• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler ben mi beceriksizim yoksa herşey yoluna giriyor mu

Canim sen beceremiyor değilsin annelik böyle bir süreç ve her çocuk farkli onlar bizi ihtiyaclari doğrultusunda yönlendiriyor
3 çocuğum var ilk kızımda zombi gibiydim surekli ağlayan ve hiç uyumayan bi bebe düşün 40 kiloya düştüm doktor doktor gezdim bir sorunu yok dediler.
Diger oğlumda ne uyku sorunu yaşadım ne aglamasi vardi karni yok altı temiz olsun kendi kendine uyurdu.
Qnne ayni anne ama cocuklar çok farklı bu bir süreç ve sana bol sabır diliyorum bu günlerin geçeceğini unutma hareketlenmeye başladıkça etrafı keşfedecek ve sana biraz daha alan bırakacak. Dönem dönem atakları olacak bizim dis dönemi çok zorluydu ama hepsi geçiyor
Ya aslında bu kadar fazla uyanmıyordu geceleri ne olduysa son bi haftadır oldu 🥲

Merhaba hanımlar

Bebeğim 3 buçuk aylık oldu.Önceleri geceleri iki kez beslenmek için uyanıp geri hemen uyurken şimdi kalkınca uyumak bilmiyor.Yatağa koyduğum an ellerini ağzına sokuyor uyanıyor.Karnı doyuyor kilo alımı bez sayısı normal.Altı temiz gazı yok neden uyumuyor anlamıyorum.Gündüz de zor uyutuyorum ve çabuk uyanıyor.Atak haftasında mıdır bu süreç geçicidir umarım.Hem kendi hem ben çok yoruluyorum.Gündüz uyuyamayınca ağlıyor.Sallayayım diyorum kafasını kaldırıyor.Emerek uyuyor anca.Ben mi beceremiyorum uyutmayı bu işlerin püf noktası var mıdır?Papatya çayı vs içsem işe yarar mı.Bilgilendirin beni lütfen çok yorgunum
Sakinleştirici çaylar içerseniz işe yarayabilir ama bence bir şekilde emme güdüsünün tatmini sorunu yaşıyor. Emzik denemediyseniz denemenizi öneririm, zararlı falan diyorlar ama bence hayat kurtarıcı

3 ay civari uyku azalmaya basliyor gece daha cok uyanabilir dunyaya daha cok adapte oluyor gunduz uykularida kisalir zor bir donem ama 7 8 aylikken rahatlarsiniz gunduz uyku saatleri duzene girince rahatsiniz biraz sabir :)

Sakinleştirici çaylar içerseniz işe yarayabilir ama bence bir şekilde emme güdüsünün tatmini sorunu yaşıyor. Emzik denemediyseniz denemenizi öneririm, zararlı falan diyorlar ama bence hayat kurtarıcı
Doktor 2.aydan sonra verin demişti bizde 2.aydan sonra denedik canı isteyince tutuyor istemezse tutmuyor genelde beni emmek istiyor

3 ay civari uyku azalmaya basliyor gece daha cok uyanabilir dunyaya daha cok adapte oluyor gunduz uykularida kisalir zor bir donem ama 7 8 aylikken rahatlarsiniz gunduz uyku saatleri duzene girince rahatsiniz biraz sabir :)
Gece düzgün uyusun da gündüz uykusundan geçtim artık böyle çok zor oluyor tam uyutup koyuyorum gece hemen geri uyanıyor filan çok zorlanıyorum

Merhaba hanımlar

Bebeğim 3 buçuk aylık oldu.Önceleri geceleri iki kez beslenmek için uyanıp geri hemen uyurken şimdi kalkınca uyumak bilmiyor.Yatağa koyduğum an ellerini ağzına sokuyor uyanıyor.Karnı doyuyor kilo alımı bez sayısı normal.Altı temiz gazı yok neden uyumuyor anlamıyorum.Gündüz de zor uyutuyorum ve çabuk uyanıyor.Atak haftasında mıdır bu süreç geçicidir umarım.Hem kendi hem ben çok yoruluyorum.Gündüz uyuyamayınca ağlıyor.Sallayayım diyorum kafasını kaldırıyor.Emerek uyuyor anca.Ben mi beceremiyorum uyutmayı bu işlerin püf noktası var mıdır?Papatya çayı vs içsem işe yarar mı.Bilgilendirin beni lütfen çok yorgunum
3-6-9.haftalar ve 3-6-9.aylar atak aylari ayrica 4.ayda uyku gerilemeleri basliyor. Artik eskisi gibi gunde 16 saat uyumayacak.

