S
sukriye
Ziyaretçi
- Konu Sahibi sukriye
-
6 ay once ikinci oglum dunyaya geldi, buyuk herseyi sifirladi
genc anneler bana yardim edin lutfen iki yasinda kizim var herseyi biliyo ama tuvalet egitimi veremiyorum anliyo ama yapmak istemiyo zorlamak istemiyorum ama artik sinirleniyorum cunku onunlaa yasit olanlar artik soyluyo ne yapmaliyim bi fikri olan var mi bu arada konuyu yanlis yere actimsa affedin acemiligime verin sevgiler a.s.
evet mihracem katiliyorum, cocuk kendi istemedikce zorla olmuyor ben hic ustune gitmiyorum oglum 2,5 yasinda valla tik yok oda herseyin farkinda fakat istemiyor simdilik. isini bitiriyor sonra kaka cis diyor.
bundan 6 ay oncesine kadar gayet iyi gidiyordu, oyle ki kendi kaka kabina kendi yapiyordu ama kendiliginden baslamisti birdenbire, cok sasirmistim ve sevinmistim ama 6 ay once ikinci oglum dunyaya geldi, buyuk herseyi sifirladi.ilk baslarda cok kafama takiyordum ama simdi serbest biraktim cunku mihraceninde dedigi gibi cocuk kendi isteyecek cesitli sekillerde ozendirmeye devam ediyorum ama yinede
ama canim hic uzulme sen elbet soylleyecektir birgun yasitlariyla kiyaslama her cocuk farklidir.a.sa.s.
Canim benim kizimda 2 yasinda bezden kurtuldu.kardesinin dünyaya gelmesine 2 ay vardi.Iki hafta bile sürmedi.Ama gercekten ideali 3 yas.Ben kardesi dünyaya gelmeden denemek istedim kizimin halinden anlarim istemezsen erteleriz diye düsündüm.Acikcasi hem bebegi hemde kizimi bezlemekten korktum ya iki tane kafamçokkarıştı Allahtan kizim sorun yapmadi hemen alisti.Her cocukta farkli olur demekki seninkinin zamani gelmemis takma kafana biraz ertele... nasil bir yönten uyguladin?
canim haklisin ozel bi yontem yapmadim yani bi kac kez birlikte gittik bana aferim annem diyo sanki dalga geciyo yaa hani ben bak yaptim falan diyorum ya beni kutluyo hadi sende yap diyorum oturuyo kalkip bitti diyo yok bise oysaki iste boyle ya benim kaygim neden biliyo musun okula baslayacak bi an once kurtulsun diye yoksa ikinci bebek falan yok bende daha bu arada ilgin icin tesekkurlera.s.
genc anneler bana yardim edin lutfen iki yasinda kizim var herseyi biliyo ama tuvalet egitimi veremiyorum anliyo ama yapmak istemiyo zorlamak istemiyorum ama artik sinirleniyorum cunku onunlaa yasit olanlar artik soyluyo ne yapmaliyim bi fikri olan var mi bu arada konuyu yanlis yere actimsa affedin acemiligime verin sevgiler a.s.
Güzelim bence hiç zorlama çocuğun içinden gelecek birazda kızma sadece konuşarak halletmeye çalışın hem çok geç kalmış sayılmazsınız.Benim büyük oğlum 2 yaşında bırakmıştı önceleri gündüz bezini kestik epey sonrada geceyi kestik bikaçkez kaçamak oldu ama şimdi 3 yaşında tamamen kurtulduk ,darısı size benimki biraz titizdi pek zorlanmadım Allahtan kardeşi geldiğinde sadece gece bezleniyordu!!!Tavsiyem evdeyken değil kalabalık ortamda anane,babaanne onların evlerinde 3 4 gün kalıp elbirliğiyle sık sık sorup halletmeniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?