• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi anneler yardim edin bana

• Konu Sahibi Konu Sahibi sukriye
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
S

sukriye

Ziyaretçi
genc anneler bana yardim edin lutfen iki yasinda kizim var herseyi biliyo ama tuvalet egitimi veremiyorum anliyo ama yapmak istemiyo zorlamak istemiyorum ama artik sinirleniyorum cunku onunlaa yasit olanlar artik soyluyo ne yapmaliyim bi fikri olan var mi bu arada konuyu yanlis yere actimsa affedin acemiligime verin sevgiler a.s.

Her çocuğun tuvaletini söyleme zamanı farklıdır canım ve ideali 3 yaştır. Bence erken biraz daha bekle. Üzerine gitme ve altına kaçırdığı zaman kesinlikle azarlama. Hele hele hiç utandırma. Başkalarının yanında bahsetme. Ayrıca zorlayarak üzerine gitme. Altı ay sonra tekrar dene bir hafta dene olmadı bırak bir müddet sonra tekrar dene. Ben de kızıma iki yaşında tuvalet eğitimi vermek istedim ama bizim istememizle olmuyor bu iş. Çocuğun da gönüllü olması lazım.

evet mihracem katiliyorum, cocuk kendi istemedikce zorla olmuyor ben hic ustune gitmiyorum oglum 2,5 yasinda valla tik yok oda herseyin farkinda fakat istemiyor simdilik. isini bitiriyor sonra kaka cis diyor.
bundan 6 ay oncesine kadar gayet iyi gidiyordu, oyle ki kendi kaka kabina kendi yapiyordu ama kendiliginden baslamisti birdenbire, cok sasirmistim ve sevinmistim ama 6 ay once ikinci oglum dunyaya geldi, buyuk herseyi sifirladi.ilk baslarda cok kafama takiyordum ama simdi serbest biraktim cunku mihraceninde dedigi gibi cocuk kendi isteyecek cesitli sekillerde ozendirmeye devam ediyorum ama yinede
ama canim hic uzulme sen elbet soylleyecektir birgun yasitlariyla kiyaslama her cocuk farklidir.
a.sa.s.

PHP:
6 ay once ikinci oglum dunyaya geldi, buyuk herseyi sifirladi
:Roflol::Roflol::Roflol:

Kıskanmıştır kız çocuk naapsın ortakçı geldi.

Bir de altına kaçırınca bir müddet ıslak gezdirin şöyle beş dakika falan. Çok faydası oluyorKötü Kazen:Roflol:

Çevrendeki çocuklarla kıyaslayıp kendi çocuğunu onlara endeksleme. Her çocuk farklıdır. Farklı özelliklere sahiptir.

Bencede cok üzerine gitmemekte fayda var. Dikkat cekmek için yapıyor olabilir. Benim kızımda gec söyledi. Hele geceler kabus gibiydi.

genc anneler bana yardim edin lutfen iki yasinda kizim var herseyi biliyo ama tuvalet egitimi veremiyorum anliyo ama yapmak istemiyo zorlamak istemiyorum ama artik sinirleniyorum cunku onunlaa yasit olanlar artik soyluyo ne yapmaliyim bi fikri olan var mi bu arada konuyu yanlis yere actimsa affedin acemiligime verin sevgiler a.s.

Canim benim kizimda 2 yasinda bezden kurtuldu.kardesinin dünyaya gelmesine 2 ay vardi.Iki hafta bile sürmedi.Ama gercekten ideali 3 yas.Ben kardesi dünyaya gelmeden denemek istedim kizimin halinden anlarim istemezsen erteleriz diye düsündüm.Acikcasi hem bebegi hemde kizimi bezlemekten korktum ya iki tane kafamçokkarıştı Allahtan kizim sorun yapmadi hemen alisti.Her cocukta farkli olur demekki seninkinin zamani gelmemis takma kafana biraz ertele... nasil bir yönten uyguladin?

evet mihracem katiliyorum, cocuk kendi istemedikce zorla olmuyor ben hic ustune gitmiyorum oglum 2,5 yasinda valla tik yok oda herseyin farkinda fakat istemiyor simdilik. isini bitiriyor sonra kaka cis diyor.
bundan 6 ay oncesine kadar gayet iyi gidiyordu, oyle ki kendi kaka kabina kendi yapiyordu ama kendiliginden baslamisti birdenbire, cok sasirmistim ve sevinmistim ama 6 ay once ikinci oglum dunyaya geldi, buyuk herseyi sifirladi.ilk baslarda cok kafama takiyordum ama simdi serbest biraktim cunku mihraceninde dedigi gibi cocuk kendi isteyecek cesitli sekillerde ozendirmeye devam ediyorum ama yinede
ama canim hic uzulme sen elbet soylleyecektir birgun yasitlariyla kiyaslama her cocuk farklidir.
a.sa.s.

