Annelik size de ağır geliyor mu?

Kizim donmeye basladigi an oturma odasina koca bir yun yorgan serdim. Zaten o zaman ameliyatliydi ve kafayi bi yerlere carpmamasi gerekiyordu.
Butun kışı ve baharı yerde yorganla gecirdik. Gelen gideni de zerre kadar umursamadim. Yorganin uzerinde rahat rahat yurumeye de basladi :)
O zaman kaldirdim.
Yalniz iyi dayanmisim yaw hergun carsaf yikamaya.

bende öyleydim kafasını çarpsa dra götürürdüm ama geçti gitti o zamanlar tabikide çocuklarımız değerlimiz kıymetlimiz ama ne kadar üstüne titrersen o kadar zarar verirsin daha dikkatli ol ve azıcık oluruna bırak

Panikle,telasla buyuyen cocuklar cok mizmiz oluyor bu arada.
Kayinvalidem sagolsun,10 cm'lik taburenin uzerinde oturan kizimin basinda bekler,ben de saskinlikla onu izlerim.
Bu kadar cocugun pesinde dolanmaya vallahi mecalim yok zaten.
Kizimi egitimli kopek yavrulariyla oynamaya goturdum kadinin akli cikmis.
Etrafimdaki anneleri anlatinca bile kalbim duruyor.
5 yasinda erkek cocuk yere dusuyor,4 kadin birden ayaga firlayor,cocuga trafik kazasinda bacagi kopmus muamelesi yapiyor.
E sonra da "adeninannesi kizin ne kadar sakin,problemsiz hanimcik bi kiz. Yere yuvarlanip kalkip oynuyo tekrar."
Diyemiyorum ki;
"Bi sakin olmayi basarsaniz sizinkiler de boyle olacak"
Ruh hastasi gibi hareket ediyosunuz yaw.

bende panik anneyim ... iki evladim var biri hastalaninca digerine de bulasiyor ve her hastalikta mutlaka ates problemi yasiyoruz. cocuklarin 39-40 atesini dusuremedigim,uykusuzluktan gozlerimn kan canagina dondugu, binbir guclukle yedirdigim iki lokmaya kusan oglumu temizlerken kizimin aglama krizlerine girdigi, sakinlestirmek icin dplap cekmecedeki tum alet edevatlari onlerine verip aksam yemegi yapma telasinda kan ter icinde kalmisken, birinin uykusunu digerinin aglamasinin bozdugu o kabus hastalik gunlerimizde annelikten istifa edesim geliyor bazeenn....
Annelik cok zor ama bebisin tek bi gulusune unutuluyor tum yorgunluk...

Benim yasadigim annelik de aynen senin anlattigin gibi, ben bunu sebebini cok zor cocuk sahibi olabilmeme baglamistim 10 yil sonra oldu kizim. Zamanla bu evhamlar azaliyo ama hic bitmiyo en azindan benim oyle. Doktordan yeni geldik biz de grip oldu minnosum gece ateslendi sabahi zor yaptik gercekten Annelik hic kolay degil. Allah hepimizin evlatlarina saglik versin.

bence seninki gercek annelik kutluyorum canim

malesef cevremde bebegini onun bunun kucagina bakip kahve keyfini yapan anneleri goruyorum ve cok uzuluyorum

insallah bu yorumu bi anne olarak yapiyorsunuzdur.
ne demek kucaga atip kahve keyfi yapmak aciklar misiniz? anne put mu,tastan mi demirden mi,nefes almaya hakki yok mu?
bence bebegine vakumla yapismis gibi bagli gezen anneler cok normal degil..ne kadar dayanabilir insan bu duzene?

insan cocugunu esine dostuna sevmeleri icin verince ve orada iki dk rahat nefes alinca kotu anne mi oluyor ben anlamadim..
kimsenin anneligi gercek ya da yalan degildir,herkesin anneligi farklidir buyuzden dunya uzerinde milyonlarca farkli karakterli insan var..basma kalip tek tip anne olmaz,yok oyle bi dunya.

