaşa gelmişler doğur sokağa at kismini geçmiş koca insanlar. Yardim eden ailelere enayi diyen mi oldu? Yardim etselerdi iyi olurdu ama etmemişler zorunda da değiller konu sahibi eşiyle huzurluysa bu konulari unutsun diyoruz yanliş mi?

o konuda katılıyorum artık olan olmuş giden gitmiş her şeyi geride bırakacak araya mesafeyi koyacak geçecek karşıya
katılmadığım konu bence yardım etmek zorundalar evlatlarını okuttular büyüttüler diye onu sömürmek mi lazım yoksa ah canım evladım sen rahat ol yeter ki gücümüz yettiği kadar yardım ederiz sen bizim oğlumuzsun yavrumuzsun sen darda iken ben nasıl rahat ederim mi demek....yardımlık güç yoksa amenna ona lafım yok bana ters gelen yardım etmek zorunda değiller kısmı illa maddi yönden de değil ki bu yardım manevi olarak destek ol en azından o bile yeter.

Ahaaa tam buzimkiler.arayip sormadiklari yermezmis gibi isterlerde isterler.bizde kiradayiz uc cocugumuz var nasil yetisiyosun demezlerde paraya ihtiyaclari oldugunda isterler eger onsa yoksa borc bulda ver derler.yani yuzsuzlugun siniri yok maleseff.erkekler hayir diyemiyor ailesine tek sorun bu

Benim esimin anne babasininda dugun salonu tutmak ve taki takmak haric hic katkilari olmadi oda Allah bilir ayip olmasin diyedir kendi sehrimdeki dugunu annem babam yapti. Gelinligimi annem aldı .. evdeki esyalari annem aldı
Sagolsun
Kv hicbisey yapmadigi gibi eşim isten ciktiginda
Issizlik maasiyla kendi evine yeni tv koltuk takimi istiyordu
Banada diyor sen ise baslayinca 100 lira verirsin her ay baza alacakmis
Tabiki suan borcumuz vs yok ama asla kuruş vermem ,verdirtmem
Eşimde okadarda saftirik degil yani ailede biyere kadar
Benim annem babam okadar masraf yapti takilara dahi dokunmadilar bi kurusta bisey istemediler pes

o konuda katılıyorum artık olan olmuş giden gitmiş her şeyi geride bırakacak araya mesafeyi koyacak geçecek karşıya
katılmadığım konu bence yardım etmek zorundalar evlatlarını okuttular büyüttüler diye onu sömürmek mi lazım yoksa ah canım evladım sen rahat ol yeter ki gücümüz yettiği kadar yardım ederiz sen bizim oğlumuzsun yavrumuzsun sen darda iken ben nasıl rahat ederim mi demek....yardımlık güç yoksa amenna ona lafım yok bana ters gelen yardım etmek zorunda değiller kısmı illa maddi yönden de değil ki bu yardım manevi olarak destek ol en azından o bile yeter.
Bakin bende yardim etseler iyi olur diyorum. Zorla olmaz bu işler içinden gelen yapar. Yapmayana da bişey diyemeyiz.

Benim esimin anne babasininda dugun salonu tutmak ve taki takmak haric hic katkilari olmadi oda Allah bilir ayip olmasin diyedir kendi sehrimdeki dugunu annem babam yapti. Gelinligimi annem aldı .. evdeki esyalari annem aldı
Sagolsun
Kv hicbisey yapmadigi gibi eşim isten ciktiginda
Issizlik maasiyla kendi evine yeni tv koltuk takimi istiyordu
Banada diyor sen ise baslayinca 100 lira verirsin her ay baza alacakmis
Tabiki suan borcumuz vs yok ama asla kuruş vermem ,verdirtmem
Eşimde okadarda saftirik degil yani ailede biyere kadar
Benim annem babam okadar masraf yapti takilara dahi dokunmadilar bi kurusta bisey istemediler pes
Demek ki erkek aileleri genelde böyle. Neden acaba?

Demek ki erkek aileleri genelde böyle. Neden acaba?

