• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneliğimin sorgulanması vs sıkıntılarım.

seyrekyagmur

Başlangıç: 74 Hedef: 67
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2007
3.522
6.512
683
Merhaba Arkadaşlar,

2 Yaşında bir kızım var ve 5 aylık erkek bebeğime hamileyim. Şöyle bahsedeyim sıkıntılarımdan; Kızım kendi içimizde girişken ve konuşkan ama dışarıda içine kapanık bir çocuk yaşının küçüklüğüne veriyorum netice de tek bizi görüyor sosyal alanlara sokmaya çalışıyorum açılsın diye..
Neyse kayınvalidemle hep aramda sorun olmuştur bu aralar işte o çocuk bende olsaydı ben tuvalete alıştırmıştım der, öğle uykusu uyumaz kızım yok ben uyutamıyormuşum, yok bilmem şunun çocuğu orada çok konuşkan sıcak kanlıymış bunda sorun varmış kendisi 5 saat uzakta bi şehirde hiç yardım için gelmez gel anne öğret hemyardımın dokunur derim yok anca laftaaa.. yemek dahi yedirmeye uğraşmaz yanyana iken bu ayrı dert.

Bunun dışında annem bana yakın oturur ama çok sosyaldir günlerini sohbetle gezmekle doldurur yardım eder misafir geldiğinde ya da ayda 1 gelip temizlik yapmamı sağlar ama hafta da bir gidip kalmak isterim ya da çocuğu bırakıp biraz nefes almaya çıkmak isterim çünkü hep evde ya da bahçedeyim eşimin izininde gezeriz ama tek gün yetmiyor inanın. ama o koca hafta da boş gününü bulmak ayrı, bir de anne sana geleceğiz dediğimde ses tonunun düşmesi ayrı dert... Hele 1 hafta içerisinde bi misafir gelecekse her yeri temizler pek bizi istemez kızım kirletir diye. ki çok sık misafiri olur. Yani ona da 15 dk mesafede oturmama rağmen 1 ayda 4 kez gider ya da çocuğu 2-3 saatliğine bırakabilirim hepsi bu.. ÇAlışıyorken bakıyor eğer para kazanıyorsam bu arada hakkını yiyemem o anlamda.. bu diğer üzüntüm.

Bugün de 2 lise arkadaşımla buluştuk evlerinde.. Kızıma eşim bakacaktı ama eşim grip olunca bırakmak istemedim hem kızımda sosyalleşsin istedim.. Neyse bu hatunlardan biri evli ve çocuklu, diğeri bekar nişanlı sayılır. Kızım biraz bunalttı yani etrafı geziyo biblolara elliyor hem mırın kırındı en sonunda kızımda yaş pastayı düşürecek oldu ben fırladım biraz bağırdım kolundan tuttup ileri hızlı koydum bu tavrımı hep yapmam ve yanlış ama bi anda artık yoruldum kendimi çünkü muhabbete veremedim dinlenemedim bir de malum hormonlardan dolayı mukayet olamadım kendime. o bekar olan arkadaşım bi hayli yorum yaptı bu konuda ay aslında hiç yaramazlık yapmamış, ben abartıyormuşum hemen yoruluyormuşum, bu çocuk çok mutsuzmuş ya sen beni anlayamassın 2 yıldır düzenli uyumuyorum, evdeyim hep ilgiliyim, ee bi sürü şeyle boğuşuyorum yardım edenim olmuyor pek diyorum yok efendim böyle ikincisini hiç yapmasaymışım felan. diğeri de onaylıyor. ya inanın kızlar ben mi sıkıntılıyım hamile olup sabretmek kolay mı herkes inadını annelik sorguluyor bilse de bilmese de.. inanın çok zoruma gidiyor.

Oturup muhabbete dalsan çocuğa müdahale etmesen ve rahat davransan yine arkadan bir ton konuşurlardı. Çok şahit oluyorum benzeri durumlara, çocuk yaramazlık yapıyor, bişeylerı döküyor ve annesi çocuga kızıyor. Komşu hemen mudahale edıyor " canım çocuk o nıye bagırıyorsun aaa, yapsın bırak" fılan diye. O misafir gidincede arkadan sayabıldıgı kadar sayıyor yerlerı temızlerken :KK70: Sen bakma millete, hertürlü konuşulurdu zaten.

