• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler günü ve kayinvalidem

3 sene önce nevresim takımı almıştım tek kişilik istiyordu zaten kızımada onada aldım yazlık bişey yani neyse gittik tşk filan etti niye aldın paraya ihtiyanız var sizin gibi laflar ev alınmıştı masraf yapıldıya ona getiriyor yani.
Sonradan hediyemi elime verip sen kullan dedi tıpış tıpış eve geldim tabi eşime anlattım köpürdü nasıl yapar bunu diye bende hediye götürdüm onu.
Koskaca torbayı taşımıştım birde .
Anacım yılbaşında bile süs eşyaları aldım kullansın diye ama ortada yok kullanmıyor ajanlık yapıp dolabını karıştırdım kutusunun içinde duruyordu .
Haaa birde benim aldıklarımı bana vermeye çalışıyor süs eşyalarını sanki benim ihtiyacım varda opuyorumnanaktan kaydirigubbakcemile5

ay siz gene aldıklarını bi şekilde buluyosunuz, hatta hediye geri geliyo falan
kaydirigubbakcemile3
ben hiç göremiyorum hediyeleri verdikten sonrakaydirigubbakcemile3
canım bu tip kaynanalara hiç bişey almıcaksın, en azından üzülmezsin yani, yok yere sırf sinir harbi vallakaydirigubbakcemile5

biz kendi oğlumuza gelinimize böyle yapmayalım şekerim, sürüye uymayalım yani:hulya:

Yok kuzum yok ...Sürüden ayrılanı kurt kapar ama onlar gibi olmaktan iyidir kurtlara kapılmak..

Kötü örnek onlar kötü sositososito

Hayatta onlara benzemem ,Allah benzetmesin hiçbirimizi kaydirigubbakcemile5

Anlaşılan bütün kaynanalar birbirinin kopyası ..kolonlandı mı yoksa bunlar :delphin:

Aynı imalattan çıkmış gibiler bunlar sempatiksalakcinni

ay siz gene aldıklarını bi şekilde buluyosunuz, hatta hediye geri geliyo falan
kaydirigubbakcemile3
ben hiç göremiyorum hediyeleri verdikten sonrakaydirigubbakcemile3
canım bu tip kaynanalara hiç bişey almıcaksın, en azından üzülmezsin yani, yok yere sırf sinir harbi vallakaydirigubbakcemile5

Bulmak çözüm değil canım yerini zaten tahmin etmiştim elimle koymuş gibi buldum sempatiksalakcinni en güzeli almamak kutla bitsin işte .
Buda başkası yılbaşı için almıştım tşk etti filan sonra ben ne yapayım sen evinde kullan dedi alırmıyım hiç sonra kızıma demiş bunları yengenlere giderken götürelim demiş .
Kızımda ne yapıyorsun annem sakın duymasın bunu çok kızar demiş tabi götüremedi banada söyleyemedi bunu hala kutusunda durur 3 yıllık antika oldu resmen

Aslında bu günler, tek bir günle sınırlı değil ama insan beklenti içine girebilir ve özel hissedebilir kendini.

Kullanmıyorsa da, beğenmiyorsa da, siz yine üstünüze düşeni yapın. Onun yaptığı yanlışa, aynı yanlışlıkla karşılık vermeyin. Beğenmiyorsa keyfi bilir, ister kullansın, ister kullanmasın.

canim zaten bende senin gibi düsündügüm icin bi kac sene yasandi ayni seyler sorun sadece aldigimi kullanmamasi degil,ne yaparsa yapsin banane ama sen o hediyeyi alirken yaptigi afralari tafralari bi görsen illa bi laf sokar yanikötükedihüsoinsanin yapicagi varsada yapsam mi diye düsünüyo yinekafamçokkarıştı

eski insanlar mı böyle anlamadım valla.Bizler yeni nesil kayınvalideler böyle olmayız belki..Zor bir durum sabr gerektiriyor.

