Anneler günü ve kayinvalidem

Ay aklima geldikce sinir oluyorum olurda bu kadar olmaz ya dünyanin acaba neresinde bi erkek ailesinin dügüne takisiz gittigi görülmüs,neymis efendim onlarda oyle adet yokmusakannehirsanki pariste dogmus büyümüs.Benim demek istedigim boyle seyler canim tabi türkiyedede en basta kendi ablamdan biliyorum ama burdakiler biraz daha isin boyutunu sapitmis gibi geliyokafamçokkarıştı

Valla 20 yıldır veriyorum kendimdende benliğimden de çıkmadım.
Vermekle ne eliniz, ne benliğiniz aşınır merak etmeyin.
Anneler gününde bir hediye alıp vermek zor değil, ister surat assınlar ister mutlu olsunlar. Bence yapılmalı onlar ne olursa olsun annedir. Hiç bir şeyin hatırı yoksa anneliklerinin hatırı vardır.
Bırakın değer bilmesinler ne olacak yani.

Ben olsam yine bir hediye alırdım...
Büyüklük bende kalırdı...
Yapmadığım için laf yiyeceğime yapıp laf yemek daha az acı vericidir

güzel ablacigim(20 yildir dediginiz icin size abla diyorum,lütfen yanlis anlamayin)Bebegini dogar dogmaz bakiciya verip daha fazla PARA icin(Kayinpederim fazlasiyla kazanmasina ragmen)sirf marka giyip birilerine hava atsin diye cocugundan fedakarlik edip agladiginda yaninda olmayan,sütünü vermeyen,cocugunun sevgisini bile parasiyla albilecegini dusunen bi insana ANNE denirse bu saydiklarimin tam tersini yapanlara ne denir acaba?O zaman ben anne degilim malesef...Aslinda dediklerinizde haklisiniz ama gercekten birazda anlayana yapmak lazim.Bu arada lütfen calisan bayanlar bu yazdiklarima alinmasinlar bende calisan biriyim ama cocugun icin her türlü fedakarligi yaparim,gerekirse daha az yerim,kendim giymem cocugumun eksigini alirim ama onu helede anneye en ihtiyaci oldugu zamanda kimseye VERMEM

Ben olsam yine bir hediye alırdım...
Büyüklük bende kalırdı...
Yapmadığım için laf yiyeceğime yapıp laf yemek daha az acı vericidir

Valla arkadasim bende senin tam tersini düsündümdelikafaduldenYapmama ragmen bunlari duyuyorum bari yapmiyimda hakediyim dimi amayerimseniben

benimde geçen seneki anneler günüm olaylı geçti kayınvalidem tarafından
eşimle buluştuk gelip aldı beni yukarı çıkmadı annemin anneler gününü kutlamaya
bende onun annesinin anneler gününü kutlamadım...
ertesi gün kayınvalidem aryor beni telefonda birsürü şey söyledi bir yandanda ağlıyor :umursamaz:
bende dedim alide yukarı çıkıp annemein anneler gününü kutlamadı iyi ozaman dedi kapattı teli yüzüme
eşime dedim dedim dün hediye alalaım annelerimize alırız acelesi yok dedi daha demem birşey eşime benim içimden hiç gelmiyor hediye almak kayınvalidem sana yapılanı bana yapmış olsaydı anneler günü diye birgün olduğunu bile unuturdum

Çok yalış düşünüyorsun canım.... Ben de bebeğim doğar doğmaz çalışmaya geri döneceğim... Hem de bakıcıya verip....Ve eşim gayet iyi kazanmasına rağmen
Ne şimdi benim anneliğim de mi sorgulanmalı....
Çalışanlar alınmasın demişsin ama sebep her ne olursa olsun çalışan anneleri ıracak cümleler kurmuşsun...
Bir annenin çalışmasının tek sebebi para kazanmak değildir.. Kocam nasılsa çok kazanıyor çalışmama gerekyok mantığı değildir bir kadını çalışmaya iten....
Ödenen sigorta primi, iş hayatındaki sosyalleşme, kariyer aldığın eğitimin bugüne dek sarfettiğin çabanının boşa gitmemesi gibi daha aklıma gelmeyen birsürü farklı sebp olabilir...
Bu sebeplerden biri de daha iyi giyinmek marka giyek de olabilir.. Bunda yadırgaacak bişey yok....

