Anneler günü ve kayinvalidem

Canım ne olursa olsun, kayınvalidenin anneliğini tartışma mevsuzu yapmanı ben de doğru bulmadım. Berbat bir insan bile olabilir, zamanında çocuğuyla hiç ilgilenmemiş bile olabilir, aralarında anne-çocuk arasındaki duygusal bağ hiç oluşmamış bile olabilir ( ki bunu hiç sanmıyorum, anne işte, ne yaparsa yapsın anne), yine de ne annelik yaptı ki, zamanında ne yapmış ki, diye yargılamamak lazım. Hele de gelin tarafından bu yapılmamalı bence. Ortada bu anlamda sorulacak bir hesap varsa da bunu ancak eşin sormalı.

Hediye mevzu da sana kalmış tabi, ister alırsın, ister almazsın, Kayınvalidende bu konuda sana hesap soramaz. Ama benim yine fikrim almandan yanaydı, istediği kadar konuşsun, ama anne işte.

canım almazsanda bütün yıl burnundan getirir benden söylemesi
daha çok başın ağrır

Ben zaten bunu burda bi arkadasa cevaben yazdim kimsenin özeli beni ilgilendirmez bu esim bile olsa.Bu onlarin kendi arasindaki bir sorun.Benim anlatmak istedigim ben kayinvalidemi memnun edebilmek icin esimle bile cogu zaman tartistim bak yemege gitmek istiyo hep beraber gidelim dedim annesi boyle yaptikca esimde inada bindirdi ama esiminde boyle yapmasinin sebebi maalesef yine kendi yuzunden yani ben hic bi zaman esime oyle yapmayalim boyle yapma demedim dememde ama nedense o bunlardan hep beni sucladi yani aslinda sorun ikisi arasinda anlatabiliyomuyum ama o nedense hep benim esimi ona karsi kiskirttigimi:mymeka:normal tartistiklarinda bile ben hep esime git özürdile annendir dedim simdiye kadar(tabi artik hic karismiyorum)sizce mükafati bumu olmali.Aslinda onlar ben yokkende anneler gununde yemege gitmiyolardi yada esim ona özel seyler yapmiyodu ama onun dedigi biz onceden özel günleri kutlardik...yani sen geldin herseyi bozdun demek akannehirkadinin yolda ayagi tasa takilsa onuda benden bilicek.Ve sunuda soylemek isterim ki burda okuduklariniz sorunlarimizin kücük ve önemsiz bi kismi daha neler oldugunu bilmiyosunuz.

offfff offff bu kaynanalar neymiş yaaaa :)) benimkide eltime sizin durumunuz iyi değil siz hediye almayın ama ötekiler alsın der. önceki sene tamamı hakiki deri bir terlik aldım o kadar para bayıldım hiç giydiğini görmedim bi aldığımız gün denedi o kadar. geçen senede çok şık bir buluz aldım o ara yurt dışına gezmeye gideceklerdi orda giymiş fotolarda gördüm sonra birdahada görmedim zaten. bu senede almıcam hediye falan. zaten bebeğimiz olacak birsürü masrafımız var birde ilave ona masraf edemicem. ucuz bişey alsam duymayan kalmaz pahalıyıda ben almak istemiyorum. arar kutlarım belkide bir çiçek alırım yeter.

bu sene hem yemeğe götür hem hediye al. o gün pek iş bırakma ona bakalım mutlu olacak mı?

Ben olsaydım.. Kayınvalideme laf vermemek adına bir demet çiçek veya o ayarda basit bir hediye alır verirdim. Evde yemeğe davet etmez, emek harcamaz ve kendimi yormazdım. Vereceği tepkiyi zerre kadar takmaz, yüzüme karşı söyleyeceği her lafla saygısızlık etmeden dalgamı geçerdim. Kayınvalideniz bu kaba tutumlarını değiştiremezsiniz, ama kendi tepkiniz tamamen sizin elinizde.. yerimseniben

Benim k.validem de eltimin doğum günlerini hiç unutmaz, benim gözümün önünde hediye alır verir. Benim doğum günümün ne zaman olduğunu ise hiç sormadı bile.. Çünkü eltim (eğer d.günü unutulursa) büyük olay çıkartır, benimse beklentim yoktur üvey k.validem olduğundan. Ben de o nedenle anneler günü hediyesi alma konusuna hiç girmiyorum bile son birkaç yıldır.. :umursamaz:

bu sene hem yemeğe götür hem hediye al. o gün pek iş bırakma ona bakalım mutlu olacak mı?

