• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler ben mi beceriksizim yoksa herşey yoluna giriyor mu

2-3.ayda meme reddi yaşayan harika bebeklerimiz memeye öyle bir dönüyorlar ki bir daha hiç bırakmayacakmış gibi memeyle uyuyorlar. 3,5-4.ay itibariyle de uyku düzeni biraz değişiyor. Biraz sabredin düzelecektir. Uykusu çok sorunlu olan bir kızım var, 22.aya kadar emerek uyudu geceleri ben hiç uyumadan işe gittiğim günleri biliyorum.
Geceleri ağlardım bir daha uyuyamayacağım ben memelerim acıyor bu çok emzirmeyi nasıl bırakacak bıraksa nasıl uyuyacak diye yaşadığım kaygıları bir ben bir kocam biliyor.
Şu an 2 yaşında, emzirmeyi bırakırken odasını da ayırdık. Geçmez sandığım şeylerin pek çoğunu aştık şu iki ay içerisinde.
Üzülmeyin yaşarken zor ama geçiyormuş gerçekten.

Bir de şunu söyleyeceğim bebekler rutini sever. Uyku eğitimine karşıyım ama rutinleri takip etmek çok önemli. Uyumasa bile uyku saatlerinde yalnız odaya geçtim. Delirsem de çıldırsam da bekledim bir noktadan sonra uyku saatleri gelince kendi geldi yanımıza. 4. Ayla birlikte uyku rutinleri çok daha rahat oturacaktır.

2-3.ayda meme reddi yaşayan harika bebeklerimiz memeye öyle bir dönüyorlar ki bir daha hiç bırakmayacakmış gibi memeyle uyuyorlar. 3,5-4.ay itibariyle de uyku düzeni biraz değişiyor. Biraz sabredin düzelecektir. Uykusu çok sorunlu olan bir kızım var, 22.aya kadar emerek uyudu geceleri ben hiç uyumadan işe gittiğim günleri biliyorum.
Geceleri ağlardım bir daha uyuyamayacağım ben memelerim acıyor bu çok emzirmeyi nasıl bırakacak bıraksa nasıl uyuyacak diye yaşadığım kaygıları bir ben bir kocam biliyor.
Şu an 2 yaşında, emzirmeyi bırakırken odasını da ayırdık. Geçmez sandığım şeylerin pek çoğunu aştık şu iki ay içerisinde.
Nasıl dayandın 22 ay ya tebrik ederim

En zor aylardasın maalesef 5. Ayda normale dönmeye başlar uykusu . Şimdi her gün aynı saatte uyumasa bile yatırmaya çalış ve kaldır . Öğlenleri aynı saatte uyut . Uyku aralıkları önemli internetten bak önce kaç saat uyanık kalmalı mesela 2 saatte bi uyutmaya çalış . Evet zor ama sürekli aynı saatte denersen bi süre sonra buna riayet gösterir . Emzirerek sallayarak uyutursan her uyandığında emmek ve sallanmak ister bu ilerisi için sıkıntı . Geceleri şu an için normal ama büyüyor emmek istiyor . Dayan
Evet dediğiniz gibi yapıp saatleri de not almaya başladım bugun.Başka türlü uyutamıyorum ki kucağıma yatırıp pışpışlıyorum bacaklarıyla ittiriyor istemiyor.Ya emerek ya sallanarak uyuyor.Pışpış patpat yöntemi filan işe yaramıyor.İlk aylarda çok gazlıydı ondan sanırım emerek uyumaya alıştı

Geçiyor, geçecek… atak dönemlerini takip edin. Zamanla her şey yoluna girecek bazı şeyler daha kolay bazı şeyler daha zor olacak ama bu günler geçecek. Hatta geçtikten sonra aklınıza bile gelmeyecek biliyor musunuz?
Destek alabilecek birileri varsa destek almaya çalışın. Günde 15 dakika yalnız kalabilseniz, yürüyüşe çıksanız iyi gelir. Ben yapamamıştım yapabilsem iyi gelirdi diye düşünürüm hep.
Şuan atak döneminde sanırım bana aşırı bi düşkün oldu.Gündüzleri tekim akşam eşim destek oluyor sağolsun.Umarım gece uykularımız bari düzenlenir bir an önce