3.ay yani 4.trimester bitiyor, dis dunyanin farkina variyor yavas yavas. Sosyallesiyor, etrafi kesfediyor, bireylesiyor. Uyku icin rutin olusturmaya baslayin. Sadece memede uyuyan cocuk 1 yas sonrasinda cok zorlar.

Uyku egitimleriyle alakali videolar vs cok var, arastirip bulabilirsiniz.

Ay cidden mi eskiye dönmüyor mu her gece sürekli böyle uyanacak mı
Benim oğlumda uzun sürdü. Siz yeni bir rutin belirlemeye de çalışabilirsiniz. Çünkü cidden eskisi gibi uyumuyorlar. Yani sizi çok iyi anlıyorum ben de epey bir eskisi gibi olsun diye bekledim kendimi yıprattım ama işte olmadı. İnşallah sizde olur. Her bebek farklıdır derler ama anneyi delirtme noktasında nedense orta noktada buluşurlar 🤷‍♀️

Geçicidir inşallah. Uyanınca ışığı açmayın sevmeyin oyun oynatmayın ama. O zaman kalıcı oluyor. Nerden bildiğimi sormayın. 😂😂
Doğduğundan beri gece ışığı açmam konuşmam o yüzden gece ve gündüzü öğrenmişti.Ama şimdi elini emmeye zorluyor gece uykusunu kendi açıyor

Benim oğlumda uzun sürdü. Siz yeni bir rutin belirlemeye de çalışabilirsiniz. Çünkü cidden eskisi gibi uyumuyorlar. Yani sizi çok iyi anlıyorum ben de epey bir eskisi gibi olsun diye bekledim kendimi yıprattım ama işte olmadı. İnşallah sizde olur. Her bebek farklıdır derler ama anneyi delirtme noktasında nedense orta noktada buluşurlar 🤷‍♀️
Birisi kitap önermiş burda onu alıp okuyacağım ama umarım gece düzene sokabilirim en azından

Merhaba hanımlar

Buyuk ihtimalle uyku gerilemesine giriyor. Kizim 14 aylik ve ben de emerek uyutuyorum. İlk gunden beridir Boyle rahat ediyoruz ikimiz de cunku. Hala geceleri 2-3 kere kalkiyor ama uyanmiyo bile beni koklayip iki cukcuklayip geri daliyor. Besigi bizim odada zaten. Ben de basta cok gerilmistim. Kendi kendine uyumasi lazim. Kisa uyuyor aman bu ise bi care gece kesintisiz uyusun vs ama baktim o beni yonlendiriyo zaten. Aksam 7 olunca anne uyut beni sinyalleri geliyor. Ve son bi aydir memeyi emip bizim yatagimizda yanima uzaniyor iki uc donup uykuya kendi daliyor ben safece pispis yapiyorum. Tum surec kitap okuma giyinme vs 30 dk suruyo veya surmuyo. Kisa gunduz uykulari da buyudukce ve uyku sayisini azalttikca uzadi. Onu da emerek uyuyor. Belki bi sure sonra ondan da vazgececek. Demem o ki, emerek uyuyorsa oyle uyusun:) kolay nasil uyuyorsa oyle uyusun. Tek derdi iste gece de istiyor ama zaman gectikce o da azalacaktir eminim. Geceleri de emip tekrar dalmiyorsa sakin vazgecmeyin. İsik vs acmayin. Onla konusmayin. Sadece kucaginizda gezdirin karanlik evde.