Bence bu tür bir davranış k.validenin hatalı tavrını beslemek olur..
Arkadaşımız kendi bakış açısını değiştirmeli.. K.validenin tepkilerini önemsemeyin, önemsemediğinizi de belli edin, ilk başlarda zor gibi gözükse de.. Zamanla alışkanlığınız olacak..

Cam üzerinde yürüyen adamların bunu nasıl yaptığını okumuş muydunuz? Nasıl olsa cam beni kesmiyor demezler.. Önlerine iri cam kırıkları çıkarsa yavaşça kenara iterler. O cam kırığı ile mücadele etmezler yani, inadına inadına farklı pozisyonlarda aynı cam kırığına basmazlar..

Canım benim kayınvalidemde aldığım hediyelerde mutlaka kup takar.
Onun ihtiyacını dahi olsam derki, keşke bunu almasaydın o daha güzeldi.
Ben beğenmedim neyini beğendin der.Bende salak gibi hep aldım.
Ama ben bu kez almayacağım taktiğimi değiştirdim.
Laf sokarsada arkadaşların dediği gibi oğluna gücen onu doğrudun beni değil ya diycem.
Herkes haddini bilsin yani.

evet kızlar anneler gününe az kaldı, kaynanalara neler alındı bakalımkaydirigubbakcemile3

biz bulaşık makinesi aldık, yarım yamalak bir teşekkür etti sadece.Mecburum ya ben ona almaya...

Son düzenleme:
evet kızlar anneler gününe az kaldı, kaynanalara neler alındı bakalımkaydirigubbakcemile3

Yarın bakacam bende eğer bu seferde bana geri vermeye kalkarsa iplerin tamamen koptuğu an olur alsanaalsanasmile

biz bulaşık makinesi aldık yarım yamalak bir teşekkür etti sadece.Mecburum ya ben ona almaya...

Wayyy hediye büyük bu sefer ha.. makine bozulursa birde varya gittin en bozuğunu aldın dermi akannehir

Yarın bakacam bende eğer bu seferde bana geri vermeye kalkarsa iplerin tamamen koptuğu an olur alsanaalsanasmile

Wayyy hediye büyük bu sefer ha.. makine bozulursa birde varya gittin en bozuğunu aldın dermi akannehir
Bizimkinde potansiyel var bu konuda :)) Yapadabilir yani :))
Derse kendi kaybeder oğlunun gözünde :))

Canım inşallah geri vermez.
Seninkide mi sana verir hediyeni?
Benimki daha beter, eskilerini verir ki daha 1,5 yıllık evliyim.
Sanki param yok ya, tüm eskilerini bende toplar.
Ama sert kayaya çarptı.
Evimizi sererkenkullanılmış halıyı yeni diye verdi, bende lekeler görünce geri yolladım.
Kıvırdı tabi :))) Ah kayınvalideler ahhhh ( :))

biz bulaşık makinesi aldık yarım yamalak bir teşekkür etti sadece.Mecburum ya ben ona almaya...

markaya takmasın, neden y marka aldınız x marka şu şu şu özellikli alsaydınız yakaydirigubbakcemile3

yarın geç olmaz mı canım:hulya:

bende söyliyim, kendime anneler gününde iPod almayı düşünüyorum:roflol::roflol::roflol:

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

beğenmez diyosunuz yani şimdi kaydirigubbakcemile3

Çok üzüldüm beee kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

Canım seninide iyi fikirmiş, ben seneye almayacaktım acaba bende mi seneye kendime ipot alsam kaydirigubbakcemile3

nevresım takımı aldım cokkk memnun olurr cunku alınmasa bıle asla takılmaz bole seylere...

konu sahıbı arkadasım buarada bence sızde anne olarak gırıcekmıssınız bence kayınvalıdenızınde sıze alması lazımm...
bence sız yemegı ayarlayın daha sonra ben yer bıle ayırttım ama oglunuz goturmedı sızı dersın ne yapıcaksın:):)99

gecen yıl ellerımle yaptım
bu yıl almayı dusunmuyorum
aramakla yetınmek planım
tanlıs mı yaparım yanı

İnşallah diyelim daha önce vermişti çünkü bana bir kere 35 numara ayakkabısın vermeye çalıştı bende 38 filan giyiyom yani düşün işte sempatiksalakcinni

aldım bugün hediyeyi pazar günü net olarak yazarım buraya akannehir
bende kot aldım kendime hedaye olarak sevindirik oldum ama delikafadulden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…