Evet dediğiniz gibi yapıp saatleri de not almaya başladım bugun.Başka türlü uyutamıyorum ki kucağıma yatırıp pışpışlıyorum bacaklarıyla ittiriyor istemiyor.Ya emerek ya sallanarak uyuyor.Pışpış patpat yöntemi filan işe yaramıyor.İlk aylarda çok gazlıydı ondan sanırım emerek uyumaya alıştı
Zaten şu an çok ufak işe yaramaz şşt pat anca 5. Ayın başında denerseniz . Bide istikrar şart . İlk gün 40 dk ağlayabilir mesela uyumasa yatak odasından alıp salona .sonra bi daha . Çok detaylı bi konu 3 hafta uğraşmak gerek . Zaten siz konuya hakimsiniz sanırım . Şu an yorgununuz tahammülünüz yok biliyorum. Benim oğlum da uyumazdı ağlardım her gece geçiyor

Bir de şunu söyleyeceğim bebekler rutini sever. Uyku eğitimine karşıyım ama rutinleri takip etmek çok önemli. Uyumasa bile uyku saatlerinde yalnız odaya geçtim. Delirsem de çıldırsam da bekledim bir noktadan sonra uyku saatleri gelince kendi geldi yanımıza. 4. Ayla birlikte uyku rutinleri çok daha rahat oturacaktır.
uyutup yerine koyarken de uyanıyor bazen ve tekrar uyutmak çok zor oluyor.Benim bebeğim de emerek uyuyor genelde ve gece uykuları düzenlensin istiyorum artık en azından ek gıdaya geçince düzelir diye umuyorum

Zaten şu an çok ufak işe yaramaz şşt pat anca 5. Ayın başında denerseniz . Bide istikrar şart . İlk gün 40 dk ağlayabilir mesela uyumasa yatak odasından alıp salona .sonra bi daha . Çok detaylı bi konu 3 hafta uğraşmak gerek . Zaten siz konuya hakimsiniz sanırım . Şu an yorgununuz tahammülünüz yok biliyorum. Benim oğlum da uyumazdı ağlardım her gece geçiyor
Bir ay sonra filan bakayım durumuna göre dediğiniz gibi denerim tekrardan.Belim kollarım ağrıyor bazen ama bi gülümsemesiyle unutuluyor herşey Allahtan 😅

Dişin etkileri başlamış olabilir. Benim kızım 4.5 aylıkken çıkardı ilk dişini. Bir de dedikleri gibi 4.ay atağında uyku gerilemesi var. Uyku danışmanları bile 4.aydan sonra danışmanlık alın diyorlar. Gece uyanınca ışığı açmayın saatlerce uyumasa bile odadan çıkarmayın

Benim bebegimde 3.5 aylik ve birebir ayni seyi yaşıyoruz. Doktor atak haftasinda ve disi cok kaşınıyor. 4. Aya girdiginde yeniden duzene girer dedi

Dişin etkileri başlamış olabilir. Benim kızım 4.5 aylıkken çıkardı ilk dişini. Bir de dedikleri gibi 4.ay atağında uyku gerilemesi var. Uyku danışmanları bile 4.aydan sonra danışmanlık alın diyorlar. Gece uyanınca ışığı açmayın saatlerce uyumasa bile odadan çıkarmayın
Şu saat oldu hala ıyutamadık hiç bu kadar geçe kalmamıştı

Oğlum 20 aylık oldu halen emerek uyuyor ve sabaha karşı sık sık uyanıyor emip uykuya dönüyor beceriksiz falan değilsin her bebeğin düzeni,ritmi farklı bence

Nasıl dayandın 22 ay ya tebrik ederim

Mesajıma ilave bir kısım yazdım.