''hamile olup sabretmek kolay mı '' mı??

en son dün aksam benım yasadıklarımı yasamadan ölmeee diye eşime bagırıp aglıyordum.
sebep: yok . :D ondan yarım saat sonra bişeyler atıştırıyordum sagdan soldan muhabbet ederek :D
herkesin anneligi kendine hele ki anne olmayan birinin anneliginize laf soylemesi yılın esprisi olmus.
hiç ama hic kafanıza takmayın.
bir gün o çok laf soyleyen arkadasınızı arayın, cok cok acil oldugunu 1 saat cocugunuza bakmasını ısteyın. 1 saat baksın görsün dünya kaç bucak.
agzı olan konusuyor ya.

Kendını bu kadar yorulmus hıssedıyorsam 2.bebege bıraz bekleseydın keske ama gerseyde vardur bı hayır benım kuzımda 2 yasında senın yasadıgın butun sorunları bende yasıyorum oncelerı cok daha gergındım ucretsız ıznımı yarıda kesıp ıse basladım cok daha ıyı oldu hersey duzeldı

Oturup muhabbete dalsan çocuğa müdahale etmesen ve rahat davransan yine arkadan bir ton konuşurlardı. Çok şahit oluyorum benzeri durumlara, çocuk yaramazlık yapıyor, bişeylerı döküyor ve annesi çocuga kızıyor. Komşu hemen mudahale edıyor " canım çocuk o nıye bagırıyorsun aaa, yapsın bırak" fılan diye. O misafir gidincede arkadan sayabıldıgı kadar sayıyor yerlerı temızlerken :KK70: Sen bakma millete, hertürlü konuşulurdu zaten.
Kesinlikle katılıyorum. Müdahele etsen bi dert etmesen bi dert:KK47:

İnanın yani yoruluyorum en çokta kendimi izah etmeye çalışırken dinlemiyorlar ya çok biliyorlar iyice sabrım bitiyor. Bunu diyende deli gibi süslenip para harcayan gezen tozan bi insan.. Şu özgürlükleri elden gitmedikçe anlamayacaklar sanırım.

Bunarada siZin kv gibi benim annem aynıı!!!
Beni çileden çıkarıyor bazen :KK11:
Yok onun çocuğu tuvalete alışmış yok onun çocuğu bu yaşta konuşmuş. Benimki 2,5 yaşında hala konuşmuyor. Yahu ben takmıyorum elbet konuşacak yani:KK12:

Zaten çalışıyor annem haftada 1 kez görür görmez çocuklarımı herşeye müdahale eder.
Emzik emiyordu oğlum memesini ağzından çeker emmiceksin artıklar bilmem neler :işsiz:
Karışma diyorum. Sonra da üzülüyorum.
Bir gün yırttım emziği ememedi. O oldu bıraktı çocuk ne karışıyosun demi:KK53:

Hiç kimseyi takma!! Ağzı olan konuşuyor.

Bebeğiniz olduğunda , daha uykusuz ve yorgun günler gelecek.
Sinirlerinize hakim olmalısınız.
Daha iki yıldır dünyada olan , masum bir melek :) Neyin ne olduğunu bilmiyor ki, istenirse iki saniyede dikkati başka yöne çekilebilir. Kandirilmaya çok musaitler.

Evet hiç kolay değil ancak ikinci bir bebek kızınızın tercihi değil.

Kv.nizin dediklerine takılmayın. 2 yaşında bu şekilde olması çok normal. Zamanla açılacaktır.

Bebeğiniz olduğunda , daha uykusuz ve yorgun günler gelecek.
Sinirlerinize hakim olmalısınız.
Daha iki yıldır dünyada olan , masum bir melek :) Neyin ne olduğunu bilmiyor ki, istenirse iki saniyede dikkati başka yöne çekilebilir. Kandirilmaya çok musaitler.

Evet hiç kolay değil ancak ikinci bir bebek kızınızın tercihi değil.

Kv.nizin dediklerine takılmayın. 2 yaşında bu şekilde olması çok normal. Zamanla açılacaktır.

Kızıma suç bulmuyorum ama bende sabır taşı değilim yorulabiliyorum 7/24 onla geçiriyorum dikkatli oluyorum ama yok normalde daha usludur ben özenince bi dinleneyim sohbet edeyim dedikçe zıvanadan çıkıyor normalde oyalandığı şeylerle de oyalanmıyor öyle zamanlarda..