Bir anne doğurduğu çocuğunu bakıcıya bırakıp çalıştı diye anneliğinden bişey kaybetmez....

Senin kayınvalide biraz gıcıkmış eyvallah kabul ama kimsenin anneliğini sorgulamak bize düşmemeli bence...

Her anne her ne olursa olsun anneler günü doğumgünü bayram seyran gibi özel günlerde hatırlanmayı bir jesti hakeder bence...
O anne çocuğu için hiçbşey yapmadıysa bile 9 ay karnında taşıyıp o evlada canvermiştir... O evlat varlığını annesine borçludur...

Kimse kimseye bi hediye alıp iki güzel laf etti diye kişiliğinden benliğinden bişey kaybetmez, aksine değeri artar....

Tabii bu benim fkrim... Alın hediyenizi, götürün verin bi elini öpün.. İster beğensin ister beğenmesin, u onun sorunu....

Canim ben böyle bisey bile yapmadim zaten bence dogruda degil(sakin kizma)yani biraz cocukca sen benim annemi kutlamadin bende seninkini kutlamam gibi aslinda burda annenin sucu yok ki,tabi o zamana kadar ne yasadiginizi bilemem haklida olabilirsin ama esine annesi kutlama demedi ya.Bizde sorun kayinvalidemde kadin kendi icinde mutsuz ama sebebini baskalarina yuklemeye calisiyo.Esimle tel.de tartisiyolar(ikiside iste ve ben evdeyim,nasil haberim olucaksa artik)eve gelip bana surat yapiyo ogluyla konusmaya devam ediyokafamçokkarıştı

Yazdiklarinizda sonuna kadar haklisiniz,suan ona hala tahammül ediyo olmamin sebebide yine esimin annesi olmasi,onu karninda 9 ay tasimis olmasidir.Zaten yukaridada yazdim bende calisiyorum suan bebegim cok kucuk,evdeyim ama bir süre sonra yine basliycam hemde daha fazla para icin cocuguma daha iyi bi hayat sunabilmek icin ve sizin yazdiginiz bi cok sebep icin,hayatin gercegi bu.Ama büyük bir ihtimalle siz suan bebeginizi birakip ise giderken bi yaninizda evde kaliyodur mutlaka (ben kisa esime birakip alisverise gittigimde bile hep bebegimi düsünüyorum)Yani cocugunuzu bi fazlalik size bi engel gibi görmüyosunuzdur ve en önemlisi cocugunuza boyle hissettirmiyorsunuzdur.Sizce benim esim cocukluktan beri neden kendini annesinin gözünde degersiz bi kenara atilmis gibi hissediyo,sadece bakiciya verildigi icinmi yoksa anne cocuk arasinda olmasi gereken duygusal bagi kuramadiklari icinmi:1no2:

ben bu anneler günü dolayısıyla değilde anneme hediye almaya niyetlendiğim için kaynanama da aldım.eşim kaynanama almışken görümceme de aldı.şarzlı süpürge aldık onlara .kendi anneme desenli bir altın yüzük aldım.bana kalasaydı hiç bir şey almazdım her ikisine ama eşim incinirdi.kaynanam beğendi ne gerek var borçlarınız vardır falan dedi ama.beğendi hediyeyi.

