Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kızlar bebeğim 6,5 aylık şuan. 8 aylık doğdu ve inanılmaz bir gaz sorunu vardi. Doktorumuz bile bol bol kucağına al diyordu, bende ilk doğduğundan beri maalesef memede uyumaya alıştı şimdi büyüdü ama meme harici hiiiç uyumuyor. Akşamları kabus gibi banyo yaptırıp uyutmaya çalışıyorum tam uyudu diyorum yatağına koyuyorum pıt uyanıyo ağlamaya başlıyo tam dalması gece 12'yi buluyo yani her akşam 2-3 saat kucağımda uyutmaya çalışıyorum çoğu zamanda ben uyuyakalıyorum ben nasıl uyumaya alıştırmalıyım? meme demek uyku demek onun için bunu nasıl yok edicem bilmiyorum, benzer sorun yaşayan varsa noolur bilgi verin
banyosunu yaptır, doyur, biraz yatağında oynayın sonra kapa ışığı çık
ağlayacak tabi 10 dk sonra gir yanına kucağına almadan sırtını okşa rahatlatmaya çalış 2 dk dur çık. çok zor gelecek ama kendi kendine uyumasını sağlaman lazım. en fazla 3 günün sonunda yatağına koydun mu uyuyacak hemde senin belirleyeceğin saatte.
tecrübeyle sabittir:)
Bizde hala aynı sorunu yaşıyoruz benim bebeğimde gaz sıkıntısını zirvede çeken bebeklerden o halde bebeği yanlız bırakamadım.aynen seninki gibi uyuyor yanlız bizim hala gaz sıkıntımız devam yatırıyorum dak sonra uyanıyor ağlayarak alıyorum kucağıma sırtını ovuyorum kucağımda sallayarak gazını çıkarıyorum uyuyor.Belki gecede üç beş kez oluyor ve her seferinde gaz çıkıyor.İlla dört ay oldumu gaz sıkıntısı bitecek diye bişey yok bazı bebeklerin .12.aya kadar sürüyor.
Sanırım gazlı bebekler hep aynı benim bebeğimde memeden başka bi yerde uyumazdı bikaçgün öncesine kadar bikaç gündür emmede sorunlar yaşıyoruz emmeye başladığı zaman kıvranıyor ben kucağımda sallıyorum çok uzun zamandır dizinde salla diyorlar ama uyumuyor kucağımda sallamaktanda sırtım,kollarım kısaca heryerim ağrıyor valla benimde öneriye ihtiyacım var şuan küçük biraz daha büyüdüğünde ben ne yapıcam Allah kolaylık versin canım bu gaz yüzünden zaten bebeklerde bizlere daha düşkünler sanırım
sen bebeğini kucakçı yapmışın o bu rahatlıktan sonra sıkıntıya gelemez sallamaya alıstır yada yüz üstü yatırmaya benimki sırtüstü yattıgında hemen uyanıyo yüzüstü yatırıyorum baya bi uyuyo alah yardımcın olsun kızım öyleydi yanımda uyumaya alıstı şimdi 2.5 yasında hala yanımda ayıramıyorum bi türlü.