bide isin kötüsü benim esim tek cocuk:emir_bebek:yani ben gelene kadar evin sultaniydi iki erkegi istedigi gibi oynatiyodu.Biz evlenince anne oldugunu hatirladi sanirim cünkü nerdeyse dogar dogmaz esimi bakiciya verip sirf daha fazla para icin calismis kadin o yuzden esimle aralari anne ogul gibi degil yani(Sevinsemmi uzulsemmi bilmiyorum ama)pek bi bag yok,esim hala kizdikca soyler sen beni biraktin diye:1no2:yani zamaninda annelik yapmayan biri olarak simdi oglundan anneler gunu hediyesi bekliyokötükedihüsoSimdi gülüp geciyorum ama ben evlenip buraya gelince yapmadigini birakmadi gelip gelip esimin eski kiz arkadaslarini anlatiyodu,tabi o zamanlar 19 yasinda cocugum nerdeyse esimle kavga ediyoduk baktim bizim huzurumuzu bozuyo duymamaya basladim ama simdi dusundugum zaman anliyorum bi kayinvalide oturup oglunun karisina bunlari niye anlatsin ki:olmaz:Demek amaci baskaydiBense aman büyügümdür,esimin annesi,ayni evde yasiyoruz ,yüz yüze bakiyoruz kavga gürültü olmasin dedikce kadin sasirdi ne yapsin.Bende artik tutmuyorum cenemi kavgami kavga,lafmi sokuyo bende sokuyorumalsanaalsanasmileesimide araya sokmuyorum kendi isimi kendim hallediyorum sagolsun hakli oldugum zamanlardada esim beni yanliz birakmiyo annesine gerkeni soylüyo :sm_cool:ama anlayana tabii:mymeka:

amaaan ben o işi bırakalı çook oldu :) tam olarak tarih veremeyeceğim ama nişanlıyken ben elim kolu dolu dolu giderken ağzının kenarıyla bi teşekkür, sonra aldıklarımı kodunsa bul :)) sonra evinde ne kadar eski püskü şey varsa doğumgünü vs atıyo önüme al kızım bunu benim hediyem diye. o kapıdan çıkıyo ben de aynen çöpe atıyorum getirdiği şeyleri.
ayy kızlar hatırlatmayın yaa sinirden kuduruyorum aklıma geldikçe.
parası pulu olmasa neyse. bana nişanımda sahte bi tektaş taktı, taş bildiğiniz cam. sonraki bayram onlara gittiğimde nispet yapar gibi pırlanta bilekliklerini, küpelerini vs döküyo önüme. ama bi sorun kendisine, beni çok seviyor, Allaha her gün şükrediyo beni verdiği için..

Alma arkadaşım hiç bişe alma...

ya farkindaysaniz bu abuk sabuk seyler kaprisler cimrilikler genelde hep yurtdisindaki kayinvalidelerde acayip bi yoyutta nedendir acaba bunlarin kafalar burda ilerliycegine gerilemis galibakafamçokkarıştı

ya farkindaysaniz bu abuk sabuk seyler kaprisler cimrilikler genelde hep yurtdisindaki kayinvalidelerde acayip bi yoyutta nedendir acaba bunlarin kafalar burda ilerliycegine gerilemis galibakafamçokkarıştı

Ilginc, bu kaniya nasil vardin?:delphin:

Kesinlikle katilmiyorum....bir insan cimri, kaprisli ise türkiyede aynidir almanyadada amerikadada....

Burdaki konulari bir enine boyuna okusana....türkiyedeki hemcinsilerimiz neler neler yasiyor, ne dertler sorunlar cekiyor kayananlarindan, hic okumandinmi?

ya kimi kayinvalide hediye olarak bir cöp alsan onu bas köseye koyuyor kimisi hicbir sekilde begenmiyor..
benim halamda gelinine alir hep hediye ama o istemez hatta abimin ceyizine aldigi krinkl pike takimini verdi halam cok üzüldü birsey aldiginda istemiyorum diyordu..diger halamin kizi dedi teyze alma istemiyorsa dedi mesela bizlerede cok alir begendigi seyleri o kuzenime halam mutfagina bisy almis bunu nerden aldin demis ablama oda teyzem aldi demis ay bende böyle birsey istiyordm deyince kuzenimde teyzem sana bunu kac defa dedi istemedin demis..mesela o birsey alsa halam ne olursa olsun bas köseye koyar evinde kullanir ama o bi receli bile istemiyor..her insanin anatomisi farkli

Aksine ben de çok heyecanlıyım, ilk defa kayınvalidemle anneler gününü kutlayacağım.kaydirigubbakcemile3

Ayrı şehirlerdeyiz, göndermeyi düşünüyorum bende, ufacık birşey de olsa, mutlu olacağını düşünüyorum. Yoksa oda ortadan kaybedecek mi bilmiyorum, ama pek öyle biri değildir, sevinir büyük ihtimal.

