• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi anneler yardim edin bana

• Konu Sahibi Konu Sahibi sukriye
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
kizlar hepinize ilginizden dolayi coook tesekkur ediyorum hemen hepinizin ortak karari sabir anladigim kadari ile
sabrediyorum bende napayimmm baskada caresi yok bu isin galiba:1no2:
benim tek kaygim bes ay sonra okula basliycak olmasi orda yaparsa cocuklarda dalga gecerse ona kiyamam diye yani hersey onun icin kizlar sizde anliyosunuz beni tekrar sonsuz tesekkurler hepinizea.s.

benim oğlum 2 yaşındayken herşeye burnunu sokan sevgili kayınvaldem hadi artık çocuk büyüdü kocaman oldu artık tuvalet alışkanlığına başlat gibi saçmasapan kelimeler etmeye başladı.ben bu konuda asla ısrarcı olmadım oğluma.sonuçte kendisi istemeden ona hiçirşeyi yaptıramayacağımı bılıyordum.yazlıktayken kayınvaldemle aynı evi paylaştığımız için o oğlumun üstüne çok düştü tuvalet eğitimi için ama ben asla ısrarcı olmadım. o öyle kendi halinde birşeyler yapmaya çalıştı deli divane halinde.sanırsın çocuk 5 yaşına gelmiş gibi davranması beni çileden çıkartıyordu.sonuçta kayınvaldemin yaptığı hiçirşey işe yaramadı ve kış gelip de kendi evimize döndüğümüzde ben hiç bu konunun üstünde durmadım ve oğlum1 ay sonra kendiliğinden mama bana bez bağlama ben tuvalete gidicem artık dedi...inatçılık çocuklarda ters tepiyor.çocuklarınız gönüllü olmadan asla onları tuvalet konusunda zorlamayın derim ben.sevgilera.s.

gulum uzulme,benim kizimda 22aylik ben daha baslamadim doktorlar 28 ayinda baslanmali diyor,vede benim bir arkadas tada sorun vardi yazin butun halilari cikardi kizin altina bez koymadi,kendisi tuvakete giderken cocugunu herzamn lazimlikin ustune koyup sende yap dedi.oyle oyle alismis,vede her saatte lazimliga oturtmus,sonra cocugu her cisi gagasi geldiginde anne cis demis,sabret guzelim gecer yeterki bu derdin olsun,sevgilerimle

canım üzülme her çocuk bir degildir onun zamanı gelmemiş zorlama inatlaşır o kendiiliginden yanaşacaktır

ah arkadaşım bu alt ıslatma sorunlarını okuyunca yarama tuz ekiliyor benimki 9 yaşında hala devam beni anlayacağınızdan eminim bunaldım artık yoruldum.

önce tuvalet ihtiyacini ögreten anneler kendilerini hazir hissetmesi lazim sinirden stessten uzak olup rahat davranacaksin sen sakin olusan cocukta cabuk ögrenir en idael yas 2,5 ben iki cocugumda bu yasta basladim hic zorlanmadim sürekli pesinde ol altina yaptiginda kizma bagirip cagirma ilk iki gün böyle altlarina kacirabiliyorlar.her bir saat arayla olsun olmasin tuvalete götür sonra alisiyor ilk 3 gün zorlanirsin ama seninki daha 2 yasinda 2,5 olmasini bekle her ikiniz icinde hayirli olur kardesim acele etme...

a.s.Ben bu konuda profesyonellerden yardım dahi aldım ama çocuk istemeyince olmuyooooor.2 ay uğraştım öyle alıştı.Sana tavsiyem altını dışarı çıkarken veya gece yatarkende bağlamaman.Çünkü kafaları karışıyor.Birde psikoloğumuz tuvaleti onun oyuncaklarıyla veya sevdiği resimlerle süslememi önermişti.Tabi birde bol miktarda anlayış ve sabır gerekiyor.Umarım bi faydası olur.a.s.
canım kafaları karışıyor kısmına aynen katılıyorum.
benim kızımşu an 3,5 yaşında ben çok uğraştım ama çocuğun hazır olması lazım bu yaz alıştırdım(3 yaşındayken) ve 2 günde alıştı ama lazımlığa.klozete oturmaya korkuyordu.bizde ona yavru bir kedi aldık. tuvalet alışkanlığı edinmişti kedicik.sonra kedi tuvalete gittikçe oda gidip klozete gidip yapıyordu çişini.1 hafta sonra lazımlığını tamamen kaldırdım hiç aramadı.kedinin gelmesi büyük bir avantaj oldu bana.

dışarıya çıkmadan önce çişini yaptırırsanız çocukğunda kendine güveni gelir.ama kızlar herşeyden önce sabırlı ve sakin olmanız lazım!!!..Şeniz:lepi:delikafadulden.

Back