Bilmiyorum ben acikcasi ne alisverise ciktim ne su altini ,su seti isterim dedim ..
Benimkilerde hicbisey isteme dedi.Halam karisti olur mu o altinlar onun garantisi olur dedi..babamda ben yasadigim surece onun garantisi benim kimseye ihtiyaci yok dedi o lafini hic unutmuyorum
Allah izin vermedikce kolay kolay sirtim yere gelmez
Icime dert olmadi yapmadiklari ama insan bi utanir dimi yapmiyorsun hicbisey ne yuzle tv koltuk takimi baza istiyorsun sanki kendi evleniyor biz zaten yeni evlenmisiz birde 1. Senemiz yeni oldu surrda degişik ..

Bilmiyorum ben acikcasi ne alisverise ciktim ne su altini ,su seti isterim dedim ..
Benimkilerde hicbisey isteme dedi.Halam karisti olur mu o altinlar onun garantisi olur dedi..babamda ben yasadigim surece onun garantisi benim kimseye ihtiyaci yok dedi o lafini hic unutmuyorum
Allah izin vermedikce kolay kolay sirtim yere gelmez
Icime dert olmadi yapmadiklari ama insan bi utanir dimi yapmiyorsun hicbisey ne yuzle tv koltuk takimi baza istiyorsun sanki kendi evleniyor biz zaten yeni evlenmisiz birde 1. Senemiz yeni oldu surrda degişik ..
Benzer şeyler yaşamişiz. Bana düğünde ne taktilarsa geri verdim hiç masraf yapmamalarina rağmen. Kv bizim paramizla gitmiş oğluna bile haber vermeden bizim evimize eşya almiş eşim arada kalmasin diye ses etmedim. Buna rağmen ilk zamanlar para istemenin ardi arkasi kesilmedi bir gün patladim yeter dedim. Ben eşimle mutluyum eşyalarimida borcumuz bitince yenileyeceğiz o yüzden takmiyorum yapilanlari. Maddi durumlari iyi değil farkindayim.

Benzer şeyler yaşamişiz. Bana düğünde ne taktilarsa geri verdim hiç masraf yapmamalarina rağmen. Kv bizim paramizla gitmiş oğluna bile haber vermeden bizim evimize eşya almiş eşim arada kalmasin diye ses etmedim. Buna rağmen ilk zamanlar para istemenin ardi arkasi kesilmedi bir gün patladim yeter dedim. Ben eşimle mutluyum eşyalarimida borcumuz bitince yenileyeceğiz o yüzden takmiyorum yapilanlari. Maddi durumlari iyi değil farkindayim.

Ben takilanlari vermedim valla benim ailemde ayni sekilde dugun yapti takilar alinmadi
Oda yapmak zorundaydi onuda artik
Geri kalaninada yapmassa yapmasin ama yapmiyorsa para ,esya isteyemez helede yenilemek için ...ben bisey demedim ama unutmam bunlari bizimkiler asgari ucretle calisan insanlar herseyi yaptilar diye para basmiyolar ,ogullari 30 yasinda insan demez mi yarin bigun evlenir bu 2 kurus olsun kenarda ?
Iste cocugu dogan buyuyor kendi kendine nasilsa diye yapinca demek oyle oluyor

Haa benim ailem yapmasa esim yapardi hepsini iyi maasi isi var ama borc olurdu ..
Annemler ustlerine aldi sagolsun yapan serefinden yapar

