• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma Problemleri anneler bakar mısınız..kızımla ilgili

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
otizmin tek belirtisi tepkisiz olması değildir..kızınız sizi tanıyor mu? ismini söylediğinizde size bakıyor mu? kardeşiyle arası nasıl?takıntılı davranışları var mı? tekrarlayan davranışları var mı? derdini nasıl ifade ediyor?

çok soru sordum biliyorum ama bunlara vereceğiniz cevaplarla endişelerinizi gideririz belki..zaten doktorlara götürmüşsünüz,eğer farklı bir durumu olsaydı sanıyorum anlaşılırdı.lütfen üzülmeyin,her çocuğun bişeyleri yapabilme zamanı farklıdır.

kızım babasını ve beni tanıyor kardeşini de

ama adıyla seslendiğimde bakmıyor

takıntılı davranışı yok,çok haraketli,cesur,,istediklerini parmağıyla gösterir

dr haraketleri olması gerektiği gibi dedi

ama tepkisiz olmasına dr da anlam veremedi,

mutlaka bi sebebi var korkmuş olabilir,kıskanıyo olabilir dedi

ve bunun gibi bir sürü ihtimal.....

kızım babasını ve beni tanıyor kardeşini de

ama adıyla seslendiğimde bakmıyor

takıntılı davranışı yok,çok haraketli,cesur,,istediklerini parmağıyla gösterir

dr haraketleri olması gerektiği gibi dedi

ama tepkisiz olmasına dr da anlam veremedi,

mutlaka bi sebebi var korkmuş olabilir,kıskanıyo olabilir dedi

ve bunun gibi bir sürü ihtimal.....

benim oğlum şu an 19 buçuk aylık konuşmuyor 16 aylık olduğunda farklılıklar vardı söylediğimizi anlamıyor konuşmuyor adına her defasında bakmıyordu özel eğitim alıyoruz şu an bu 3 ayda çok değişti ismine bakıyor etrafıyla ilgili oyun oynuyor bazı kelimeleri var fakat netten okuduğumda yaşıtları kadar her şeyi anlamıyor git şunu getir falan yok sizin yavrunuz büyümüş benzer durumlar okudum yorumlarınızda şu an nasıl yavrunuz inşallah bişiyi yoktur her gece rüyalarımda anne derken sayı sayarken dans ederken görmekten yoruldum inanın zamanla aştınızmı durumu merak ettim inşallah aşmışsınızdırda banada biraz umut olur...yavrularınızla sağlıklı günler dilerim

Çok geç kalmadan bir çocuk psikologuna götürün eğer çocuk 3 yaşına kadar konuşmaz ise bir sorun vardır. Erken çözüm en iyisi

iPod touch 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

merhabalar öncelikle

aslında uzun zamandır burada bu konuyla ilgili konu açmayı düşünüyordum

hanımlar kızım 21 aylık. kardeşiyse 7.5 aylık

sorunumsa kızım daha tek kelime bile konuşamıyor:KK14::KK14:

anne bile demiyor:KK43:(

beni dahada endişelendirense kızıma adıyla seslendiğimde hiç dönüp bakmıyor,asla tepki vermiyor

sanki söylediklerimi hiç duymuyor,yada anlamıyor

pedagog la ve psikologla görüştüm.damak dil muayesi guatır işitme testi hepsini yaptırtım

şükür bi sorun yok fiziki olarak

ama kızımın bu durumu beni çok üzüyor

çevrede çok geç konuşan çocuk örneği var ama dediğim gibi beni endişelendiren ilgisiz ve tepkisiz olması

bu arada çok hareketli pedagogla görüştüğümde hiperaktiv olabileceğini ama daha çok küçük olduğu için teşhis koyamadığını söyledi

