• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler ben mi beceriksizim yoksa herşey yoluna giriyor mu

Quennhazel

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Mart 2008
1.485
En iyi cevaplar
1
2.068
658
Adana
Merhaba hanımlar

Bebeğim 3 buçuk aylık oldu.Önceleri geceleri iki kez beslenmek için uyanıp geri hemen uyurken şimdi kalkınca uyumak bilmiyor.Yatağa koyduğum an ellerini ağzına sokuyor uyanıyor.Karnı doyuyor kilo alımı bez sayısı normal.Altı temiz gazı yok neden uyumuyor anlamıyorum.Gündüz de zor uyutuyorum ve çabuk uyanıyor.Atak haftasında mıdır bu süreç geçicidir umarım.Hem kendi hem ben çok yoruluyorum.Gündüz uyuyamayınca ağlıyor.Sallayayım diyorum kafasını kaldırıyor.Emerek uyuyor anca.Ben mi beceremiyorum uyutmayı bu işlerin püf noktası var mıdır?Papatya çayı vs içsem işe yarar mı.Bilgilendirin beni lütfen çok yorgunum

4. Ayda uyku gerilemesi var o olabilir. Çok değişik bi şeydi. Sürekli de büyüme gelisim değişim halindeler. Rutin beklemeyin bir süre daha. Sadece huzursuz olmamasını sağlayıp her hale razı olun. 🥲

Bazı çocuklar az uyur belki uykusu yok canı sıkılıyodur. Nerden bildiğimi sormayın.

4. Ayda uyku gerilemesi var o olabilir. Çok değişik bi şeydi. Sürekli de büyüme gelisim değişim halindeler. Rutin beklemeyin bir süre daha. Sadece huzursuz olmamasını sağlayıp her hale razı olun. 🥲

Bazı çocuklar az uyur belki uykusu yok canı sıkılıyodur. Nerden bildiğimi sormayın.
Uykusu var aslında esniyor gözleri kızarıyor uyumamaya direniyor resmen ne şekil uyutacağımızı şaşırıyoruz.4.ay dolmadan başlıyor mudur uyku gerilemesi acaba bari geceleri tekrar uykuya kolay dalsa razıyım 🥲

Uykusu var aslında esniyor gözleri kızarıyor uyumamaya direniyor resmen ne şekil uyutacağımızı şaşırıyoruz.4.ay dolmadan başlıyor mudur uyku gerilemesi acaba bari geceleri tekrar uykuya kolay dalsa razıyım 🥲
Biraz erken ya da geç olabiliyor ataklar. Önce siz sakin olun stresinizi telaşınızı hissetmesin. Elbet uyuyacak ay rahat ettiremiyoruz düşuncesine kapılmayın. Sarılın emzirin yürüyün ne denk gelirse. Alışır demeyin. Inanın alışkanlıklar da muhakkak değişiyor. 🥲

Sağlık kontrollerinde herşey normalse biraz zaman ver canım. Maalesef her bebek aynı olmuyor. Abimin oğluda küçükken sürekli ağlardı. Hiçbir sıkıntısıda yoktu fiziksel. 7 8 aylıkken düzeldi.

Sağlık kontrollerinde herşey normalse biraz zaman ver canım. Maalesef her bebek aynı olmuyor. Abimin oğluda küçükken sürekli ağlardı. Hiçbir sıkıntısıda yoktu fiziksel. 7 8 aylıkken düzeldi.
Evet her ay götürüyoruz doktora çok şükür sağlıklı.Umarım uykusu duzene gırer bır an önce artık uyutmayı beceremedıgımı düşünmeye başladım

Evet her ay götürüyoruz doktora çok şükür sağlıklı.Umarım uykusu duzene gırer bır an önce artık uyutmayı beceremedıgımı düşünmeye başladım
Kıyamam sana ya. Kendini suçlama. Her anne farklı farklı zorluklar çekiyor. Umarım bir an önce toparlanır💜

Artık dış dünyayı da tanımaya başladı ve ıyanınca uyumak istemiyor olabilir. Mümkün oldugunca loş ışıkta tutun. Sabah canın önünde tutun sabah oldu gece oldu diye sürekli anlatın. 4.ayda ciddi bir uyku gerilemesi başlıyor benim kızım 28 aylık en zor bence 4.aydı. Bebeğinizi sağlık ve keyifle büyütün ♥️

Artık dış dünyayı da tanımaya başladı ve ıyanınca uyumak istemiyor olabilir. Mümkün oldugunca loş ışıkta tutun. Sabah canın önünde tutun sabah oldu gece oldu diye sürekli anlatın. 4.ayda ciddi bir uyku gerilemesi başlıyor benim kızım 28 aylık en zor bence 4.aydı. Bebeğinizi sağlık ve keyifle büyütün ♥️
Geceyi gündüzü biliyordu aslında gece kalkınca emip hemen uyurdu tekrar.Şimdi yatırınca gece ellerini ağzına götürüyor.Geçiyor değil mi bu süreçler 🥲

