- 11 Mayıs 2015
- 41
- 4
-
- Konu Sahibi meryemreyzc
Benim bebek 3 aylıkken gaz sancısından acile gittik rahatladı.Morardı ağlarken çığlık çığlığa ağlamıştı.Karnına fön tut yakmadan ovala , zeytin yağını eline sür elini sürt ısıt onun karnına masaj yap..Bide sanırım sık sık emiyor her emmede mutlaka gazını çıkar.Birikince çok kötü oluyor.sırtı sana dönükken iki elinle bebeğin karnını kavra ısıt.Eşim o şekilde bazen bir saat gezdiriyor bebek rahatlıyor.SAP ı düzenli kullan biz 4 defa 10 ar damla kullanıyoruz.Ona rağmen azıcık üşütsün sancısı oluyor.Kolay gelsin..
Belkide o yuzden cok gaz oluyorr ben ikisindende veriyorumSimdi kizimi emzirirken aklima geldi.her emzirmede bir gogsu sonuna kadar ver..Az gogusten az o gogusten verincede gaz oluyormus.bir yerde denk gelip okumustum.ilk gelen sut su ve yag karisimi oluyormus.gaz yapanda ilk sutmus.Gogusten cikan son sutte gazi alan bolummus
Hemen bakıcam canım sagol...benim bebeğim de gazdan çok ağlıyordu. sap, maflor, biogaia.. en çok faydayı masaj yapmakta buldum. gün içinde sık sık gaz masajı yapıyorum. birikince kramp giriyor karnına. karnı taş gibi sertleşiyor çığlık atarak ağlıyor kıpkırmızı oluyor..google da gaz masajı diye aratırsa çok güzel videolu anlatımlar var. o küçücük bedenden çıkan gazları duysan attığı çığlıklara hak verirsin. masajı kesinlikle tavsiye ediyorum. bir de ben karnına kiraz çekirdeği bandı bağlıyorum sıcak tutuyor. onun da faydası oluyor.
Bebeğim 19 günlük. Cookk agliyordu aglamaktan nefesi kesiliyor kıpkirmizi oluyor .
Doktora goturduk gaz dedi gaz ilaci verdi ve rezene vermemi soyledi .
Ama hic bir etkisi olmadı . iki gun once Esra Erol ogluna gaz icin uyguladigi karisimi soyledi , onuda yaptim hicbir işe yaramadı .
Bebegim aglarkenhic susmuyor ve dedigim gibi catlicak gibi oluyor .
Bebeginde gaz olup bu sekilde olanlar varmı ? Yada gaz degildir bu baska birseydr diye dusuncesi olan var mılutfen bilgilerinizi paylaşın . üzüntüden sütüm kesilecek diye korkuyorum .
Gercekten cok uzuluyorum artikbenım bebegımde muthış gazlı hatta bı kere acıllık oldu ve mınıcık bebgıme lavman yaptılar(
onada gunde bı kaç çay kasıgı rezene ver.
sürekli emzırme en az bı saat gecsın
emzirdıkte nsonra mutlaka gazını cıkar omzuna koy dızıne koyarak dene on onbes dk da cıktıgı bıle oluyor malesef
yedıklerıne dıkkat et gaz yapan seylerden kacın ben aylardır bı suru seyden mahrumum
gaz masajı var ınternettede gorrusun doktorum göstermıstı bana gazı olsada olmadasa gunde ıkı uc kez mutlaka yap
bunca seye ragmen benım bebegım gıbı aglıyorsa kı aglıyacak ama en azıdan azalıyor
Acaba bu kadar aglama gazmidir diyorum artik .yoksa baska birsey mi varbenim oglumda 3 aylik ilk baslarda cok gazi vardi rezene ve aci yavsan otu birde kimyon da buldum careyi ve bende tuketiyodum bunlari bide usuyuncede gaz oluyo benim oglanda sabahlari ikinirken bi tuhaf oluyodu bebegim
Bu dediklerini hep uyguluyorum inan. O k ad ar agliyorki artik gaz degilmi acaba diyorum baska birseymi var diyorum .benım bebegımde muthış gazlı hatta bı kere acıllık oldu ve mınıcık bebgıme lavman yaptılar(
onada gunde bı kaç çay kasıgı rezene ver.
sürekli emzırme en az bı saat gecsın
emzirdıkte nsonra mutlaka gazını cıkar omzuna koy dızıne koyarak dene on onbes dk da cıktıgı bıle oluyor malesef
yedıklerıne dıkkat et gaz yapan seylerden kacın ben aylardır bı suru seyden mahrumum
gaz masajı var ınternettede gorrusun doktorum göstermıstı bana gazı olsada olmadasa gunde ıkı uc kez mutlaka yap
bunca seye ragmen benım bebegım gıbı aglıyorsa kı aglıyacak ama en azıdan azalıyor
O nedir ? :/senin bebis kolik bebek olmus sanirim
bebeğiniz erkekse pipisini kontrol ettirin herhangi bir yapışıklık varsa çişini yaparken zorlanıyor olabilir bu da çok sancı yapar, kolik sancıları da olabilir koli belli günler ve belli saatlerde tutan ağlama krizidir mesela benim oğlumda akşam 5-8 arası deli gibi ağlardıBebeğim 19 günlük. Cookk agliyordu aglamaktan nefesi kesiliyor kıpkirmizi oluyor .
Doktora goturduk gaz dedi gaz ilaci verdi ve rezene vermemi soyledi .
Ama hic bir etkisi olmadı . iki gun once Esra Erol ogluna gaz icin uyguladigi karisimi soyledi , onuda yaptim hicbir işe yaramadı .
Bebegim aglarkenhic susmuyor ve dedigim gibi catlicak gibi oluyor .
Bebeginde gaz olup bu sekilde olanlar varmı ? Yada gaz degildir bu baska birseydr diye dusuncesi olan var mılutfen bilgilerinizi paylaşın . üzüntüden sütüm kesilecek diye korkuyorum .