çocuğu bu durumda olan var mı? yoksa benim ki mi böyle

çok tedirginim

bu arada lütfen konu taşınmasın. bu benim için çok önemli

bilgisi tecrübesi, tavsiyesi olan cevap yazsın lütfen

bu arada pedagog ve psikoloğun söylediklerini uyguluyorum ama hiç faydası olmuyor

ne yapmalıyımm
Merhaba çok uzun süre geçmiş ama şuan kızınızın durumu nasıl

merhabalar öncelikle

beni dahada endişelendirense kızıma adıyla seslendiğimde hiç dönüp bakmıyor,asla tepki vermiyor

pedagog la ve psikologla görüştüm.damak dil muayesi guatır işitme testi hepsini yaptırtım

çevrede çok geç konuşan çocuk örneği var ama dediğim gibi beni endişelendiren ilgisiz ve tepkisiz olması

bu arada çok hareketli pedagogla görüştüğümde hiperaktiv olabileceğini ama daha çok küçük olduğu için teşhis koyamadığını söyledi

çok tedirginim

bilgisi tecrübesi, tavsiyesi olan cevap yazsın lütfen

bu arada pedagog ve psikoloğun söylediklerini uyguluyorum ama hiç faydası olmuyor

ne yapmalıyımm
Inan seni çok iyi anlıyorum benim oğlum 3 yaşına kadar anne bile demedi şuan 4 buçuk yaşında ve hala tam kendini ifade edemiyor ben de çok doktor lara götürdüm bir şey çıkmadı bana asosyal olduğunu söylediler şimdi kardeşi doğdu doğalı daha az konuşmaya başladi

T tinemisim merhaba. Uzun zaman olmuş. Kızım aynı o zaman senin anlattıgın gibi şu anda. Yardıma tecrübeye ihtiyacım var. Nelee yaşadınız, nasılsınız şu anda,??? Ne olur cvp yazın. Özelden mesaj attım ama geri dönmediniz:(

merhabalar öncelikle

çocuğu bu durumda olan var mı? yoksa benim ki

ne yapmalıyımm
merhabalar öncelikle

çok tedirginim

bilgisi tecrübesi

Merhaba inşallah mesajımı görürsünüz çocuğunuz şuan ne durumda acaba bende aynı şeyleri yaşıyorum da

T tinemisim merhaba. Uzun zaman olmuş. Kızım aynı o zaman senin anlattıgın gibi şu anda. Yardıma tecrübeye ihtiyacım var. Nelee yaşadınız, nasılsınız şu anda,??? Ne olur cvp yazın. Özelden mesaj attım ama geri dönmediniz:KK43:
Merhaba bizde aynılarını yaşıyoruz siz ne durumdasınız

Merhaba bizde aynılarını yaşıyoruz siz ne durumdasınız

Merhaba H Hulusimusa kızım şuan 40 aylık. Geçtiğimiz bahar özel eğitimle epey yol kat ettik. Eylülde kreşe başladı. Kelimeleri var. Cümle kuruyor. Ama dili dönmüyor. Bazı sesler hariç hiç bir sesi tam çıkaramıyor. Dil terapisi aldıracağız salgını atlattıktan sonra. Hemen hemen her şeyi anlıyor. Bazı şeyleri anlayamıyor sadece. Ama dili açılınca o da çok gelişir. Konuşamadığı için de diyolar. Zor bir süreç. Allah yardımcımız olsun. Ama özel eğitim harika. Yaşıtla vakit geçirmesi şart ayrıca.

Ah canım benim aynı duyguları yaşadım 2 yaşında anlamlı tek kelimesi yoktu erkek çocukları geç konuşur diyip geçiyorlar bak şimdi göz teması varsa istediklerini işaret yoluyla olsun anlatabiliyorsa hiç korkma benim oğlum tam 3 yaşına girdi daha yeni konusmaya başladı hiç korkma ben çok korktum 8 kilo verdim 1 ayda ama hiç kötü yazılar okuyup psikolojimi bozma kitap al nesneleri göster hayvanları göster seslerini çıkar inan bana 3 yaşına gelince boşuna stres yaptım dersin☺️ herşeye bu ne araba bu ne köpek bu ne kedi bune tavşan gibi kelime haznesine kelime ekle soylemesede yüklüyor emin ol sonra hepsini aynı anda çıkaracak çocuğuna guven

Back