Ya benim kizimda arada bir altina yapiyor bence kasitli ve kinkancliktan.cünkü sadece bi kac damla birakiyor gerisini wc ye yapiyor.bi kac saat sonra yine aynisi... bazen kafayi siyiracak gibi oluyorum kafamçokkarıştı

Canim benim kizimda 2 yasinda bezden kurtuldu.kardesinin dünyaya gelmesine 2 ay vardi.Iki hafta bile sürmedi.Ama gercekten ideali 3 yas.Ben kardesi dünyaya gelmeden denemek istedim kizimin halinden anlarim istemezsen erteleriz diye düsündüm.Acikcasi hem bebegi hemde kizimi bezlemekten korktum ya iki tane kafamçokkarıştı Allahtan kizim sorun yapmadi hemen alisti.Her cocukta farkli olur demekki seninkinin zamani gelmemis takma kafana biraz ertele... nasil bir yönten uyguladin?

canim haklisin ozel bi yontem yapmadim yani bi kac kez birlikte gittik bana aferim annem diyo sanki dalga geciyo yaa hani ben bak yaptim falan diyorum ya beni kutluyo hadi sende yap diyorum oturuyo kalkip bitti diyo yok bise oysaki iste boyle ya benim kaygim neden biliyo musun okula baslayacak bi an once kurtulsun diye yoksa ikinci bebek falan yok bende daha bu arada ilgin icin tesekkurlera.s.

benim kızımda 2 yaşında 2 ay önce bu sorunu çözdük
önce kızının hazır olduğuna dair işaretler vermesi gerek
ve başladığında kararlı ve sabırlı olmalısın
bir başla bir bağla daha geri teper
sende sinir ve sabır bakımından hazır olmalısın :)
kızın öğle uykularında falan kuru kalkıyorsa 2-3 saat kadar kuru kalıyorsa yaptıktan sonra söylüyorsa vs. hazır olduğunun işaretleridir
ama bu demek değilki 3-5 günde öğrensin bu işi tam anlamıyla öğrenmeleri 1 ayı bulabiliyor
öğrendikten sonra bile ilk 6 ay altına kaçırması normal
yaptığında yada söylediğinde onu teşvik ve takdir etmeli bu işi oyuna çevirerek öğretmeli ve kazalar olduğunda çok normal davranıp olsun bir dahakini tuvalete yaprsın yada söylrsin deyip üzerinde durmamalı ve kesinlikle sabırlı olup bağrmamalısın
kolay gelsin arkadaşım yinede acele etme her ikinizde hazır olmalısınız yani :))

canim haklisin ozel bi yontem yapmadim yani bi kac kez birlikte gittik bana aferim annem diyo sanki dalga geciyo yaa hani ben bak yaptim falan diyorum ya beni kutluyo hadi sende yap diyorum oturuyo kalkip bitti diyo yok bise oysaki iste boyle ya benim kaygim neden biliyo musun okula baslayacak bi an once kurtulsun diye yoksa ikinci bebek falan yok bende daha bu arada ilgin icin tesekkurlera.s.

rica ederim canim.bence sabirli ol ve devam et.benim kizimda ilk zamanlarda oturup kalkti oturup kalkti derken bir gün baktim yapmis :-) bence devam et okula baslicak diyorsun .ummarim basarirsiniz...

Güzelim bence hiç zorlama çocuğun içinden gelecek birazda kızma sadece konuşarak halletmeye çalışın hem çok geç kalmış sayılmazsınız.Benim büyük oğlum 2 yaşında bırakmıştı önceleri gündüz bezini kestik epey sonrada geceyi kestik bikaçkez kaçamak oldu ama şimdi 3 yaşında tamamen kurtulduk ,darısı size benimki biraz titizdi pek zorlanmadım Allahtan kardeşi geldiğinde sadece gece bezleniyordu!!!Tavsiyem evdeyken değil kalabalık ortamda anane,babaanne onların evlerinde 3 4 gün kalıp elbirliğiyle sık sık sorup halletmeniz.

a.s.Ben bu konuda profesyonellerden yardım dahi aldım ama çocuk istemeyince olmuyooooor.2 ay uğraştım öyle alıştı.Sana tavsiyem altını dışarı çıkarken veya gece yatarkende bağlamaman.Çünkü kafaları karışıyor.Birde psikoloğumuz tuvaleti onun oyuncaklarıyla veya sevdiği resimlerle süslememi önermişti.Tabi birde bol miktarda anlayış ve sabır gerekiyor.Umarım bi faydası olur.a.s.

canım benim çocuklarım kocaman oldu ama o zamanlar pusete oturmaktan ilk önceleri korktuğu için yapmak istemedi sonra ona hayvan şekilleri olan onun ilgisini çekecek şekilde puset aldım önceleri oyuncaklarının içine koydum oyun oynarken ona oturup kalkmayı korkmamayı öğrendi daha sonra etrafımızda pusete tuvaletini yapan çocukların yanına götürdüm onlardan özenip yapmaya başladı ve o günden sonra hiç altını bağlamadım gece dahi ve şanslıydımki hiç altlarına kaçırmadan büyüdüler ve gecede çok sık tuvalete kaldırısan o şekilde alışıyorlar o yüzden iyi ayarlama yapki çocukda sende gece uykusuz kalma.