Geceyi gündüzü biliyordu aslında gece kalkınca emip hemen uyurdu tekrar.Şimdi yatırınca gece ellerini ağzına götürüyor.Geçiyor değil mi bu süreçler 🥲
Her geçen sürecin üstüne yenisi geliyor :) ama güzel keyifli süreçler ben de bu gün tuvalet eğitimine başlıyım dedim ama nasıl olacak bilmiyorum :)

Merhaba hanımlar

Bebeğim 3 buçuk aylık oldu.Önceleri geceleri iki kez beslenmek için uyanıp geri hemen uyurken şimdi kalkınca uyumak bilmiyor.Yatağa koyduğum an ellerini ağzına sokuyor uyanıyor.Karnı doyuyor kilo alımı bez sayısı normal.Altı temiz gazı yok neden uyumuyor anlamıyorum.Gündüz de zor uyutuyorum ve çabuk uyanıyor.Atak haftasında mıdır bu süreç geçicidir umarım.Hem kendi hem ben çok yoruluyorum.Gündüz uyuyamayınca ağlıyor.Sallayayım diyorum kafasını kaldırıyor.Emerek uyuyor anca.Ben mi beceremiyorum uyutmayı bu işlerin püf noktası var mıdır?Papatya çayı vs içsem işe yarar mı.Bilgilendirin beni lütfen çok yorgunum
Yukarıda da yazmışlar, Google'dan "4. ay uyku regresyonu" diye arama yapın.
Aynı zamanda dişler de hareket etmeye başlar, çıkmaya hazırlanmaya başlarlar. Hepsi biraraya gelince bu ayda müthiş zorlanır yavrucaklar. Bol bol kucağınızda uyutun, yanınızda uyutun.. Gece için emziğe alıştırabilirsiniz, çok rahat ediyorlar. Korkmayın bırakması da öyle zor değil, 2 yaşa doğru bıraktırırsınız.

Yukarıda da yazmışlar, Google'dan "4. ay uyku regresyonu" diye arama yapın.
Aynı zamanda dişler de hareket etmeye başlar, çıkmaya hazırlanmaya başlarlar. Hepsi biraraya gelince bu ayda müthiş zorlanır yavrucaklar. Bol bol kucağınızda uyutun, yanınızda uyutun..
Hemen bakıyorum google dan.Dişten bende şüphelendim ama 3 buçuk ay olunca erken diyorum emin olamadık.Yatağında uyuturdum doğduğundan beri fakat bi süredir yanımıza aldık artık zor oluyor geceleri diye.Umarım azıcık dinlenebiıeceğim günler yakındır.Spinal anestezi ile doğum yaptım belim pert oluyor artık🥲

Hemen bakıyorum google dan.Dişten bende şüphelendim ama 3 buçuk ay olunca erken diyorum emin olamadık.Yatağında uyuturdum doğduğundan beri fakat bi süredir yanımıza aldık artık zor oluyor geceleri diye.Umarım azıcık dinlenebiıeceğim günler yakındır.Spinal anestezi ile doğum yaptım belim pert oluyor artık🥲
Ben de öyle doğum yaptım, yakın zaman da çok daha iyi hissedeceksiniz merak etmeyin ♥️
Benim kızımın diş hazırlıkları 3 ayda başlamıştı, doktor söyleyince "oha artık" demiştim, ama olabiliyor.. Yüzeye gelmeleri 5. ayı buluyor, 6. ayda da zaten ilk dişler çıkıyor.

Düşünün sürekli bir diş ağrısıyla yaşadığınızı. Başınıza vurur, boynunuza vurur, çok rahatsız bi histir. Haklı olarak sizden teselli arıyor bebecik, yanında olun bol bol kucağınızda dursun.

Merhaba hanımlar

Canim sen beceremiyor değilsin annelik böyle bir süreç ve her çocuk farkli onlar bizi ihtiyaclari doğrultusunda yönlendiriyor
3 çocuğum var ilk kızımda zombi gibiydim surekli ağlayan ve hiç uyumayan bi bebe düşün 40 kiloya düştüm doktor doktor gezdim bir sorunu yok dediler.
Diger oğlumda ne uyku sorunu yaşadım ne aglamasi vardi karni yok altı temiz olsun kendi kendine uyurdu.
Qnne ayni anne ama cocuklar çok farklı bu bir süreç ve sana bol sabır diliyorum bu günlerin geçeceğini unutma hareketlenmeye başladıkça etrafı keşfedecek ve sana biraz daha alan bırakacak. Dönem dönem atakları olacak bizim dis dönemi çok zorluydu ama hepsi geçiyor

Muhtemelen uyku gerilemesidir. Lanet birşeydir. Eskisi gibi olmayacak. Kendinizi hazırlıklı tutun.

Back