Rutinleri takip ettim.
4.aydan sonra uyku aralıklarını gözlemledim onun ihtiyacına göre düzenledim.
Uyku eğitimcilerinin söyledikleri ile yapmadım çünkü o uyku aralıkları benim kızıma uygun değildi.
Ek gıdaya geçince süreç başkalaşacak, rutinleri biraz daha oturacak.
Gerçekten zor süreçler ama aynı zorluklarla devam etmiyor :)
uyutup yerine koyarken de uyanıyor bazen ve tekrar uyutmak çok zor oluyor.Benim bebeğim de emerek uyuyor genelde ve gece uykuları düzenlensin istiyorum artık en azından ek gıdaya geçince düzelir diye umuyorum

Gece uykusu benim kızımın emzirmeyi bırakana kadar hiç düzelmedi umut vaad etmek gibi olmasın :D 15-18 ayla birlikte pik yaptı zorluklar. Memede kaldı sabaha kadar.tabi her bebek aynı değil zamanla düzelir inşallah sizinki.

Oğlum 5.5 aylık oldu ama nasıl oldu!.. uyku gerilemesi var ya o uyku. Kesinlikle aynı dediklerinizi yaşadım. Biz uyku eğitimi yaptık. Şimdi daha iyi çok şükür. 6. Ayda da gerileme varmış böyle olmaz inşallah.
4. Ay çok zor geçti Allah size de kolaylık versin.

Oğlum 5.5 aylık oldu ama nasıl oldu!.. uyku gerilemesi var ya o uyku. Kesinlikle aynı dediklerinizi yaşadım. Biz uyku eğitimi yaptık. Şimdi daha iyi çok şükür. 6. Ayda da gerileme varmış böyle olmaz inşallah.
4. Ay çok zor geçti Allah size de kolaylık versin.
Nasıl bi uyku eğitimi yaptınız acaba bahseder misiniz

Nasıl bi uyku eğitimi yaptınız acaba bahseder misiniz
Desteksiz uyumak için, verilen destekler yavaş yavaş azaltılıp en sonunda kesiliyor. Amaç bu. Ama çok ağlamalı geçti bu da. Hala oturmuş değil tamamen. Ben biriyle çalıştım. O saatleri ne yapacağımı falan anlattı. Uykusunu uzatmayı öğreten bir sistem kısaca.

G
Geceyi gündüzü biliyordu aslında gece kalkınca emip hemen uyurdu tekrar.Şimdi yatırınca gece ellerini ağzına götürüyor.Geçiyor değil mi bu süreçler 🥲
GEciyor canım geçiyor. 3 ay emip uyuyordu güzeldi asilardan sonra oldu bizde 4. Ay çok zor Gecti bizdede Ramazan'a denk geliyordu 1 de yatıyordu sahurda ayakta sahuru beraber yapıyorduk 🤭 6 da uyuyordu sonra çok düzensiz günlerdi. Uyumak istemiyordu. 5 -5bucuk ay gibi geri uyutmak zorunda olmadan uyumaya tekrar başladı .fakat bir süre sonrada sık uyanma başladı ozamanda . Çok zaman hıçkırarak ağladım uykusuzluktan stresten.şuan 10.bucuk aylık 2 kere kalkıyor. Emdikden sonra geri uyuyor.
Hiç vazgeçmeden bir düzen oturtun ve uyku rutini. ben akşam20.30- 21.00 saaylerini seçtim sabah 7.30 -8 .00 en geç kalkıyoruz yataktan 2 saat sonra tekrar uyku çok uyumazdi fakat 1 saat dolmadan uyanırsa tekrar uykuya geçmesini saglardim gecmesede uykuya odadan çıkma devam et . Sonra 13 de uyku gene 1 saat fazla uyursa 2.30 saati geçirme sen uyandır. Enson uyku 16-17 saatler arasında. En son 18 de uyandırdım o saatten sonra uyutmafim. Bu şekilde sadık kal saatlerine bir süre sonra bebekde bu saatlerde uykusu gelecek .bebekler düzen istiyor bunu anladım.

Back