Güzelim bence hiç zorlama çocuğun içinden gelecek birazda kızma sadece konuşarak halletmeye çalışın hem çok geç kalmış sayılmazsınız.Benim büyük oğlum 2 yaşında bırakmıştı önceleri gündüz bezini kestik epey sonrada geceyi kestik bikaçkez kaçamak oldu ama şimdi 3 yaşında tamamen kurtulduk ,darısı size benimki biraz titizdi pek zorlanmadım Allahtan kardeşi geldiğinde sadece gece bezleniyordu!!!Tavsiyem evdeyken değil kalabalık ortamda anane,babaanne onların evlerinde 3 4 gün kalıp elbirliğiyle sık sık sorup halletmeniz.

:emir_bebek:aynen katılıyorum

Sükriyecigim,
bende tecrübemi yazayim istedim. Arkadaslara katiliyorum, evet cocuk istekli olacak - birde
biz bu sorunu böyle cözdük oglumda: ben bebek bezi degilde hani bez olan fakat kilot gibi giyilen birsey aldik.
ve ogluma artik bak sana bez takmiyorum sana kilot giyindirdim dedim.
onun cok hosuna gitti, öylelikle alisti tuvalete.
Tabiiki sabir, sabir, eh kolay gelsin.

benimde 2 yaşında bir oğlum var aynı dertten müzdarübiz canım...herşeyin farkında nerde ne yapacağını biliyor ama çişi kakayı söylemeye gelince yok.bende kilot gibi giyilen bezden kullanıyorum ki bu senin kilodun temiz tut diye ama nafile ..yaptıktan ve ben kızdıktan sonra bi daha yapmıcam anne çişim geldi tuvalete gidelim dicem diyo yine yok..artık ben pes ettim ve şu an hiç bi şey yapmıyorum...nasılsa kendi rahatsız olduğunda bigün mutlaka dicek ..hiç kasma kendini..bizede yazık

Canım konuyu biraz geç gördüm ama umarım yazacaklarımın yararı olur.
Ben genç bir anne değilim. O dönemleri aşalı çok oldu. Yalnız şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki çocukları bu konuda zorlamamak gerekiyor. uzmanlar da, gereksiz zorlamaların çocukların psikolojisini olumsuz yönde etkilediğini söylüyorlar zaten.
Tabii biz anneler, erkenden olup bitsin bu iş istiyoruz. Ben iki çocuğumda da şu yöntemi kullandım:
2 yaşından sonra altlarını açıp sadece bir gün bekledim. Baktım ki niyetleri yok, tekrar bağladım.2-3 ayda bir denedim ama hiç zorlamadım. Her ikisi de iki buçuk yaşında alıştı. Üstelik sadece bir günde... Yani hem gece hem gündüz, bir daha asla bez bağlamadım.
Sen çevrendeki çocuklara bakma. Her çocuk her konuda farklı oluyor. Hiç altında bezle ilkokula giden çocuk var mı? Demek ki bunun da bir zamanı var. Bir anne olarak senin görevin de doğru zamanı kollamak.

Sevgiyle kal canım...

Güzelim Her çocuğun tuvalet, konuşma, yürümesi farklıdır. O yüzden hiç canını sıkma ve herkesin söylediğine kafayı takma. Çünkü herkes farklı bir şeyler söyler sizinde kafanız karışır. Ama normali 2-2.5 yaş zaten zamanı gelince kendiliginden düzene girer. Ara ara zorlamadan tuvalet eğitimini yaptırmaya çalışın. Şimdiden kolay gelsin::1hug:

hersey zamana birak ayni hatayi bende yapmistim bigün kizim kosa kosa tuvlete gitti ben düsündüm herseyi zaman birakmak gerektigini ögrendim

HER ÇOCUK ZAMANI GELİNCE TUVALET EĞİTİMİNİ KENDİSİ ALIR, ASLA ZORLAMA ÇOCUĞUNU, BENİM KIZIM 4 YAŞINDA GECE TUVALET ALIŞKANLIĞI KENDİ KENDİNE ÇÖZÜLDÜ, YANİ ALIŞTIRMALAR FALAN BOŞUNA YANİ.

Back