Sinir oluyorum bu güne...
Nerden çıkmış yerleşmış bize bilmem...:mymeka:
Nişanlıyım...
Geçen yıl ellerimle yaptım hediyemi...
Bu yıl bazı nedenlerden dolayı gitmiyorum...
Arayacagımı sadece...
Allah aşkına bırı soylesın ne denır ANNECIM ANNELER GUNUNUZ KUTLU OLSUN MU
cok yapmacık ya o ne oyle
ne alaka anneler gunu :dilcikar:
ay bastı bana yıne karabasan

Güzelim sen şimdi kayınvalidenin geçmişini, kişiliğini sorgulama. Boşver gitsin.
Benim demek istediğim şey şudur; sen görevini yap, eline koz verme, bak gelin anneler günümü hatırlamadı deyip arkandan konuşturma, senden eksilmez elin de aşınmaz. Al hediyeni ver. İster surat assın ister çemkirsin kulak asma.
Aslında yapacağın tek şey kayınvalidenin sözlerine gülüp geçmek olmalı. Böyle sinirlendikçe ancak kendine yaparsın.

Bencede hediye falan alma.Bırak memnun olmuyosa yapma sende.
Bizimkinede ben 3 yıldır neler alıyorumda hiçbirine daha güzel demedi hep eksiği vardı.
Ve üstelik aldık hep ihtiyacı olan şeylerdi.Süpürge aldık beğenmedi, çamaşır makinesi aldık sallamadı.
İlk hedişyemiz tektaştı resmen dalga geçti bizle bu ne ince yüzük diye.
Ama bizimkinin huyu bu.Hiç birşeyi beğenmez ilkbaşta çok üzülürdüm ama kabullendim.
Farkımsa 4. hediyesi olmayacak kendi kaşındı :))

ya eşin stres yapsın onunannesi sonuçta. sen kendi annene ne alacağını düşün. sen niye eşinin annesine ne yapacağım diye stres yapıyosun. biz kadınlar niye bu kadar detaycıyız anlayamadım ya.

canım sen yinede kendince güzel bir hediye al anneler gününü de kutla
gerisi artık onun insafına kalmış sen üzerine düşeni yapta.

bende bu sene gitmiyecem .her sene aldim da noldu .bizimki önceden ismarlardi . sunu begenirim bunu begernirim falan diye . oglu hatirlasin.hep altan alan ben oldumm..ugraamicam artik...zaten küsüm .ne gerek var oglu gitsin... benim annem zaten yok burda.telefon acarim anama.annelik yapti banaa ...

canım bence bırak eşin düşünsün;
onun annesi sonuçta senin annen değil...
Sen de kendi anene ne yapacağını düşün...
Takma bence hiçç...
Bekliyorsa bişiler kendi evladından beklesin; seni mi doğurdu büyüttü sanki töbe töbe yaaa

canim esimde aynisini soyledi senin cocugun benim ben ne yaparsan kabul etmen lazim diye ama nedense o hep benle ugrasiyoÇok üzgünüm çoookBide kafana takma bosver diyen arkadaslar,zaten ben onu artik hic biyerime takmiyorum hatta onu memnun etmeyede calismiyorum cunku hediye alsamda almasamda memnun olmaz.Ben sadece sizinde fikrinizi almak istedim.Beni rahatsiz eden hediyemi begenmemesi yada kullanmamasi degil onu elimden alirken illa bi laf sokmasi:mymeka:bende en iyisi bisey yapmiyimda ona o firsati vermiyim oyle bi günde beni yine sinir etmesin diye düsündüm:1closedeyes:

bencede canım hiçbişi yapma;
hem nankörlük etmenin de cezasını çekmiş olsun bu sene de...

burbuk abla bende zaten hatirliycam uzaktan kutlayip sana hediye begendiremedigimiz icin bu yil hediye almadim oglunda nereye götürürse bende pesinize takilir gelirim diycemzemuszemusonu dahada sinir edicem en azindan kendi sayesinde o begenmedi seyleride kaybettigini anlasinkaydirigubbakcemile2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…