''hamile olup sabretmek kolay mı '' mı??

en son dün aksam benım yasadıklarımı yasamadan ölmeee diye eşime bagırıp aglıyordum.
sebep: yok . :KK70: ondan yarım saat sonra bişeyler atıştırıyordum sagdan soldan muhabbet ederek :KK70:
herkesin anneligi kendine hele ki anne olmayan birinin anneliginize laf soylemesi yılın esprisi olmus.
hiç ama hic kafanıza takmayın.
bir gün o çok laf soyleyen arkadasınızı arayın, cok cok acil oldugunu 1 saat cocugunuza bakmasını ısteyın. 1 saat baksın görsün dünya kaç bucak.
agzı olan konusuyor ya.

oof çok iyi anlıyorum inanın 4 mevsim oluyorsun ki ben bunu minimum da yansıtmaya çalışıyorum çevrem inadına köstek oluyor. Yok canım 1 saat olunca gül gibi bakar bir de hava atarlar 1 hafta vericeksin anlaşılacak :)

Valla millet herşeye konuşur.cocuk istemezsin konuşur,çocuğun olur ikinci ne zaman diye konuşur,ikinciyi yaparsın,ilki daha küçük ezilmesin der konuşur,WC ye erken baslarsin konuşur,geç baslarsin konuşur, çocuğa müdahale edersin konuşur etmezsin yine konuşur.yapilacak olan tüm bu konuşmalara kulak tikamak.laf anlaticam diye uğraşma.tavrini koy herkes mesafesini bilsin.yasadiklarimdan biliyorum.

Bende küçük cocuk var bende bazen ruhumu yorgun hissediyorum. Bizimkide saniye başı anne anne anne anne der. Birşeye odaklandigimda gelir çenemi tutup tutup cevirir. Bide takintilarimiz var wc ye giderken salondan ayakta yarış modunda hazır olda durup 1 2 3 yapıp wc kapısına kadar kosariz. Begenmezse bu 2 3 defa tekrarlayabilir. Ayakkabı giyeceği zaman merdivenin en üstüne kadar çıkar bende peşinden çıkıp ayakkabısını giydirip tekrar merdivenden ineriz. Inanın anne olmak zor. Hayatta yolda ses tonumu yükseltmek bir kaç defadır farkediyorum sesim yükseliyor.vs. vs. vs. Yinede herşeye rağmen Rabbim binlerce kez şükür bu duyguyu yaşattığı için. Ben yinede mutluyum ama yorgun ;)

3 yasinda oglum var. ve ailelerden uzakta yasiyoruz evlendigimizden beri. burda birakacak kimsem de yok. ayni seyleri bu yaslarda cocugu olan herkes yasiyor.

o bunalmislik hissi, tuvalete rahat gitmenin bile nefes alani oldugu zamanlar:), 10 dakikayi asla gecemeyen duşlar, arada derede yapilmaya calisilan ama asla tamam olmayan ev isleri.

sizin bir de bunlarin ustune hamilelik hormonlariniz var:)

hissettikleriniz cok normal. yaz geliyor artik, sosyallesmeyi parklarda deneyin, birlikte kum oynayin, iki uc meyve biraz krakerle piknik yapin bas basa:) yavrunuza da size de iyi gelecektir.

Allah yardimciniz olsun

kimsenin amacı sizi yargılamak değil ,toplumun en zayıf halkası çocuk ve korunmaya muhtaç malesef ailesinden bile korunmaya muhtaç ,
ilk defa hamile değilsiniz ,2. hamileliğiniz ,artık az çok kendinizi tanıyor ve ona göre yönlendirebiliyor olmalısınız ,
siz hamilesiniz diye küçük henüz bebek sayılabilecek bir çocuğa buna yansıtmanız gerekmiyor ,
daha ilk bebekle sıkılmışsınız 2. doğunca ne yapacaksınız ,ilkine ne vereceksiniz,
kusura bakmayın ama siz daha gezme tozma ,arkadaşlardan hevesinizi almamışsınız ,
üstelik anneniz size yardım etmek zorunda değil ,kadını rahat bırakın ,sonuçta ona sorup çocuk yapmadınız ,
bir an evvel kafanızı toplayın ,sorumluluklarınızı iyice bir sindirin ,yapacak başka da bişi terapiye gitmek olur ,
çocuklarınız sizin ve eşinizin sorumluluğu ,vebali üstünüze bunu hiç kafanızdan çıkartmayın

Arkadaşlarınızın söylediklerine kulak asmayın. İnsan hamileyken daha tahammülsüz oluyor. Çocuk doğurmak için kimseden izin alacak değilsin. Kimsenin haddi değil birinin anneliğini sorgulamak.