Yakın zamanda anne oldum ama bebeğim icin endiselenmekten anneligin keyfini cikaramiyorum.Bugün kanepeden halıya düstü.Apar topar hastaneye götürdük.Beni görmeniz lazım zıngır zıngır titriyorum,ağlıyorum.Doktor biseyi olmadigini söyledi cok sükür.Simdi evdeyiz bu sefer de hastanedeki hasta cocuklardan mikrop kaptiysa diye endiseleniyorum.Deneyimli anneler kendi yasadiklarinizdan beni rahatlatacak biseyler söyleyin lütfen.Ben mi abartiyorum yoksa annelik böyle bisey mi?
Şekerim benim oğlumda daha 6aylıkken koltuktan düştü 1.5yaşındayken karyoladan düştü.koşar biyerlerini acıtır kapının kolunu asılacam diye ayağı kayıp dirseği yerinden çıktı oooo sen bu kadar pimpirikli anne olursan kendine de çocuğunda zehir edersin hayatı.onu Koru tehlikelerden ama çocuk Düşe kalma büyür lafınıda unutma lütfen.ben bunlar olurken endişelenmesin mi elbette senin gibi Kafayı yedim ama Allah koruyor Çocuklarımızı inan.allah bağışlasın sana onu.kolay gelsin canım.bende de ne sorunu var bilmiyomuydun acaba bugün Oğluma ne pişirmemde yedirsen offf gergin sıkıntı oluyor benim için şimdi kuzuma yeşil fasülye pirinç pilavı yapacam sonrada Cevizli irmik helvası hadi bakalım tüm annelere Allah sabır ve Kolaylıklar versin.allahım bütün çocukları korusun.hoşçakalll

Bence abartmiyosun bende boleyim cunku dogru olanda bu sorumsuz davranip is isten gecince pisman olmaktansa iyi kotu herseyi dusunup endiselenmek hemen harekete gecmek dgru konusmaya baslayan cocuklar konusunda daha hassas olunmali cunku isteklerini acilarini bi ifade edemeyince en ufak biseyi dikkate almak zorundayiz benimde oglum ilk oturmaya basadginda besigin kosesine vurdu kafasini sisti once ocine coktu sonra sisti bende senin gbi ayni seyleri yasadim ama ufak tefek vurmalarina alisiyo zamanla insan sennki ne kadarlik.ama sadece tedbiri elden birakma
Yakın zamanda anne oldum ama bebeğim icin endiselenmekten anneligin keyfini cikaramiyorum.Bugün kanepeden halıya düstü.Apar topar hastaneye götürdük.Beni görmeniz lazım zıngır zıngır titriyorum,ağlıyorum.Doktor biseyi olmadigini söyledi cok sükür.Simdi evdeyiz bu sefer de hastanedeki hasta cocuklardan mikrop kaptiysa diye endiseleniyorum.Deneyimli anneler kendi yasadiklarinizdan beni rahatlatacak biseyler söyleyin lütfen.Ben mi abartiyorum yoksa annelik böyle bisey mi?

bence seninki gercek annelik kutluyorum canim

malesef cevremde bebegini onun bunun kucagina bakip kahve keyfini yapan anneleri goruyorum ve cok uzuluyorum
Lesinlikle cok haklisin annelok titremek koruyup kollamaktir bencede bi anne cocugu baskalarinin kollarindayken hayatta keyfini dusunemez bebegi uyuyoken naparsa yapsin ama o uyaniken onla ilgilenmeli ben bebegim kirki cikana kadr kimsenin kucagina vermedim kim kirilirsa kirilsin evlat herseyden degerli .insan evladinin uzerine dusunce yipranmaz hasta olmaz ilerde uzulcegine onlemine alip biraz uzerine titresin anne uzulsun o kadarinada herkes katlansin artik

Cnm bnm kızım 1570 gr dogdu kuvezde gordugumde yasadigim o korkuyu anlatsam sadece bunu yasayan anneler bilir..
24 gun kaldi kuvezde orda anladim ben naparsam yapayim takdir Allah indi..
O(c.c)dilerse evimize gelicek eger O(c.c) ömrunu nasip etmemisse o koca koca makinalrin teknolojinin hic bi faydasi yoktu..
Evine geldi 2 gun uyuyamadm nefes aliyr mu die..
Simdi 5 aylik..:) uyumasa ah kizim bi uyuda isimi bitireym diyorum derin uyusa niye bu kdr uyudu ki diyip dürtüyorum :) tepki veriyosa icim rahatliyor hemen ..
Rabbimizin bize emanet ettigi evlatlarimiz icin tedbiri alip takdiri Allah a birakmak lazim..
Mesela yasadigin ornege binayen bir daha koltukta dusebilir diye birakmamak..
Yatar pozisyonda yemek yedirmemek..
Uyurken agzinda biberon birakmamak..
Vs gibi gibi...
Bu sadece bebeklerimiz icin gecerli dgl ben her banyodan cikista lavabonun etrafina yerlere bakarm olurda sabun duser sadeve cocuk dgl esim bile basip kayip dusup kafasini vurabilir...dedigm gibi sadece tedbir:)