Buyuk ihtimalle uyku gerilemesine giriyor. Kizim 14 aylik ve ben de emerek uyutuyorum. İlk gunden beridir Boyle rahat ediyoruz ikimiz de cunku. Hala geceleri 2-3 kere kalkiyor ama uyanmiyo bile beni koklayip iki cukcuklayip geri daliyor. Besigi bizim odada zaten. Ben de basta cok gerilmistim. Kendi kendine uyumasi lazim. Kisa uyuyor aman bu ise bi care gece kesintisiz uyusun vs ama baktim o beni yonlendiriyo zaten. Aksam 7 olunca anne uyut beni sinyalleri geliyor. Ve son bi aydir memeyi emip bizim yatagimizda yanima uzaniyor iki uc donup uykuya kendi daliyor ben safece pispis yapiyorum. Tum surec kitap okuma giyinme vs 30 dk suruyo veya surmuyo. Kisa gunduz uykulari da buyudukce ve uyku sayisini azalttikca uzadi. Onu da emerek uyuyor. Belki bi sure sonra ondan da vazgececek. Demem o ki, emerek uyuyorsa oyle uyusun:) kolay nasil uyuyorsa oyle uyusun. Tek derdi iste gece de istiyor ama zaman gectikce o da azalacaktir eminim. Geceleri de emip tekrar dalmiyorsa sakin vazgecmeyin. İsik vs acmayin. Onla konusmayin. Sadece kucaginizda gezdirin karanlik evde.
Işık vs hiç açmıyorum gece doğduğundan beri fakat emdikten sonra koyduğum zaman hemen geri uyanıp ellerini ağzına alır oldu bu hafta umarım geçici bişeydir

9.aydan bildiriyorum halen gece sık sık uyanir ağlar ara sira bazen birdaha uyumaz bazen uyur bi duzenimiz yok kabullendim😂

Benimki ağlamıyor ama ellerini ağzına götürüyor uykusunu açıyor eskiden koyduğum gibi uyurdu geri.Uyku eğitimi denediniz mi siz
Denemedim açıkçası mantığıma uymuyo uyku egitimi kendi doktorumuza da cok sordum 1 yasina kadar bebeklerde hayata alisma duzen oturma evresi icn bunlar normal dedi hemen düzenli uyku yeme icme beklentisine girmeyin zamanla degisecek dedi. Uyku egitimi adi altinda tej basina uyumaya birakilan bebekler felan ne biliyim yapamam surda kac ay daha emer kac ay daha memede uyur zaten diye sabrediyorum acikcasi

Denemedim açıkçası mantığıma uymuyo uyku egitimi kendi doktorumuza da cok sordum 1 yasina kadar bebeklerde hayata alisma duzen oturma evresi icn bunlar normal dedi hemen düzenli uyku yeme icme beklentisine girmeyin zamanla degisecek dedi. Uyku egitimi adi altinda tej basina uyumaya birakilan bebekler felan ne biliyim yapamam surda kac ay daha emer kac ay daha memede uyur zaten diye sabrediyorum acikcasi
Anladım bende düşünüyorum ama diş çıkarma süreci vs olunca uyku eğitimi verdik oldu diyelim yine düzeni bozulacak

Uykusu olmadığı için uyumuyor 👍
Esniyor gözleri kızarıyor uyuyamayınca da ağlama krizine giriyor biraz zor uykuya dalıyor bu ara.Emme refleksi çok güçlü bide sürekli emmek istiyor ve bunu gece de çok yapmaya başladı memeden çekip yatırdığım an ellerini ağzına götürüyor ellerini emmeye uğraşıyor

Merhaba hanımlar

En zor aylardasın maalesef 5. Ayda normale dönmeye başlar uykusu . Şimdi her gün aynı saatte uyumasa bile yatırmaya çalış ve kaldır . Öğlenleri aynı saatte uyut . Uyku aralıkları önemli internetten bak önce kaç saat uyanık kalmalı mesela 2 saatte bi uyutmaya çalış . Evet zor ama sürekli aynı saatte denersen bi süre sonra buna riayet gösterir . Emzirerek sallayarak uyutursan her uyandığında emmek ve sallanmak ister bu ilerisi için sıkıntı . Geceleri şu an için normal ama büyüyor emmek istiyor . Dayan

Geçiyor, geçecek… atak dönemlerini takip edin. Zamanla her şey yoluna girecek bazı şeyler daha kolay bazı şeyler daha zor olacak ama bu günler geçecek. Hatta geçtikten sonra aklınıza bile gelmeyecek biliyor musunuz?
Destek alabilecek birileri varsa destek almaya çalışın. Günde 15 dakika yalnız kalabilseniz, yürüyüşe çıksanız iyi gelir. Ben yapamamıştım yapabilsem iyi gelirdi diye düşünürüm hep.

Back