anneler önerılerınızı beklıyorum

elf.elf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2009
225
0
benım oğlum kasımda doğdu ve şuan 1.5 aylık..neredeyse 20 günlük oldugundan beri oğlumla bebek odasında kalıyorum burası daha sıcak oldugu için.evimiz merkezı sıstem oda ısıları 20-22 derece arası.bebek odası 23-24 derece..yeni dogan bebekler cok üşür dıye bebek odasına gectık.fakat gece gündüz hep bu odadayız sadece sabah 5-10 dk odayı havandırmak için cıkarıyorum.bırde arasıra odaları gezdırıyorum..bu odaya tv de koyduk.sizce süreklı bu odada kalmakla hatamı yapıyorum.kendımde cok üşüyen bırı oldugum için diğer odalarda bende üşüyorum acaba oğlumda üşür mü..(ben yaz günü bıle üşüyorum) oğlumunda fazla sıcaga alısmasını istemıyorum..sızce 1.5 aylık bebek ılk dogdugu kadar cok üşürmü şuan.gündüzlerı salona gecsem mı.su an bebek odamız 23 derece.dıger odalarımız 1-2 derece daha düşük. ayrıca havalar sogudu sizce haftada bır ıkı defa dısarı cıkarsam hem hava almak hemde yürüyüş için hasta olurmu...burdada hava cok soguk..
dışarı cıkarken çorap üzerıne patıklı alt.üstüne uzunkollu cıtcıtlı.üstüne alt üst takım..yelek.şapka..patik.1 battanıyey sarıyorum.bırını üzerıne örtüyorum.arabasına bındırıyoruma.s..arabanın yagmurlugunuda örtüyorum.bu sekılde üşüyüp hasta olurmu sizce..

Bence sadece bir odaya bağlı kalma.Hem senin hem bebeğin açısında sıkıntı.Onunda değişikliğe ihtiyacı var annesi.Nasıl olsa yeterince giyniyor vücudu o sıcaklıklara da uyum sağlayacaktır.

Haftada bir iki defa dışarı çıkart tabii.ama şu an grip olayları filan yaygın olduğu için açık mekanlarda gez.Çok uzun süre olmamak kaydıyla..

bebek gündüz oturma odası gibi gündüz yaşanılan odada gece de kendi odasında uyursa gece gündüz farkını daha iyi anlarmış

tek bir odada 2 kişinin nefesi sakıncalı bence senin açındanda sen daha yeni doğum yaptın psikolejin tek odada kalmayı kaldırabiliyor mu oturma odasının da sıcaklığı aynı ısıya gelmez mi? ablamda bursada yaşıyor ve 1 hafta sonra oralara kar yağar sokağa bile çıkamzsın bebbeğinle ama en azından diğer odalarda için açılır biraz daha üstünü sıkıca giydirirsen 5 veya 10 dakka dışarda dolaşmak hem sana hem bebğine de iyi gelir yalnız 1 odada oturmak iyi gelmez size bebk nerde oynanır oturulur nerde uyunur gece nereye yatar bilmesii açısından da oturma odası veya salon sizin için daha iyi

arkadaşım yanlış anlama lütfen ama çok büyük hata yapıyorsun , hani sobalı evim var desen anlarım da merkezi ısıtma olan bir evde neden tek bir odada tıkılıp kaldınız çocukla?

ben bebeğimi daha doğduğu andan itibaren gündüzleri salonda , geceleri odasında yada kendi yatak odamda yatırdım.. bebekler daha fazla üşür diye birşey yok , senin üstündekinin bir kat fazlasını giydir yeter.
Eğer senin üşüme problemin varsa kan ölçümü yaptır , demir eksikliği olabilir ki bayanlar için tehlikeli bir durum biliyorsundur.
Bebek için oda ısısının 22 derece olması kafi , ha baktın soğuk geliyor 22 derece bebeğine bir kat daha giydir ama ufak bir odada bebeği tüm gün tutmak hiç sağlıklı değil , ayrıca tv da çok açmamanı yada onu tv göremeyecek şekilde yatırmanı tavsiye ederim.
Benim bebeğimi götürdüğüm tüm doktorlar bu tavsiyelerde ublunmuştur bana , sen de kendi doktoruna danışırsan benzer şeyler söyleyecektir.

teşekkür ederım hanımlar.bundan sonra dıger odaya gececegım gündüzleri.ve araba koltuguyla mutfak falan her odayı gezdırıcem işim varken yanımda dursun degısıklık olsun ona da...