Hediye beğenmeme mantığını da anlamış değilim, böyle bir zorunluluk yok ki, insanın düşünmesi yeterli.

Ilginc, bu kaniya nasil vardin?:delphin:

Kesinlikle katilmiyorum....bir insan cimri, kaprisli ise türkiyede aynidir almanyadada amerikadada....

Burdaki konulari bir enine boyuna okusana....türkiyedeki hemcinsilerimiz neler neler yasiyor, ne dertler sorunlar cekiyor kayananlarindan, hic okumandinmi?

ben ordakilerin hic sorunu yok demedim canim tabiki var.Ama GENELDE türkiyedekiler cocuklarini evlendirirken harc borc bulur ev duzer dügün yapar neyse.Ama burda benim kayinvalidemde basta olmak uzere tanidigim bi cok kisi paralari olmalarina ragmen harcamaya korkuyolar.Mesela benim esim bi evin tek oglu ailesinin burda iki evi var bide kendi oturduklari ve daha bi yok mal varligi yani evlerinden bi daireyi rahatlikla bize verirler ve bunun eksikligini bile anlamazlar ama biz esim yeteri kadar kazanamdigi icin ayni evde oturuyoruz.Bence tr de bi yok kisi bunu yapmaz,evi varsa cocuguna niye vermesin ki

evin baş cadısına bak sen :delphin: alma kız hiçbi şey alma.ben olsam çatlamştm şimdiye kadar.sen iyi dAyanmşsn

almayın hediye..
ozaman ne sız yorulur ne o beğenmemekle uğrassın..

ben ordakilerin hic sorunu yok demedim canim tabiki var.Ama GENELDE türkiyedekiler cocuklarini evlendirirken harc borc bulur ev duzer dügün yapar neyse.Ama burda benim kayinvalidemde basta olmak uzere tanidigim bi cok kisi paralari olmalarina ragmen harcamaya korkuyolar.Mesela benim esim bi evin tek oglu ailesinin burda iki evi var bide kendi oturduklari ve daha bi yok mal varligi yani evlerinden bi daireyi rahatlikla bize verirler ve bunun eksikligini bile anlamazlar ama biz esim yeteri kadar kazanamdigi icin ayni evde oturuyoruz.Bence tr de bi yok kisi bunu yapmaz,evi varsa cocuguna niye vermesin ki

Emin ol türkiyedede var yeterince....hatta gecen bir arkadasin konusunu okudum, hem esinin ailesi zengin hem kendi ailesi, ama o gecim derdi icinde kivraniyor....

Ablamin ex Kayinvalidesi, evlenmede önce atar tutardi, biz söyle yapariz, böyle yapariz, gelini yasatiriz diye, gel görki dügünde eli cebine girmedi dogru düzgün, hepsini ablam, enistem ve bizim aile yapti.

Vicdan meselesi bu, anlayis meselesi......

Sende bu hediye konusunu hic dert etme vallaha....zaten yapsanda yapmasanda yaranamiyorsun, o yüzden kafana takmaya degmez.

ya canım sanki ben bu konuyu bi yerden hatırlıyorum sanki geçen sene de aynı şeyler mi yaşanmıştı

canlı çiçek al.onuda beğenmeyecek değil ya..
vazoya ıslatır herhalde..
bu senede al bence yine aynı tepkiyi görürsen
bu son olur...

ben de hiçbirşey almayı düşünmüyorum.
çok hediye verdim kadir kıymet bilmedi.birde böyle deneyelim bakalım, sadece telefon edip kutlayacam o kaa...

Back