Konu aslında k.valide ama geenel olarak da değinmeden edemeyeceğim gerçekten .
Eşimin ailesi gerçekten ne annelik yapmayı becerebiliyor ne babalık .. Madem beceremeyecektin neden doğurdun diye sorarlar adama .? Düğün yaptık annesi hiç bişeye yardım etmedi . Ailesinin yapması gereken şeyleri eşim yaptı
. Annesi düğün kıyafetine 300 400 lira verdirtip eşime ödetti .
Evime sonradan halı hediye etti . İnanır mısınız :) hediye aldığı halının parasını eşim ödedi . Bize kredi çekti o zaman çalışıyordu tamam çocuklar ben işi bırakmayacağım çalışıp ödeyip size yardım edeceğim dedi . İnanır mısınız 1 taksidini dahi ödemedi . Biz de ona güvenip bi kredi daha çekmiştik kredi kartındada düğün borçları vardı . Bi kere bile yardım etmediği yetmezmiş gibi . Kendi geri kalan 2 oğlu bizim evliliğimizn 6.ayına kadar çalışmadılar kendisi de dahil çalışmadılar evde yan gelip yattılar kira fatura vs. her şeyi eşim ödedi . O da yetmiyormuş gibi bz eşimle sigara içmiyoruz . Annesi ve iki kardeşi sigara içiyorlar onun parasınıda eşime ödettiler . herneyse eşimle çok kavgalar ettik bu yüzden hatta dayanamayıp kv deyi de aradım yeter artık bu çocuk banka değil 30 milyar borç var biz de anca geçiniyoruz hala istiyorsunuz gibisinden . Sonra eşimin borçları daha da arttığı için kardeşleride işe girdiiği için para konusunda onlardan ayrıldı artık vermiyor . Bi konudan dolayı araları bozuk biraz . Küs olduğu ve parayı ayırdığı halde annesi yine arayıp para istemiş .
Eşime artık para verme demiyorum çünkü zaten aldığımız borca gidiyor . Bizde tam tamına geçiniyoruz .
Dediğim gibi bbu konudada annesi böyle . Ben isterdim yapıcı kayınvalidem olsun bişeyler göstersin etsin . Nasihat versin biraz ağır başlı olsun korusun kollasın . Beni kollama sa eşimi kollasın almak yerine biraz versin . Oğlum bi ihtiyacın var mı ne durumdasın diye bir kerecik sorsun ya bir kerecik . Ama size yemin edebilirim ki oğlum ne durumdasın nasılsın diye bir kez dahi sormadı . Hep senin durumun iyidir . Sen iyisindir . Bize ver biraz . Verincede sen nankörsün para falan vermiyorsun çok bencilsin bilmem ne .Para verince aşkım tatlım yakışıklım para vermeyince Allah belanı versin Evin yıkılın Ocağın batsın bilmem ne .
Babasına ne demeli o da aynısı . İki yakan bir araya gelmesin diye evladına beddua eden baba mı olur böyle babaya da yazıklar olsun .. Eşim sinirlidir ama duygusaldır . İnsanlara düşüncelerini belli etmez ama tartışsa üzse çook üzülür . Ailesi onu düşünmedğini sanıyor ama tam tersi eşim onları çok seviyor çok da düşünüyor . Gerçekten çok yük var sırtında . Altındn iyi kalkıyor . Ama hala daha aferin oğlum bir sürü iş yapıyorsun diyceklerine . İşin batsın evin yıkılsın bencil bilmem ne diyorlar . Bi insan evladına hiç yardım etmez mi ya .. Hiç sormaz mı nasılsın diye . Hiç yardım etmeye çalışmaz mı ..
Ben anneme giderim hala al çocuğum der bana yemek yapıp yollar hep . Evime gelir iş yapar otur derim oturmaz . Taşınırken babam annem çok yardım ettiler . Eşimin annesi hiç yardımcı olmadı . Ev kuruluyor . Anne babası ayrılar babasını kimse istemiyor diye dha biz evimize gelmeden babası bizde kaldı . Annemler ben orda iş yapıyoruz ev taşıyoruz . Eşimin babası gelmiş çay istiyo tmm diyoruz çay makinasından içmiyormuş çaydanlıktan yapcakmıışız . Ona çay götüreceğim diye yere yapışmıştım zaten o kalabalıkta . Evi temizliyorduk yerler kaygandı . Daha evlenmeden kırmıştım kahvaltı takımımın şekerliğini yere yapışarak . Anlıyacağınız babam orda bizim evin iişini yaparken babası baacak bacak üstüne atmış çay bekliyordu . Benim annem iş yaparken annesi oturmuş mutfakta sigara içiyordu . Düğün de de eşim biriktirği 10 milyarı harcadı . Kuaför parasına kadar kendi cebinden verdi . Kapının önüne getirilcek davula kadar tek başına damatlığıyla ayarladı . Kayın validemin arkadaşı anlatıyor bize aynen bu şekilde . Saat 9 du kapılarını çaldım Kayınvaliden açtı kapıyı noldu diyo bişey mi var diye telaşlandı diyor . Ne oldusu mu var bura düğün evi değil mi yardıma geldim diyorum diyo . Kayınvalidende hala saat 9 olmuş uyuyor insan bu kadar mı rahat olur diye komşusu bana anlatıyor :) Sizce ben mi abartıyorum bu durumu ..? Bu insanlar hiç değişmeyecekler Allah eşimin yardımcısı olsun gerçekten insanlar hem evlatlarına bakmayı beceremiyorlar hemde çock yapıyorlar . Hayatımda hiç bu kadar değişik benden yaşça byük olup bu kadar düşüncesiz odun insanlar tanımamıştım ..