Benim kızım da 2 yaşında. Önceden düzenli öğle uykusuna yatardı şimdi canı isterse istediği saatte uyuyor. Normalde çok aktif sıcakkanlı ve girişken bir çocuk ama yeni bir ortama girdiğinde çok çekingen davranıyor. 2 yaş sendromuna girdi bu aralar huyu değişmeye başladı iyice.

Sizi çok iyi anladım çünkü benzerlerini yaşıyorum.
Ama dikkat çekeceğim ve kendime de öz eleştiri yapacağım nokta şu;
Çocuklarımıza kendi evimizde yalnızken sonsuz sabır ve ilgi gösteriyoruz ama dışarıda ya da başkalarının yanında onları rahatsız etmemek, herhangi bir zarar olmaması adına oldukça katı bir anne kesiliyoruz galiba.
Hemen kızmalar, offlamalar, kurallar başlıyor.
Bugün oğlumla aynı aylık bir bebeği annesi benimkinin yanına sevdirmeye getirdi ben direkt 'benim bebeğim biraz vahşidir dikkat edin'dedim.
Yanımdaki arkadaşım çok kızdı bu cümleme, ne biçim bahsediyorsun çocuğundan diye.
Ama gerçekten çok güçlü ve oldukça zarar veren, can acıtan bir bebek benimkisi ve bir şey yapacağından korktum.
İnsanları düşünmek yerine, çocuklarımızı düşünmek gerek herhalde.
Diğer aile meselenize değinmiyorum, hele kv ler çocuğu gördükleri 3-4 saat.
Ama bizler 7 24 beraberiz ve günümüz çocukları 30 yıl öncekilerden bambaşka.
O sebeple söylediklerini hiç takmayın, hee ben beceremiyorum buyrun siz büyütün deyip geçin, ben öyle yapıyorum artık valla usandım çünkü.

aman ağzı olan konuşuyor.
herkesten ayrı bir fikir çıkıyor.
mühim olan bu konuşulanlara kulak tıkayabilmek.
23 aylık oğlum var, hala emiyor.
ben haftada en az üç kez meme bıraktırıp tuvalet eğitimine başlıyorum, sonra 5-6 kez vazgeçiyorum falan kendimce tabi.
hep bu "herbokolog" milletin lafları yüzünden...
bu sizin anneliğiniz aslında sizin bir nevi özeliniz..
kimsenin laf söylemeye hakkı yok. kendi anneniz bile olsa... ama işte bunun bilincinde değil insanlar...

ne diyeyim Rabbim sabır versin, kızınızla bol bol eğlenin bu son aylarda, zira doğumdan sonra biraz daha zorlaşacak işler.. meleğinizi de sağlıkla kucağınıza almayı nasib etsin Rabbim...

etrafı çok umursamayın yalnız anneniz sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil

çocuğum kazık kadar babası dışında kimseye bırakıp bir yere gitmişliğim yok

anneannenin babaannenin böyle bir görevi yok

kaldı ki anneniz siz temizlik yapın diye bakıyormuş örneğin ya da ayda 3-5 gidiyormuşsunuz

halinizden şikayet etmek yerine elinizde olanla yetinin zira önünüzdeki günler daha da yorucu geçecek gibi

sağlıkla kucağınıza alıp büyütün

Ya insan bebek buyuturken.insanustu bi varlik oluyo sanki...yemek yemez uyumaz yikanamaz tuvalete gidemez vs vs ama ev isleri yemek camasir bulasik yalasik beklenir falan.. psikoloji pert yani.. bence anne olmayan yada birseye o denli emek vermeyen anlayamaz sizi bosveriiiin..

KIMSE AMAAAA KIMSE kimsenin anneligini sorgulayamaz ve kimse ona sizden iyi bakamaz hic birsey yapmasaniz yapamasinz bile sizin varliginiz yeter onu annesi sizsiniz herkes b*k yemek duser bu konuda sakin olamiyorum ve biinin anneligini yargilayan herkese soyluyorum hatta bagiriyorum burdan

" SÍZ KÍM KÖPEK "

Back
X