Anneler yardımınız lazım 🙏🏻

meyveliruj

Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2023
59
21
37
Merhaba sevgili anneler, yardımınıza ihtiyacım var bebeğim 14 aylık ve ben nasıl bi beslenme düzeni oluşturacağım son günler de çok takılıyorum henüz iki tane dişi var çok katı yiyecekler veremiyorum, sadece çorba türü içiyor, tabi anne sütü de alıyor sabahları kahvaltıda biraz yoğurt ekmek ancak yiyor yumurta çok sevmiyor gerçekten vicdan azabı çekiyorum bazen bebeğimin beslenme düzeni yok sağlıklı vitaminli beslenmiyor diye ilk bebeğim ayrıca 14 aylık oldu dişleri de çıkmıyor rutin kontrolleri yapılıyor bi sıkıntı yok ama bilemiyorum fikirlerinize ihtiyacım var

Disleri olmasa da damaklariyla cok sert olamayan gidalari ezebilir. Siz kati gida vermedikce alismasi daha zor olacaktir. Ornek menuler internette vardir ama disi yok diye kati gida vermemezlik etmeyin. 14 ayda kofte, sebze,meyve,yumurta, iyi bir undan bebe ekmegi herseyi yer.

Yogurt ekmek yiyorsa labneli pankekte yer. Hem yumurtayi da pankek sayesinde yemis olur. Dişi olmasa da damagiyla ezer. Buharda pişmiş havuc brokoli de koyabilirsiniz önüne kendi kendine yesin. Öğlenleri sebzeli makarna yogurt akşamları köfte yanina sebze aralarda meyve gayet rahat yiyebilir. Bir yolunu bulur o yemek icin. Ben kuzu kiymasi ile kiymali yumurta yapardim daha da küçüktü löp löp yerdi az yese bile içim rahat ederdi

Merhaba sevgili anneler, yardımınıza ihtiyacım var bebeğim 14 aylık ve ben nasıl bi beslenme düzeni oluşturacağım son günler de çok takılıyorum henüz iki tane dişi var çok katı yiyecekler veremiyorum, sadece çorba türü içiyor, tabi anne sütü de alıyor sabahları kahvaltıda biraz yoğurt ekmek ancak yiyor yumurta çok sevmiyor gerçekten vicdan azabı çekiyorum bazen bebeğimin beslenme düzeni yok sağlıklı vitaminli beslenmiyor diye ilk bebeğim ayrıca 14 aylık oldu dişleri de çıkmıyor rutin kontrolleri yapılıyor bi sıkıntı yok ama bilemiyorum fikirlerinize ihtiyacım var
Damaklarıyla eziyorlar sizde yanında olun mutlaka benim oğlumda sebzeyle arası yok verince kusuyor hatta düşünün ek gıdada hep sebze verdim ama şuan 18 aylık yemiyor belli şeyleri yer hep bazen onları bile yemez ama sabaha karşı mama içer sonra kalkarız kahvaltıda omlet patates kızartması tost pankek salatalık yer bunları gün gün değiştirip veriyorum öğlen uykusundan sonra çorba içer sonrada akşam yemeği aralarda meyve yada salatalık yer akşamda uyumaya yakın mama içer emzirmeye azaltın belki karnı doyduğu için yemiyor olabilir benim oğlumda mama içerse yemek yemez hemen

X