merhaba canım tabiyki tek odada kısıklı kalma arkadaşlarda yazmışlar bebeginde degişiklige ihtiyacı var ama bende bursada oturuyorum ve kızım 13 aylık olmasına ragmen bu havalarda arabasıyla gezdirmeye çıkaramıyorum malum sogudu havalar ama evin heryerini kullan bence sanada yazık

cnm arkadaslar solemısler zaten.bende oglumu uyku saatleerınde hep yatak odasında ve kendı yatagında uyuttum.uyanık oldugu zamanlar ıse salonda bızımle beraberdı.22-24 derece ev ıcın ıdealdır cnm.bırde erkek bebekler sıcagı cok sevmezler onu belırteyım.dısarı cıkma ısıne gelıncede guneslı ruzgarsız ve ılık havalarda cıkar derım.ama arabanız varsa oyle de gezdırebılırsınız sonucta arabayla gezıntı de farklı gelecektır.

andina ma katılılıyorum ilk 6 özellikle tv bebeklerde göz kayması yapar bakmaya takip etmeye çalışırlar çünkü birde minicik bebek odasında yanında tv çalıştırmak sakıncalı bence büyük odada çalıştır tabiki sende haklısın hava soğuk dışarıya çıkamzsın bebek küçük bitek televizyon var eğlence ama minik odada çalıştırma derim ben

eğer diğer odaların soğuk olduğundan şikayetçi isen elektrikli bir sobayı oda ısınana kadar çalıştırabilirsin ..bu havalarda da dışarı çıkarmanı pek tavsiye etmem ,onun yerine sabahları evi havalandırıp temiz hava girmesini sağlayabilirsin..

Bence gündüz, yattığı odadan başka mekanda kalın.Gecede yavrunla ayrı yat, doktorların önerisi.ılerde rahat edersin.

canım psikolog dinledim sabahları doktorum programı var ya orda prof konuştu ..
çocuk uyandığı zaman anneyi görmeli diyor.. ben oğlumla aynı odada yatıyorum, 2 yaşına kadar aynı odada kalmalısın diyor, bebeği ağlayarak yanlız yatırmaya lıştırdım diyenlere çok kzımıştı.. kimi neye alıştırıyorsunuz diyor..

oğlum 13 aylık ve son 1 aya kadar uyku tulumu giyidiriyorum .. ama fark ettimki uyku tulumu sıcak oluyor ve oğlum uyumuyor.. şimdi üzerini hafifi battaniye ile örtüyorum . daha uzun uyuyor.

bence bunda bir yanlışlık olmalı, iki yaş çok uzun bir süre aynı odada yatmak için,
ayrıca tabiki ağlayarak alıştırmayacaksın, bebek uyandığında anneyi görmesi için aynı odada yatmasıda gerekmiyor, bence doğrusu bebeğin ihtiyacı olduğunda yanında olmak, ağlamada ihtiyacı olduğunun göstergesidir,

Bence gündüz, yattığı odadan başka mekanda kalın.Gecede yavrunla ayrı yat, doktorların önerisi.İlerde rahat edersin.

evet ayrı yatıyorum o kendı karyolasında bende kanepe de..zaten yanıma yatıramam allah korusun üzerine cıkarım falan uykuda..
bende 6.ayın odaları ayırmak için ideal oldugunu duymuştum.arkadaşıma doktoru demiş..demek ki doktorlarında bakış açıları farklı..

canım arkadaşlarla aynı fikirdeyim kesinlikle diğer odalarada git özellikle gündüzleri kendi odasının yatak odası yada oyun odası olduğunu anlasın ve gece gündüz farkını öğrensin
arada dışarıyada çıkar tabiki hiç bişeyolmaz o kadardan endişe etme ama kapalı mekanlara değil açık ve oksijenin bol olduğu ağaçlı mekanlarda gezdir ikinize de çok iyi gelecektir emin ol

ayrıca o psikoloğun dediğine bende katılmıyorum 2 yaş çok uzun bir zaman diliimi bence daha erken ayrılmalı, çocuklar temel güven duygusunu 1 yaşına kadar alıyor zaten bu bir ikincisi nesne sürekliliği kazanmaları gerekiyor ki bu da ilk 8-9 aylık bir zaman dilimini kapsar sonra zaten yeterince güven kazandıysa ve olağanüstü bir durum yoksa senin diğer odada olduğunu ve çağırınca geleceğini bilir tabiki çocuğumuzu ağlaya ağlaya alıştırmayacağız bu duruma bence eviniz madem merkezi ısıtmalı şimdi bile geçebilirsin kendi odana uykun çok ağır değilse zaten kapılar açık olur duyarsın hemen koşarsın bebeğine yada bebephone falan alırsın

ben tam 6 aylık olduğu gün geçirdim odasına rahat etti yavrum,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…