Lesinlikle cok haklisin annelok titremek koruyup kollamaktir bencede bi anne cocugu baskalarinin kollarindayken hayatta keyfini dusunemez bebegi uyuyoken naparsa yapsin ama o uyaniken onla ilgilenmeli ben bebegim kirki cikana kadr kimsenin kucagina vermedim kim kirilirsa kirilsin evlat herseyden degerli .insan evladinin uzerine dusunce yipranmaz hasta olmaz ilerde uzulcegine onlemine alip biraz uzerine titresin anne uzulsun o kadarinada herkes katlansin artik
kusurabakmayın da ben buna görmemişin bi çocuğu olmuş ...derim.
kırkı çıkana kadar kimsenin kucağına vermediniz de ne oldu? ya da verseydiniz ne olurdu?
Çok merak ediyorum.

ben rahat bir anneyim manevi olarak ancak ev temizligi kişisel bakim yemek misafir agorlama sosyal yasanti olarak cok sikinti yasasam da en fazla iki sene surecek diye sabrediyorum

Biraz rahat olmaya calisin eger daha buyuk bir problem ciksaydi nasil yardimci olacaktiniz allaha emanet hepsi ama bi yandan da her sey insanlar icin basiniza hersey gelebilir. Dikkatli olun sonrasinda kontrolleri yaptirin ama sakin kalmaya calisin. Etrafimda iki kotu ornek var, birinin kizi kreste dusuyor kafatasi catliyor ama bsy demiyorlar cocuk rahatsizlaninca doktorda cikiyor ortaya. Hemen oradan aliyorlar tabiki simdi gayet iyi ama ya bsy olsaydi.
Digeri daha 5 aylik agliyor kusuyor ama normal zannediyorlar aile hekiminde cok cabuk kafatasinin buyudugunu fark ediyorlar doktorlar mrlar derken cocugun kafatasinda birsuru pihti tespit ediliyor meger dusmus simdi ameliyat olcak sonuclari belli degil küçücük bebek kimin ihmali ile boyle oldu allah biliyo aile perisan ikisinin ortasini tutturun ne ihmalkar ne panik

Bebeğin kaç aylık bu önemli tedbir almalısın ama düşerse vs de dünyanın en sakin insanı olmalısın ki mantıklı düşün

Benimki düşer kalkar devam ederdi çevrede birileri varsa düştüüüüü diye koşar ve çocuğu ağlatırlardı

Koltukta. Pencerenin kenarına mermere düştü kafasını çarpmış kalktı buz koyabilir miyiz acaba dedi

Koyduk ama kafası elma kadar şişti 2 -3 gün şişi de kaldı ilk düştüğü an dışında ağlamadı ben de panik olmadığım için geçirdik

Kısaca panik olmak değil çözümü bilmek lazım 4,5 yaşındaki çocuk canı acırken buz istemeyi biliyor siz de sakin olup gerekeni yapın

Fazla Pimpirik hijyen vs de iyi değil

Bende öyleydim, bir gün hastanede Rota Virüsü kapmış bir bebek istifra etti beklerken, doktorda geç kaldı , fazlaca bekledik. Doktorun odasında hüngür hüngür ağlamıstım. Hem o çocuğa çok üzülmüştüm hemde kızıma bulaşır endişesi taşıyordum. Ama zamanla azalıyor, hala pimpirikliyim ama baya törpüledim bu huyumu. Bir ara et yemedi, balik yemedi vs diye takmıştım hergün yesin diye kırk takla atardım yemezdi oturur aglardım. Ne zaman kendi haline bırakıp, kaşığı eline verip, dökme vs demedim o zaman başladı kendi oturup güzelce yemeğini yemeye.
Şimdi sakinim, yemeğini veriyorum oturuyor yediği kadar yiyor,1 kaşık fazla yesin diye uğraşmıyorum. Sakin olun, olacağına varıyor herşey. Zaman içerisinde biraz törpülemeye çalışın bu yönünüzü çünkü o tedirginlikler, kaygılar, korkular çocuğunuzla ilişkinize yansıyor, yeri geliyor koz bile olabiliyor çocuğun elinde.

kusurabakmayın da ben buna görmemişin bi çocuğu olmuş ...derim.
kırkı çıkana kadar kimsenin kucağına vermediniz de ne oldu? ya da verseydiniz ne olurdu?
Çok merak ediyorum.
bunun gormemislikle bi alakasi yok herkesin evladida anneligide kendine karar benin cocuk benim istedgimi yaparim yaptimda ne olurdu ne olmazdi bu benim bolecegim is

Canım ben oğlumu klozet in karşısına otutturuyordum tuvaletimi bile öyle yapıyordum ya ağlarsa ya boğulursa ya düşerse diye şuan aklıma geldikçe gülüyorum

Şimdi çizgi film izliyor bende tele bakıyorum eşimi bekliyoruz spordan gelmesini :)şuan 2,5 yaşında

öncelikle baslıgın cok yanlıs annelik kimseye agır gelmez ağır geliyor da ne demek onun için endiselnyorsun gözündne bile sakınıyorsun hepsi bu

X