bu dediklerinizin daha kötüsü oldu :S maalesef öyleler. ama bende daha önce konu açmıştım bunlarla ilgili. bu konunun nedeni birazda eşler oluyor sanki. eşin para vermese sıkıntıdayım yok dese birdaha istemeye yüzleri olmaz. demekki azda olsa çok da olsa veriyor eşiniz. şöylede bir konu var. durumum iyi olduğu zaman bende annemlere yardım ediyorum ama sıkışık olduğumda yardım edemeyeceğimi dile getirdiğimde bişi demiyorlar. eşlerimiz yardım edemeyeceğini söyleyemiyorlar sonra insanlar kafalarından kurup bir sürü şey söylüyorlar. diğer konular içinse allah ıslah etsin hepsini. bi kere olcak bişi için 2 ton sorun çıkarıyorlar. şimdiki aklım olsa olmam gereken karizmayı o zaman gösterirdim mesafeyi de hiç bozmazdım. sen yakın davrandıkça tepene çıkıyorlar.

Dugununuz ve evliliginizle ilgili borclar esinizle sizi baglar kimse yardim etmek zorunda degil
Ama esinizin kit kanaat gecinip de ailesine full yardim etmesi mantiksiz haklisiniz
Hala kvden maddi menfaat umacaginiza esinizin onlarin salak sacma isteklerine (sigara gibi) para vermemesini saglamak uzerine kafa yorun derim

Esinize uzuldum. Ama bundan sonra karismayin siz.Esiniz gorucek yakinda, yada gordu bile gercek yuzlerini.

Aile bi bas belasi resmen. Yakinmi oturuyosunz?

Niye bu insanlar çalışıp,para biriktirip evlenmez anlamam.Geç olsun temiz olsun.Aileler maddi yardım yapıyorlarsa da yaptıkları kadar karışıyorlar herşeye.Kimse ayağını yorganına göre uzatmıyor.

Ailelerin çocukları evlenirken yardım etmek zorunda olmamalarına katılmıyorum. Ne münasebet...Elbette okutup yetiştirecekler, zaten bu hepimizin ebeveyn olarak asli görevi. İlerde çocuğumuza seni okuttum ettim diyerek onlara büyük bir lüks mü bahşetmiş olacağız sanki? Maddi durumları çok yerinde olmasa bile karınca kararınca her aile bütçesine uygun biçimde ufak da olsa yeni evlenecek çiftlere yardım etmelidir. Elbette yükün büyük kısmını çiftler birlikte üstlenmeli. Ama gencecik insanlara hiçbir maddi yardımda bulunmadan, üstüne üstlük yuva kurarken veya kurduktan sonra da onlardan maddi beklenti içine girerek sırtlarındaki yükü ağırlaştırmaya kimin hakkı var allah aşkına? Yazıktır, günahtır...Boyumca çocuğum var diye övünürken ilerde o çocuğun düğünü derneği olacağını hesaba katıp iki kuruş biriktirmek hiç de zor bir şey değil...Ha esktrem durumları hesaba katmıyorum, hastalık olur ciddi bir maddi kayıp olur kaza olur tamam...Ama bunun dışındaki hiçbir şey bence ailenin maddi durumların dışında kalmasına sebep olamaz...Ben sizi çok hakl buldum, eşiniz adına da üzüldüm. Üstelik sizinkiler sadece maddi değil manevi anlamda da hiç destek vermeyen, umursamaz insanlarmış. Bence eşinize destek olun her anlamda, ailesiyle alakalı hiçbir şeyi de kafasına kakmayın. İnsanlar ailelerini kendileri seçemiyorlar maalesef...

X